Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Festivalul „Cavalerul Negru” devine tradiție la Curtea de Argeș – Ediţia a II-a aduce în Cetatea Basarabilor nume sonore ale culturii românești – PROGRAM COMPLET

Publicat

in

Dacă anul trecut am avut parte de prima ediție iar în aceste zile se fac pregătirile pentru ediţia a II-a, se poate spune, fără doar și poate, că Festivalul „Cavalerul Negru” devine deja o tradiție pe plaiurile argeșene. Asta datorită unui grup inimos de oameni care, nu cred, sunt convinși că orașul Curtea de Argeș este leagănul al Ortodoxiei și statalității românești. Și pentru că și alții trebuiesc conștientizați asupra acestui fapt avem, iată, Festivalul „Cavalerul Negru” care devine tradiție la Curtea de Argeș, un eveniment cu totul aparte în peisajul cultural argeșean dar cu rezonanță națională.

Așa se face că, și anul acesta, în perioada 18-20 august, ansamblul feudal „Curtea Domnească” din Cetatea Basarabilor, va găzdui evenimentul cultural „Curtea de Argeș – leagăn al Ortodoxiei și statalității românești”. În cadrul acestei manifestări se va desfășura Festivalul „Cavalerul Negru” aflat, iată, la a doua sa ediție, un eveniment de excepție organizat de Dacia Concept și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Și anul acesta, pe parcursul celor două zile vor fi organizate diferite activități, atât pentru copii, dar și pentru adulți. La fiecare apus de soare, pe scena pregătită special, vor urca invitați de seamă, nume sonore ale culturii românești, care vor bucura sufletele și inimile celor care vor fi prezenți la cea de-a doua ediție a festivalului „Cavalerul Negru”.

Astfel, având ca prezentator pe Florin Samplean, vor urca pe scenă sau vor fi printre dumneavoastră următorii:

Vineri 18 august

17.00-17.45: Paradă Lupii Albi

17.45-18.00 – Acces zonă spectacol

18.00-18.10 – Orchestra Medicilor

18.10-18.15: Deschidere oficială

18.15-18.25: Cuvânt preot Ovidiu Vlăsceanu, consilier cultural și comunicații Media – Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

18.25-18.40 – Orchestra Medicilor

18.40-19.00: Ilinca Din, nai și voce

19.00-19.15: Convorbiri istorice cu Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș

19.15-19.50: Orchestra Medicilor

19.50-20.30: Trupa Mustang

20.30-21.10: Grupul Psaltic „Tronos”

21.10-22.00: Dan Puric

22.00-23.00: Recital PAULA SELING

Sâmbătă 19 august

18.00-18.45: Chitariștii de la Argeș

18.45-19.00: Lamia Beligan

19.00 – 19.20: Țiterașii de la Galeș, coordonați de Tică Vasile

19.20 – 19.35: Biserica Sfântul Nicolae Domnesc în timpul restaurărilor – părintele Radu Tascovici

19.35-19.50: Ștefan Dumitrache

19.50-20.30: Vlad Miriță

20.30-20.50: Florin Samplean

20.50-21.15: Cavalerul Magic CEZAR

21.15-22.00: Emilian

22.00-23.00-VUNK

Duminică, 20 august

18.00-18.15: Ansamblul Cununa Domneștiului

18.15-18:35: Daria Ninu și Ștefan Ducu

18.35-19.00: Ana Maria Baltag

19.00-19.15: Grupul „Mărturisitorii”, coordonat de Ileana Machidon

19.15-20.00: Familia Udrea

20.00-21.00: Adrian Nour și Baletul IUNO Dance

21.00-21.30: Lupii Albi, piesă de teatru

21.30-22.30: Marcel Pavel și Baletul IUNO Dance

Așadar, nu uitați: între 18 și 20 august, sunteți așteptați la Curtea Domnească de la Argeș pentru a vă bucura sufletele și inimile la cea de-a doua ediție a festivalului „Cavalerul Negru”

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ministrul Energiei: Am solicitat atât oficial, cât şi public ANRE să verifice modul în care furnizorii de pe piaţa de gaze şi energie electrică respectă prevederile

Publicat

in

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că instituţia pe care o conduce nu are drept de control asupra furnizorilor din energie, dar a cerut ANRE, încă din vară, să facă acest lucru.

”Ministerul Energiei nu are drept legal de control asupra furnizorilor din energie, dar – în calitate de ministru – am solicitat atât oficial, cât şi public ANRE să verifice modul în care furnizorii de pe piaţa de gaze şi energie electrică respectă prevederile OUG27/2022. Avem un dialog constant şi pozitiv cu Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) privind modul în care furnizorii de pe piaţa de gaze şi energie electrică respectă legislaţia în vigoare, ANRE fiind singura instituţie abilitată să efectueze aceste verificări. De altfel, sesizările pe care le primim de la persoane fizice şi juridice privind astfel de situaţii le înaintăm în atenţia ANRE. Cu respectarea mandatului instituţional al fiecărei instituţii, ANRE efectuează verificările sumelor pe care furnizorii le solicită în cadrul schemei de compensare-plafonare, doar cererile de decontare validate de ANRE ajungând să fie decontate de către Ministerul Energiei, respectiv de către Ministerul Muncii, în limita sumelor puse la dispoziţie de către Ministerul de Finanţe”, a transmis, vineri, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Acesta a precizatr că, în luna august, a transmis o solicitare către ANRE, în calitate de ministru al Energiei, să verifice dacă în special furnizorii de gaze respectă prevederile plafonării preţurilor prin OUG 27/2022, având în vedere că această OUG menţionează că producătorii de gaze sunt obligaţi să vândă la preţ reglementat gazele naturale necesare pentru consumul consumatorilor casnici şi pentru producţia de energie termică.

”Vă reamintesc că ANRE nu se află în subordinea Ministerului Energiei, ci a Parlamentului, iar Ministerul Energiei nu are drept de control asupra ANRE. Ministerul Energiei susţine prin toate pârghiile instituţionale pe care le are la dispoziţie demersurile Guvernului României de a solicita respectarea plafonării preţurilor de către furnizorii de gaze”, a mai precizat ministrul.

Reprezentanţii instituţiei au transmis, totodată, că Ministerul Energiei este iniţiatorul OUG 27/2022, ”datorită căreia facturile românilor la curent electric şi gaze au fost plafonate încă de anul trecut.

”De asemenea, Ministerul Energiei a depus şi depune eforturi constante atât pentru respectarea legislaţiei în vigoare de către furnizori, cât şi pentru decontarea sumelor restante către aceştia, într-un termen cât mai scurt, pentru a asigura funcţionarea optimă a sistemului energetic naţional”, au mai transmis oficialii ministerului.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, vineri, ministrului Energiei, Sebastian Burduja, să se uite cu atenţie la ceea ce se întâmplă în privinţa preţului la gaze, el arătând că a văzut că au apărut situaţii de furnizori care au crescut nefundamentat preţurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut şi adăugând că speră că şi ANRE se va sesiza.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Anunț important al Ministrului Marcel Cioloș- Vor avea loc majorări de salarii și accize

Publicat

in

Veniturile profesorilor vor creste în două etape: 13%, de la 1 ianuarie și 7%, din august. Ministrul Boloș susține că anul 2024 este „anul educației”, care ajunge la 4,1% din PIB, cea mai importantă creștere din toate domeniile.

Pilonul 2 de pensii:

„Exact cum scrie în lege în momentul de față. 4,75% contribuția la Pilonul 2 de pensii va intra în vigoare și va produce efecte pentru toți cei care au calitatea de asigurat la fondurile private de pensii. Nu este nicio schimbare, legea își urmează cursul firesc, a fost jalon prevăzut în PNRR. Din acest punct de vedere, lucrurile merg mai departe așa cum erau.”

Accize

„Accizele, conform legii existente în vigoare, actualizarea cu prețul de consum este prevăzută de lege și an de an s-a întâmplat acest lucru. Se vor actualiza cu prețul de consum de la 1 ianuarie așa cum prevede articolul 342 din Codul fisca. Dacă va fi impactul prea mare pentru populație, poate fi o variantă de lucru, dar trebuie discutat în coaliție.”

Despre impactul bugetar al creșterii salariilor la stat:

„Nu pot să dau aceste cifre, dar sigur, cheltuielile cu salariile sunt mari în momentul de față în sectorul public și de aceea trebuie să avem prudență pentru cheltuielile cu salariile, pentru că sunt cheltuieli pe care trebuie să le onorăm lună de lună și crează presiunile de rigoare pe buget. Sumele sunt prinse în buget. Avem obligația legată ca să prevedem aceste cheltuieli în buget.”

Despre creșterea etapizată a salariilor în Educație:

„Domnul prim-ministru, în cursul zilei de luni, va mai avea o discuție cu reprezentanții sindicatelor și așteptăm acea întâlnire pentru definitivarea discuțiilor. Însă noi bugetul trebuie să îl elaborăm conform sarcinii pe care am primit-o de la domnul prim-ministru.”

Cine primește cei mai mulți bani:

„Anul 2024 este anul educației aș putea să spun, în care avem un buget record propus și creștere de 61%. Este anul cu cel mai bogat buget din istoria educației. Sper să îl poată cheltui în folosul educației și al tinerei generații. 4,1% din PIB.”

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend