Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

Fabricantii de autovehicule din Europa au mari probleme financiare

Publicat

in

Sectorul auto pare sa fi devenit “bolnavul” Europei. Marii constructori auto anunta cifre de profit mult mai mici decat estimasera initial. Motivul e legat de scaderea puterii de cumparare – europenii sunt tot mai putini dispusi sa-si schimbe masina – dar si de reglementarile costisitoare privind energia verde. In plus, in privinta masinilor electrice, europenii se lovesc de o concurența dura din partea Tesla și a producătorilor chinezi. „Performanța sectorului auto în următoarele luni va fi limitată de elementele economice fundamentale, care se așteaptă să se deterioreze până în 2025”, a comentat UBS într-o notă publicată luni. Toate informatiile aici https://indexstiri.ro/industria-auto-sectorul-bolnav-al-europei/

Loading

INFO IMOBILIAR

Detalii de design în baie: Cum pot deveni accente de stil obiectele sanitare?

Publicat

in

Baia nu mai este doar un spațiu funcțional, ci (din fericire) a evoluat într-un loc de relaxare și refugiu personal, iar designul ei este la fel de important ca orice altă cameră din casă. În acest context, detaliile și accesoriile sanitare joacă un rol esențial, transformând un spațiu simplu într-un loc cu adevărat elegant și stilizat.

Astăzi, designul băilor și al obiectelor sanitare este martorul unei îndepărtări de minimalismul blând și de accentele pastelate de la începutul mileniului. Băile prezintă din ce în ce mai mult fie culori mai îndrăznețe, fie texturi și modele mai pronunțate, iar acestea se regăsesc atât în ceramică, cât și în corpuri și accesorii, oferind o experiență multisenzorială mai stratificată.

Fie că este vorba de suporturi de prosoape, oglinzi cu led, rigole de duș moderne sau capace WC cu design inovator, alegerea accesoriilor potrivite poate schimba complet atmosfera băii.

1. Oglinzi cu LED și iluminat modern

Oglinzile cu LED nu sunt doar practice, ci și extrem de elegante. Acestea oferă o lumină caldă sau rece, în funcție de preferințele personale, și pot crea o atmosferă relaxantă sau vibrantă. Prin perfecționarea în timp au devenit un simbol al modernității, fiind utilizate frecvent în băile contemporane datorită esteticii și funcționalității lor.

2. Baterii de baie sofisticate

Bateriile sunt disponibile într-o varietate de forme, culori și finisaje, de la clasicul inox la finisaje în auriu sau negru mat, foarte apreciate în tendințele actuale. Modelele cu design minimalist sau retro, cu funcții moderne de economisire a apei, aduc o notă distinctă și transformă simpla utilizare a apei într-o experiență plăcută.

Investiția în robinete de calitate poate avea un impact vizual major, fiind o alegere inteligentă pentru un design coerent și de lungă durată.

3. Rigola de duș: detalii care fac diferența

Un element esențial în băile moderne este rigola de duș, care nu doar asigură o scurgere eficientă a apei, ci adaugă și o notă estetică subtilă. O rigola dus de calitate poate completa un duș walk-in minimalist, fără a compromite aspectul general al băii.

În plus, datorită tehnologiilor avansate, rigolele de duș moderne sunt proiectate pentru a fi ușor de curățat, având în același timp o rezistență superioară la uzură și coroziune.

Finisajele metalice sau inserțiile de sticlă ale acestor rigole sunt detalii care adaugă eleganță, făcând din rigola de duș un accesoriu perfect pentru orice baie stilizată.

4. Suporturi pentru prosoape și accesorii cromate

Detaliile cromate, cum ar fi suporturile pentru prosoape sau etajerele, contribuie la un aspect modern și ordonat al băii. Suporturile pot fi simple, cu finisaj lucios sau mat, sau integrate în mobilierul băii pentru a crea o continuitate vizuală. Accesoriile cromate sunt ideale pentru a aduce un contrast subtil, în special în băile cu design în culori neutre.

5. Capace WC cu funcții inovatoare

Un capac WC de calitate nu trebuie trecut cu vederea când vine vorba de detalii de design. Multe dintre modelele moderne sunt prevăzute cu sisteme de închidere soft-close, care oferă confort și o utilizare silențioasă. Capacele WC antibacteriene, rezistente la zgârieturi și ușor de curățat sunt soluții excelente pentru o baie modernă și funcțională. Acestea îmbină igiena cu estetica, fiind disponibile într-o gamă variată de forme și culori, pentru a se potrivi perfect cu decorul băii.

6. Alte accesorii și mici detalii care aduc armonie

Nu uita de accesoriile mici, precum dozatoarele de săpun, suporturile pentru periuțele de dinți sau coșurile de gunoi. Chiar și aceste detalii pot fi alese pentru a reflecta stilul băii tale, completând armonios restul decorului. Optarea pentru un design unitar și coordonat al acestor accesorii ajută la crearea unui spațiu relaxant, unde toate elementele se potrivesc perfect.

Fiecare detaliu contează, iar investiția în accesorii bine alese asigură o baie care nu doar că arată bine, dar este și confortabilă și funcțională!

Loading

Citeste mai mult

ECONOMIC

Cum să îți gestionezi timpul că manager: 7 tehnici

Publicat

in

Se spune că timpul este cel mai bun prieten al omului, dar atunci când nu este gestionat așa cum trebuie, acesta se transformă în cel mai mare inamic. De câte ori ai spus luna aceasta „nu am timp”? Câte proiecte ai amânat? Câte discuții ai pus „pe hold”? Dacă pentru cei care nu au prea multe responsabilități pe umeri, timpul nu e neapărat o problemă, pentru manager, de exemplu, este cea mai mare provocare.

Despre management și calitățile unui manager de succes poți afla mai multe detalii pe AmaliaSterescu.ro. Acum ne concentrăm asupra managementului timpului. Vei descoperi, în rândurile următoare câteva tehnici cu ajutorul cărora îți poți gestiona eficient timpul ca manager.

Ce înseamnă managementul timpului?

Dacă te înscrii la un curs de management, sigur vei face cunoștință și cu managementul timpului. Ce înseamnă mai exact? Este un set de abilități și de tehnici pe care le putem folosi pentru a organiza timpul cât de eficient se poate. Practic, este modul în care planificăm, gestionăm și prioritizăm activitatea de zi cu zi.

Tehnici pentru gestionarea timpului

Dacă simți că ziua trece pe lângă tine și că ești mai mult copleșit de task-uri decât gata cu toate proiectele, atunci trebuie să parcurgi lista cu cele 7 tehnici pentru gestionarea eficientă a timpului.

Stabilește obiective realiste

Este important ca munca ta să se împartă în obiective, mai mari și mai mici. Să știi că un obiectiv interesant într-o perioadă aglomerată poate fi și acela de a nu accepta apeluri telefonice timp de câteva zile – apeluri care nu au nicio legătură cu munca ta.

Implementează un plan de acțiune

Nu e suficient să setezi obiective. Trebuie să creezi și un traseu. Stabilește un plan de acțiune, cât mai realist cu putință, printează-l și asigură-te că te ții de el!

Prioritizează-ți sarcinile

E greu să începi ziua de lucru și să rămâi focusat atunci când ai 20 de task-uri de îndeplinit într-o singură zi. Respiră adânc, aruncă o privire asupra acestora și vezi care sunt urgente și care nu. Prioritizează-ți munca și setează-ți termene limită. Aici ar fi bine să păstrezi și o marjă de eroare pentru a nu intra în panică dacă ceva nu merge conform planului. Trebuie să finalizezi o analiză până în ziua 25? Pune-ți propriul termen limită – ziua 23.

Folosește-te de instrumente specifice pentru planificare

E mult mai ușor să te organizezi dacă folosești un planificator. Fie că mergi pe clasic, folosind agenda și pixul, fie că mizezi pe tehnologie, instrumentele de planificare te pot ajuta mai mult decât crezi. Organizează-ți munca într-un software la care să ai acces de pe toate dispozitivele. Va fi mult mai ușor să notezi noutățile și sarcinile care apar peste noapte.

Creează-ți propria rutină

Pentru mulți oameni, rutina este plictisitoare. Pentru manageri, o rutină bine stabilită poate fi colacul de salvare în haosul generat de prea multe sarcini în plin sezon. De exemplu, poți stabili ca în fiecare zi, de la 09:00 la 10:00 să răspunzi la mailuri, de la 10:00 la 11:00 să te ocupi de interviuri sau întâlniri 1 la 1 și tot așa.

Învață să delegi sarcinile

Nu le poți face singur pe toate! Lasă și alte persoane să se ocupe de sarcinile de lucru. Odată ce înveți să delegi, odată ce prinzi încredere în cei din jur, îți va fi mult mai ușor să faci față timpului.

Nu pierde timpul stând în așteptare

Oricât ne-am dori să nu așteptăm, suntem puși destul de des în astfel de situații. Poate clientul sau colaboratorul nu ajunge la timp la prânzul de afaceri, poate programarea de la dentist s-a decalat cu o oră și exemplele pot continua. Ce poți face în astfel de situații? Să rămâi conectat! Încearcă să lucrezi cât mai mult cu tehnologia. Tableta sau propriul telefon te pot ajuta să mai bifezi câteva task-uri în timpii morți.

Așadar, pentru manageri, timpul poate fi cel mai bun prieten sau un puternic inamic. Folosește-te de sfaturile primite mai sus și învăță să-ți gestionezi corect ziua de lucru!

Loading

Citeste mai mult

AUTO

Dubai, prima regiune din lume cu transport aerian in interiorul orasului

Publicat

in

Din 2026, pasagerii vor putea lua taxi-ul aerian de pe aeroportul international din Dubai, pentru a ajunge la hotel sau in alte zone din oras. Langa aeportul international Dubai a inceput construirea primei statii de taxi-uri aeriene. Taxiurile zburatoare vor reduce timpul de calatorie in cele mai aglomerate zone din Dubai. In loc de 30-45 de minute cu masina, deplasarea va dura doar 10-12 minute. Taxi-urile aeriene sunt concepute pentru a transporta un pilot plus patru pasageri. Toate informatiile aici https://newsin.ro/in-dubai-incepe-constructia-primei-statii-de-taxi-uri-aeriene/

Loading

Citeste mai mult

BUSSINES

Inchisorile private din SUA cresc vertiginos pe burse dupa victoria lui Donald Trump

Publicat

in

In campania electorala, presedintele-ales a promis ca va incepe un amplu program de deportari ale migrantilor ilegali infractori. De altfel, recent l-a si numit pe un vechi colaborator de-al sau, Tom Homan, ca responsabil cu securitatea frontierelor. Dar inainte de a fi deportati, migrantii clandestini vor fi trimisi in penitenciare. Asa se explica boom-ul inregistrat pe burse de companiile care au inchisori private. Toate informatiile aici https://smartfuture.ro/inchisorile-private-din-sua-boom-pe-bursa-dupa-victoria-lui-trump/

Loading

Citeste mai mult

AUTO

UE consideră că nu sunt șanse pentru un acord rapid cu China şi evitarea tarifelor suplimentare la automobile electrice

Publicat

in

Uniunea Europeană a înregistrat progrese limitate în negocierile cu China destinate găsirii unei alternative la tarifele suplimentare impuse automobilelor electrice importate şi, totodată, blocul comunitar estimează că sunt şanse reduse pentru a se ajunge la un acord rapid, au declarat pentru agenția Bloomberg mai mult surse apropiate dosarului, scrie Agerpres.

China şi UE vor continua săptămâna aceasta discuţiile tehnice, după discuţiile care au avut loc la Beijing, unde ambele părţi au spus că au fost înregistrate unele progrese.

Cu toate acestea, pentru moment, şansele pentru un acord rămân mici susţin sursele citate de Bloomberg. China nu a făcut însă paşi spre cerinţele UE, care vrea ca orice acord convenit să fie respectat, iar efectele sale să fie egale cu tarifele pe care blocul comunitar le-a adoptat luna trecută.

Potrivit Bloomberg, discuţiile recente s-au concentrat pe stabilirea unui mecanism de comunicare între Bruxelles şi Beijing precum şi pe evitarea aşa-numitelor compensări încrucişate, în cadrul cărora orice preţuri minime la importurile de automobile electrice sunt compensate de vânzarea de alte bunuri, precum autoturisme hibride şi accesorii.

Sursele adaugă faptul că cele două părţi au puncte de vedere diferite cu privire la posibilitatea unor acorduri cu constructorii individuali, inclusiv firmele europene care au societăţi mixte cu companii chineze. UE susţine că astfel de acorduri ar fi în linie cu regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului, în timp ce Beijingul insistă pe negocierea unui acord de tip umbrelă cu un organism reprezentativ chinez.

China a ameninţat că va răspunde la tarifele impuse de UE la automobilele electrice chineze cu propriile sale tarife pentru produsele lactate, carnea de porc şi coniacul european. În replică, UE a anunţat că îşi va apăra interesele în aceste domenii, în timp ce în paralel va rezista la corelarea tuturor acestor anchete sub forma unei mari negocieri.

În luna octombrie, UE a introdus tarife suplimentare de până la 35% pentru automobilele electrice importate din China şi aceste tarife ar urma să fie în vigoare timp de cinci ani, în absenţa unui acord alternativ.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Isărescu: Așteptăm un program credibil de corecție, sprijinit politic, acceptat social și coerent / Cu 8% deficit extern nu ai cum trăi fără tensiuni economice care se duc în plan social

Publicat

in

Ne așteptăm la un program de corecție coerent cu sprijin politic puternic, pentru că orice corecție este o strângere a curelei, a spus luni Guvernatorul Băncii Naționale, la prezentarea Raportului privind inflația. El a apreciat că nu orice strângere a curelei este dureroasă. „Se poate concepe și o strângere a curelei cu o dietă sănătoasă, și atunci atât durerea va fi mai mică, iar efectul va fi mai bun. Pe scurt, așteptăm un program credibil de corecție că să fie și sprijinit politic, acceptat social și coerent din punct de vedere macroeconomic, ca să putem cupla la el politica monetară”, mai spune Mugur Isărescu.

„Când s-a făcut ajustarea anterioară, s-a făcut în principal pe bază de TVA, cu toate că inițial au spus că se va face și pe partea de venituri”, a adăugat Guvernatorul BNR. „Până la urmă s-a ajuns la TVA majorat. Iar TVA-ul are impact inflaționist, se duce în prețuri imediat”, a mai precizat el.

Atâta vreme cât ai un deficit public mai mare decât creșterea economică, datoria publică crește

Problema deficitului este dinamica și mărimea lui. Ca lucrurile să intre pe o corecție credibilă, trebuie ca dinamica deficitului să fie în jos, explică Guvernatorul. „Asta pentru ca piețele să-l considere credibil. Că acum nu ne finanțăm de la organismele financiare și de la Uniunea Europeană decât parțial. Ne finanțăm de pe piețe”, mai spune Isărescu.

Atâta vreme cât ai un deficit public mai mare decât creșterea economică, datoria publică crește, consideră numărul 1 din BNR. „Cu 8% deficit extern nu avem cum să trăim în perioada următoare fără tensiuni economice și financiare puternice, care se duc și în plan social și în plan politic”, crede Isărescu.

„Sursa datoriei publice și probleme de finanțare sunt generate de deficit. Păi ne permitem să creăm o criză majoră, să nu-l finanțăm? Că ajungem la problemele anilor ’90. Vorbiți cu o persoană care în anii ’90 umbla după 100-200 de milioane de dolari în mod disperat. Iar atunci datoria publică era aproape zero și deficitul public nu știu dacă ajungea la 3%“, își amintește Guvernatorul.

Iar această problemă a deficitului nu e de ieri, de azi. „A mișca problema de la un Guvern la altul nu e cea mai fericită abordare. Dar asta e politica. Noi nu ne putem băga în politică, evităm, pe cât este posibil, ca această instituție să intre în dezbaterea electorală, dar dinamica deficitului public și, mai ales afișarea acestui grad de neputință din partea țării… Noi anunțăm că micșorăm deficitul, dar de fapt el se majorează. Asta contează chiar mai mult decât datoria”, conchide Isărescu.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend