Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

FOTOREPORTAJ: An de an este din ce în ce mai cald la Electric Castle. Cum se răcorește lumea la Bonțida

Publicat

in

O comparație făcută pe baza datelor oficiale arată că în ziua de sâmbătă a festivalului Electric Castle din 2022 temperatura maximă a fost de 27 de grade, în 2023 a fost de 29 grade, iar în 2024 a ajuns la 32 de grade, la umbră. 

  • Organizatorii au oferit anul acesta apă gratis participanților la festival.

„Cu toate că atmosfera este una genială, nu îmi dau seama încă dacă a meritat efortul de a veni la Electric Castle. Căldura este insuportabilă, zonele cu umbră sunt puține și foarte aglomerate, drumurile până la băi sunt lungi și pline de soare, este un miracol că nu am făcut insolație”, spune Alexandra din București (25 ani) după ce o întrebăm care este primul lucru care-i vine acum în cap despre festival.

Cele mai căutate locuri din Bonțida sunt cele de la umbră

Alexandra era pentru prima dată la Bonțida și am discutat cu ea, sâmbătă, în timp ce așteptam începerea concertului cunoscutei trupe britanice Massive Attack. 

Din fericire, cu puțin timp înainte să-i vedem pe solistul Robert Del Naja și pe ceilalți, la Electric Castle a început să plouă, iar temperatura în timpul show-ului a coborât cu câteva grade bune.

„În 3 ani, temperatura la Bonțida a crescut cu 5 grade Celsius”

Unii s-au pregătit cu mini-ventilatoare pe baterii la EC 2024

A devenit o obișnuință în această vară în România să ne plângem de temperaturile ridicate. Se doboară recorduri după recorduri, schimbările climatice ne-au ajuns din urmă mai repede decât se așteptau chiar și experții. 

Sâmbătă dimineață, în campingul festivalului de la Bonțida, doi tineri comentau chiar lângă corturile noastre că „este abia ora 8 și deja nu mai poți să stai afară”. 

Alții folosesc pistoale cu apă ca să se răcoreasca la festival

Nici la 8 seara nu era mai confortabil, l-am completa noi.

Pe scena de la Hangar, solistul trupei Byron a spus și el, între două piese: „cam cald a fost pe aici, hai să vă cânt o piesă despre căldură”. 

Oamenii se ascund de soare la scena EC Talks

Informațiile consemnate de site-ul Timeanddate confirmă de ce subiectul a fost o preocupare chiar și pentru participanții la Electric Castle. Surprinzătoare, poate.

Sâmbătă, 20 iulie, la Bonțida a fost înregistrată o temperatură maximă de 32 de grade. Cu un an în urmă, tot în sâmbăta de la Bonțida, pe 22 iulie, au fost 29 de grade, iar în 2022 (pe 16 iulie) 27 de grade. În trei ani, temperatura maximă, măsurată la umbră, a crescut cu 5 grade Celsius.

Cristian este tot din București (27 de ani) și crede că „organizatorii festivalului s-au descurcat totuși în ceea ce privește punerea la dispoziția participanților de locuri umbrite sau facilități. Totuși, în zona corturilor (n.r. – campingul EC Village) este o problemă reală. Este imposibil să dormi după 8-9”. 

Pompieri SMURD, printre participanți la festival

Ce-i drept nu au existat incidente medicale, deosebite. Un medic de la SMURD ne-a spus că în primele două zile ale festivalului au fost, într-adevăr, două persoane care au avut probleme din cauza deshidratării excesive. Dar s-au făcut bine, ne-a asigurat doctorul.

Ajutor medical pregătit pentru participanții la EC

Potrivit organizatorilor, anul acesta festivalul a beneficiat de 250 de pompieri, 78 medici SMURD și peste 30 de paramedici voluntari pentru protecția participanților. 

Gheața este la mare căutare la Electric Castle

De asemenea, participanții au beneficiat de sute de litri de apă gratuită (un astfel de centru era chiar în intrarea în EC Village), dar și de cișmele cu apă. 

Dar cum se descurcă oamenii care trebuie să muncească? 

Pentru cei aflați la muncă la EC căldura poate fi copleșitoare

„Ce pot să fac? Beau mai multă apă”, ne spune un comerciant de la un van care vindea prăjituri chiar lângă castelul Banffy. Tânărul mărturisește că vine de cinci ani la festival, dar că acum este cel mai cald.

În contrast cu arșița de peste zi, o rafală puternică de ploaie a răcorit după-amiaza de la Bonțida. Atmosfera clasică de la Electric Castle s-a instalat pe seară, înainte de concertul Massive Attack, când participanții au schimbat vestimentația de festival și adidașii/sandalele cu pelerine de ploaie și cizme. 

Massive Attack, mesaje politice puternice

În ceea ce privește trupele participante, ziua de sâmbătă a fost una cu adevărat specială. Trupa britanică Massive Attack a făcut un show în care a inclus și multe mesaje puternice, din care cel mai evident a fost cel pro Palestina și împotriva politicii externe americane de susținere necondiționată a ocupației israeliene.

Massive Attack pe scena principală de la EC 2024
Massive Attack pe scena principală de la EC 2024

Poate pentru unii tenta politică a spectacolului a fost prea mult. Pe de altă parte, Massive Attack este o trupă asumată care nu se teme să-și spună răspicat convingerile. 

Potrivit organizatorilor, nu mai puțin de 68 de mii de oameni au participat la concertul acestei formații. 

După Massive Attack a urmat Chase and Status cu hitul Baddadan și clasica melodie No Problem, care au închis scena principală de la Electric Castle sâmbătă seară.

O voluntară EC se răcorește cu evantaiul
Participanții se odihnesc la umbra copacilor din curtea castelului Banffy
Voluntarii schimbă mesajul de la intrarea în festival de mai multe ori pe zi.
Lumea se ascunde la umbra scenei Hideout
Drumul către scena The Beach
Locurile cu umbră sunt cele mai aglomerate din curtea castelului Banffy

Loading

NATIONAL

SUA se confruntă cu imense probleme de infrastructură: Aproximativ 25% din poduri sunt aproape de prăbușire

Publicat

in

Aproximativ 25% dintre podurile din SUA au fost construite înainte de anii 1960, iar în epoca schimbărilor climatice, aceste elemente de infrastructură aflate în dificultate încep să simtă căldura.

Potrivit unui nou raport al The New York Times, podurile se confruntă cu presiuni fără precedent din cauza fenomenelor climatice, inclusiv variații mari de temperatură, inundații mai mari și eroziunea solului problematică.

O lege bipartizană privind infrastructura, adoptată în 2021, alocă 110 miliarde de dolari pentru reconstrucția drumurilor, podurilor și autostrăzilor îmbătrânite ale națiunii, însă aceste noi proiecte trebuie să fie pregătite pentru viitorul nostru legat de schimbările climatice.

Infrastructura Statelor Unite este periculos de în urmă cu vremurile – și nicăieri acest lucru nu este mai evident decât în cazul podurilor îmbătrânite ale țării. Potrivit unui nou raport publicat de The New York Times, un sfert din podurile din țară au fost construite înainte de 1960 și, ca și cum bătrânețea nu ar fi fost suficient de stresantă pentru aceste grinzi ruginite, șosele cu asfalt crăpat și fundații uzate, schimbările climatice nu au făcut decât să agraveze o problemă gravă.

„Avem o criză a podurilor care este legată în mod specific de fenomenele meteorologice extreme”, a declarat Paul Chinowsky, profesor de inginerie civilă la Universitatea Colorado Boulder, pentru New York Times. „Acestea nu sunt lucruri care s-ar întâmpla în condiții climatice normale. Acestea nu sunt lucruri pe care le-am văzut vreodată în acest ritm.”

Din cauza vechimii acestor poduri, multe dintre ele au fost proiectate fără a fi nevoie să reziste variațiilor bruște de temperatură care sunt acum obișnuite în SUA din cauza schimbărilor climatice. Având în vedere că metalul are obiceiul neplăcut de a se umfla și de a se contracta odată cu creșterea și scăderea temperaturilor, încălzirea lumii noastre devine o problemă deosebit de spinoasă pentru aceste piese de infrastructură conectivă aflate în dificultate.

Se știe de mult timp despre această problemă

Aceasta nu este o amenințare descoperită recent. Un raport publicat în 2019 în revista PLOS ONE a constatat că 25 % din toate podurile de oțel din SUA s-ar putea prăbuși până în 2050. După ce a așteptat acea săptămână a infrastructurii adesea promisă, dar niciodată sosită sub administrația Trump, guvernul SUA a început să se miște în 2021 prin adoptarea legii bipartizane privind infrastructura, cunoscută sub numele de Infrastructure Investment and Jobs Act, care a alocat 110 miliarde de dolari pentru drumuri, poduri și alte nevoi de transport.

„Pentru prea mult timp, America a lăsat podurile să se deterioreze, ceea ce a făcut ca oamenii să fie mai puțin în siguranță, a perturbat lanțurile noastre de aprovizionare și i-a costat pe oameni timp și bani”, a declarat Buttigeg într-o declarație de presă în iulie.

Dar provocarea la adresa acestor legături economice între state și mase terestre nu face decât să se agraveze pe măsură ce lumea se încălzește. Jim Tymon, director executiv al American Association of State Highway and Transportation Officials, a declarat pentru The New York Times că grupuri de oameni de știință, ingineri și agenții se grăbesc să pună în aplicare standarde rezistente la schimbările climatice pentru poduri.

Această problemă este, de asemenea, mai mare decât un simplu metal care își schimbă forma. Intensificarea precipitațiilor crește șansele ca podurile să fie distruse de ape, lucru care s-a întâmplat mult prea des în timpul inundațiilor torențiale din Vermont în luna iulie. Precipitațiile abundente sporesc, de asemenea, „eroziunea podurilor”, care erodează solul din jurul bazei unui pod, făcându-l mai puțin stabil.

Între timp, îmbinările umflate ale podurilor fac, de asemenea, ca podurile de oțel, care sunt proiectate să se îndoaie sub sarcini grele pentru a distribui greutatea, să fie mult mai rigide, existând riscul de a pune mai multă greutate decât cea pentru care au fost proiectate grinzile.

Datele economice ale Rezervei Federale sugerează că procentajul investițiilor publice din SUA în infrastructură a scăzut cu 40 % începând cu anii 1960, astfel încât America ar fi trebuit de mult să își modernizeze drumurile, podurile și transportul public. Acum, cu complicația suplimentară a schimbărilor climatice, nu mai este timp de pierdut.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Un vis numit România! „Mulțumesc. Cu drag.”

Publicat

in

Camus spunea că în inima revoltei sale dormitează un consimțământ.

Cu alte cuvinte, să iubim lumea în care trăim în ciuda absurdității ei, să ne revoltăm împotriva nedreptăților și a dogmelor și să redescoperim cum să o iubim din nou.
De mai bine de 20 de ani de când mă (re)întorc pe meleagurile natale, este poate pentru prima oară când nu am mai simțit acea resemnare ostilă, cu accente de semeție ciufută atunci când mi s-a oferit un serviciu (cu plată bineînțeles). Iar oamenii întâlniți pe stradă au început să-și ducă traiul cu bune și cu rele, fără acea privire de victimă desemnată din oficiu sau la cealaltă extremă, de veșnic revoltat atoateștiutor (din confortul canapelei) împotriva nedreptăților acestei lumi. Un fel de Gică Contra autohton (complexat dar plin de sine), care-și dă cu părerea despre toate, cu acel subtil melanj din șarmul Coanei Chirița cu romantismul desuet a lui Mme de Bovary, totul piperat cu puțin din ignoranța veselă a cetățeanului turmentat; un fel de râsu-plânsu, cu voia dumneavoastră. Dimpotrivă, de aceasta dată, frumoasa amintire ce mi-a rămas în suflet e acel „Cu drag”, care răsuna duios la fiecare „Mulțumesc” al meu, ca un fel de leitmotiv al călătoriei de (re)descoperire a minunățiilor acestei țări, si îndeosebi a oamenilor care-i dau viață.

Asta nu înseamnă că am ajuns să trăim acum acel plictis prosper al vieții politice occidentale
(cu toate beneficiile și imperfecțiunile unei democrații) și că nu mai sunt motive de revoltă. Aș zice chiar viceversa, ca să rămânem în tematica zilei. Viața politică românească continuă să fie majoritar alcătuită din Dinu Păturică, Mama Omida, sau triada Cațavencu-Farfuridi-Brânzovenescu, sub diversele ei metamorfoze cameleonice. Altfel spus, din covrigari bățoși și mândri nevoie mare în găunoșenia lor, din mahalagioaice (moto)cicliste ce se visează curtezane (de ambele sexe, fără discriminare) dar care-și ridică nădragii în piața publică, marionete cu pretenții de păpușări, din mesianici neînțeleși, așa-ziși intelectuali cu ifose de primadone și care se vând la colț de stradă când alegerile se prezintă, din guzgani aurii cu patriotismul în gură dar cu capul plecat spre spânul țar de peste hotare, din aproape-scriitori/ pseudo-doctori sau generali în izmene cu sau fără zorzoane, stând drepți în fata unui pretins rege cu paltonul azvârlit dar cu geacă portocalie când nevoile o cer, ce s-a dovedit a fi gol și mizantrop, cerșind recunoștință în afară când domnia-i e sfârșită; pe lângă ei și din nelipsiții chibiți “fesbucieni” (și dintre care nu mă exclud).

În naivitatea mea de personaj romanesc, aș zice cu ceva din Don Quijote de la Mancha și cu
puțin din idiotul dostoievskian (mă gândesc la prințul Mîșkin), mă încăpățânez să visez cu ochii deschiși la România altfel înființată, alcătuită în mare parte din oamenii pe care doar ce i-am redescoperit, adică din cei care muncesc, citesc, gândesc, se întrajutorează la nevoie, construiesc un viitor comun pentru copiii lor, fără să uite să se și bucure de viață, cu micile ei plăceri. Și văd cum acești simpli cetățeni implicați își vor lua destinul în propriile mâini și își
vor regăsi într-o bună zi țara cu care să se mândrească și pe care vor putea s-o lase copiilor lor.
Când acel moment va sosi, ei nu vor putea alege decât pe cei care să le semene pentru a
gospodări treburile cetății în numele lor. Și chiar (îmi doresc să) cred că majoritatea românilor sunt ca cei descriși mai sus, doar că s-au lăsat prinși în capcana indolenței sau a frustrărilor inerente ale traiului de zi cu zi.

Visul meu nu e chiar atât de utopic pe cât pare. Și ca să vă arăt că sunt totuși cu picioarele pe pământ, chiar dacă cu ochii spre cer (un idealist pragmatic, cum îmi place să cred), îmi revin în minte cuvintele Seniorului Coposu chiar când aștern pe hârtie aceste rânduri : “Ca și în alte dăți, calitatea umană a celui ales va arăta și gradul de educație a celor care l-au ales”. Dar în același timp, i se suprapun în gândurile mele, ca întru-un fel de partitură muzicală (sau ca într-un joc cu mărgelele de sticlă, din celebra carte a lui Hesse), cuvintele întipărite pe retină chiar de la prima lectură a Jurnalului fericirii a lui Steinhardt: “Creștinismul, băiete, nu-i tot una cu prostia. Apele râului Târgului și râului Doamnei nu curg pentru netoți și clopotele bisericii Capra nu bat numai pentru babe cucernice… Creștinismul nu e neapărat bleg”. – Citeste intregul articol si comenteaza pe contributors.ro

Despre Vasile Iosub – A primit diploma de doctorat în știința materialelor (stocarea hidrogenului în hidruri metalice) de la Universitatea Paris XII în 2004. După efectuarea unui postdoctorat în cadrul Departamentului de stocare a hidrogenului de la AIST din Tsukuba (Japonia), a lucrat în domeniul hidrurilor complexe pentru Toyota Motor Corporation (Japonia). A fost desemnat în 2012 expert CEA (Comisariatul de energie atomică si energii alternative) în domeniul stocării hidrogenului în hidruri solide.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Tensiunile se amplifică în Kosovo. Două puncte de trecere a frontierei au fost închise

Publicat

in

Kosovo a anunţat sâmbătă că a închis două puncte de trecere a frontierei cu Serbia, după ce protestatari de pe teritoriul sârb au blocat parţial drumurile şi au obligat pasagerii cu documente kosovare să se întoarcă, în semn de protest faţă de noile tensiuni recente din nordul volatil al fostei provincii sârbe devenite independente, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Un mic grup de protestatari s-au adunat la câţiva kilometri în interiorul Serbiei, în apropierea a cel puţin trei puncte de trecere a frontierei cu Kosovo, şi verificau dacă şoferii aveau documente de călătorie emise de Kosovo.

„Grupuri de extremişti mascaţi din interiorul teritoriului sârbesc îi opresc selectiv şi cu o abordare fascistă pe cetăţenii care folosesc Serbia ca punct de tranzit”, a declarat ministrul de interne din Kosovo, Xhelal Svecla, pe pagina sa de Facebook, anunţând închiderea punctelor de trecere din Merdare şi Bernjak.

Alte patru puncte de frontieră au rămas deschise.

Grupul a protestat faţă de acţiunile recente ale Pristinei din nordul Kosovo, locuit în principal de etnici sârbi, care a închis instituţiile paralele conduse de Belgrad. Aproximativ 50.000 de sârbi trăiesc în această zonă şi, la fel ca Serbia, nu recunosc independenţa Kosovo. Ei consideră Belgradul capitala lor.

În ultimii doi ani, nordul Kosovo a cunoscut cele mai grave tensiuni etnice de când ţara cu majoritate albaneză şi-a declarat independenţa în 2008, după o revoltă de gherilă de ani de zile împotriva regimului represiv sârb.

Deşi Kosovo este recunoscut de mai mult de 100 de ţări, Serbia consideră că face parte din teritoriul sârb. Belgradul acuză guvernul central din Kosovo că încalcă drepturile etnicilor sârbi şi neagă acuzaţiile de provocare a conflictelor în interiorul graniţelor vecinului său.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Este oficial! Dani Oțil pleacă de la matinalul ‘Neața cu Răzvan și Dani’. Cine îi va lua locul celebrului prezentator

Publicat

in

După 15 ani petrecuți la matinal, Dani Oțil se retrage temporar din proiectul „Neața cu Răzvan și Dani” de la Antena 1. Anul trecut, prezentatorul a fost implicat în emisiunea „Power Couple”, un format care s-a bucurat de un succes remarcabil, și va continua să facă parte din acest proiect și în acest an.

Pe parcursul filmărilor pentru „Power Couple”, Dani Oțil a lipsit de la matinal, iar situația se va repeta și în noul sezon, care este deja în desfășurare. Astfel, prezentatorul va absenta din nou de la emisiunea care l-a consacrat.

Cine îl va înlocui pe Dani Oțil la „Neața cu Răzvan și Dani” Spre surprinderea fanilor, Dani Oțil a luat decizia de a se implica din nou în „Power Couple”, după succesul primei ediții. Din această cauză, pentru câteva luni, el va lipsi de la „Neața cu Răzvan și Dani”, locul său fiind preluat de Florin Ristei, care va face echipă cu Răzvan Simion.

Dani Oțil a explicat că decizia de a lua o pauză de la emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani” a fost una dificilă, dat fiind legătura strânsă cu echipa sa după mai bine de 15 ani de colaborare. Participarea la proiectul „Power Couple” a fost prima oară când a fost nevoit să lipsească mai mult de o zi de la matinal, ceea ce a reprezentat o provocare personală.

Cu toate acestea, Oțil a mărturisit că experiența din „Power Couple” i-a adus o schimbare de perspectivă. Deși competiția nu este o „bătălie a sexelor,” el a remarcat că femeile par să fie susținute mai des de publicul feminin de acasă. A menționat și că, pe măsură ce filmările au avansat, a început să „țină cu fetele,” observând că bărbații aveau tendința de a renunța la unele probe mai repede.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Horoscopul dragostei pentru luna septembrie 2024

Publicat

in

Trei zodii sunt norocoase în această perioadă a anului. Citește horoscopul dragostei pentru luna septembrie 2024 și vezi dacă și tu te numeri printre nativii care au curaj. Prima lună de toamnă începe cu bucuria perioadelor cu surprize.

Astrele îi vor ajuta pe nativi să-și regăsească încrederea de sine și să se bucure de lucrurile mărunte din viața lor. Pe 4 septembrie, cei mai mulți vor avea curajul să-și exprime sentimentele. Acest lucru este posibil datorită faptului că Marte ajunge în zodia Rac.

Cei mai mulți dintre nativi vor face ceea ce le spune inima și nu se vor feri. Energiile cosmice îi vor ajuta să-și dea frâu liber sentimentelor. În familiei, orice problemă va fi discutată cu calm și răbdare. Luna intră în zodia Balanță, iar conexiunile se vor îmbunătăți.

Berbec: 21 martie – 19 aprilie

Nativii Berbec au mai mult curaj de a-și exprima sentimentele în fața partenerului. Dacă își doresc o viață lungă și fericită alături de persoana iubită, este cazul să pună toate cărțile pe masă. Pentru cei singuri, astrele pregătesc o perioadă intensă de căutări, asta până când se vor opri în dreptul persoanei potrivite.

Taur: 20 aprilie – 20 mai

Nativii Taur se pregătesc de o perioadă intensă pe plan amoros. Odată ce și-au găsit partenerul potrivit continuă pe această latură multă vreme de acum înainte. Au câștigat și au oferit încredere și acum este momentul să culeagă roadele muncii lor în acest sens. Nu este cazul să se mai teamă de consecințe.

Gemeni: 21 mai – 21 iunie

Nativii Gemeni au parte de schimbări majore în viața amoroasă. Se ceartă cu partenerul de viață și odată ce nu mai ajung la un consens se luptă de unii singuri. Anumite probleme se pot adânci în acest fel, iar asta îi face să renunțe. Astrele recomandă un nou început cu o persoană pe placul lor.

Rac: 22 iunie – 22 iulie

Nativii Rac își transformă relația de iubire într-o discuție interminabilă. Se implică tot mai mult în comunicare și pun pe masă ceea ce vor cu adevărat. Astrele le recomandă să nu ezite atunci când vor să spună ceea ce simt. Interacțiunea pe care o au cu cei din jur este mult mai vizibilă și mai pregnantă.

Leu: 23 iulie – 22 august

Nativii Leu vor trece prin momente extrem de pasionale. Cei care se află într-o relație trebuie să-și testeze răbdarea. Cei singuri au parte de distracție și puține conflicte. Știu cum să abordeze cele mai multe dintre situații, astfel că nu le e teamă să facă pași în direcția dorită. Este important ca anumite situații să se rezolve de la sine.

Fecioară: 23 august – 22 septembrie

Nativii Fecioară singuri se gândesc foarte des la întâlnirea perfectă pe care și-o doresc alături de o persoană ideală. Atunci când fac alegeri, nu sunt influențați de cei din jur. Acest lucru le oferă puterea de a spune cu adevărat ceea ce simt, arată Astrology.com. Cei care se află într-un cuplu le reproșează partenerilor că nu sunt alături de ei în momentele grele.

Balanță: 23 septembrie – 23 octombrie

Nativii Balanță au șansa să întâlnească persoana potrivită care să-i facă să viseze. Se îndrăgostesc mai repede decât cred și asta le oferă putere. Va fi o lună extrem de interesantă, mai ales dacă vor pleca acasă cu o persoană pe care și-o doresc. Cei care se află deja într-o relație știu cum să inspire încredere și nimic nu le mai stă în cale pentru a obține ce-și doresc.

Află tot ce trebuie să știi despre nativii Balanță, de la trăsături și până la personalitate. Ce spun astrele.

Scorpion: 24 octombrie – 21 noiembrie

Nativii Scorpion au parte de noi provocări din partea astrelor. Sufletul lor pereche este mai aproape decât și-au imaginat, astfel că o nouă călătorie îi face să fie extrem de entuziasmați. Cei care se află deja într-o relație au încredere în partenerul lor, astfel că nimic nu-i mai poate opri din a face ceea ce și-au propus pe mai departe. Poate fi vorba despre un pas important.

Săgetător: 22 noiembrie – 21 decembrie

Nativii Săgetător se bucură de experiențe inedite la capitolul dragoste. Cu toate că poate fi vorba și despre o despărțire, iată că nu se feresc să-și arate adevăratele sentimente. Cei mai mulți caută să se desprindă de oamenii care îi rănesc, însă va trece multă vreme până se vor reobișnui în această situație.

Capricorn: 22 decembrie – 19 ianuarie

Nativii Capricorn își restabilesc relațiile amoroase și se bucură de o perioadă echilibrată. Vor înțelege faptul că iubire nu înseamnă critică, ci înțelegere. Deși vor vărsa și lacrimi, acestea vor fi în mare parte de fericire, spune Yourtango.com. Sunt pregătiți să își dea frâu liber tuturor sentimentelor.

Vărsător: 20 ianuarie  – 18 februarie

Nativii Vărsător caută noi speranțe în viața amoroasă, cu toate că tristețea îi acaparează de cele mai multe ori. Cei singuri pun bazele unei frumoase povești de iubire, dar care nu va avea o durată prea mare de viață. Se simt încurajați să continuie ceea ce au început.

Pești: 19 februarie – 20 martie

Pentru nativii Pești, luna septembrie vine cu foarte multă eliberare din punct de vedere emoțional. Trăiesc la maximum fiecare zi și observă mai ușor gesturile mici din partea celor dragi. Vor fi atrase de persoane empatice și cel mai probabil își vor face noi prieteni. În relația de cuplu nu se schimbă prea multe.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta: PSD te poate duce în turul doi, nu te poate duce la victorie / Eu am avut 5,5 milioane de voturi și am luat bătaie

Publicat

in

Fostul premier Victor Ponta a afirmat, sâmbătă, că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, candidat al partidului la alegerile prezidenţiale din acest an, este mai experimentat decât a fost el în 2014 şi este mai puţin negativ. Fost preşedinte al PSD, Ponta apreciază că social-democraţii îşi pot duce candidatul în turul doi, dar nu-l pot duce la victorie, transmite News.ro.

”Ciolacu e prim-ministru, cum eram şi eu, şi Năstase. E PSD-ist, cum eram şi eu şi Năstase. E mai experimentat şi mai matur decât mine. Eu aveam 40, el are 55. E mai bine pregătit decât Dăncilă. E mai puţin să zic … negativ, să stârnească, ca Năstase (…) Pe Ciolacu nu prea poţi să-l urăşti, n-ai de ce să-l urăşti pe Ciolacu, că nu face nimic rău”, a declarat Victor Ponta, la emisiunea Insider Politic de sâmbătă, la Prima TV.

El crede că Marcel Ciolacu va ajunge cu siguranţă în turul al doilea. 

”PSD-ul te poate duce în turul doi, nu te poate duce la victorie. Are câte voturi a luat acum la locale, pe 9 iunie, când a fost mobilizare maximă. S-a mobilizat PSD-ul extraordinar pentru consilieri locali, primari, preşedinţi şi a luat 2.800.000 de voturi. Lui Ciolacu îi trebuie 5.5 milioane ca să fie preşedinte, minim. Eu am luat 5.5 milioane şi am luat bătaie”, a mai declarat Victor Ponta.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend