Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

FOTO Protest în București față de regimul din Iran: Manifestație de solidaritate cu rapperul iranian Toomaj Salehi, încătușat în urmă cu câteva zile

Publicat

in

Un protest a avut loc sâmbătă în centrul Capitalei, în Piața Universității, față de regimul Iranian și față de arestarea unui cunoscut rapper iranian de către forțele regimului de la Teheran.

Protest iranian în BucureștiFoto: Ella Moroiu

„Nu teocrație, viva democrație”, „Talibanul mondial, E regimul din Iran”, „Poporul Român, ajutor, ajutor” sau „Regimul Islamic, nu vrem, nu vrem” era scris pe mai multe foi afișate la protest.

Cei câteva zeci de oameni care au protestat au cerut eliberarea rapperului Toomaj Salehi, arestat recent în timpul protestelor care au cuprins țara.

Foto: Ella Moroiu

Cine este Toomaj Salehi

Toomaj Salehi, un cântăreț iranian de rap este cunoscut pentru cuvintele sale împotriva Republicii Islamice, potrivit IRNA.

Toomaj a fost acuzat de „activități împotriva guvernului, cooperare cu guverne ostile și crearea de grupuri ilegale cu intenția de a crea insecuritate în țară”, a spus agenția, citând tribunalul districtual Esfahan.

El a fost arestat în provincia Chaharmahal și Bakhtiar, la vest de Esfahan, în sud-vestul Iranului, potrivit Fars News.

IRNA a lansat o fotografie cu Toomaj legat la ochi pe bancheta din spate a unei mașini.

Toomaj a devenit cunoscut ca o voce proeminentă a protestului, postând pe Twitter apeluri la demonstrații și postând fotografii de protest din întreaga țară.

Protestele din Iran au fost declanșate pentru prima dată de moartea lui Mahsa Amini, o femeie kurd-iraniană de 22 de ani, care a murit la jumătatea lunii septembrie, după ce a fost reținută de poliția moralei. De atunci, opoziția Iranului a fost unită în multe critici la adresa regimului.

NATIONAL

fanatik.ro: Câți bani ține pe card judecătoarea din dosarul accidentului din 2 Mai. Semnele de întrebare din declarația de avere

Publicat

in

Ioana Ancuța Popoviciu, judecătoarea din dosarul accidentului de la 2 Mai, și-a încheiat stagiatura acum 12 ani și câștigă zeci de mii de lei pe lună.

Judecătoarea din dosarul accidentului de la 2 MaiFoto: Colaj fanatik.ro

Judecătoarea din Mangalia care a întrebat dacă una din victimele ucise în accidentul produs de Vlad Pascu este prezentă în sală, provine din Beiuș și până recent a lucrat la Judecătoria Ineu. În 2012, Ioana Ancuța Popoviciu apărea ca judecător stagiar și auditor de justiție (persoană declarată admisă în magistratură și care urmează cursurile Institutului Național al Magistraturii).

Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

Citeste mai mult

NATIONAL

„Sebi avea 2 ani când a ajuns la noi, nu vorbea și nu mânca, refuza să facă orice”. Acomodarea copilului adoptat, un drum lung și nu tocmai ușor

Publicat

in

Nu știam ce să îi dau să mănânce, nu știam să îl culc, nu știam să vorbesc cu el. Nu știam nimic. Când am decis că vreau să adopt, nu m-am gândit prea mult la ce va fi în momentul în care va veni acasă un copil. Nu m-am gândit că va avea nevoie de o perioadă de acomodare. Dar da, e logic, trebuia să mă gândesc la asta. Și, recunosc, m-am gândit la asta abia a doua zi dimineața acasă după ce a ajuns la noi.

Sebi, imediat după ce a fost adoptatFoto: Arhiva personala

M-am gândit în toată perioada ce să fac să îmi rezolv treburile ca să am timp de copil, cum să îi fac camera frumoasa și primirea la fel. Dar nu m-am gândit cât de greu îi va fi în noua casă. Ce se va întâmpla în prima dimineață. Avea 2 ani când a ajuns la noi și nu vorbea. Când naști și îți cunoști copilul de la început, îi știi cuvinte, le înveți odată cu el, dar când îl iei la doi ani, nu înțelegi nimic. În prima dimineață a început să îmi spună ceva gen blablabla pe limba lui, dar nu înțelegeam nimic.

Primul pas în acomodarea copilului adoptat: l-am învățat să mănânce

Nu voia să mănânce nimic. Am sunat asistenta maternală și am întrebat-o ce mănâncă Sebastian dimineața. Mi-a spus că salam, cârnăciori prăjiti. Oh, God! Eu îi făcusem brioșe de ou cu avocado. A trebuit să învăț ce să îi dau să mănânce, să îl învăț să mănânce. Nu puteam să îi scot brusc tot din trecutul lui, așa că am luat-o treptat. M-am dus și am cumpărat cârnăciori, deși îi uram. În plus, încă era dependent de biberon – lapte sau ceai. Cam 5, 6 biberoane pe zi. Evident, dacă mânca asta, nu mai voia mâncare. Adormea doar legănat pe picioare. Deși legal ai 3 luni de acomodare, la mine a durat cam doi ani. Mi s-a spus de la Direcția pentru Protecția Copilului că va fi o perioadă de miere și apoi una de fiere. La început va fi bine, apoi va urma o perioadă în care va face tot posibilul să mă enerveze și să vreau să îl duc înapoi. Ghinionul lui că această a doua variantă pentru mine nu a existat.

Acomodarea copilului adoptat

Familia adoptatoare trebuie să o ia de la capăt cu aproape orice lucru din viața copilului Dar da, mai mult de un an s-a trezit din două în două ore noaptea, voia legănat pe picioare non-stop, avea coșmaruri, mă mușca și mă zgâria pe mâini de a trebuit să îmi dau cu antibiotic. Nu înțelegeam ce spune, ce vrea, țipa supărat că nu îl înțeleg. Refuza să facă orice…

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend