Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Fii Student la ASE! Admitere IULIE 2023 la Academia de Studii Economice din București

Publicat

in

Concursul de admitere la ASE la programele universitare de licență pentru anul universitar 2023-2024 începe astăzi, 7 iulie a.c. Înscrierile au loc online, pe platforma instituțională admitere.ase.ro, în perioada 7 – 14 iulie a.c., prin încărcarea documentelor de concurs. Cea mai bună universitate economică și de administrație publică din Europa de Sud-Est vine și anul acesta cu una dintre cele mai generoase oferte de școlarizare pentru candidații săi – peste 7000 de locuri, aproape jumătate fiind finanțate de la bugetul de stat. Candidații pot opta pentru unul sau mai multe dintre cele 35 de programe universitare de licenţă, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană – 25 de programe pentru forma de învățământ cu frecvenţă și 10 programe la distanţă şi cu frecvenţă redusă. Calendarul Admiterii poate fi consultat pe pagina dedicată Admitere licență, unde candidații pot studia planurile de învățământ și fișele de disciplină la fiecare program de studii, pentru a afla ce urmează să studieze la ASE. De asemenea, pe pagina de Admitere, candidații pot afla detalii în legătură cu perspectivele de angajare dobândite la absolvirea programelor de licență oferite de ASE.

Fii Student la ASE! Foto: ASE

Concursul de admitere iulie 2023 constă în:

  • eseul motivațional
  • testul de competenţă lingvistică, susținut doar de către candidaţii care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau pentru programul „Limbi moderne aplicate” și care nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE (detalii);
  • media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Vă așteptăm cu drag să deveniți candidații noștri! ASE poate fi alegerea câștigătoare pentru tine!

Atunci când îți alegi facultatea este normal să te gândești la ce oportunități de angajare ai pe viitor, și, desigur, să ții cont de prestigiul universității. Făcând alegerea corectă, vei avea șansa de a învăța foarte multe lucruri, de a deveni performant pe piața muncii și de a avea cei mai frumoși ani ai vieții. Ai o variantă sigură aici, în România – Academia de Studii Economice din București. Aici ai posibilitatea să devii un specialist competitiv, acumulând cunoștințe și experiențe de învățare și de viață studențească în țară, dar și în străinătate, prin numeroasele mobilități Erasmus pe care le oferă ASE.

Ce perspective au absolvenții ASE pe piața muncii?

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de recentele topuri de prestigiu. Academia de Studii Economice din București se situează, pentru a patra oară consecutiv, pe locul I în România, conform prestigiosului Times Higher Education World University Rankings, ediția 2023, și este singura universitate din țară care se află, pentru al doilea an consecutiv, în top 600 la nivel mondial. Angajatorii apreciază foarte mult studiile urmate la ASE. Diploma de absolvent ASE constituie garanția unui viitor sigur – o confirmă influentul QS World University Rankings, unde ASE este universitatea cu o foarte bună inserție a absolvenților pe piața muncii. 86% dintre absolvenții noștri își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății în domeniul studiat, având oportunitatea de a-și clădi un viitor sigur și bine plătit.

Pentru a afla în ce condiții ar urma să învețe și să locuiască (în cazul celor care vor sta la cămin) în perioada studenției, candidații interesați pot vizita campusul ASE, accesând modernul tur virtual al ASE, care poate fi vizionat și cu ochelarii VR (realitate virtuală). Pentru întrebări și informații detaliate despre Admitere și ASE, candidații au la dispoziție paginile instituționale Admitere Licență 2023,Facebook, Instagram, adresa de e-mail admitere@ase.ro, dar și cunoscutul Call Center Info Admitere la care 15 studenți și consilieri răspund întrebărilor candidaților. Studenți ASE răspund la întrebări și pe grupul de facebook Admitere 2023, special creat pentru a contribui la orientarea candidaților interesați de alegerea domeniilor de studiu, în cunoștință de cauză.

La 110 ani de excelență academică, ASE are o comunitate puternică cu peste 25 000 de membri, într-o permanentă adaptare la cerințele economiei de piață, în strânsă legătură cu standardele mediului de afaceri. ASE este liderul învățământului superior economic din România, unde cu siguranță poți găsi multe oportunități pentru a avea o carieră de succes în viață!

ASE urează succes tuturor tinerilor care pășesc într-o nouă etapă în viață – accea de student!

Articol susținut de ASE

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Nebunie în Orientul Mijlociu: zeci de avioane și-au schimbat brusc traseul, după ce Israelul a declanșat atacul

Publicat

in

De

Mai multe avioane care survolează Iranul și-au schimbat brusc traseul. Decizia a fost luată imediat după exploziile din centrul Iranului, generate de un atac al Israelului. Principalul aeroport din Teheran a fost închis temporar, informează Mediafax.

Aeroportul Internațional Imam Khomeini din Teheran a fost închis pentru toate zborurile până la ora 07.00 GMT, potrivit unei notificări adresate aviatorilor postată de Administrația Federală a Aviației SUA.

Unele zboruri ale Emirates și Flydubai care survolau Iranul vineri dimineață au făcut viraje bruște pentru a ieși din spațiul aerian iranian, conform Flightradar24, anunță Reuters.

Aeroporturi închise, trafic aerian perturbat

Un zbor de la Dubai la Teheran a fost redirecționat, după ce Aeroportul Internațional Imam Khomeini din Teheran s-a închis. Un purtător de cuvânt al Flydubai a declarat pentru CNN că zborurile din Dubai către Iran au fost anulate.

„Zborul Flydubai FZ 1929 de la Dubai la Teheran pe 19 aprilie a revenit la Dubai din cauza închiderii Aeroportului Teheran (IKA). În conformitate cu NOTAM-ul emis, zborurile noastre către Iran astăzi au fost anulate. Siguranța pasagerilor și a echipajelor este prioritatea noastră”, a spus purtătorul de cuvânt.

Mai multe explozii au fost auzite în noaptea de joi spre vineri în Iran. Informațiile privind un atac al Israelului asupra Iranului sunt contradictorii și nu au fost confirmate de armata israeliană. Apărarea antiaeriană iraniană a fost folosită, iar Iranul a suspendat zborurile peste mai multe orașe.

Citeste mai mult

NATIONAL

Prima țară mare care le solicită cetățenilor să plece din Israel: se așteaptă un atac puternic al Iranului

Publicat

in

De

Australia își îndeamnă cetățenii să părăsească Israelul de urgență. Anunțul a fost făcut după incidentele nocturne din Iran care par să fie un atac israelian asupra unor ținte iraniene. Australienii avertozează că situația în regiune se poate deteriora rapid, informează Mediafax.

Departamentul de Afaceri Externe și Comerț al Guvernului Australian (DFAT) i-a îndemnat pe cetățenii săi din Israel „să plece dacă o pot face în siguranță”, potrivit CNN.

„Există o mare amenințare de represalii militare și atacuri teroriste împotriva Israelului și a intereselor israeliene în întreaga regiune. Situația de securitate s-ar putea deteriora rapid. Îndemnăm australienii din Israel sau din teritoriile palestiniene ocupate să plece dacă este sigur să facă acest lucru”, potrivit unui mesaj publicat pe contul Smart Traveler de pe X, care postează sfaturi de la DFAT.

S-ar putea închide spațiul aerian

Departamentul a avertizat că „atacurile militare pot duce la închiderea spațiului aerian, anularea zborurilor și devieri și alte întreruperi de călătorie”.

Aeroportul Internațional Ben Gurion din Tel Aviv „poate întrerupe operațiunile din cauza problemelor de securitate din zonă în orice moment și cu un preaviz scurt”, mai scrie în mesaj.

Mai multe explozii au fost auzite în noaptea de joi spre vineri în Iran. Informațiile privind un atac al Israelului asupra Iranului sunt contradictorii și nu au fost confirmate de armata israeliană. Apărarea antiaeriană iraniană a fost folosită, iar Iranul a suspendat zborurile peste mai multe orașe.

Explozii au fost auzite în apropierea aeroportului din orașul Isfahan din centrul Iranului. Mai multe investigații au fost lansate. Nu este clar dacă atacul aerian vizează mai multe regiuni sau doar baza de producție din Isfahan, unde probabil au fost fabricate dronele folosite pentru a ataca Israelul.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend