Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

fanatik.ro: Cât costă ceasul elvețian purtat de George Simion. Motivul pentru care liderul AUR nu se poate despărți de ”bijuteria” de la mână

Publicat

in

George Simion poartă la mână un ceas cu totul neobișnuit și unic în lume, fiind produs în Elveția, însă conceput și asamblat în țara noastră. Motivul pentru care Simion nu se poate despărți de acest accesoriu nu este legat de valoarea lui materială, ci de cea simbolistică. Ceasul liderului AUR poartă numele celui mai important revoluționar din istoria României, care reprezintă o sursă de inspirație pentru politicianul român: Tudor Vladimirescu.

Ceasul lui George Simion a fost lansat pe piață în urmă cu trei ani, la bicentenarul Revoluției din 1821, condusă de Tudor Vladimirescu, eveniment care marchează începutul procesului de renaștere națională a României.
Citește mai mult pe fanatik.ro

Articol susținut de fanatik.ro

Loading

NATIONAL

Horoscopul zilei de 22 septembrie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe sarcinile pe care le au. Află ce se întâmplă cu zodia ta

Publicat

in

Horoscopul zilei de 22 septembrie 2024 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe sarcinile pe care le au. Nativii acestei zodii nu trebuie să se mai lase duși de val, mai ales în această perioadă. Timpul le rezolvă pe toate, mai ales atunci când grijile de viitor nu sunt o preocupare.

Gemenii au parte în viața lor de o perioadă în care pot face mai multe îmbunătățiri în viața lor personală. Nativii acestei zodii au nevoie să fie mai conectați cu sentimentele pe care le au și să le acorde o importanță mai mare.

Horoscopul zilei de 22 septembrie 2024

Horoscopul zilei de 22 septembrie 2024 spune că nativii zodiacului trec printr-o perioadă în care Universul le aduce în cale toate oportunitățile de care au nevoie ca să obțină ceea ce își doresc. De asemenea, nativii zodiacului vor culege cât de curând roadele muncii lor.

Descoperă ce îți rezervă astrele în funcție de zodia în care te-ai născut.

Berbec: 21 martie – 19 aprilie

Dacă ai trăit recent pe pilot automat, acum este un moment bun pentru a te recentra și a te concentra asupra sarcinilor și priorităților pe care le ai. Nu trebuie să-ți mai faci griji pentru viitor, deoarece timpul le rezolvă pe toate. Aceasta este o oportunitate grozavă pentru a determina ceea ce îți oferă pace interioară.

Taur: 20 aprilie – 20 mai

Învață cum să rămâi fidelă viziunii tale creative fără a te epuiza. Ia în considerare care sunt lucrurile de care ai nevoie pentru a rămâne ancorată în realitate.

Ai nevoie de odihnă și de o atmosferă confortabilă pentru a duce toate planurile la bun sfârșit.

Gemeni: 21 mai – 21 iunie

În acest timp este posibil să poți face mici îmbunătățiri în viața ta personală. Toate aceste lucruri îți vor permite să fii mai atentă la sentimentele și trăirile pe care le ai și să dai mai multă atenție detaliilor din viața ta. Nu uita că tu ești cea care contează cel mai mult.

Rac: 22 iunie – 22 iulie

Concentrarea ta se poate risip foarte ușor în această perioadă, așa că este important vezi de ce lucruri te poți agăța pentru a rămâne ancorată în realitate. Puterea și curiozitatea fac casă bună împreună. Profită de toate posibilitățile pe care le ai și învață să pui mai multe limite.

Leu: 23 iulie – 22 august

Aceasta este o șansă să îți oferi mai multă îngrijire și să verifici din ce cauză ai stările pe care le ai. Acest tranzit te invită să explorezi ce înseamnă să trăiești o viață pe deplin împlinită, în care prioritizezi nevoile tale de a accesa o vindecare mai profundă. Dacă ai simțit tensiune în ultima vreme, acesta este un moment bun pentru a vedea cum ai reușit să o interiorizezi astfel încât să ajungă să te macine.

Fecioară: 23 august – 22 septembrie

Este posibil să observi modele în viața ta care influențează deciziile pe care nu le-ai observat anterior. Poți avea realizări care te ajută să eliberezi și să renunți la răni vechi, deschizând o nouă legătură spre viitor. Fii deschisă la transformările interne care te sprijină în realizarea succesului de care ai nevoie.

Balanță: 23 septembrie – 23 octombrie

Este important să îți reglezi emoțiile și să eviți să rămâi fixată pe o anumită experiență. Din păcate, astfel de situații te îndepărtează de realitate. Poate fi mai greu să identifici cum te simți astăzi și s-ar putea să te străduiești să-ți verbalizezi emoțiile.

Scorpion: 24 octombrie – 21 noiembrie

Nu fi prea surprinsă dacă te vezi cu o persoană din trecut într-un loc pur întâmplător. Ai nevoie de această persoană pentru a te vindeca de ceva sau pur și simplu te lași pradă sentimentelor pe care le ai? Analizează cu mai multă atenție care sunt lucrurile de care ai nevoie în acest moment al vieții tale.

Săgetător: 22 noiembrie – 21 decembrie

Dacă te-ai simțit confuză cu privire la cum arată succesul pentru tine sau ambițiile tale din plan profesional, s-ar putea să ai o idee mai clară despre lucrurile care îți aduc bucurie.

Amintește-ți că fiecare călătorie este unică și va arăta diferit pentru fiecare om în parte, te sfătuiește YourTango.com.

Capricorn: 22 decembrie – 19 ianuarie

Cu cât zbori mai sus, cu atât ești mai departe de lumea ta interioară. Nu lăsa timpul să treacă și analizează mai repede care sunt trăirile ce stau la baza stărilor pe care le ai. Vezi ce poți încorpora în rutina zilnică pentru ca mintea și corpul să se alinieze mai ușor.

Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie

Acesta este un moment incredibil pentru a elibera vechile emoții care te-au împovărat atât de mult timp. Ai putea obține informații valoroase despre ceea ce te face fericită, ceea ce te face să te simți în siguranță, vindecată și departe de stările de negare atât de prezente în ultimul timp.

Pești: 19 februarie – 20 martie

Aceasta nu este cea mai bună zi pentru a lua decizii semnificative în relație. Totuși, este o zi grozavă pentru a crea spațiu în relațiile tale. Dacă ai fost în mod constant în mișcare, acordând prioritate diferitelor sarcini, astăzi este un moment bun pentru a încetini și a te vedea cu cei pe care îi iubești și care îți oferă confort.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Experții cer Guvernului să ia una dintre cele mai controversate decizii din istoria Marii Britanii: Eliminarea tradiționalei halbe de bere englezească

Publicat

in

O analiză desfășurată în mai multe pub-uri din Marea Britanie a arătat că servirea berii în pahare mai mici reduce semnificativ consumul, cu până la 10%.

Această scădere ar duce la o populație mai sănătoasă și, implicit, la reducerea costurilor pentru sistemul public de sănătate, conform cercetării.

Englezii au o tradiție de a consuma bere din halbe mari, de aproximativ 570 de mililitri, încă din secolul al XVII-lea.

Specialiștii propun înlocuirea acestora cu pahare ce conțin doar două treimi din volumul obișnuit.

Cu toate acestea, proprietarii de pub-uri sunt sceptici, temându-se că berea servită în cantități mai mici va deveni mai puțin atractivă, ceea ce ar putea duce la scăderea vânzărilor.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Giganții din social media, sub lupa SUA! Ce arată raportul FTC și ce acuzații le sunt aduse

Publicat

in

Un studiu efectuat de-a lungul mai multor ani arată că giganţii din domeniul platformelor sociale şi internetului practică “supravegherea în masă” pentru a capitaliza datele personale ale utilizatorilor de internet, conform Autorităţii americane pentru Concurenţă (FTC), citată joi de AFP, conform Agerpres.

Un raport publicat miercuri seara – realizat de FTC plecând de la solicitările lansate cu patru ani în urmă către nouă firme – a stabilit că aceste companii au colectat cantităţi importante de date, uneori prin intermediul operatorilor de date cu caracter personal, şi că pot păstra respectivele informaţii o perioadă nelimitată de timp.

“Acest raport pune în lumină modul în care reţelele de socializare şi companiile de streaming video colectează o cantitate enormă de date personale şi le monetizează pentru multe miliarde de dolari”, a explicat într-un comunicat şefa FTC, Lina Khan, declarându-se “deosebit de îngrijorată de eşecul multora dintre aceste companii de a proteja copiii şi adolescenţii în online”.

În multe dintre aceste companii, modelul economic, care implică recurgerea la publicitatea ţintită, încurajează colectarea în masă a datelor utilizatorilor, privilegiind profitul în detrimentul vieţii private, conform raportului.

FTC, despre viaţa privată a utilizatorilor

“Lucrative pentru companii, aceste practici de supraveghere pot pune în pericol viaţa privată a oamenilor, ameninţându-le libertăţile şi expunându-i la o serie de rele, de la furtul de identitate la hărţuire”, afirmă şefa FTC.

IAB “dezamăgit” de FTC

Într-un mesaj ca reacţie la publicarea acestui raport, şeful Interactive Advertising Bureau (IAB), o organizaţie a companiilor din acest sector, s-a declarat “dezamăgit de faptul că FTC continuă să considere industria publicităţii digitale ca fiind implicată în ‘supravegherea comercială în masă'”.

David Cohen susţine că internauţii înţeleg că publicitatea ţintită le permite să profite de servicii online, care altfel nu ar fi gratuite sau ieftine.

Totodată, IAB a dat asigurări joi că susţine “cu fermitate” legea exhaustivă cu privire la confidenţialitatea datelor personale la scară naţională, a cărei respectare o solicită raportul.

Raportul se bazează pe solicitările trimise la sfârşitul anului 2020 către companii precum Meta, YouTube (Google), Snap, Amazon (pentru Twitch), ByteDance (TikTok) şi Twitter devenit între timp X.

Un purtător de cuvânt al Google, Jose Cataneda, a declarat pentru AFP că grupul său sa “are normele cele mai stricte în domeniul privind confidenţialitatea datelor”. “Nu vindem niciodată informaţii personale şi nu folosim informaţii sensibile pentru a difuza publicitate”, a dat asigurări el.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Vin vremuri tulburi, potrivit șefei Băncii Centrale Europene – Situația de azi, asemănătoare celei dinainte de marea criză și de război

Publicat

in

Economia globală se confruntă cu o fragmentare similară celei din epoca „naţionalismului economic”, care a cauzat colpasul comerţului internaţional şi Marea Criză de la sfârşitul anilor 1920, a spus preşedinta Băncii Centrale Europene, scrie Ziarul Financiar.

„Ne-am confruntat cu cea mai dură pandemie din 1920, cel mai dur conflict în Europa din 1940 şi cea mai mare criză a energiei din 1970”, a declarat Christine Lagarde. Aceste tulburări au schimbat permanent activitatea economic globală, adaugă preşedinta BCE.

„Parelele dintre 1920 şi 2020 incep să iasă în evidenţă”, explică Lagarde.

Politica monetară a anilor 1920 ai secolului trecut a fost pusă în dificultate de standardul aur, economiile intrând în deflaţie şi crize bancare. „Suntem astăzi într-o poziţie mult mai bună pentru a adresa aceste schimbări structurale decât au fost predecesorii noştri”, sublinează Christine Lagarde.

Bancherii au fost nevoiţi să înveţe că aderenţa la standarul aur şi ratele fixe de schimb „nu au fost robuste în vremuri de schimbări structurale”, întrucât au contribuit la „un ciclu de naţionalism economic”, conchide Lagarde.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

‘Ianis Hagi trăiește cea mai urâtă față a fotbalului’ (presă)

Publicat

in

Trimis la echipa a doua a lui Rangers, Ianis Hagi se află într-o situație disperată, comentează presa sportivă spaniolă.

„Fiul lui Hagi trăiește cea mai urâtă față a fotbalului! Ianis se află într-o situație dificilă la Rangers”, apreciază jurnaliștii de la as.com. Conform acestora, intervențiile tatălui său, Gică Hagi, au pus paie pe foc, scrie Adevărul.

„Fotbalistul român, fiul legendarului Gică Hagi, care a jucat pentru Real Madrid și Barcelona, a fost exclus din lotul primei echipe după un conflict cu antrenorul Philippe Clement, petrecut la jumătatea lunii august. Ianis, care a fost împrumutat sezonul trecut la Alaves, l-a acuzat pe antrenor pe rețelele sociale că a mințit atunci când a spus că jucătorul și agentul săi i-a cerut clubului să îi caute echipă. După aceste acuzații, Clement i-a întors spatele lui Hagi, care a jucat doar 27 de minute de la începutul sezonului, la meciurile pe care naționala României le-a jucat în Liga Națiunilor, împotriva lui Kosovo și a Lituaniei. Ianis nu a fost ajutat nici de cuvintele tatălui său, care a spus că Rangers l-a tratat ‘oribil’ pe Ianis. Pentru acesta, consecințele au fost cele mai rele posibile, fiind nevoit să rămână la echipă știind că Philippe Clement nu se va baza pe el și a fost trimis la echipa a doua”, conform sursei citate.

„Totuși, lucrurile nu merg bine pentru Ianis Hagi nici la echipa de rezerve. Rangers a jucat un meci împotriva lui Fraserburgh în Scottish Challenge Cup, iar Hagi nu a primit niciun minut. Un mesaj puternic pentru jucător, care a spus recent că vrea să continue să lupte pentru un loc în prima echipă”, au mai scris jurnaliștii spanioli.

Citește și: Ianis Hagi: Vreau să fie clar. Nu am cerut niciodată să plec de la Glasgow Rangers

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Elveția renunță la neutralitate! Declarație de război împotriva practicilor Temu

Publicat

in

Declarațiile împotriva Temu se înmulțesc, după ce și Handelsverband, asociația națională de comerț cu amănuntul din Elveția, a depus o plângere la Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO).

Acuzațiile se referă la practici comerciale neloiale, asociația susținând că platforma de comerț electronic din China încalcă legislația elvețiană privind divulgarea prețurilor (OIP) prin prezentarea unor prețuri false și autocomparate, care nu respectă intervalul de timp legal pentru comparare.

Acesta nu este singurul aspect problematic al activității Temu în Elveția. Handelsverband a semnalat și încălcarea Legii privind răspunderea pentru produse (LRFP), acuzând compania că încearcă să se exonereze de responsabilitatea pentru produsele vândute, transferând această responsabilitate consumatorilor, care sunt tratați ca și cum ar fi importatori.

Retailerii elvețieni denunță concurența neloială și menționează că Temu recurge la metode de vânzare agresive și că există probleme și în gestionarea retururilor. În loc să își asume preluarea și eliminarea deșeurilor electrice și electronice, compania este acuzată că încearcă să se sustragă de la această obligație legală.

Probleme și acuzații în întregul spațiu economic european

Problemele Temu nu se limitează doar la Elveția. Acuzații similare au fost lansate și în alte state din spațiul economic european, precum, Austria, Germania, Ungaria, Polonia și România. Autoritățile de reglementare de pe întreg continentul sunt chemate să investigheze practicile comerciale ale platformei, acuzată de înșelăciune și încălcarea legislației europene.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend