Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

FOTO Mircea Geoană și-a înregistrat oficial sigla pentru candidatura la alegerile prezidențiale

Publicat

in

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a depus o cerere oficială pentru a-și înregistra sigla de campanie pentru o candidatură la alegerile prezidențiale ce vor avea loc la sfârșitul anului.

Mircea Geoană mai face un pas în drumul spre o nouă candidatură la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Fostul președinte al PSD, în prezent numărul 2 în NATO, a depus o cerere oficială pentru a-și înregistra sigla de campanie, după cum a sesizat Radu Bozocea, expert în drepturi de proprietate intelectuală și partener la agenția de proprietate intelectuală Weizmann si Ariana Partners.

Acesta a a descoperit sigla înregistrată de Mircea Geoană în Buletinul Oficial de Proprietate Intelectuală pentru cererile depuse în perioada 28-30 iunie.

Mircea Geoană nu a anunțat deocamdată că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale, deși, după cum a scris presa în ultimele luni, acesta se află în campanie electorală nedeclarată prin țară.

Guvernul a anunțat oficial joi că alegerile prezidențiale vor fi organizate în data de 24 noiembrie. Turul 2 al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 8 decembrie.

HotNews.ro a transmis echipei lui Mircea Geoană o solicitare de a comenta informațiile privind înregistrarea siglei de campanie, însă nu a primit un răspuns până în momentul publicării acestui articol.

Mircea Geoană, pe primul loc în intenția de vot, potrivit ultimului sondaj INSCOP

Un sondaj realizat de INSCOP și publicat joi de News.ro îl indică pe actualul secretar general adjunct al NATO pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, cu o cotă de 26,7%.

El este urmat în sondajul realizat de INSCOP de preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu – 17,8%, de liderul USR Elena Lasconi – 14.3%, de liderul SOS România Diana Şoşoacă – 13.4%, liderul PNL Nicolae Ciucă – 11,9% şi de liderul AUR George Simion – 11,2%. Aproape trei sferturi dintre respondenți au răspuns că vor merge în mod cert la vot.

Sondajul INSCOP a fost publicat la o zi după un sondaj CURS în care Ciolacu era cotat cu cele mai multe intenții de vot – 30%, urmat de Ciucă -20% și Geoană 17%. CURS este deținut de Iosif Buble, proprietar al site-ului stiripesurse.ro și soțul deputatei PSD Diana Tușa.

Geoană, în mijlocul unui scandal de plagiat

Aceste sondaje de opinie au fost publicate după ce la începutul săptămânii o nouă investigație realizată de jurnalista Emilia Șercan pentru Press One a arătat că Mircea Geoană a plagiat prin traducere, fără vreun fel de atribuire și fără ghilimele, zeci de pagini din rapoartele anuale prezentate Congresului SUA de președinții americani Bill Clinton și George W. Bush.

Actualul secretar adjunct al NATO și-a obținut doctoratul în iulie 2005 la Academia de Studii Economice (ASE) din București cu o teză intitulată „Evoluții în zona Atlanticului de Nord. Concluzii pentru integrarea României în structurile euro-atlantice”. 

O investigație separată publicată de Press One o zi mai târziu a concluzionat de asemenea că fostul președinte PSD trebuia să fie exmatriculat de la doctorat înainte de a susține teza în care a plagiat prin traducere.

Mircea Geoană s-a înscris la doctorat la Academia de Studii Economice (ASE) în 1993 și și-a susținut teza în 2005 la capătul a 12 ani de parcurs doctoral marcat de un șir lung de ilegalități, concesii și derogării, potrivit investigației semnate de Emilia Șercan.

Astfel, Mircea Geoană ar fi trebuit să susțină teza în iunie 1997, dacă ar fi fost respectată perioada de finalizare a studiilor doctorale de 4 ani, prevăzută la înmatriculare. Luând în considerare și cererile de prelungire și de întrerupere a studiilor, termenul limită de susținere a tezei de doctorat se extinde până în iunie 1998. 

Geoană a calificat drept „atacuri murdare” și „invenții” aceste informații.

Geoană a mai candidat o dată la prezidențiale și a pierdut

Mircea Geoană a fost candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2009. A pierdut atunci în fața lui Traian Băsescu la o diferență de doar 70.000 de voturi. Geoană a rămas celebru pentru că în seara alegerilor, după închiderea urnelor, s-a anunțat câștigător, pentru ca în dimineața zilei de luni, după numărarea voturilor, acesta să fi pierdut scrutinul.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

Parlamentul Turciei cere o „soluție cu două state” în Cipru

Publicat

in

Parlamentul turc a adoptat vineri o rezoluţie care cere o „soluție cu două state” în Cipru și „sfârşitul izolării inumane” a părţii de nord a Ciprului, unde Ankara a fondat o republică separatistă pe care a recunoscut-o numai ea, relatează vineri AFP și Agerpres.

Votul s-a desfăşurat în ajunul împlinirii a 50 de ani de la divizarea insulei.

„Facem apel la comunitatea internaţională să pună capăt izolării inumane impuse ciprioţilor turci şi la recunoaşterea meritată a Ciprului de Nord”, se arată în rezoluţie.

Republica Turcă a Ciprului de Nord (RTCN), fondată în 1983, la nouă ani după intervenţia militară a forţelor turce pe insulă, nu are o existenţă legală şi este sprijinită doar de Ankara.

„În pofida rolului constructiv al părţii turce în procesul de negociere care durează de peste 50 de ani, nu s-a obţinut niciun rezultat din cauza intransigenţei părţii greceşti”, au acuzat deputaţii turci.

„În timp ce ciprioţii greci au fost recompensaţi cu aderarea la Uniunea Europeană, ciprioţii turci au fost supuşi la izolare, restricţii şi embargouri injuste şi inumane“, mai acuză rezoluția.

„Astăzi singura soluţie pentru Cipru este recunoaşterea egalităţii suverane şi a statutului internaţional” al părţii turce a insulei, conchid deputaţii turci, făcând apel la „o soluţie cu două state, singurul mod de a garanta stabilitatea şi o pace durabilă în regiune”.

Sâmbătă, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să efectueze o vizită pe insulă pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la debarcarea armatei turce pe coastele de nord ale Ciprului, la cinci zile după tentativa de lovitură de stat a naţionaliştilor ciprioţi greci care doreau anexarea insulei la Grecia.

Moartea fostului secretar american de stat Henry Kissinger în noiembrie anul trecut a declanșat un val de bucurie în rândul ciprioților greci, care consideră că el a fost cel care a convins guvernul de la Washington să nu se opună invaziei Turciei.

Citeste mai mult

ACTUAL

TRAGEDIE ÎN ARGEȘ – A căzut secerat la pamânt și a murit! Bărbatul avea 50 ani

Publicat

in

Un bărbat de 50 ani și-a pierdut viața în această dimineață după ce a căzut în plină stradă! Tragedia s-a petrecut în comuna argeșeană Bârla, iar din primele informații, se pare că acestuia i s-ar fi făcut rău, iar într-o clipă a căzut secerat la pământ. La fața locului a intervenit de urgență un echipaj SMURD și un echipaj al Servicului Județean de Ambulanță Argeș, care au început imediat manevrele de resuscitare. Din nefericire, după zeci de minute de eforturi, medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend