Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

EXCLUSIV! Piteștiul va avea metrou de suprafață, anunță viceprimarul Gelu Tofan – VIDEO

Publicat

in

Viceprimarul municipiului Pitești, Gelu Tofan, a anunțat în cadrul emisiunii Chestiuni Arzătoare de la PROFI 24 TV un proiect ambițios pentru oraș: un metrou de suprafață, inspirat de modelul german sau englez.

Conform declarațiilor lui Tofan, metroul de suprafață va fi o soluție modernă și eficientă pentru decongestionarea traficului din Pitești, oferind o alternativă rapidă și confortabilă pentru deplasarea prin oraș. Mai mult, avand în vedere că va fi un parteneriat între Primăria Pitești, Ministerul Transporturilor si CFR, metroul de la Pitești are șanse să devină realitate în cel mult 5 ani. Practic, vorbim de o reorganizare a infrastructurii feroviare si rutiere pe actualul amplasament al liniei ferate care traverseaza de la sud la nord Pitestiul trecând prin zona Bazinului de Înot, Podul Viilor și continuand paralel cu Calea Bascovului.

Traseul și caracteristicile metroului

Traseul metroului de suprafață va lega, așadar, cartierul Prundu si zona industrială și comercială de nord. Asa ăn primă fază iar ulterior, odata ce traseul principal va deveni functional, pot exista rmificatii catre principalele cartiere ale orașului, inclusiv centrul și zonele industriale și comerciale.

Metroul va fi format din rame electrice moderne, cu o capacitate de transport de aproximativ 200 de pasageri. Se estimează că metroul va avea o frecvență de 10-15 minute și o viteză medie de 50 km/h.

Investiția și termenul de finalizare

Costul total al proiectului este estimat la aproximativ 300 de milioane de euro. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, guvernamentale și locale. Viceprimarul Gelu Tofan sustine ca sunt șanse mari ca Ministerul Transporturilor să dea aviz favorabil mai ales că a agreat propunerea deja inaintata de administrația piteșteană.

Termenul de finalizare al proiectului este estimat la 5 ani, de la obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare.

Reacții la anunțul viceprimarului

Anunțul lui Gelu Tofan a fost primit cu entuziasm de către o parte a locuitorilor Piteștiului, care consideră metroul de suprafață o soluție necesară pentru problemele de trafic din oraș.

Alții au exprimat scepticism cu privire la fezabilitatea proiectului, având în vedere costurile ridicate și termenul lung de execuție.

Proiectul metrului de suprafață din Pitești este o idee ambițioasă care ar putea transforma radical transportul public din oraș. Rămâne de văzut dacă proiectul va fi dus la bun sfârșit și dacă va avea succesul scontat.

Citeste mai mult

ACTUAL

Nicolae Velcea: Dacă lucrările sunt neconforme, la final vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante

Publicat

in

Primarul orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, deși este la primul mandat, a reușit în cei patru ani să facă investiții fără precedent în localitate, fiind pe primele locuri în ceea ce privește atragerea de fonduri guvernamentale și europene. Cu toate acestea, mai ales în această perioadă de campanie electorală, unii dintre adversarii politici distorsionează adevărul, încercând să manipuleze opinia publică prin minciuni. Este și cazul unora care pun la îndoială lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din oraș, încercând să inducă lumea în eroare. Pe rețelele sociale circulă un clip video în care se prezintă ca finalizat un tronson de drum aflat încă în lucru, de fapt. Nicolae Velcea este însă categoric și spune că orice lucrare executată în Ștefănești care nu va fi conform cerințelor nu va fi achitată:

“Lucrarea este încă în derulare, are termen de execuție 12 luni din data de 04.04.2024. Recepția nu a fost efectuată și nu am făcut nicio plată către firma care execută investiția. După terminarea acesteia se va face recepția finală, iar dacă lucrările sunt neconforme vreau să îi asigur pe cetățeni că vom face toate demersurile legale și nu vom achita niciun ban firmei executante. Ca de obicei, nu facem rabat la calitate! Lucrările de modernizare a străzilor se plătesc doar dacă sunt bine executate!”, a declarat primarul Nicolae Velcea.

Material publicat de către Uta Media Network SRL la comanda Partidului Social Democrat, filiala Argeș – Cod mandatar financiar: 21240002

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ LA PERSOANE CERCETATE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ – Uite pe cine a săltat mascații

Publicat

in

La data de 29 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în județul Argeș și municipiul București, în 7 cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

În cinci dintre cauze, în urma cercetărilor a reieșit că, în perioada 2021 – 2023, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi comercializat, prin intermediul magazinelor proprii, mărfuri achiziționate de la un complex comercial de tip cash&carry, ca persoane fizice, fără să fi înregistrat achizițiile realizate și veniturile obtinuțe, modalitate prin care a fost prejudiciat bugetul de stat cu 1.486.191 de lei.

Într-o altă cauză penală, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2022-2023, o persoană fizică ar fi comercializat, în mod repetat, autoturisme second-hand, provenite din altă țară, în valoare de 1.293.525 de lei, fără a declara veniturile realizate, aducând, astfel, un prejudiciu bugetului de stat, estimat la 245.669 de lei.

În cea de-a șaptea cauză penală a reieșit că o persoană, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi declarat fictiv sediul social și ar fi omis, în totalitate, înregistrarea operațiunilor comerciale efectuate, în vederea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale și vamale.

7 persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend