NATIONAL
FOTOGALERIE Ce echipamente militare sunt la BSDA 2024, cea mai mare expoziție militară din Europa de Est: Vedeta F-35 și competiția uriașă pentru blindatele de luptă ale armatei

Publicat
acum 10 luniin
De
adminCea mai mare expoziție de tehnică militară și de securitate din zona Europei de est – Black Sea Defence and Aerospace – BSDA 2024 – s-a deschis oficial miercuri pe platforma de la Romaero. Evenimentul va fi deschis și publicului larg vineri, în ultima zi.

Expoziția militară BSDA 2024Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
BSDA 2022 este cea mai mare expoziție de tehnica militară, aeronautică și securitate din estul Europei, iar la ediția actuală participă peste 400 de companii din industria mondială de apărare, aeronautică și securitate, din 31 de țări.
Miercuri și joi expoziția este deschisă invitaților, iar vineri expoziția de la Romaero Băneasa este deschisă și publicului general.
HotNews.ro vă prezintă, printr-o fotogalerie, care sunt elementele principale ale expoziției și ce echipamente militare au fost în prim plan la evenimentul din acest an.
Avionul F-35, vedeta zilei
Cel mai modern avion din lume la ora actuală, multirolul F-35, pe care și România îl va achiziționa în viitorul apropiat, a fost una dintre vedetele evenimentului de la Romaero. Nu doar că Forțele Americane au adus pentru prima dată în țara noastră un model de avion F-35, ce poate fi admirat de la distanță pe platforma aeroportului Băneasa, ci și compania producătoare Lockheed Martin a adus o machetă 1 la 1 a avionului, inclusiv cu o carlingă completă.
Macheta este accesibilă publicului de la foarte mică distanță, ba chiar există și posibilitatea celor interesați să urce în carlingă și să stea „la manșă”, pe scaunul pilotului.
În interior, Lockheed Martin a adus și un demonstrator, o variantă mai ușoară a unui simulator de F-35, iar la standul companiei există și machete cu avioane F-35 purtând cocarda tricoloră românească.
HotNews.ro a relatat de curând, în detaliu despre achiziția de avioane F-35 care va însemna cel mai scump contract din istoria Armatei Române și a realizat și un videoreportaj în SUA, în fabrica din Fort Worth, Texas acolo unde cel mai probabil vor fi construite și avioanele F-35 românești.
VEZI ȘI:
Competiție mare pentru contractul de blindate de luptă pentru Armată
România va lansa în acest an un nou program major de înzestrare pentru „Maşina de luptă a infanteriei, pe şenile – MLI”, un contract de aproape 3 miliarde de euro ce constă în achiziția a 298 de complete MLI, în varianta de bază şi derivate, inclusiv stocul strategic şi operativ. MLI va intra în dotarea structurilor de infanterie mecanizată din cadrul Forţelor Terestre.
Astfel că la BSDA 2024 marile companii care vor să lupte pentru acest contract și-au prezentat oferta și adus inclusiv fizic modelele de blindate pe care le-ar putea propune României.
General Dynamics, care produce în România în joint-venture cu Uzina Mecanică București, blindatele 8×8 Piranha 5, a prezentat la BSDA modelul de șenilată de luptă ASCOD, un vehicul blindat cu turelă telecomandată cu tun principal de 30 mm, rachete antitanc integrate și sistem activ de protecție Trophy.
Turela, de fapt, este aceeași ca pe modelul Piranha 5, doar într-o variantă mai înarmată. De altfel, turela este produsă de Elbit chiar în România, în apropiere de București.
Sud-coreenii de la Hanwha, ce ar putea să semneze contract cu MApN pentru obuzierele autopropulsate K9, au adus la BSDA un model de blindată șenilată Redback, un blindat de luptă care a câștigat, de exemplu, competiția în Australia.
De precizat că și acest blindat vine tot cu turela Elbit ce o regăsim pe modelele românești Piranha 5 și care este produsă în țară, lângă București.
Nemții de la Rheinmetall, care recent au preluat uzina Automecanica din Mediaș și au redeschis-o sub numele Automecanica Rheinmetall, au prezentat la BSDA 2024 un blindat șenilat Lynx KF41, un blindat greu cu turelă cu un tun de calibru 35mm.
Alături de blindat, Rheinmetall a prezentat și turela sa Skyranger pentru apărarea mobilă antiaeriană, turelă ce poate fi pus pe blindatul Lynx KF41 sa chiar și pe modele precum Piranha 5.
Totodată, Rheinmetall a prezentat și seria sa de camioane militare grele HX care transporta un tun antiaerian Oerlikon Revolver Gun MK3.
Competiția tancurilor: Abrams și K2
România va achiziționa 54 de tancuri M1A2 Abrams la nivelul SEPv3 și 12 derivate pe șasiu de tanc, muniție și simulatoare, într-un acord cu SUA. Pentru această achiziție Parlamentul României a aprobat o sumă de 1,07 miliarde de dolari.
La evenimentul de la Romaero din acest an forțele americane au adus un tanc M1A2 Abrams la static display.
Deși România va achiziționa tancuri Abrams, ele vor veni abia după anul 2026, așa că s-a vorbit mult în ultima vreme de o posibilă achiziție de tancuri din Correa de Sud, de la Hyundai Rotem.
Mai exact este vorba despre modelul K2 Black Panther, un tanc greu de 55 de tone și un tun principal de calibru 120mm. Sud-coreenii au adus un model K2 în România și, după ce l-au dus în poligonul de test de la Smârdan unde a executat inclusiv trageri de luptă, acum a fost prezentat într0una din hangarele de la Romaero.
Drone, drone, drone
Ca niciodată, ediția din acest an a fost dominată de drone, de toate tipurile și toate dimensiunile, de la companii cunoscute și de la tot felul de firme apărute recent pe piață.
De remarcat că multe din modelele de drone expuse la BSDA 2024 au fost produse și prezentate de companii din România.
Numeroase tipuri de rachete
La BSDA 2024 multe din marile companii de armament au expus machete cu cele mai noi și recente rachete de care dispun, unele clar intenționate pentru România sau care au fost deja achiziționate de țara noastră.
Spre exemplu, la standul Raytheon au fost expuse modelele de rachete aer-aer pe distanță medie AIM 120 AMRAAM și pe rază scurtă AIM-9X Sidewinder.
MBDA a prezentat, pe lângă tradiționalele soluții de interceptoare antiaeriene VL Mica, CAMM și Mistral, și o rachetă anti-navă Marte ER ce va ajunge să doteze cele două elicoptere specializate H215M pentru Forțele Navale, așa cum a dezvăluit HotNews.ro în urmă cu două luni.
Israelienii de la Rafael au adus întreaga gamă de rachete antiaeriene: Iron Lance, Python-5, i-DERBY ER și Skyceptor.
Nemții de la Diehl Defence au prezentat rachetele FCAAM (Future Combat Air-to-air Missile) și IRIS-T, iar Kongsberg a adus o machetă a rachetei sale antinavă NSM, rachetă pe care România a ales-o deja pentru bateriile sale de coastă și pentru modernizarea celor trei nave purtătoare de rachetă.
De remarcat și sud-coreeni de la LIG, companie cu care România a semnat un acord de 97 milioane de dolari pentru 54 de lansatoare portabile Chiron (KP-SAM). La standul lor a fost prezentată stația mobilă a unui lansator Chiron, precum și alte modele de rachete din portofoliul companiei.
Cu ce s-au prezentat forțele SUA
Nu doar firmele au expus produse, ci și forțe armate. Spre exemplu forțele americane au expus un avion F-35A, un tanc de luptă M1A2 Abrams Sepv3, un elicopter de atac AH-64D Apache, un elicopter multirol Black Hawk și un avion de transport C-130J Hercules.
Cum s-au prezentat forțele române – Ce echipamente a adus Armata României la BSDA 2024
Forțele armate române au adus numeroase echipamente și sisteme, noi și mai puțin noi, la prezentarea statică de pe platforma Romaero de la Băneasa.
Printre cele mai moderne sisteme expuse de armata română se numără un sistem sol-aer Patriot, un lansator HIMARS, blindate Piranha 5 și Piranha 3 în mai multe configurații, dar și avioane F-16, C-27J Spartan și elicoptere din familiar IAR-330 Puma.
Câteva curiozități
La expoziția statică, într-un loc destul de central, turcii de la Otokar au adus și expus un transportor blindat de trupe amfibiu Arma 8×8 cu turelă Mizrak 30.
Curioasă este aducerea acestui exemplar întrucât România deja a ales ca platformă 8×8 blindatele Piranha 5 pe care le și produce acum în țară, iar lansarea unei achiziții de blindate amfibii nu a fost anunțată a fi în planuri deocamdată, nu prea curând cel puțin. Sau așa s-a transmis oficial până acum…
Airbus Helicopters, companie prezentă în România cu o linie de asamblare la Brașov și cu care Armata a căzut de acord pentru un acord de 165 de milioane de euro pentru două elicoptere H215M specializate în lupta antinavă pentru Forțele Navale, nu a avut la standul companiei nicio machetă sau prezentare cu acest produs – singurul produs nou concret în relația Airbus – MApN.
În schimb, a avut două machete de elicoptere H225M și H175M.
Poate vrei sa citesti
VIDEO Atac armat în Israel – Mai multe victime după ce o persoană a intrat cu mașina într-o stație de autobuz apoi a deschis focul
Criza ouălelor din SUA – Americanii apelează la Brazilia
Maşină în flăcări pe autostrada A3, pe sensul dinspre Ploieşti către Bucureşti
Ion Cristoiu o torpilează pe Elena Lasconi, după ce a cerut închiderea Tik Tok: Camerista a devenit vicleană!
Interesul lui Trump pentru Groenlanda are și o parte bună – O industrie explodează
Percheziții DNA la o instituție publică – Vizat este și socrul lui Flick Domnul Rimă, un apropiat al PNL
NATIONAL
VIDEO Atac armat în Israel – Mai multe victime după ce o persoană a intrat cu mașina într-o stație de autobuz apoi a deschis focul

Publicat
acum 23 de minutein
24 martie 2025De
admin

Un bărbat de 75 de ani a fost ucis şi un altul a fost rănit grav în nordul Israelului, după ce un bărbat a intrat cu maşina în oamenii care aşteptau într-o staţie de autobuz, apoi a înjunghiat un bărbat şi a tras focuri de armă asupra şoferilor care treceau, relatează Reuters, potrivit news.ro.BREAKING | Deaths and injuries reported following a ramming/shooting attack in the Yokneam area southeast of Haifa, lower Galilee. pic.twitter.com/h6Cunz0sju
— The Cradle (@TheCradleMedia) March 24, 2025
BREAKING | Deaths and injuries reported following a ramming/shooting attack in the Yokneam area southeast of Haifa, lower Galilee. pic.twitter.com/h6Cunz0sju
— The Cradle (@TheCradleMedia) March 24, 2025
O echipă medicală prezentă la faţa locului a pronunţat decesul unui bărbat în vârstă de 75 de ani care a fost împuşcat, a precizat serviciul israelian de ambulanţă. Un al doilea bărbat, un tânăr de până în 30 de ani, care a fost rănit prin înjunghiere a fost transportat la spital. Acesta se află în stare gravă şi instabilă.
Potrivit site-ului israelian Ynet, atacatorul a dat cu maşina peste tânărul care aştepta autobuzul, apoi a coborât şi l-a înjunghiat, înainte de a deschide focul asupra maşinilor. El a fost apoi „neutralizat”, potrivit poliţiei, de membri ai poliţiei de frontieră care se îndreptau spre o sesiune de antrenament.
Radioul public israelian Kan a declarat că, după ce bărbatul a intrat cu maşina în staţia de autobuz şi a înjunghiat un bărbat aflat acolo, a deschis focul cu o armă automată şoferilor care treceau prin zonă.
„Un terorist a deschis focul asupra civililor şi a fost imediat neutralizat de poliţiştii prezenţi la faţa locului”, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, explicând că atacul a avut loc la intersecţia Tishbi, lângă Yoqneam, la aproximativ cincisprezece kilometri sud-est de Haifa.
Potrivit The Times of Israel, tânărul care a fost înjunghiat este un soldat de 20 de ani care aştepta în staţie. După ce l-a înjunghiat, atacatorul a luat puşca soldatului şi a deschis focul, omorând un bărbat în vârstă care conducea pe şosea. Soldatul, care serveşte ca şofer de camion de mare tonaj în Corpul Blindat al armatei, a fost dus la spitalul Rambam pentru tratament, unde este în stare gravă.
Identitatea atacatorului nu a fost imediat clară, dar acesta a fost împuşcat mortal de agenţii de poliţie care se aflau în apropiere, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.
Autorul atacului ar fi un cetăţean israelian în vârstă de 25 de ani din oraşul Wadi Ara (nord), potrivit Haaretz.
Acest atac este primul comis în Israel de la ruperea
NATIONAL
Criza ouălelor din SUA – Americanii apelează la Brazilia

Publicat
acum 29 de minutein
24 martie 2025De
admin

Statele Unite aproape au dublat importurile de ouă din Brazilia, utilizate altădată doar pentru hrana animalelor de companie, şi iau în considerare relaxarea reglementărilor privind ouăle de la găinile crescute pentru carne, în condiţiile în care administraţia Trump speră să reducă preţurile record, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Deşi niciunul din ouăle braziliene sau provenite de la găinile crescute pentru carne nu va ajunge pe rafturile băcăniilor, ele vor putea fi folosite în mâncarea procesată, cum ar fi mixuri de prăjituri, îngheţată sau sosuri pentru salate, eliberând mai multe ouă proaspete pentru cumpărători. Pentru ca ouăle provenite de la găinile crescute pentru carne să poată fi utilizate, este necesară schimbarea reglementărilor, iar unii experţi avertizează că există riscul infectării produselor alimentare cu bacterii periculoase.
Preţul ouălor a doborât record după record în ianuarie în SUA, în condiţiile în care scade numărul găinilor ouătoare. Livrările de ouă către magazinele alimentare sunt la un nivel redus, ceea ce a impus introducerea de restricţii la achiziţionare, în timp ce restaurantele care servesc produse pe bază de ouă, precum Denny’s, au introdus costuri suplimentare. Dar după o creştere de 53,6% în februarie, preţul angro al ouălor s-a atenuat uşor în martie.
Luna trecută, autorităţile au anunţat un plan de importuri de ouă, în cadrul unui efort în valoare de un miliard de dolari pentru combaterea gripei aviare. De asemenea, administraţia Trump promovează importurile din ţări ca Turcia, Brazilia şi Coreea de Sud, şi a cerut Europei să trimită mai multe ouă.
În februarie, importurile SUA de ouă din Brazilia au crescut în ritm anual cu 93%, a anunţat Asociaţia braziliană pentru proteinele animale. Oficiali ai administraţiei SUA au declarat pentru Reuters că analizează petiţia Consiliului Avicol Naţional pentru a permite vânzarea pentru consumul uman al ouălor de la găinile crescute pentru carne de membrii Consiliului. În prezent, crescătorii distrug milioane din aceste ouă deoarece nu au capacităţi suficiente de refrigerare pentru a satisface cerinţele Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din SUA.
În 2023, FDA a respins o solicitare similară din partea Consiliului, citând riscurile legate de salmonela.
Principalul motiv al preţurilor ridicate îl reprezintă epidemia de gripă aviară. Aproape 158 milioane de păsări au fost sacrificate în SUA de la începutul epidemiei. Este una dintre cele mai îndelungate epidemii de gripă aviară, primul focar fiind confirmat în SUA în luna februarie 2022.
NATIONAL
Maşină în flăcări pe autostrada A3, pe sensul dinspre Ploieşti către Bucureşti

Publicat
acum 31 de minutein
24 martie 2025De
admin

O autoutilitară a luat foc în mers, luni la prânz, pe autostrada A3, pe sensul dinspre Ploieşti către Bucureşti, iar la acest moment circulaţia rutieră pe acest sens este oprită temporar. Potrivit poliţiştilor, şoferul a reuşit să iasă din maşină, astfel că nicio persoană nu a fost rănită.
Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe autostrada A3, la kilometrul 42, în zona localităţii Gherghiţa, din judeţul Prahova, s-a produs un incendiu la o autoutilitară aflată în mers.
Poliţiştii au informat că nicio persoană nu a fost rănită, iar autovehiculul a fost tras la marginea carosabilului.
Circulaţia rutieră este oprită temporar pe sensul de mers dinspre Ploieşti către Bucureşti, pentru a permite intervenţia pompierilor pentru lichidarea incendiului şi pentru siguranţa participanţilor la trafic.
Poliţiştii rutieri estimează reluarea circulaţiei rutiere în condiţii normale în circa 30 de minute.
NATIONAL
Ion Cristoiu o torpilează pe Elena Lasconi, după ce a cerut închiderea Tik Tok: Camerista a devenit vicleană!

Publicat
acum 32 de minutein
24 martie 2025De
admin

Jurnalistul Ion Cristoiu o taxează pe șefa USR, Elena Lasconi, după ce aceasta a cerut ca Tik Tok să fie închis înainte de alegerile prezidențiale. Cristoiu spune că Lasconi e ținta ironiilor pe rețeaua care a făcut ca popularitatea lui Călin Georgescu să ajungă la cote imense.
Lasconi emite prostii, spune Cristoiu
”Slavă Domnului, Elena Lasconi nu s-a retrats din cursă, ea face turnee prin țară prilej cu care emite prostii, emite prostii ca un post de ala de radio îndepărat. Ei i-a casunat pe TikTok, de ce, pentru ca ea pe TikTok ea este vedeta tuturor, vedeta. Ea produce comedie.
Dar prostie, prostie, dar și cmaerista e vicleană rău. Ea cere ca cu o saptamână înainte de alegeri să se închidă TikTok, de ce? Ca vrea ea, vrea cu tot trupul ei.
Este o persoană extraordinară, spune prostii cu tot trupul, ați mai văzut așa ceva? Vă implor, nu o scoateși pe doamna asta din cursă, ce ne facem noi fără Elena Lasconi?”, a declarat Ion Cristoiu pe TikTok.
„Dacă nu sunt în stare să ne asigure de asta, eu cred că ar fi foarte bine să-l închidă măcar înainte cu o săptămână, două de alegerile prezidenţiale şi după aceea să-i dea drumul. De ce spun lucrul acesta? Pentru că incompetenţa ne-a dus în punctul în care Curtea Constituţională a trebuit să ia această decizie de anulare alegerilor, de renumărare şi de a scoate din competiţie un candidat. Nu este normal să se întâmple asta. (…) Eu sunt pentru libertatea de expresie şi pentru democraţie dar, atâta timp cât există riscul de a avea o influenţă statală şi non-statală, cum ni s-a comunicat, eu cred că am putea să luăm o astfel de decizie”, a declarat Elena Lasconi, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.
NATIONAL
Interesul lui Trump pentru Groenlanda are și o parte bună – O industrie explodează

Publicat
acum 38 de minutein
24 martie 2025De
admin

Ivik Knudssen-Ostermann, a cărei companie organizează tururi cu barca pentru a vedea aisbergurile albastre strălucitoare ale Groenlandei, spune că banca lui i-a spus să se extindă înaintea afluxului așteptat de turiști după SUA. Președintele Donald Trump a pus insula în centrul atenției la nivel mondial, notează CNN.
Comentariile lui Trump, împreună cu deschiderea unui nou aeroport internațional în capitala Nuuk, au sporit deja sosirile și sunt așteptate mai multe.
„Deja acum, primim mult mai multe rezervări decât am primit mai devreme, mai ales din cauza unui bărbat cu numele de familie Trump. El a pus Groenlanda încă o dată pe hartă”, a spus Knudsen-Ostermann, operator al Greenland Cruises, stând pe docul unui port plin de gheață.
Groenlanda a devenit centrul atenției internaționale în ianuarie, când fiul lui Trump, Donald Trump Jr., a sosit pe aeroportul recent deschis din Nuuk.
De atunci, președintele SUA și-a dublat angajamentul de a face insula arctică parte a Statelor Unite, în timp ce consideră că bogatia sa vastă de minerale rare este esențială pentru industriile de înaltă tehnologie.
Groenlanda speră că noile aeroporturi își vor consolida turismul și industria minieră pentru a diversifica economia, care se bazează în prezent pe pescuit pentru 95% din exporturile sale.
Calota de gheață vastă a țării, ghețarii, fiordurile adânci și abundența vieții marine, inclusiv balenele, sunt atracțiile cheie, în timp ce mândria față de cultura locală inuit este, de asemenea, în creștere.
Deschiderea aeroportului din Nuuk, în noiembrie anul trecut, a făcut călătoria către insulă mai ușoară. United Airlines urmează să înceapă zboruri directe de la New York la Nuuk în iunie, înlocuind ruta anterioară, care obliga turiştii să zboare prin Copenhaga şi să tranziteze în fosta S.U.A. baza militară Kangerlussuaq.
Ilulissat, principalul centru turistic al Groenlandei, cunoscut pentru fiordul de gheață inclus în UNESCO, urmează să deschidă și un nou aeroport internațional în 2026, în timp ce un alt aeroport internațional este în construcție în Qaqortoq, în sudul Groenlandei.
„Vom vedea deja o creștere destul de semnificativă în această vară”, a declarat Jens Lauridsen, CEO al Greenland Airports.
În timp ce banca îi spune lui Knudsen-Ostermann să obțină mai multe bărci și mai mulți oameni, el spune că este precaut.
„Vreau să văd ce ne aduce noul aeroport, ce ne aduce 2025. Nu știm viitorul, așa că mă abțin puțin”, a spus el.
Statistica Groenlanda a raportat o creștere de 14% față de an a numărului de pasageri de pe zborurile internaționale către Groenlanda în ianuarie. Numărul de nopți la hotel a cunoscut o creștere constantă în ultimul deceniu, cu 355.000 înregistrate anul trecut, față de 210.000 în 2014, se arată în comunicat.
Trei sferturi dintre operatorii de turism au raportat o creștere a rezervărilor în cele trei luni de la deschiderea noului aeroport din Nuuk, potrivit Visit Greenland.
Lars Ipland, un turist danez din Nuuk, a spus că Groenlanda este una dintre ultimele părți ale lumii pe care nu le-a văzut.
„Este o parte a Danemarcei, așa că m-am gândit că trebuie să o văd. Acum, cu toată atenția, nu știi ce se întâmplă săptămâna viitoare sau dacă este un alt steag aici sau orice decid ei să facă.”
Greenland Still Haunts Trump
A U.S. delegation — including Congressman Mike Waltz, the Secretary of Energy, and J.D. Vance’s wife — has landed in Greenland.
They reportedly plan to make the islanders “an offer they can’t refuse.”
Meanwhile, Danish MP Rasmus Jarlov responded to… pic.twitter.com/jFXW0ulVFF
— NEXTA (@nexta_tv) March 24, 2025
NATIONAL
Percheziții DNA la o instituție publică – Vizat este și socrul lui Flick Domnul Rimă, un apropiat al PNL

Publicat
acum 56 de minutein
24 martie 2025De
admin

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au descins luni dimineață la sediul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Bihor, într-un dosar ce vizează fapte de corupție și asimilate celor de corupție. Perchezițiile au loc și la două imobile din Oradea și Sântimreu, deținute de Nicolae Hodișan, directorul executiv al instituției.
Acțiunea DNA a început imediat după începerea programului de lucru, iar polițiști judiciari coordonați de un procuror au ridicat documente din mai multe birouri ale instituției. Printre încăperile vizate se numără biroul contabilei, păzit de doi mascați care blocau accesul, dar și biroul directorului general Nicolae Hodișan, prezent la fața locului însoțit de avocatul său, informează publicația locală Bihoreanul.
Contactat de jurnaliști, Hodișan a refuzat să comenteze acuzațiile ce i se aduc: „Azi nu pot, doar mâine”, a declarat acesta.
Potrivit surselor Bihoreanul, mai mulți angajați ai DAJ Bihor au fost citați pentru audieri la sediul DNA Oradea, începând cu ora 12. Printre aceștia se numără și Mihai Sorin Mateș, consilier superior în cadrul instituției și cunoscut drept un apropiat al directorului.
Nicolae Hodișan este cunoscut și în afara sferei administrative, fiind socrul cunoscutului om de radio și influențator Flick „Domnul Rimă”.
Deocamdată, DNA nu a oferit informații oficiale privind natura exactă a acuzațiilor. Ancheta este în curs de desfășurare.

VIDEO Atac armat în Israel – Mai multe victime după ce o persoană a intrat cu mașina într-o stație de autobuz apoi a deschis focul

Criza ouălelor din SUA – Americanii apelează la Brazilia

Maşină în flăcări pe autostrada A3, pe sensul dinspre Ploieşti către Bucureşti

Ion Cristoiu o torpilează pe Elena Lasconi, după ce a cerut închiderea Tik Tok: Camerista a devenit vicleană!

Interesul lui Trump pentru Groenlanda are și o parte bună – O industrie explodează

Proper Pizza Curtea de Argeș: Schimbare radicală! Locul preferat al argeșenilor se transformă complet

Liberalii de la Curtea de Argeș vor să pună bumpere pentru biciclete, pentru a domoli copii neastâmpărați

ACUM | Grav accident la Corbeni, din cauza ninsorii

Mircea Drăghici a fost eliberat din pușcărie – Fostul deputat PSD de Argeș era încarcerat la Jilava

INCREDIBIL! Primăria Curtea de Argeș a tocat 2 miliarde să țină autobuzele electrice în garaj și rablele pesediste pe traseu – AU PLĂTIT POLIȚE RCA DEGEABA

VIDEO | Incendiu violent la Poienarii de Argeș – Casă făcută scrum

VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș

VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni

VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina

VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
PITEȘTI


VIDEO | Casă mistuită de un incendiu violent în Argeș, la Stolnici
Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingerea și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au acționat în...


KLANAR IMOBILIARE INFORMEAZĂ: Piața imobiliară din Argeș în creștere: Locuințele se vând ca pâinea caldă, cererea depășește oferta
Județul Argeș se aliniază tendințelor din marile orașe ale țării: piața imobiliară este într-o efervescență neașteptată, cu locuințe care se...


TRAGEDIE ÎN ARGEȘ – Femeie de 50 ani omorâtă de un șofer de 22 ani
Un grav incident a avut loc dumincă dimineața în comuna Stolnici din Argeș. Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Formațiunii...


Nivelul scăzut al apei lacului Vidraru stârnește îngrijorări, Hidroelectrica oferă explicații
Lacul Vidraru, unul dintre cele mai importante lacuri de acumulare din România, a atras atenția publicului după ce imagini și...
Curtea de Argeș


VIDEO, ACUM! Accident teribil cu scandal la Curtea de Arges
Un grav accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp în centrul orașului Curtea de Argeș, in spatele...


ACUM! Accident grav la Albeștii de Argeș
În urma cu puțin timp un grav accident rutier a avut loc în comuna Albeștii de Argeș. Potrivit primelor informații,...


O, ce veste… ! Primăria Curtea de Argeș anunță că va construi un WC public modern – VEZI UNDE
După ani de zile de așteptări și promisiuni, administrația locală din Curtea de Argeș a anunțat că a inclus în...


Când se va circula pe ultimii kilometri de autostradă Pitești – Curtea de Argeș. ANUNȚUL OFICIAL
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat joi că ultimii kilometri ai secțiunii 5 Curtea de Argeș – Pitești vor fi...


Liberalii de la Curtea de Argeș vor să pună bumpere pentru biciclete, pentru a domoli copii neastâmpărați
Propunere ciudată a echipei liberale de la Curtea de Argeș! După ce că participă fizic rar la sedințele Consiliului Local,...
Mioveni


Bugetul orașului Mioveni, votat în unanimitate: priorități clare, în ciuda constrângerilor financiare
onsiliul Local Mioveni a aprobat joi seară, în unanimitate, bugetul orașului pentru anul 2025. Decizia vine în contextul unor constrângeri...


VIDEO | Argeșean de 35 ani găsit mort în apele unui râu, la Micești
Pompierii de la Detașamentul Mioveni au fost solicitați să intervină, în urmă cu puțin timp, în comuna Micești, satul Purcăreni,...


VIDEO | Accident groaznic în Argeș provocat de un șofer beat – 3 victime la spital
Un grav accident rutier provocat de un șofer beat în urma căruia au rezultat trei victime, dintre care una în...


Vandalism în Mioveni: Stații de autobuz, ținta huliganilor
Mioveni se confruntă cu o problemă recurentă. la fel ca si la Pitești: vandalismul stradal. În ultimele zile, stațiile de...
Câmpulung


VIDEO | Incendiu violent la Rucăr – Casă făcută scrum
Un puternic incendiu la care au intervenit pompierii argeșeni, s-a produs luni dimineața într-o gospodărie din comuna Rucăr, strada Păpușa....


Bani de la Ministerul Dezvoltării pentru 31 de localități din Argeș – VEZI LISTA COMPLETĂ
Vești bune pentru aproape o treime din localițățile Argeșului! Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat suma de...


Primar din Argeș trimis în jdecată de procurori: a refuzat reangajarea a doi funcționari concediați abuziv, nerespectând o hotărâre judecătorească
Primarul de la Țițești, liberalul Gheorghe Savu, a fost trimis, miercuri, în judecată după ce a refuzat să reangajeze la...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
ACUM! Accident grav la Curtea de Argeș – Femeie de 40 ani dusa la spital
- ACTUALacum 2 săptămâni
ACUM! Tentativă de omor la Oeștii-Pământeni, în Argeș
- ACTUALacum 6 zile
Proper Pizza Curtea de Argeș: Schimbare radicală! Locul preferat al argeșenilor se transformă complet
- ACTUALacum o săptămână
ACUM! Accident mortal la Corbeni – Un BMW a făcut prăpăd
- ACTUALacum 5 zile
Liberalii de la Curtea de Argeș vor să pună bumpere pentru biciclete, pentru a domoli copii neastâmpărați
- Fără categorieacum 7 zile
ACUM | Grav accident la Corbeni, din cauza ninsorii
- ACTUALacum 2 săptămâni
DREPT LA REPLICĂ – KARCHER CLARIFICĂ RAPORTURILE CONTRACTUALE cu AETA SA (fosta ElectroArgeș SA) și litigiul ajuns în fața instanțelor germane
- ACTUALacum 6 zile
Mircea Drăghici a fost eliberat din pușcărie – Fostul deputat PSD de Argeș era încarcerat la Jilava