Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Fapte, nu vorbe la Băiculești: Lucrări de modernizare și proiecte ambițioase pentru o localitate în plină dezvoltare

Publicat

in

Echipa condusă de primarul Niculae Dragnea continuă proiectele de dezvoltare a localității.

Primăria Băiculești, condusă de primarul Niculae Dragnea, alături de viceprimarul Neculcea și consilierii locali, demonstrează o colaborare eficientă care se traduce în numeroase proiecte concrete de modernizare a comunei. Fără doar și poate, localitatea Băiculești traversează o perioadă de transformare vizibilă, cu o serie de lucrări și proiecte ambițioase menite să ridice nivelul de trai al cetățenilor.

Modernizarea drumurilor, o prioritate pentru administrația locală

Profitând de temperaturile ridicate ale primăverii, autoritățile din Băiculești au demarat deja o serie de lucrări importante. În luna februarie au fost reluate lucrările de modernizare a drumurilor din satul Zigoneni, finanțate din bugetul local. De asemenea, primarul Dragnea a anunțat planuri ambițioase pentru asfaltarea a peste 3 km de drumuri comunale pe parcursul primăverii.

“Pe toate cele patru bretele ale drumului național a fost deja așternut primul strat de asfalt, urmând ca în scurt timp să se realizeze și stratul final”, a declarat primarul Niculae Dragnea. “De asemenea, pe Ulița Bisericii a fost turnat al doilea strat de asfalt, iar lucrările vor fi finalizate în curând.”

Extinderea rețelei de canalizare

Un alt proiect important pentru localitatea Băiculești este extinderea rețelei de canalizare, care va deservi satele Mănicești, Stejari, Argeșani, Băiculești și Zigoneni. Lucrările au fost suspendate temporar pentru a clarifica anumite aspecte legate de infrastructura DN 7C, de-a lungul căruia se introduc conductele, dar vor fi reluate în cel mai scurt timp, urmând să fie finalizate în cursul acestui an.

O echipă unită pentru o comună prosperă

Colaborarea eficientă dintre primarul Dragnea, viceprimarul Neculcea și consilierii locali din Băiculești este un factor important care contribuie la implementarea cu succes a proiectelor de dezvoltare a localității. Dedicarea și implicarea lor sunt elemente cheie în transformarea Băiculești într-o comună modernă și prosperă, oferind cetățenilor un trai mai bun.

Citeste mai mult

ACTUAL

Nicolae Velcea: Dacă lucrările sunt neconforme, la final vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante

Publicat

in

Primarul orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, deși este la primul mandat, a reușit în cei patru ani să facă investiții fără precedent în localitate, fiind pe primele locuri în ceea ce privește atragerea de fonduri guvernamentale și europene. Cu toate acestea, mai ales în această perioadă de campanie electorală, unii dintre adversarii politici distorsionează adevărul, încercând să manipuleze opinia publică prin minciuni. Este și cazul unora care pun la îndoială lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din oraș, încercând să inducă lumea în eroare. Pe rețelele sociale circulă un clip video în care se prezintă ca finalizat un tronson de drum aflat încă în lucru, de fapt. Nicolae Velcea este însă categoric și spune că orice lucrare executată în Ștefănești care nu va fi conform cerințelor nu va fi achitată:

“Lucrarea este încă în derulare, are termen de execuție 12 luni din data de 04.04.2024. Recepția nu a fost efectuată și nu am făcut nicio plată către firma care execută investiția. După terminarea acesteia se va face recepția finală, iar dacă lucrările sunt neconforme vreau să îi asigur pe cetățeni că vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante. Ca de obicei, nu facem rabat la calitate! Lucrările de modernizare a străzilor se plătesc doar dacă sunt bine executate!”, a declarat primarul Nicolae Velcea.

Material publicat de către Uta Media Network SRL la comanda Partidului Social Democrat, filiala Argeș – Cod mandatar financiar: 21240002

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ LA PERSOANE CERCETATE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ – Uite pe cine a săltat mascații

Publicat

in

La data de 29 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în județul Argeș și municipiul București, în 7 cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

În cinci dintre cauze, în urma cercetărilor a reieșit că, în perioada 2021 – 2023, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi comercializat, prin intermediul magazinelor proprii, mărfuri achiziționate de la un complex comercial de tip cash&carry, ca persoane fizice, fără să fi înregistrat achizițiile realizate și veniturile obtinuțe, modalitate prin care a fost prejudiciat bugetul de stat cu 1.486.191 de lei.

Într-o altă cauză penală, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2022-2023, o persoană fizică ar fi comercializat, în mod repetat, autoturisme second-hand, provenite din altă țară, în valoare de 1.293.525 de lei, fără a declara veniturile realizate, aducând, astfel, un prejudiciu bugetului de stat, estimat la 245.669 de lei.

În cea de-a șaptea cauză penală a reieșit că o persoană, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi declarat fictiv sediul social și ar fi omis, în totalitate, înregistrarea operațiunilor comerciale efectuate, în vederea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale și vamale.

7 persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend