Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Gabriela Firea avansează o teorie a conspirației despre cabinetul Ciolacu: „În politica mare, după opinia mea, nu prea e loc de coincidențe”

Publicat

in

Fostul ministru al Familiei, Gabriela Firea, crede că tragediile care au marcat primele trei luni de guvernare PSD nu sunt întâmplătoare, referindu-se inclusiv la scandalul azilele groazei, în urma căruia a demisionat și s-a retras din funcțiile pe care le deținea în partid, sub presiunea opiniei publice.

Gabriela FireaFoto: Inquam Photos / George Călin

Prezentă în platoul emisiunii „Subiectiv” realizată de Răzvan Dumitrescu, Gabriela Firea a fost întrebată dacă i se pare că Marcel Ciolacu este urmărit de ghinion sau se întâmplă altceva, de când a preluat funcția de premier, enumerând evenimentele tragice petrecute începând cu 15 iunie: azilele groazei, tragedia din 2 Mai, scandalul de la Maternitatea din Botoșani, exploziile de la Crevedia și dronele rusești căzute în România.

„În politica mare, după opinia mea, nu prea e loc de coincidențe. Din păcate spun acest lucru. Şi chiar dacă au fost evenimente nefericite şi neprevăzutul joacă în viața noastră un rol foarte important, cu toţii ne punem această întrebare – dacă cel puțin o parte dintre aceste evenimente nu ar fi putut fi rezolvate anterior schimbării care a avut loc la Palatul Victoria, rotativei dintre prim-miniștri și o parte dintre miniști PSD și PNL. Și chiar dacă acum vom primi răspunsuri parțiale, sunt convinsă că istoria, și nu foarte îndepărtată, din punct de vedere politic ne va arăta informații relevante despre ceea ce s-a întâmplat acum”, a declarat senatorul PSD, la Antena 3 CNN.

Firea a subliniat că PSD a fost mereu împiedicat să guverneze eficient.

„Social-democrația a adus guvernări bune în România, dar au fost guvernări grele. Miniștri buni pe portofolii foarte grele, rezultate extraordinar de bune, în condiții de criză, prim-miniștri capabili, dar întotdeauna s-a întâmplat ceva, de undeva, care să îngreuneze activitatea guvernamentală și se vede cu ochiul liber”, a mai precizat senatorul PSD.

Fostul ministru, care și-a dat demisia în urma scandalului azilele groazei, sugerează că toate demersurile cabinetului Ciolacu pe plan economic sunt puse în umbră de evenimentele nefericite din ultimele luni.

„Este o guvernarea foarte grea pentru că în prim plan ar trebui să fie, așa cum se încearcă în ultima perioadă, tot ceea ce ține de domeniul economic, aceste măsuri care vor ajunge în Parlament, prin asumarea răspunderii, în jur de mijlocul lunii septembrie, măsuri necesare pentru persoanele vulnerabile, pentru categoriile socio-profesionale care au foarte mare nevoie să fie echilibrate. Avem, așa cum știm, război la graniță, criză energetică. Și cred că aceste măsuri despre care s-a vorbit că sunt de ausiteritate nu sunt, de fapt, cele care să ducă la austeritate, ci să echilibreze balanța fiscală-bugetată”, a mai declarat Firea.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Mașini furate direct cu platforma – Schema unui tânăr din București, descoperită după o jumătate de an

Publicat

in

Un bărbat de 28 de ani este cercetat după ce a determinat conducătorii unor autoplatforme să fure trei maşini parcate în Bucureşti, iar poliţiştii au stabilit că el intenţiona să valorifice autoturismele la centre de dezmembrări.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au anunţat că poliţiştii au reţinut un bărbat de 28 de ani pentru instigare la furt calificat şi înşelăciune în formă continuată.

Anchetatorii au stabilit că în perioada iunie – august 2023 au fost înregistrate trei plângeri penale, prin care victimele, două dintre ele fiind administratori a două societăţi comerciale, reclamau furtul a trei autovehicule, toate parcate la trei adrese diferite din Sectorul 2.

„În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a conturat ipoteza că toate faptele ar fi fost comise de către un tânăr, în vârstă de 28 de ani. Probatoriul administrat a relevat faptul că bănuitul, cu intenţie, ar fi determinat în zilele de 4 iunie 2023, 17 iulie 2023 şi 6 august 2023, conducătorii a trei auto-platforme să sustragă cele trei maşini, pe care le-ar fi valorificat la diferite centre de dezmembrări, din Bucureşti şi judeţul Dâmboviţa”, au precizat poliţiştii.

Bărbatul de 28 de ani este cercetat sub control judiciar.

De asemenea, două dintre autoturismele furate au fost depistate şi predate proprietarilor.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

Citeste mai mult

NATIONAL

Inconștiența la volan. O femeie s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său în vârstă de nouă luni

Publicat

in

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său în vârstă de nouă luni, iar pentru fapta sa femeia a fost amendată cu 825 de lei.

Potrivit glasulmm.ro, poliţiştii din Borşa s-au sesizat sâmbătă, după apariţia unui filmuleţ în mediul online în care o femeie conduce o maşină cu un copil în braţe.

Poliţiştii au stabilit că este vorba despre o femeie de 25 de ani, din Borşa, care nu avea pusă centura de siguranţă. De asemenea, ea îşi transporta fiul de nouă luni în braţe, pe scaunul şoferului, fără ca băieţelul să fie fixat într-un scaun pentru copil.

Pentru acest gest, femeia a fost amendată cu 825 de lei.

În cauză vor fi sesizaţi specialiştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend