Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Federaţia maghiară de fotbal promite că autorii incidentelor de la meciul cu Anglia vor fi aspru pedepsiţi

Publicat

in

Federaţia maghiară de fotbal (MLSZ) a luat apărarea „marii majorităţi” a suporterilor săi şi a promis că „autorii incidentelor” vor fi „aspru pedepsiţi”, într-un comunicat publicat vineri, a doua zi după meciul cu Anglia de la Budapesta, marcat de tulburări şi manifestări rasiste, transmite AFP.

„Marea majoritate a celor 60.000 de suporteri prezenţi pe Puskas Arena au susţinut cu fair-play echipa Ungariei, chiar atunci când aceasta a fost condusă. În numele lor, autorii incidentelor trebuie identificaţi şi pedepsiţi cu asprime”, a afirmat MLSZ într-un comunicat.

Suporterii care au aruncat cu fumigene şi pahare pe teren riscă doi ani de interdicţie pe stadioane şi o amendă, a indicat federaţia, fără să menţioneze însă strigătele de maimuţă vizându-i pe jucătorii englezi Raheem Sterling şi Jude Bellingham, la care s-a referit presa britanică.

Aceste incidente au stârnit emoţie în Anglia, făcându-l să reacţioneze şi pe premierul Boris Johnson, care a cerut FIFA „să garanteze că un astfel de comportament va fi eradicat pentru totdeauna”, relatează Agerpres.ro.

Ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, a răspuns, acuzându-i pe englezi de „ipocrizie”.

„Toată lumea a putut vedea, la finala EURO 2020 (la Londra – n. r.), cum s-au comportat suporterii englezi cu italienii”, a declarat ministrul.

„Nici măcar nu se putea auzi imnul Italiei din cauza fluierăturilor suporterilor englezi, ca să nu mai vorbim de

insultele de după meci. Aşa că ipocrizia nu îşi are locul, nici în sport şi nici în politică”, a continuat el.

Italia a devenit campioană europeană după ce a învins Anglia la lovituri de departajare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Armistițiul Hamas – Israel sare în aer: Atac armat cu mai mulți morți într-o colonie evreiască din Ierusalim

Publicat

in

Un atac cu armă de foc a avut loc joi în zona coloniei evreieşti Ramot, la Ierusalim, în timp ce armistiţiul dintre Israel şi Hamas era prelungit a şaptea zi la rând, anunţă salvatori israelieni, iar doi presupuşi atacatori au fost ”neutralizaţi”, a anunţat poliţia, relatează AFP, scrie News.ro.

Potrivit unui prim bilanţ, trei persoane au fost ucise, iar alte şapte rănite, între care mai multe grav.

Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, anunţă că a primit o alertă, la ora locală 7.38 (şi ora României), cu privire la un atac cu armă de foc ”în apropierea unei staţii de autobuz” în zona Ramot.

Autorităţile ”sunt pe cale să îngrijească răniţii”, unii ”grav” răniţi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Haos pe malul stâng al Niprului. Rușii intră în propriul câmp minat în timp ce forțele ucrainene aduc întăriri și avansează

Publicat

in

Forțele Kievului au făcut progrese pe malul stâng al râului Nipru, în regiunea Herson din sudul Ucrainei, potrivit unor surse rusești, se arată în analiza de joi a Institutului pentru Studiul Războiului.

Un soldat ucrainean desfășoară o misiune cu drona FPV pentru a ținti pozițiile rusești de pe malul estic al râului NipruFoto: Virginie Nguyen Hoang / AFP / Profimedia

Forțele ucrainene au continuat miercuri atacurile terestre pe malul estic (stâng) al regiunii Herson și ar fi avansat, porivit unor surse rusești.

Millbloggeri ruși au afirmat că forțele ucrainene au avansat la sud-vest de Krynky (la 30 km nord-est de orașul Herson și la 2 km de râul Nipru) și au stabilit un cap de pod într-o zonă forestieră din apropiere.

Surse rusești au mai spus că luptele sunt în curs de desfășurare în apropiere de Krynky și că unitățile rusești de aviație și artilerie lovesc puternic zona. Statul Major General ucrainean a raportat că forțele Kievului mențin pozițiile pe malul estic al râului Nirpu.

Corespondenții ruși au afirmat că forțele ucrainene continuă să transfere noi grupuri de asalt pe malul stâng și că 300-400 de militari ucraineni se află în apropiere de Krynky.

Forțele rusești se luptă să împiedice eforturile ucrainene de aprovizionare și întărire a pozițiilor lor pe malul estic al regiunii Herson, potrivit ISW.

Haos pe malul stâng al Niprului. Rușii nu se coordonează

Pe de altă parte, eșecul Moscovei de a stabili o structură de comandă coerentă între forțele care se apără pe malul estic (stâng) al regiunii Herson continuă să degradeze moralul și capacitățile de luptă ale Rusiei, mai afirmă ISW.

Statul Major General ucrainean a raportat miercuri că soldați ai Brigăzii 810 de Infanterie Marină, care aparține Flotei ruse de la Marea Neagră, ce operează în apropiere de Krynky (la 30 km nord-est de orașul Herson și la 2 km de râul Nipru) refuză să efectueze atacuri asupra pozițiilor ucrainene din cauza lipsei de coordonare a artileriei, a transmiterii de informații tactice și a unei comunicări adecvate cu privire la amplasarea câmpurilor de mine rusești.

Statul Major General ucrainean a raportat că hărțile câmpurilor minate rusești sunt clasificate și că comandanții ruși nu s-au coordonat cu unitățile de asalt cu privire la amplasarea acestor câmpuri minate, ceea ce a dus la 50 de victime în rândul Brigăzii 810 Infanterie Marină în ultima lună.

Incidentul de pe câmpul minat sugerează că comandații rușii responsabili cu apărarea malului estic nu reușesc să se coordoneze, subliniază ISW.

Infanteriștii marini au sosit în zona Krynky la începutul lunii octombrie 2023 și se pare că au preluat responsabilitatea pentru zonă de la Armata a 18-a Arme Combinate, după începerea operațiunilor terestre ucrainene pe malul estic al Niprului la mijlocul lunii octombrie 2023.

În octombrie, trupele ucrainene au traversat Niprul și au stabilit un cap de pod pe malul stâng al Niprului. Acum, forțele Kievului luptă pentru a extinde acest cap de pod.

Operatorii de drone ucraineni țintesc apărarea aeriană rusă și echipamente de radionavigații de-a lungul râului în speranța de a avansa în continuare în această zonă dificilă.

Atât forțele ucrainene, cât și cele rusești continuă să lupte în regiuna Herson, chiar dacă acum condițiile meteo sunt nefavorabile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend