Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV ! Presiuni pentru modificarea traseului austostrazii Pitesti-Sibiu – Se vrea traseul cel mai lung, prin Rm. Valcea nu prin Curtea de Arges

Publicat

in

Abia au fost oficializate făcute primele demersuri pentru începerea lucrărilor la Autostrada Piteşti-Sibiu ca si au inceput problemele generate de interesele unor grupuri. Dupa ce Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a semnat, luni, cu asocierea Spea Ingegneria Europea (Italia) – Tecnic Consulting Engineering România contractul pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, cu o valoare de 29 milioane lei, fără TVA, au apaut primele semnale de alarma. Acestea ne-au fost autostrada-ramnicu-valcea-pitestisemnalate astazi de unul dintre greii Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale ” Trebuie sa trageti un semnal de alarma ca sa ajunga si la urechile celor de la Dacia. Se fac demersuri, chiar presiuni pentru ca traseul autostrazii sa fie mai lung cu circa 50 de kilometri. In noul studiu se doreste ca traseul sa fie deviat prin Rm. Valcea si nu prin Curtea de Arges, e o idee mai veche a celor din PSD care au butoane la CNADNR. Chiar astazi au fost discutii aprinse pe aceasta tema”, ne-a declarat functionarul cu functie importanta la Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale care ne-a si trimis pe mail schitele alaturate.

Ceea ce este acum doar la nivel de discuții sau presiuni in interiorul CNADNR  ar putea deveni deveni oficial: autostrada Sibiu – Pitești nu va mai trece prin Curtea de Argeș, ci prin Râmnicu Vâlcea. Cel puțin așa permite chiar documentele licitației pentru reactualizarea studiului de fezabilitate a autostrăzii Sibiu – Pitești.

Varianta prin Curtea de Argeș a fost aleasă prin Studiul de fezabilitate din 2008, document elaborat pe baza altor două studii de pre-fezabilitate din 1994, respectiv 1997. Respectivele documente, însă, nu includ ”studierea posibilității îmbunătățirii legăturilor cu Râmnicu Vâlcea” și ”legătura între varianta de ocolire recent construită a orașului Sibiu și traseul autostrăzii propuse Sibiu – Pitești”, se arată în caietul de sarcini al licitației pentru revizuirea SF-ului din 2008.

autostrada-boita-ramnicu-valceaPotrivit hărților orientative anexate documentației de licitație, viitoarea autostradă va trece prin dreptul unor localități precum Râul Vadului, Câinenii Mari, Robești sau – dincolo de Râmnicu – Vâlcea – Dedulești, Zamfirești, Prislopu Mare sau Valea Ursului. Cu alte cuvinte, e vorba de o variantă ce urmărește actualul DN7. Vechiul traseu urmărea, mai la nord, văile Băiașului, Topologului și Argeșului.

Prestatorul va lua in considerare ca alternativa de traseu recomandata sa nu afecteze arii protejate de tip Natura 2000, rezervații naturale etc.”, se mai arata în a caietul de sarcini.

Cei de la CNADNR au solicitat expres companiei care a câștigat licitația să identifice mai multe trasee pe care poate fi proiectată o viteză de 120 de km/h, atinsă pe autostrăzi cu o platformă de 26 de metri lățime. ”Pe sectoarele pe care condițiile de relief permit, se vor adopta elemente geometrice corespunzătoare vitezei de proiectare de 140 km/h. Neasigurarea pe anumite tronsoane a vitezei de proiectare de 120 km /h și a platformei de 26 m va fi fundamentată tehnico-economic pe baza unei analize raționale a factorilor relevanți”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Citeste mai mult
1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

Sancțiuni drastice pentru un șofer care a depășit pe trecerea de pietoni și era să lovească un copil

Publicat

in

Un șofer a fost filmat cu o cameră de vord în timp ce face o depăşire în apropierea unei treceri pentru pietoni din municipiul Suceava, fiind la un pas să lovească un copil care traversa regulamentar strada, scrie News.ro. El a fost identificat şi amendat de Poliţie după ce imaginile au apărut pe reţelele de socializare.

În imaginile postate vineri pe internet se vede cum, pe o stradă, cu o bandă pe sens o autoutilitară opreşte la trecerea pentru pietoni pentru a acorda prioritate, moment în care un autoturism intră în depăşire şi este la un pas să lovească un copil aflat în traversarea străzii, pe marcajul special pentru pietoni.

După ce au vizionat imaginile, poliţiştii au identificat locul unde s-a produs incidentul şi pe şofer.

„Poliţiştii Biroului Rutier – Poliţia Municipiului Suceava s-au autosesizat, iar din verificările efectuate de către poliţiştii rutieri s-a constatat faptul că la data de 21.06.2024, în jurul orei 09:20, un bărbat de 45 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, a condus autoturismul pe str. Gheorghe Doja din direcţia Iţcani către Burdujeni, iar în proximitatea intersecţiei str. Gheorghe Doja cu str. Pictor Dumitru Dacian a efectuat manevra neregulamentară de depăşire, pe trecerea pentru pietoni, a unui autoturism care era oprit pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton. De asemenea în timpul efectuării manevrei neregulamentare şoferul de 45 de ani nu a acordat prioritate de trecere pietonului minor angajat regulamentar în traversarea străzii prin loc permis semnalizat prin indicator si marcaj rutier, obligând pietonul să se oprească din traversare pentru a evita impactul”, a transmis sâmbătă IPJ Suceava.

Conform sursei citate, şoferul de 45 de ani a fost testat pentru consumul de alcool, rezultatul fiind negativ. El a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 1.980 lei şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.

Conform poliţiştilor, „gestul şoferului care a încălcat legislaţia rutieră a produs indignarea celorlalţi participanţi la trafic, generând totodată şi un risc rutier sporit”.

Nu este prima dată când poliţiştii suceveni identifică şi sancţionează şoferi care se abat grav de la regulile rutiere, sancţiunile fiind aplicate în urma publicării imaginilor în mediul online.

Citeste mai mult

ACTUAL

Crucea Roșie anunță că 22 de persoane au fost ucise într-un atac lângă sediul său din Gaza

Publicat

in

Cel puțin 22 de persoane care au căutat adăpost în jurul complexului Crucii Roșii din Gaza au fost uciși de un bombardament care a avariat și clădirea, a anunțat organizația umanitară citată de BBC.

„Proiectile de calibru greu au aterizat la câțiva metri de biroul și reședința Comitetului Internațional al Crucii Roșii vineri după-amiază”, se arată într-un comunicat al organizației.

Acesta a adăugat că toate părțile au obligația de a lua măsuri de precauție pentru a evita vătămările aduse civililor și facilităților umanitare.

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului a declarat pentru BBC că anchetele inițiale au sugerat că nu există „nicio indicație” că ar fi efectuat o lovitură în zonă, dar a adăugat că incidentul este „în curs de revizuire”.

„Atacul a deteriorat structura biroului CICR, care este înconjurat de sute de civili strămutați care trăiesc în corturi, inclusiv mulți dintre colegii noștri palestinieni”, a spus organizația.

„Acest incident a provocat un aflux masiv de victime la Spitalul de Campanie al Crucii Roșii din apropiere, spitalul primind 22 de morți și 45 de răniți, dar există relatări despre victime suplimentare”, precizează organizația.

Crucea Roșie a declarat că „gravul incident de securitate” a fost unul dintre câteva care s-au produs în ultimele zile.

„Condamnăm aceste incidente care pun în pericol viața lucrătorilor umanitari și a civililor”, se adaugă declarația.

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, a oferit cifre diferite, spunând că 25 de persoane au fost ucise și 50 au fost rănite în bombardamentele, pe care le-a pus pe seama Israelului.

Armata israeliană a lansat o campanie de distrugere a grupării armate palestiniene ca răspuns la un atac fără precedent asupra sudului Israelului în 7 octombrie, în timpul căruia aproximativ 1.200 de persoane – majoritatea civili – au fost ucise și alte 251 au fost luate ostatici.

Peste 37.390 de oameni au fost uciși în Gaza de atunci, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, subordonat Hamas. Cifrele sale nu fac diferența între civili și combatanți, dar bilanțul menționează 14.680 de copii, femei și persoane în vârstă printre morți până la sfârșitul lunii aprilie.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

ACTUALacum 22 de ore

VIDEO | “Nesimțitule, iar te plimbi pe banii noștri!” – Primarul Panțurescu și martalogul Moise, prinși la cumpărături cu mașina primăriei

Cetățenii din urbea regală nu mai suportă bătaia de joc a reprezenanților administrației PSD și îi penalizeaza de fiecare dată...

ACTUALacum 22 de ore

Rușine mare la târla regală! ISU a închis “Grădinița Groazei” din Curtea de Argeș și a amendat Primăria PSD cu 50.000 lei

Administrația PSD din orașul regal primește o nouă palmă care arată tupeul și incompetența târlei regale conduse de Panțurescu. Cea...

ACTUALacum 23 de ore

DE TOT RÂSUL! Bumperele din Curtea de Argeș, atracții turistice pe Google Maps – Istoricii Dumitrache și Moisescu elaborează deja monografia Hopului Hazardelor

Prostia naște… atracții turistice la Curtea de Argeș! Faimoasele bumpere din orașul basarabilor, intens discutate de turistii nervosi pe forumurile...

ACTUALacum 3 zile

Ziarul PROFIT a avut iar dreptate, Jandarmeria a intervenit: Dosar penal pentru amenajarea abuzivă a unui drum în golul aplin – Bărbatul este din Corbeni

În timp ce presa pupincuristă a fost ocupată să lustruiască pantofii granzilor partidelor, ziarul PROFIT a fost, ca de multe...

ACTUALacum 3 zile

EXPERIENȚĂ IOC, ȘCOALĂ PUȚINĂ – Noul Consiliu Local Curtea de Argeș, cel mai slab de la Revoluție încoace – Chioșcari, ciobani si traseiști politici, printre cei care vor decide soarta orașului regal

S-au oficializat rezultatele finale ale alegerilor locale la Curtea de Argeș iar, de azi dimineață, noii aleși locali au dat...

Publicitate

Câmpulung

În Trend