Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Florin Piersic a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj. Actorul fusese operat luni la genunchi

Publicat

in

Actorul Florin Piersic a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj, după ce luni fusese operat la genunchi. Medicii au decis să-l țină sub supraveghere ținând seama de vârsta înaintată, informează Antena 3, preluată de News.ro.

Actorul Florin PiersicFoto: Inquam Photos / Cristi Vescan

Marele actor Florin Piersic, care a fost operat la genunchi, este în continuare internat în spital. Intervenţia a decurs bine, dar pacientul a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici.

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un stimulator cardiac.

Intervenţia chirurgicală la genunchi, efectuată în cursul zilei de luni la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, a decurs bine, dar pacientul are nevoie de recuperare.

Actorul a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care se pare că s-a extins.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Marea Chinei de Sud – Exerciţiile militare navele chinezo-ruse din s-au încheiat

Publicat

in

China a anunţat joi sfârşitul exerciţiilor militare întreprinse în apele sale împreună cu Rusia şi care au permis întărirea “încrederii reciproce”, cele două puteri subliniind astfel prietenia lor în pofida războiului din Ucraina, informează AFP, potrivit Agerpres.

Liderii statelor membre ale NATO şi-au exprimat săptămâna trecută profundele lor îngrijorări în legătură cu ajutorul – indirect, potrivit lor – dat de Beijing Moscovei în invazia ei pe teritoriul ucrainean.

China şi Rusia întreprind regulat, de peste un deceniu, manevre militare comune.

Exerciţiul naval numit “Uniune în mare-2024” (‘Joint Sea-2024’ după titlul oficial în engleză) s-a derulat în largul oraşului-port Zhanjiang, în provincia Guangdong, în sudul Chinei.

El a avut loc în Marea Chinei de Sud, într-o zonă care nu este disputată cu alte ţări.

Miercuri după-amiaza, “formaţiunea maritimă comună chinezo-rusă ce participa la exerciţiul militar şi-a încheiat toate sarcinile prevăzute”, a anunţat joi marina chineză într-un comunicat.

Exerciţiul a mobilizat în total şapte nave, chineze şi ruse, şi a avut drept temă “răspunsul comun în faţa ameninţărilor la adresa securităţii maritime”, a precizat ea.

Marina chineză a dat publicităţii fotografii aeriene care arătau mai multe nave gri deschis neidentificate care avansau în formaţie, în mijlocul unei zone maritime cu nori deasupra.

Exerciţiul, care a durat în total şase zile, a prevăzut o etapă de pregătire (de vineri până duminică), apoi manevrele propriu-zise în mare (de luni până miercuri).

El a permis “întărirea schimburilor profesionale, înţelegerea şi încrederea reciprocă între marinele chineză şi rusă”, potrivit comunicatului.

Rusia şi China s-au apropiat în ultimii zece ani, o prietenie cimentată în special prin dorinţa lor comună de a constitui o contrapondere la ceea ce ele prezintă drept hegemonia americană în problemele internaţionale.

Beijingul şi-a întărit relaţiile diplomatice, economice şi militare cu Moscova de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

China nu a condamnat niciodată public această invazie. Însă ea intenţionează să joace un rol de mediator în căutarea unei soluţii paşnice şi îndeamnă la respectarea integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor, implicit a Ucrainei.

În paralel, ea îndeamnă să fie luate în considerare nevoile securitare ale Rusiei şi critică regulat extinderea NATO.

Citeste mai mult

NATIONAL

Polițiștii s-au autosesizat din emisiunea ‘Insula Iubirii’ – Dosar penal pentru rănirea animalelor (Video)

Publicat

in

Un tânăr de 29 de ani, din Craiova, este cercetat după ce a aruncat doi motani de la etaj, din locuința iubitei sale, din Bragadiru, județul Ilfov. Apoi, cei doi au povestit la o emisiune tv („Insula Iubirii”, la Antena 1) cum tânărul a alungat animalele din locuința sa, din Craiova.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Dolj s-au sesizat din oficiu și fac cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor. Cercetările au pornit după o emisiune la care a participat un craiovean de 28 de ani.

„Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că, în anul 2023, un tânăr de 29 de ani, din Craiova, ar fi aruncat de la etajul 1, al locuinței iubitei sale, de 28 de ani, din Bragadiru, județul Ilfov, doi motani, unul din aceștia suferind răni. Ulterior, în cursul aceluiași an, cel în cauză ar fi alungat animalele din locuința sa, din Craiova și până în prezent acestea nu au mai fost găsite, aspecte prezentate de cei doi în cadrul unei emisiuni TV”, transmite, joi, Poliția Dolj.

Cercetările sunt continuate de polițiști, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă.

VIDEO din „Insula Iubirii”, AICI!

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend