Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Galerie foto! Policlinica Curtea de Argeş, cea mai modernǎ şi utliatǎ din judeţ

Publicat

in

#Aparaturǎ de ultimǎ generaţie şi toate cabinetele complet renovate

#De aceastǎ datǎ nu existǎ dubiu cǎ banii europeni au fost investiţi aşa cum trebuie

Se lucreazǎ intens la arenovarea Policlinicii Spitalului Curtea de Argeş iar ce rǎmâne în urma munictorilor este de-a dreptul spectaculos. Etajul 1 a fost complet renovat, echipat şi utilat, iar pacienţii au rǎmas de-a dreptul umiţi de condiţiile de care acum beneficiazǎ atât ei cât şi medicii şi întreg personalul sanitar.

„Am crezut cǎ am intrat în vreo aripǎ privatǎ a spitalului. Nu mǎ aşteptam la aşa ceva, ştiam cǎ se renoveazǎ dar nu mǎ aşteptam sǎ fie totul atât de modern şi de bine utilat. Medicii au acum toate condiţiile, nu cred cǎ mai au de ce sǎ se plângǎ iar condiţiile sunt foarte bune şi pentru noi”, a declarat redactorilor PROFIT Marin Neacşu, un argeşean care îşi aştepta programarea la cabientul de kinetoterapie.

Cu bani europeni, investiţii majore

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Municipal Curtea de Argeş se reabilitează cu bani europeni, fondurile fiind accesate cu sprijinul Consiliul Local. Unitatea medicală din Cetatea Basarabilor beneficiază de o finanţare consistentă prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Lucrările de modernizare, dezvoltare şi echipare a policlinicii sunt în toi. Managerul unităţii sanitare, dr. Ionela Dăneţ, speră ca etajul al II-lea, cu care s-a început este deja gata, iar acest lucru se poate vedea şi din fotografiile alǎturate. Schimbarea la… faţă constă în multe îmbunătăţiri aduse laboratoarelor, cabinetelor şi coridoarelor de aşteptare; se lucrează la zidăria interioară, se schimbă tâmplăria, se aşterne linoleum antimicrobian. În plus, spaţiile se dotează cu mobilier corespunzător şi, cel mai important, cu aparatură de specialitate. „Fiecare cabinet în parte va fi înzestrat cu echipamente performante. Am cerut şi… luna de pe cer şi ni s-a dat”, a spus managerul Ionela Dăneţ.

Valoarea totală a proiectului de modernizare, dezvoltare şi echipare a ambulatoriului este de circa 6.300.000 lei, din care 5.000.000 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă alocată. Contractul de finanţare prin POR a fost semnat în august 2013 şi prevede o durată de implementare de 18 luni.

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

Nicolae Velcea: Dacă lucrările sunt neconforme, la final vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante

Publicat

in

Primarul orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, deși este la primul mandat, a reușit în cei patru ani să facă investiții fără precedent în localitate, fiind pe primele locuri în ceea ce privește atragerea de fonduri guvernamentale și europene. Cu toate acestea, mai ales în această perioadă de campanie electorală, unii dintre adversarii politici distorsionează adevărul, încercând să manipuleze opinia publică prin minciuni. Este și cazul unora care pun la îndoială lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din oraș, încercând să inducă lumea în eroare. Pe rețelele sociale circulă un clip video în care se prezintă ca finalizat un tronson de drum aflat încă în lucru, de fapt. Nicolae Velcea este însă categoric și spune că orice lucrare executată în Ștefănești care nu va fi conform cerințelor nu va fi achitată:

“Lucrarea este încă în derulare, are termen de execuție 12 luni din data de 04.04.2024. Recepția nu a fost efectuată și nu am făcut nicio plată către firma care execută investiția. După terminarea acesteia se va face recepția finală, iar dacă lucrările sunt neconforme vreau să îi asigur pe cetățeni că vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante. Ca de obicei, nu facem rabat la calitate! Lucrările de modernizare a străzilor se plătesc doar dacă sunt bine executate!”, a declarat primarul Nicolae Velcea.

Material publicat de către Uta Media Network SRL la comanda Partidului Social Democrat, filiala Argeș – Cod mandatar financiar: 21240002

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ LA PERSOANE CERCETATE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ – Uite pe cine a săltat mascații

Publicat

in

La data de 29 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în județul Argeș și municipiul București, în 7 cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

În cinci dintre cauze, în urma cercetărilor a reieșit că, în perioada 2021 – 2023, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi comercializat, prin intermediul magazinelor proprii, mărfuri achiziționate de la un complex comercial de tip cash&carry, ca persoane fizice, fără să fi înregistrat achizițiile realizate și veniturile obtinuțe, modalitate prin care a fost prejudiciat bugetul de stat cu 1.486.191 de lei.

Într-o altă cauză penală, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2022-2023, o persoană fizică ar fi comercializat, în mod repetat, autoturisme second-hand, provenite din altă țară, în valoare de 1.293.525 de lei, fără a declara veniturile realizate, aducând, astfel, un prejudiciu bugetului de stat, estimat la 245.669 de lei.

În cea de-a șaptea cauză penală a reieșit că o persoană, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi declarat fictiv sediul social și ar fi omis, în totalitate, înregistrarea operațiunilor comerciale efectuate, în vederea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale și vamale.

7 persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend