Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Exxon Mobil to sell its Romanian upstream unit

Publicat

in

NATIONAL

Furtună în piața auto – Trump anunţă taxe vamale de 25%, de la 2 aprilie, asupra `tuturor maşinilor care nu sunt fabricate în SUA`

Publicat

in

Donald Trump a anunţat miercuri că începând de la 2 aprilie va impune taxe vamale de 25% pentru „toate maşinile care nu sunt fabricate în Statele Unite„, notează AFP.

„Vom face să plătească ţările care fac afaceri în ţara noastră şi ne iau bogăţia (…) Ceea ce vom face este să impunem taxe vamale de 25% pentru toate maşinile care nu sunt fabricate în Statele Unite. Dacă sunt fabricate în Statele Unite, nu va exista absolut niciun tarif vamal”, a declarat preşedintele american de la Casa Albă.

„Aceasta se adaugă taxelor vamale existente pentru aceste mărfuri”, a precizat un consilier prezidenţial.

Aceste noi taxe vamale asupra maşinilor vor fi „permanente”, a mai spus preşedintele american, dar a asigurat că viitoarele sale taxe vamale aşa-zise „reciproce” vor fi „foarte blânde”.

Noile taxe vamale americane în valoare de 25% asupra „tuturor maşinilor care nu sunt fabricate în Statele Unite”, anunţate miercuri, vor intra în vigoare la 2 aprilie, la aceeaşi dată cu aşa-numitele taxe vamale „reciproce” dorite de Washington, a indicat Donald Trump.

Aceste noi taxe vamale asupra maşinilor vor fi „permanente”, a precizat preşedintele american, dar a asigurat că viitoarele sale taxe vamale aşa-zise „reciproce” vor fi „foarte blânde”.

content-image

UE: Regretăm profund

Uniunea Europeană regretă „profund” decizia Statelor Unite de a impune taxe vamale de 25% la importurile sale de maşini, a declarat miercuri seara preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează AFP citat de agerpres.

„Regret profund decizia americană”, a afirmat von der Leyen într-un comunicat, adăugând că UE „va continua să caute soluţii negociate” cu Statele Unite.

Von der Leyen a subliniat că UE va „evalua acest anunţ”, împreună cu alte măsuri luate în considerare de Washington în zilele următoare.

„Aşa cum am mai spus, tarifele vamale sunt taxe, dăunătoare pentru afaceri, mai rele pentru consumatori, atât în Statele Unite, cât şi în Uniunea Europeană”, a adăugat ea.

Comisia Europeană a anunţat recent că amână cu două săptămâni, până la jumătatea lunii aprilie, intrarea în vigoare a contramăsurilor sale vizând produsele americane ca răspuns la tarifele de 25% impuse de Donald Trump la oţel şi aluminiu, pentru a acorda mai mult timp unei soluţii negociate.

Comisarul european pentru comerţ, Maros Sefcovic, a mers marţi la Washington pentru a continua dialogul, dar fără rezultate tangibile, în ciuda „discuţiilor substanţiale”. „Munca grea continuă”, a asigurat el marţi seara pe X.

content-image

Canada: Un atac direct la lucrătorii canadieni

Decizia Statelor Unite de a impune taxe vamale de 25% la importurile de maşini este un „atac direct” împotriva lucrătorilor canadieni, a declarat miercuri prim-ministrul canadian Mark Carney, citat de AFP.

„Aceste taxe vamale contra industriei noastre auto sunt un atac direct împotriva lucrătorilor canadieni”, a spus el în faţa jurnaliştilor, acuzându-l pe preşedintele american Donald Trump că „a trădat acordul nostru comercial”.

Donald Trump a anunţat miercuri că începând de la 2 aprilie va impune taxe vamale de 25% pentru „toate maşinile care nu sunt fabricate în Statele Unite”.

Aceste noi taxe vamale asupra maşinilor vor fi „permanente”, a mai spus preşedintele american, dar a asigurat că viitoarele sale taxe vamale aşa-zise „reciproce” vor fi „foarte blânde”.

content-image

Tarifele anunțate. Și nu doar pentru auto

Trump a declarat luni că va anunţa în curând noi taxe vamale pentru autovehicule, aluminiu şi produse farmaceutice importate în SUA. În plus faţă de acestea, el a ameninţat deja că va impune pe 2 aprilie o serie de taxe vamale reciproce asupra importurilor din mai multe ţări.

Într-o declaraţie din februarie, preşedintele american a vorbit despre o taxă vamală de 25% asupra importurilor de vehicule, fără alte detalii, care sunt acum aşteptate la conferinţa de presă.

Administraţia sa a impus deja Chinei taxe vamale suplimentare de 10% şi de asemenea taxe vamale de 25% asupra tuturor importurile de oţel şi aluminiu, indiferent de ţara de provenienţă.

Ca represalii, Comisia Europeană a anunţat că va impune începând din aprilie taxe vamale pentru o diversitate de produse importate de statele UE din SUA, în valoare totală de până la 26 de miliarde de euro. O primă serie a acestor taxe urma să intre în vigoare de la 1 aprilie, dar a fost amânată de Comisia Europeană până la jumătatea lunii, pentru a mai da o şansă negocierilor cu SUA care să evite un război comercial.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO Mister geologic pe Marte: Oamenii de știință, uimiți, caută să descifreze ce ascund sferele stranii găsite de Roverul Perseverance

Publicat

in

Roverul Perseverance al NASA a dat peste o rocă neobișnuită, cu aspect „plutitor”, a cărei suprafață este presărată cu mici sfere. Unele dintre acestea sunt neregulate și prezintă mici perforații la vârf. Oamenii de știință analizează cu atenție fenomenul pentru a-i stabili originea.

În explorările lor pe terenul accidentat al planetei Marte, roverele NASA au întâlnit frecvent formațiuni stâncoase neobișnuite, însă ceea ce a fost observat recent i-a luat prin surprindere chiar și pe cercetători. Roverul Perseverance, ajuns în craterul Jezero pe 18 februarie 2021, a surprins pe 11 martie 2025 o rocă extrem de ciudată, acoperită de mici sfere. Unele sunt eliptice, iar altele prezintă perforații similare celor întâlnite pe cochiliile moluștelor bivalve atacate de gasteropode din familia Naticidae.

Desigur, în cazul sferelor marțiene, cel mai probabil avem de-a face cu un fenomen geologic, și nu cu unul biologic – cel puțin până la proba contrarie. Oamenii de știință ai misiunii NASA Mars 2020 analizează în prezent toate datele disponibile pentru a determina cu exactitate procesul care a dus la formarea acestor structuri.

Ce este roca St. Pauls Bay?

Perseverance a descoperit această rocă, denumită de cercetători St. Pauls Bay, în timp ce explora partea inferioară a Dealului Witch Hazel, aproape de marginea craterului Jezero. Robotul, alimentat cu energie nucleară, a ajuns în această zonă cunoscută drept „Broom Point” cu aproximativ două săptămâni înainte de descoperire. Oamenii de știință au fost atrași de această regiune datorită formațiunilor stâncoase deosebite, care alternează straturi închise și deschise la culoare.

În timp ce analizau rocile mai deschise la culoare, camerele roverului au surprins accidental o stâncă „plutitoare” extrem de interesantă. Acest termen desemnează roci aflate departe de locul lor de origine, adică depozitate într-un context geologic diferit față de cel în care s-au format. Marte a fost, în urmă cu miliarde de ani, străbătută de râuri și cursuri de apă, la fel ca Pământul, iar aceste ape ar fi putut transporta roci pe distanțe mari. De asemenea, eroziunea ar fi putut contribui la deplasarea acestora.

Golful St. Pauls se încadrează în această categorie de „roci plutitoare”, la fel ca faimoasa „rocă zebră” descoperită în septembrie 2024 și numită Freya Castle, precum și „Atoko Point”, identificată în iunie anul trecut și remarcabilă prin spectaculoasa sa culoare albă strălucitoare.

Un fenomen geologic fascinant

Roca St. Pauls Bay a fost reperată pe 11 martie 2025, în sol 1442 (ziua marțiană 1442 de la sosirea roverului Perseverance pe Marte). Merită menționat că o zi pe Marte este cu aproximativ 40 de minute mai lungă decât una terestră, având exact 24 de ore, 39 de minute și 35,244 secunde.

Sferele care împânzesc suprafața rocii au doar câțiva milimetri în diametru. Fotografia de detaliu a fost realizată prin combinarea mai multor imagini captate de instrumentul SuperCam Remote Micro Imager (RMI). O altă imagine, în care roca este surprinsă în ansamblu, a fost obținută cu Mastcam-Z, camera montată pe brațul roverului, la două zile după ce a fost identificată structura.

NASA subliniază că nu este prima oară când roverele detectează formațiuni sferice pe Marte. „Afinele marțiene”, descoperite în 2004 de roverul Opportunity în regiunea Meridiani Planum, sau sferele observate de Curiosity în Golful Yellowknife din craterul Gale, sunt exemple notabile.

Originea sferelor: un mister încă nedezlegat

Deși ipoteza că aceste sfere ar putea avea o origine biologică este extrem de tentantă, cercetătorii sunt siguri că formarea lor este rezultatul proceselor geologice. Sferele sunt cel mai probabil concrețiuni, adică formațiuni minerale care pot apărea în mai multe moduri.

Printre posibilele mecanisme de formare se numără:

Eroziunea provocată de apele subterane, care poate modela rocile poroase și produce astfel de structuri.

Impactul unui asteroid, care poate produce mici sfere în urma șocului termic și mecanic.

Indiferent de explicația finală, Marte continuă să surprindă și să ridice întrebări fascinante. În ultimii ani, roverele NASA au descoperit formațiuni care amintesc de corali, de pielea de aligator sau chiar de cărți deschise – semn că geologia Planetei Roșii este mult mai complexă decât se credea inițial.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Trump impune noi taxe vamale: Măsurile sale economice vor schimba comerțul global

Publicat

in

Preşedintele american Donald Trump va anunţa miercuri taxe vamale care vor aplicate asupra produselor industriei auto importate în SUA, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karoline Leavitt, potrivit AFP şi Reuters, citat de Agerpres.

Anunţul va fi făcut în timpul unei conferinţe de presă ce se va desfăşura în Biroul Oval la ora locală 16:00 (20:00 GMT).

Trump a declarat luni că va anunţa în curând noi taxe vamale pentru autovehicule, aluminiu şi produse farmaceutice importate în SUA. În plus faţă de acestea, el a ameninţat deja că va impune pe 2 aprilie o serie de taxe vamale reciproce asupra importurilor din mai multe ţări.

Într-o declaraţie din februarie, preşedintele american a vorbit despre o taxă vamală de 25% asupra importurilor de vehicule, fără alte detalii, care sunt acum aşteptate la conferinţa de presă.

Administraţia sa a impus deja Chinei taxe vamale suplimentare de 10% şi de asemenea taxe vamale de 25% asupra tuturor importurile de oţel şi aluminiu, indiferent de ţara de provenienţă.

Ca represalii, Comisia Europeană a anunţat că va impune începând din aprilie taxe vamale pentru o diversitate de produse importate de statele UE din SUA, în valoare totală de până la 26 de miliarde de euro. O primă serie a acestor taxe urma să intre în vigoare de la 1 aprilie, dar a fost amânată de Comisia Europeană până la jumătatea lunii, pentru a mai da o şansă negocierilor cu SUA care să evite un război comercial.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Preţurile petrolului au crescut miercuri cu 1%, pe fondul scăderii stocurilor din SUA şi al temerilor legate de livrările din Venezuela

Publicat

in

Preţurile petrolului au crescut miercuri, susţinute de datele guvernamentale care arată scăderi semnificative ale stocurilor de ţiţei şi carburanţi în SUA, precum şi de îngrijorările privind o posibilă reducere a ofertei globale, în contextul ameninţărilor cu tarife impuse de SUA ţărilor care cumpără petrol din Venezuela, transmite Reuters.

Contractele futures pentru Brent au închis în creştere cu 77 de cenţi, sau cu 1,05%, la 73,79 dolari pe baril. Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), referinţa americană, a crescut cu 65 de cenţi, sau cu 0,94%, ajungând la 69,65 dolari pe baril. La maximele sesiunii, ambele au urcat cu peste 1 dolar pe baril.

Administraţia pentru Informaţii Energetice (EIA) a anunţat că stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 3,3 milioane de barili, până la 433,6 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 21 martie, o retragere mult mai mare decât aşteptările analiştilor (956.000 de barili).

Tensiuni comerciale şi impactul asupra Venezuelei

Marţi, comerţul cu petrol venezuelean către principalul său cumpărător, China, a fost întrerupt, după ce preşedintele american Donald Trump a ameninţat cu tarife de 25% asupra ţărilor care continuă să achiziţioneze ţiţei din Venezuela. Cu doar câteva zile înainte, Washingtonul impusese sancţiuni suplimentare asupra importurilor chineze de petrol iranian.

”Există temeri în piaţă legate de atingerea acelui petrol, ceea ce ar putea duce la pierderi de ofertă”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.

Potrivit analiştilor de la Barclays, reducerile de preţ pentru exporturile venezuelene ar putea ajunge la 35%, iar dificultăţile de comercializare ar putea cauza blocaje logistice şi opriri de producţie de până la 400.000 de barili pe zi — mai mult de jumătate din exporturile Venezuelei. Pierderile ar putea atinge 4,9 miliarde de dolari, echivalentul a peste 10% din PIB-ul ţării.

Piaţa se strânge, dar apar şi factori de echilibru

Ashley Kelty, analist la Panmure Liberum, a subliniat că ”pieţele fizice se restrâng pe măsură ce fluxurile sunt redirecţionate din cauza valului de sancţiuni impuse de SUA”.

Săptămâna trecută, SUA au aplicat un nou val de sancţiuni asupra vânzărilor de petrol ale Iranului, inclusiv asupra unor rafinării independente din China, precum Shouguang Luqing Petrochemical, şi asupra navelor care furnizau petrol acestor unităţi.

Jorge Leon, analist geopolitic la Rystad Energy, estimează că OPEC+ ar putea creşte producţia pentru a compensa eventualele pierderi de până la 1,5 milioane de barili pe zi din exporturile iraniene, fără a destabiliza piaţa globală.

Totuşi, creşterile de preţuri au fost limitate de vestea că SUA au intermediat acorduri între Ucraina şi Rusia pentru a suspenda atacurile asupra infrastructurii energetice şi maritime. Washingtonul ar fi fost de acord să sprijine ridicarea unor sancţiuni împotriva Moscovei, ceea ce ar putea duce la creşterea ofertei ruseşti pe piaţă, a spus Kilduff.

”Atât China, cât şi India vor prefera probabil să cumpere petrol rusesc sancţionat, în locul celui venezuelean, care este mai atent monitorizat şi implică mai multe riscuri”, a adăugat analistul Alex Hodes de la StoneX.

Atât Kievul, cât şi Moscova au declarat că se bazează pe Washington pentru aplicarea acordurilor, exprimând însă scepticism în privinţa angajamentelor părţii adverse.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Fostul preşedinte brazilian Bolsonaro urmează să fie judecat cu privire la o tentativă de lovitură de stat

Publicat

in

Jair Bolsonaro urmează să fie judecat cu privire la o tentativă de lovitură de stat împotriva rivalului său Luiz Inacio Lula da Silva, a stabilit miercuri Curtea Supremă a Braziliei printr-o hotărâre istorică, expunându-l pe fostul preşedinte la o pedeapsă grea cu închisoarea şi afectându-i ambiţiile de a se întoarce la putere, relatează AFP citat de news.ro

Această trimitere în judecată, anunţată după două zile de proces, este un cutremur în cea mai mare ţară din America Latină, bântuită în continuare de amintirea dictaturii militare (1964-1985).

”S-ar spune că ei au ceva personal împotriva mea, iar acuzaţiile sunt foarte grave şi nefondate”, a tunat fostul preşedinte de extremă dreapta (2019-2022)  în faţa presei la Brasilia.

El riscă o pedeapsă cumulată de peste 40 de ani de închisoare şi se declară victima ”celei mai mari persecuţii politico-judiciare din istoria Braziliei”.

Un nostalgic asumat al dictaturii, fostul căpitan de armată, în vârstă de 70 de ani, este acuzat de parchet de faptul că este ”liderul” unei ”organizaţii criminale” care a urzit mult timp o conspiraţie cu scopul de a rămâne la putere ”cu orice preţ” în urma alegerilor din octombrie 2022, în care a fost înfrânt de către actualul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.

Potrivit anchetatorilor din cadrul poliţiei federale, după înfrângere, presupuşii conspiratori au acţionat în vederea elaborării unui decret care să prevadă convocarea unui nou scrutin, dar şi planuri de asasinări a lui Lula, a vicepreşedintelui ales Geraldo Alckmin şi a unui judecător al Curţii Supreme, Alexandre de Moraes.

Capetele de acuzare sunt extrem de grave – ”lovitură de stat”, ”tentativă de abolire violentă a statului de drept democratic” şi ”organizaţie criminală armată”.

”Dictatura trăieşte din moartea nu doar a societăţii, nu doar a democraţiei, ci şi a fiinţelor umane din carne şi oase”, a subliniat pe un ton grav judecătoarea Carmen Lucia, votând, la fel ca colegii săi, în favoarea deschiderii unui proces.

ALEGERI ÎN 2026

În pofida faptului că legislaţia braziliană nu prevede niciun termen exact al ţinerii procesului, ”ne putem aştepta ca (fostul preşedinte) să fie judecat până la sfârşitul anului”, pentru a evita orice interferenţă cu alegerile prezidenţiale din 2026, declară AFP un avocat specialist în drept penal de la Fundaţia Getulio Vargas, Enzo Fachini.

Jair Bolsonaro – care potrivit unor experţi ar urma să fie judecat în libertate – este ineligibil până în 2030, din cauza atacurilor sale fără probe împotriva urnelor electronice. Însă el speră în continuare ca această sancţiune să fie anulată sau redusă pentru a-i permite să candideze din nou în 2026.

O condamnare cu privire la un complot împotriva democraţiei braziliene i-ar spulbera aceste speranţe şi ar forţa tabăra sa să-i aleagă un succesor, în contextul în care drumul îi pare deschis împotriva lui Lula, în vârstă de 79 de ani, mai nepopular ca niciodată din cauza inflaţiei.

Pus cu spatele la zid, Jair Bolsonaro vrea să creadă că Donald Trump, ”prietenul” şi modelul său politic, îşi va folosi ”infleunţa” în favoarea sa.

REVOLTE LA BRASILIA

Alexandre de Moraes, un judecător puternic, urât de tabăra lui Bolsonaro, care vede în el un ”dictator”, a fost primul care votat miercuri în favoarea unui proces.

Invocâdu-i ”interesul personal” în calitate de potenţială victimă a unui plan de asasinat, apărarea a încercat, în zadar, să obţină o recuzare a judecătorului Moraes şi altor doi colegi ai acestuia.

Magistraţii au decis totodată să deschidă un proces împotriva altor şapte membri ai ”nucleului crucial” al presupusului complot. Între ei se află mai mulţi foşti miniştri – Walter Braga Netto (Apărare), candidatul său la vicepreşedinţie în 2022, şi Anderson Torres (Justiţe), dar şi fostul comandant al Marinei, Almir Garnier Santos.

Potrivit acuzării, lovitura de stat nu a avut loc din cauza lipsei susţinerii în înaltul comandament militar.

Încercând să demonstreze că democraţia din Brazilia a evitat în mod real un dezastru, acuzarea se spijină pe evenimentele de la 6 ianuarie 2023 de la Brasilia.

La o săptămână după învestirea noului şef de stat, în absenţa lui Jair Bolsonaro, care se afla atunci în Statele Unite, mii de simpatizanţi blosonarişti au invadat şi au devastat sediile Curţii Supreme, Parlamentului şi palatul prezidenţial, cerând o intervenţie militară.

Înainte de a reveni la putere în al treilea mandat, în 2023, după cele din perioada 2003-2010, Lula a fost condamnat la închisoare într-un scandal de corupţie, după care condamnările i-au fost anulate.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Horoscopul zilei de 28 martie 2025. Taurii sunt nevoiți să-și rescrie povestea. Află ce se întâmplă cu zodia ta

Publicat

in

Horoscopul zilei de 28 martie 2025 spune că Taurii sunt nevoiți să-și rescrie povestea, chiar dacă nu asta e ceea ce își doreau. Nativii acestei zodii nu au luat în calcul și această variantă și se pot simți puțin nepregătiți, dar astrele sunt acolo să-i ajute.

Gemenii se confruntă cu o criză de identitate pe care nu mai au cum să o ignore. Nativii acestei zodii au ajuns la concluzia că drumul pe care au mers până acum nu este cel mai potrivit pentru ei. Tot ce trebuie să facă este să cântărească foarte bine această decizie.

Horoscopul zilei de 28 martie 2025

Horoscopul zilei de 28 martie 2025 spune că nativii zodiacului au toate șansele să-și schimbe cursul vieții în perioada care urmează. Astrele le-au trimis tot felul de semne că au nevoie de o reorganizare, iar acum trebuie să decidă ce fac mai departe.

Descoperă ce îți rezervă astrele în funcție de zodia în care te-ai născut.

Berbec: 21 martie – 19 aprilie

Deși poate părea că treci printr-o perioadă mai grea, Universul vrea doar să-ți transmită că convingerea ta că ai teren solid sub picioare se poate risipi la prima adiere de vânt. Totul se schimbă într-o clipă, forțându-te să te adaptezi cu viteza fulgerului. Este incomod, dar e un mod de a-ți testa limitele.

Este exact ce ai nevoie, chiar dacă nu vrei să recunoști. Vechea ta metodă nu mai funcționează, iar, în adâncul sufletului, știi că ai depășit-o.

Taur: 20 aprilie – 20 mai

Nu ai cerut o răsturnare de situație, dar astrele spun că a venit timpul ca povestea ta să fie rescrisă, fie că ești pregătită sau nu. În lumea bine organizată pe care ai construit-o, apar fisuri în locuri neașteptate. Sunt lucruri pe care nu le mai poți repara din păcate, iar ceea ce te așteaptă e mult mai frumos decât ceea ce ai trăit, spune YourTango.com.

Gemeni: 21 mai – 21 iunie

Treci printr-o criză de identitate în toată regula, pe care nu mai ai cum să o ignori. Scenariul pe care îl urmai nu mai are sens și ai început să realizezi că drumul ales nu a fost cel mai potrivit pentru tine. Vestea bună este că îți poți rescrie povestea fără consecințe prea mari.

Vestea proastă e că toată sarcina de a te reorganiza îți revine exclusiv ție. Nu poți să te eschivezi, trebuie să simți totul și să mergi înainte.

Rac: 22 iunie – 22 iulie

Ești pe cale să îți dai seama cât de multe s-au schimbat fără acordul tău explicit. Impresia că deții controlul a fost una greșită. Stabilitatea pe care o percepeai tu a fost supraestimată și ai fost împinsă în afara zonei de confort. Deși poate părea dificil, e barca ta de salvare.

Leu: 23 iulie – 22 august

Reflectoarele nu sunt acolo unde te așteptai, iar asta te face să pui totul sub semnul întrebării. Ai ajuns să te întrebi cine ești fără validarea celor din jur, fără siguranța că rolul tău are un sens acceptat de toată lumea. Este un moment de introspecție dur, dar sincer și extrem de necesar.

Fecioară: 23 august – 22 septembrie

Planurile tale sunt drăguțe și te împlinesc cu adevărat. Dar sunt pe cale să fie spulberate, așa că ar fi bine să faci pace cu asta acum. Structurile pe care te bazai se schimbă, iar foile tale meticulos organizate nu te vor salva de ce urmează. Nu te îngrijora. E o oportunitate de a te elibera de limitele pe care nici măcar nu știai că ți le-ai impus.

Balanță: 23 septembrie – 23 octombrie

Te afli într-un punct al vieții tale în care trebuie să iei decizii, să faci alegeri. Iar pentru această situație nu există hartă. Universul îți testează hotărârea, iar amânarea nu mai e o opțiune. Ceva trebuie să se schimbe, iar tu știi deja ce. Întrebarea nu este dacă ești pregătită, ci dacă ești dispusă să faci toate astea.

Scorpion: 24 octombrie – 21 noiembrie

Nu ai fost niciodată superficială, dar acum ți se cere să faci mult mai mult. Jocurile de putere și strategiile obișnuite nu mai sunt suficiente. Trebuie să fii autentică, vulnerabilă. Schimbarea care are loc acum te împinge spre ceva mai mare, mai adevărat.

Săgetător: 22 noiembrie – 21 decembrie

Instinctul tău este să fugi, dar poate că de data asta ar trebui să rămâi pe loc. Plăcerea evadării nu va rezolva ceea ce se întâmplă în adâncul tău. Se petrece o schimbare fundamentală, și nu este vorba doar despre destinație, ci despre motivul pentru care te îndrepți într-acolo, spune YourTango.com.

Capricorn: 22 decembrie – 19 ianuarie

Îți plac planurile bine structurate, obiectivele pe termen lung și o direcție clară. Din păcate, nimic din toate acestea nu există acum.

Tot ce credeai că este sigur este pus sub semnul întrebării. Ai depășit vechile structuri, chiar și pe cele pe care le-ai construit singură. Acum ai ocazia să redefinești succesul în termenii tăi.

Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie

Viitorul nu așteaptă. A sosit mai devreme și îți cere toată atenția. Totul se schimbă, iar tu trebuie să îmbrățișezi haosul, nu să lupți împotriva lui. Drumul înainte este imprevizibil, neconvențional și, probabil, inconfortabil, dar asta e exact ceea ce te definește. Lasă trecutul să se destrame.

Pești: 19 februarie – 20 martie

Intuiția ta te strigă, iar de data asta ar fi bine să asculți. Semnele sunt peste tot, și totuși o parte din tine se preface că nu le vede. Gata cu scuzele. Gata cu evitarea adevărului doar pentru că este incomod sau complicat. Claritatea pe care ai așteptat-o este aici. Fă ce trebuie să faci.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

În Trend