Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

FOTO Noul mandat al lui Donald Trump aduce surprize și în familie: Ivanka Trump refuză să se implice

Publicat

in

Donald nu este singurul Trump care revine în peisaj după victoria sa în alegeri. După câteva roluri importante deţinute în ultima administraţie a lui Donald Trump, şi alţi membri ai familiei ar putea reapărea în prim-plan, scrie The Guardian, conform news.ro.

În seara alegerilor, membri ai familiei fostului şi viitorului preşedinte, în vârstă de 78 de ani, s-au pozat alături de acesta la proprietatea sa din Florida pentru a sărbători realegerea sa.

„Tată, suntem atât de mândri de tine”, a scris Tiffany, fiica cea mică a lui Trump, postând fotografia pe X. Aceasta a fost, de asemenea, împărtăşită de nepoata în vârstă de 17 ani a preşedintelui ales, Kai, cu legenda: „Toată echipa”.

În mod notabil, din fotografie lipseşte chiar fosta primă-doamnă, Melania. Cu toate acestea, fotografia familiei fericite l-a inclus pe Elon Musk – care nu este o rudă de sânge, dar cu siguranţă acum este iubit de preşedintele ales ca pe un fiu. Iar Musk îl ţinea în braţe pe X-AE-AXii, băieţelul cu cel mai absurd nume dintre cei 12 copii ai săi.

Având în vedere rolurile proeminente, oficiale şi neoficiale, deţinute de copiii lui Donald Trump şi de soţiile acestora în prima sa administraţie, este un pariu sigur că membrii familiei sale vor fi din nou în centrul atenţiei în cea de-a doua administraţie Trump, scrie The Guardian, care prezintă o listă cu „personajele care vor apărea probabil în dinastia Trump, sezonul doi”.

MELANIA TRUMP

Cine cunoaşte adevărata natură a relaţiei dintre Trump şi cea de-a treia sa soţie? Chiar şi regretata regină Elisabeta, potrivit biografului său Craig Brown, a presupus că aceştia „trebuie să aibă un fel de aranjament”.

Melania a fost în mare măsură absentă din campania electorală, apărând doar pentru scurt timp la Convenţia Naţională Republicană (RNC) din iulie. În vârstă de 54 de ani, Melania locuieşte la New York, unde fiul lor Barron este la universitate, în timp ce soţul ei locuieşte la Mar-a-Lago, în Florida. În ultimele luni, ea a fost, fără îndoială, mai vizibilă în promovarea propriilor sale memorii, în care a pledat pentru dreptul la avort.

Dar, în timp ce unii se întrebau dacă mariajul se va destrăma odată ce Trump nu va mai fi în funcţie în 2020, ea a fost alături de el în timp ce îşi saluta susţinătorii după victoria sa şi este de aşteptat să îşi reia rolul constituţional de primă-doamnă. Are 54 de ani.

content-image

DONALD TRUMP JR.

În vârstă de 46 de ani, fiul cel mare al lui Trump a fost o figură semnificativă în culisele campaniei tatălui său, construind o legătură strânsă cu baza electorală a MAGA.

Don Jr, care este vicepreşedinte executiv al Trump Organization şi găzduieşte un podcast, Triggered, este creditat că l-a ajutat pe prietenul său JD Vance să obţină nominalizarea de vicepreşedinte, iar unii susţin că ar putea fi puterea din spatele tronului noii administraţii.

El este implicat îndeaproape în echipa de tranziţie a tatălui său şi există speculaţii inevitabile că i s-ar putea acorda un rol proeminent – poate cu un ochi pe un viitor politic propriu.

content-image

IVANKA TRUMP

Fiica cea mare a lui Trump, în vârstă de 43 de ani, a fost foarte vizibilă în timpul primei sale administraţii, primind chiar titlul oficial de „primă-fiică şi consilier al preşedintelui”. Dar de data aceasta, ea a fost complet absentă – apariţia ei alături de familie marţi a fost prima din întreaga campanie.

Cândva descrisă ca fiind copilul preferat al lui Trump, Ivanka a declarat că nu crede în afirmaţia falsă a tatălui său că alegerile din 2020 au fost „furate”, iar în 2022 a spus într-un comunicat că, deşi îşi iubeşte tatăl, de data aceasta, a ales să dea prioritate copiilor ei mici şi vieţii private în familie. „Nu intenţionez să fiu implicată în politică”, a anunţat ea.

content-image

JARED KUSHNER

În vârstă de 43 de ani, soţul Ivankăi, cândva un democrat, a făcut parte integrantă din campania prezidenţială din 2016 a socrului său şi a fost numit consilier principal în timpul primului mandat al lui Trump, ajutând la modelarea politicilor administraţiei în Orientul Mijlociu.

Din 2020, investitorul imobiliar şi fostul editor al New York Observer s-a concentrat însă pe fondul său de investiţii de 3 miliarde de dolari, Affinity Partners. Acesta este puternic susţinut de fondul public de investiţii al guvernului saudit, ceea ce a trezit suspiciuni din partea Comisiei de finanţe a Senatului.

El ar fi exclus să se alăture noii administraţii, dar ar putea oferi consultanţă în domeniul afacerilor externe.

content-image

ERIC TRUMP

Deşi a avut, în general, un profil mai puţin proeminent decât fratele său mai mare, Don Jr, concentrându-se în schimb pe afacerile familiei şi pe firma imobiliară, al doilea fiu al lui Trump, în vârstă de 40 de ani, l-a susţinut personal în timpul audierilor sale în instanţă pentru fraudă, la începutul acestui an, şi a fost un susţinător loial în campania electorală.

content-image

LARA TRUMP

Soţia lui Eric din 2014 şi mama celor doi copii ai lor, fostă producătoare TV, Lara Trump, 42 de ani, a descris drept o „trezire” politică momentul când socrul ei a fost ales prima dată în 2016 şi a avansat din ce în ce mai mult în poziţii de influenţă.

La începutul acestui an, Trump a instalat-o pe Lara în funcţia de co-preşedinte al Comitetului Naţional Republican, spunându-i, se pare: „Am nevoie de cineva în care pot avea încredere”.

Întrebată despre speculaţiile conform cărora ar putea lua în considerare să candideze ea însăşi într-o zi, ea a spus: „Niciodată să nu spui niciodată cu un Trump”.

content-image

TIFFANY TRUMP

Cel de-al patrulea copil al lui Trump, Tiffany, în vârstă de 31 de ani, a cărei mamă este cea de-a doua soţie a acestuia, Marla Maples, a fost un membru loial al familiei, deşi cu un profil mai scăzut, în timpul campaniei electorale.

Ea şi-a anunţat recent prima sarcină cu soţul ei, Michael Boulos, un om de afaceri libanezo-american.

content-image

BARRON TRUMP

Fiul lui Trump cu Melania, care şi-a petrecut o parte din adolescenţă locuind la Casa Albă, are acum 18 ani şi studiază afacerile la Universitatea din New York. Deşi este încă tânăr, Barron a fost creditat ca având o influenţă importantă asupra campaniei tatălui său, îndemnându-l să ţintească „votul fraţilor” prin interviuri cu podcasteri populari.

Vizibilitatea crescută a atras, de asemenea, atenţia asupra înălţimii sale de 1,80 m, pe care tatăl său a atribuit-o atenţiei bunicii sale materne slovene, Amalija Knavs: „Doamne, ce grijă a avut de Barron… Aşa a ajuns atât de înalt – a mâncat doar mâncarea ei”.

content-image

KIMBERLY GUILFOYLE

Fostă prezentatoare la Fox News (şi fost procuror în San Francisco alături de Kamala Harris), Kimberly este logodită cu Donald Jr. din 2020, după divorţul acestuia din 2018 de prima sa soţie, Vanessa, mama celor cinci copii ai săi.

Guilfoyle, în vârstă de 55 de ani, a fost căsătorită anterior cu primarul democrat din San Francisco, Gavin Newsom, dar a fost un critic deschis al Kamalei Harris în timpul campaniei, lăsând să se înţeleagă că are o animozitate extrem de personală.

content-image

KAI TRUMP

Cel mai mare dintre cei cinci copii ai lui Donald Jr, Kai, în vârstă de 17 ani, s-a adresat Convenţiei Republicane în iulie, spunând despre bunicul ei: „Pentru mine, el este doar un bunic normal … Ne dă bomboane şi sucuri când părinţii noştri nu se uită. Când jucăm golf împreună, dacă nu sunt în echipa lui, va încerca să intre în mintea mea şi este mereu surprins că nu-l las să ajungă la mine. Dar trebuie să îi amintesc că şi eu sunt un Trump”, a spus Kai (devenită celebră în România odată cu acuzaţiile că fiica lui Mircea Geoană i-ar fi plagiat discursul de la Convenţie – n.r.)

content-image

Loading

NATIONAL

Cine poate opri scenariul bulgăresc în România? Analiza lui Crin Antonescu și mesajul pentru POT: ‘Le doresc succes în postul negru de trei zile, nu e ușor’

Publicat

in

Fostul președinte PNL Crin Antonescu analizează pentru „Adevărul” alegerile parlamentare de duminică, 1 decembrie, și vorbește despre importanța unei alianțe largi care să izoleze partidele ultranaționaliste. În ce privește rezultatul obținut de PNL, Antonescu spune că e meritul lui Ilie Bolojan.

„Cred că aceste procente în plus vin pe de o parte din diferența de credibilitate a partidului și credibilitatea candidatului prezidențial. Și cred că ceva din ele este expresia faptului că între primul tur al prezidențialelor și aceste alegeri parlamentare Partidul Național Liberal a fost singurul partid care a acționat puternic, eficient, spectaculos, aducând un nou lider, aducând o nouă echipă. Și acest lider a adus clar un pachet de idei și de măsuri pe care le-a angajat în numele partidului”, a spus Crin Antonescu.

În plus, PNL va trebui să găsească o cale să fie mult mai apropiat de alegători și să corespundă așteptărilor, fără a-i dezamăgi pe votanții săi.

„Sunt de acord că sunt multe de făcut, că e nevoie ca PNL să se apropie mai mult de oameni, pentru că într-adevăr relația asta este clară și este cauzală. Dacă partidele importante, partidele care vor guverna, sper, această coaliție pro-occidentală nu vor schimba lucrurile esențiale, nemulțumirea, care e cât se poate de justificată din partea oamenilor, va crește. Și ea nu are unde să se reversă decât în forme extremiste sau aberante, dar, în orice caz, forme alternative. Deci sper că e o lecție de învățat pentru toți politicienii. Să fim atenți la oameni, la nevoile lor, pentru că odată ignorați vor penaliza orice partid de care se simt trădați”, a spus spus fostul lider PNL.

Despre POT și AUR

În ce privește partidele radicale, Crin Antonescu are un mesaj clar pentru acestea: Despre POT n-am ce să spun decât să le doresc succes în postul negru de trei zile pe care vor să-l țină, nu e ușor. Că nu știu altceva despre ei, nu sunt ironic, chiar nu știu altceva. Poate știu în schimb cei care i-au votat. În legătură cu SOS și cu ce face doamna Șoșoacă, pe mine nu ultranaționalismul sau formele astea de extremism afișate chiar ostentativ mă deranjează în primul rând. Mă deranjează mai mult nivelul extrem de jos al comportamentului public, al limbajului, care este unul de fundul mahalalei, de fundul murdar al mahalalei.

În privința AUR, lucrurile trebuie cumva nuanțate, crede Crin Antonescu.

În ceea ce privește AUR, acolo lucrurile sunt mai amestecate. Nu-mi scapă faptul că însuși George Simion a avut pasaje rezonabile, coerente chiar în această campanie prezidențială. Nu-mi scapă faptul că acolo există oameni ca domnul Peiu sau domnul Pipera care sunt indiscutabil oameni civilizați și competenți în domeniile lor. Nu-mi scapă de asemenea faptul că tot partidul a dovedit totuși raționalitatea politică, pentru că iată, a făcut niște compromisuri necesare, face parte dintr-un grup european condus de doamna Meloni, care e primul ministru al Italiei și un personaj absolut frecventabil”, a mai spus Antonescu.

Însă la AUR mai trebuie schimbate multe lucruri pentru a deveni cu adevărat un partid european. Iar dacă unii pași au fost făcuți, procesul nu se anunță simplu și nici ușor.

Și la AUR rămân de corectat, din punctul meu de vedere, multe comportamente mai ales tipuri de atitudine publică, forme de populism dizgrațios. Pentru că, din punctul meu de vedere, să fie un partid cu care să se poată lucra din punct de vedere politic chiar dacă în calitate de adversari”, crede Antonescu.

Marile probleme vin însă dinspre Călin Georgescu, e de părere fostul lider liberal. „Problema noastră urgentă este ceea ce spune, ceea ce gândește, ceea ce predică cu ghilimele domnul Călin Georgescu, pentru că domnia sa este candidatul cu mari șanse sau cu destule șanse la președinția României Eu nu am contestat și nu contest niciodată dreptul cuiva de a avea niște idei oricât de diferite de ale mele, oricât de diferite de ale gândirii comune și de diversele forme de ortodoxie politică în ghilimele. Problema mea este că și-a arătat admirația și orientarea vădită către Rusia în politica externă, chiar dacă acum neagă asta într-un mod destul de jenant. Părerile despre știință, amestecul absolut nefericit de termeni și teme religioase în viața profană și în viața cetății, confuziile intenționat semănate în mintea oamenilor, mai ales a celor vulnerabili cultural, poate lucrurile astea sunt foarte periculoase dacă ele ajung să fie prezentate, susținute dintr-o poziție de autoritate maximă publică, așa cum este funcția de președinte al României”, a explicat Antonescu.

E nevoie de o coaliție largă

În opinia sa, în situația dată e nevoie de o coaliție largă, dincolo de orgolii, pentru a stabiliza situația și pentru a se asigura că România nu va ajunge într-o perioadă de maximă instabilitate, precum Bulgaria. Pentru ca acest lucru să fie realizabil, e nevoie ca toate partidele pro-europene să lase deoparte orgoliile și să colaboreze.

„Aici există pentru mine un răspuns simplu și clar. Toți cei care suntem sincer speriați de posibilitatea ca România să schimbe direcția în mod dramatic trebuie să colaborăm, într-o împrejurare, iată, istorică, foarte dificilă. Deci, un lucru trebuie să fie clar. Dincolo de orice nemulțumire, antipatie și discuții, și anume că toate aceste partide PSD, PNL, USR, UDMR trebuie să formeze o majoritate parlamentară care să susțină, în baza unui program fundamental pro-occidental, un guvern care se poate forma în diferite feluri. Și asta, sigur, rămâne să negocieze, să discute liderii politici Poate să fie un guvern PSD, PNL, UDMR, minorități cu toată această susținere în parlament, inclusiv USR. Poate să fie un guvern PSD, USR, UDMR susținut într-o majoritate din care facă parte și PNL. Sau o coaliție largă. Pot exista diverse variante. Oricum cred că UDMR, cu cele 6 procente pe care le are, trebuie să facă parte din această majoritate”, e viziunea lui Crin Antonescu.

În același timp, el nu exclude niciun guvern minoritar format din PNL, USR și UDMR, însă crede că acesta nu ar putea să reziste prea mult.

„Teoretic și așa ceva este posibil dacă PSD-ul e dispus să-l susțină dintr-o majoritate fermă, dar cred că aritmetica va condamna un asemenea guvern la o fragilitate care nu e de dorit, a încheiat Crin Antonescu.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Accident rutier în Arad: Cinci maşini implicate, trei persoane transportate la spital

Publicat

in

Cinci maşini au fost implicate, luni, într-un accident rutier la ieşirea din municipiul Arad, spre Timişoara, iar trei persoane au fost transportate la spital, conform news.ro.

”Echipajul medical SMURD din cadrul Punctului de lucru Vinga intervine în aceste momente pentru acordarea primului ajutor medical, în urma unui accident rutier în care au fost implicate 5 autoturisme, produs la ieşirea din municipiul Arad, spre Timişoara. La locul evenimentului au fost alocate şi două ambulanţe SAJ”, a transmis, luni după-amiază, ISU Arad.

Sursa citată a precizat că, în urma impactului au rezultat trei victime conştiente, cooperante, neîncarcerate.

”În urma evaluării medicale, toate cele trei victime au fost transportate la spital pentru îngrijiri şi investigaţii medicale suplimentare”, a mai transmis sursa citată.

Poliţiştii încearcă să stabilească dinamica procucerii evenimentului rutier.

Centrul Infotrafic anunţă că circulaţia pe DN 69, la ieşirea din municipiul Arad către localitatea Şagu, se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliţiei, valorile de trafic fiind în creştere.

Se estimează reluarea traficului în jurul orei 18:30.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Arhiepiscopia Bucureștilor se delimitează de preotul care a oficiat o slujbă la troița lui Corneliu Zelea Codreanu

Publicat

in

Arhiepiscopia Bucureștilor se delimitează de preotul care a oficiat o slujbă la troița fostului lider legionar Corneliu Zelea Codreanu, în comuna Tâncăbești, județul Ilfov, informează Mediafax.

Arhiepiscopia Bucureștilor precizează că inițiativa preotului caare a slujit la troița fostului lider legionar Corneliu Zelea Codreanu, în comuna ilfoveană Tâncăbești, este una personală.

Slujba a fost organizată fără aprobarea Centrului eparhial.

„Arhiepiscopia Bucureștilor se delimitează de acest gest și menționează că a fost demarată o cercetare disciplinară pentru clarificarea tuturor aspectelor acestui caz. Biserica Ortodoxă Română se delimitează de folosirea abuzivă a simbolurilor religioase în scopuri politice și de gesturile și atitudinile care contravin legilor în vigoare ale statului român”, se arată într-un comunicat transmis de Arhiepiscopia Bucureștilor.

Polițiștii din Ilfov fac cercetări în cadrul unui dosar penal după ce mai multe persoane au participat, sâmbătă, în Tâncăbești, la comemorarea lui Corneliu Zelea Codreanu, la Troița ridicată în memoria sa.

După eveniment, polițiștii IPJ Ilfov fac cercetări, în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de OUG 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, art. 5, respectiv „Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”.

Cercetările se derulează în vederea identificării tuturor persoanelor participante la activitate, precum și pentru stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun.

Ceremonia religioasă a comemorării lui Corneliu Zelea Codreanu a avut loc sâmbătă, la ora 14, la troița memorială de pe liziera pădurii Tâncăbești (Șos. București-Ploiești), locul unde liderul legionar a fost asasinat în 1938, împreună cu alți 13 comandanți legionari. Anunțul evenimentului s-a făcut pe rețelele de socializare.

La eveniment a participat și președinta partidului SOS România, Diana Șoșoacă, iar duminică a spus că a fost amenințată că va fi „arestată” pentru că „mi-am permis să aprind o lumânare la troița lui Corneliu Zelea Codreanu și că mi-am permis să fac parastas în memoria eroilor neamului românesc, unul dintre ei fiind Corneliu Zelea Codreanu”.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Messi și Ronaldo pe lista scurtă a FIFPRO Men’s World 11, Salah nu este nominalizat

Publicat

in

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo se află pe lista scurtă a celor 26 de finaliști pentru FIFPRO Men’s World 11 2024, alături de alți jucători de top din fotbalul mondial. Cei doi, cu cele mai multe Baloade de Aur din istorie, au șansa de a fi incluși în echipa anului pentru a 18-a oară consecutiv.

Deși nici unul dintre ei nu a câștigat anul acesta Ballon d’Or, ambii continuă să fie considerați printre cei mai buni jucători la nivel global.

Lista scurtă include și nume mari precum Rodri de la Manchester City, tânărul Lamine Yamal de la Barcelona, mijlocașul Jude Bellingham de la Real Madrid și fundașul Virgil van Dijk de la Liverpool.

În schimb, Mohamed Salah și Bukayo Saka, ambii jucători din Premier League, nu au fost nominalizați.

Messi, care a câștigat Copa America vara trecută și joacă acum pentru Inter Miami, are șansa de a câștiga a 18-a selecție individuală din carieră, în cazul în care va fi inclus în echipa anului.

Echipa finală va fi anunțată pe 9 decembrie, în aceeași zi cu echipa feminină.

Lista completă a nominalizaților pentru FIFPRO Men’s World 11 2024:

• Portari: Ederson, Emiliano Martinez, Manuel Neuer

• Fundași: Dani Carvajal, Ruben Dias, Virgil van Dijk, Jeremie Frimpong, Antonio Rudiger, William Saliba, Kyle Walker

• Mijlocași: Jude Bellingham, Kevin De Bruyne, Phil Foden, Toni Kroos, Luka Modric, Jamal Musiala, Rodri, Federico Valverde

• Atacanți: Erling Haaland, Harry Kane, Kylian Mbappe, Lionel Messi, Cole Palmer, Cristiano Ronaldo, Vinicius Junior, Lamine Yamal

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

SURSE – Greii PSD au votat în ședința CPN ca președinte al partidului să rămână Marcel Ciolacu

Publicat

in

Membrii Consiliului Politic Național al PSD au dat, luni, în ședința care se desfășoară la sediul central al formațiunii, un vot de încredere pentru liderul social-democrat Marcel Ciolacu, au declarat surse participante la ședință pentru Știripesurse.ro.

Conform surselor citate, liderii centrali și președinții organizațiilor județene PSD, precum și primari și șefi de Consilii Județene PSD au decis în unanimitate să-i ofere lui Ciolacu un vot de încredere pentru a rămâne președintele partidului.

El este așteptat să anunțe dacă dorește să mai continue la vârful partidului. După ce a ratat intrarea în finala prezidențială, Ciolacu i-a înmânat secretarului general PSD demisia sa din funcția de președinte al partidului.

„Nu vorbim de o acceptare a demisiei pentru că demisia este un act unilateral. Deci am încheiat și această discuție. O să rămân alături de colegii mei până duminică la alegeri (alegerile parlamentare, n.red). Sunt ferm convins că, în perioada următoare, o să venim și cu un calendar de alegeri în interiorul PSD, iar la viitoarele alegeri din interiorul Partidului Social Democrat, eu Marcel Ciolacu nu voi candida pentru nicio funcție”, afirma Ciolacu.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Ce semnal au dat alegerile parlamentare din 1 decembrie. Expert: ‘Nu cred că în turul doi vom vedea diferența de procente din 2019’

Publicat

in

La alegerile parlamentare din 1 decembrie a fost o divizare mare a voturilor între partide, niciuna dintre formațiunile politice nereușind să depășească procentul de 25%. Sociologul Robert Santa a vorbit pentru „Adevărul” despre motivele divizării voturilor, cât și despre turul doi al alegerilor prezidențiale.

În opinia sociologului Robert Santa, unul dintre motivele principale ale divizării voturilor la alegerile parlamentare din 1 decembrie este însuși faptul că „societatea a ajuns să fie foarte divizată în bule ce nu comunică între ele și există temeri ce au fost propagate online, temeri diferite pentru grupuri diferite. A contat foarte mult faptul că societatea românească e puternic îmbuibată negativist, motiv pentru care există o dorință de schimbare destul de radicală, evident, în direcții destul de diferite din partea electoratului. Iar un al treilea motiv e reprezentat de divizările sociale, asta se poate vedea și în direcțiile în care au mers de exemplu voturile din mediul urban și cele din mediul rural”.

Apreciatul sociolog a explicat și unul dintre motivele principale pentru care blocul suveranist AUR-SOS-POT a crescut atât de mult.

„Din cauza modului în care a reușit să se promoveze online. Practic, votul suveranist în toată Europa, nu doar în România, are o capacitate unică față de alte partide, de a își crea propriile teme. Vedem de exemplu că o temă pregnantă în spatele votului care i-a diferențiat de exemplu de USR a fost teama de război și că ei sunt pro-pace, temă ce s-a bazat foarte mult pe faptul că avem un război la graniță”, precizează sociologul Robert Santa.

Duelul Lasconi – Georgescu

Acesta estimează că în turul doi al alegerilor prezidențiale va fi un scor strâns în ceea ce privește numărul de voturi obținute. În cazul în care CCR nu va decide reluarea primului tur al alegerilor, în turul doi din 8 decembrie 2024 se vor duela Elena Lasconi și Călin Georgescu.

„Din punctul meu de vedere, nu va fi un scor radical într-o singură parte și în niciun caz nu vom vedea una dintre tabere acceptând că cealaltă are mesajul corect. Cred că turul doi al alegerilor prezidențiale va avea o prezență ridicată la vot. Și anticipez că nu va vindeca fracturile, ba dimpotrivă. Rezultatul va fi destul de strâns, nu cred că vom vedea diferența de procente din 2019 dintre Iohannis și Viorica Dăncilă. Și cred că după vot vor rămâne destul de multe diviziuni”, a declarat sociologul Robert Santa pentru ”Adevărul”.

Pe 24 noiembrie 2019, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, prezența la vot a fost de 54,86%, Klaus Iohannis obținând 66,09% dintre voturi, aproape dublu față de Viorica Dăncilă, care a avut 33,91%.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend