Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Eurovision 2023 România: Finala selecției naționale are loc sâmbătă – lista pieselor din concurs

Publicat

in

Finala Selecţiei Naţionale a Eurovision 2023, în urma căreia va fi desemnată melodia care va reprezenta România la Eurovision Song Contest (ESC) de la Liverpool, are loc sâmbătă şi va fi transmisă de TVR, de la ora 21.00.

Eurovision 2023Foto: Valerio Rosati / Alamy / Alamy / Profimedia

În finala Eurovision 2023 România Publicul poate vota melodia preferată prin apel telefonic (tarif normal) sau online, pe durata interpretării fiecărei piese sau la finalul show-ului, când va avea loc o recapitulare a compoziţiilor aflate în concurs.

Potrivit unui comunicat al TVR, pentru votul prin apel telefonic, fiecare concurent va putea fi votat la numărul de telefon afișat pe ecran, pe durata interpretării melodiei. După apelarea numărului, robotul transmite mesajul “votat”!și automat, votul se alocă piesei respective.

Votul online va avea loc pe site-ul oficial al Televiziunii Române: http://www.eurovision.tvr.ro, procedura este: logare, apoi „click” pe butonul “Votează”, dedicat concurentului preferat.

Conform Regulamentului competiției Eurovizion Song Contest 2023, votul publicului va fi exprimat pe durata interpretării piesei de către fiecare artist, din momentul „START VOT” şi până la momentul „STOP VOT”, sau în timpul recapitulării interpretărilor de la finalul show-ului tv, regula fiind un singur vot pentru o piesă, dar cu posibilitatea de a vota mai multe piese.

Piesele din finala Eurovision 2023 România

Finaliștii Selecției Naționale Eurovision 2023 vor intra pe scenă în ordinea numerelor atribuite prin tragerea la sorţi:

Deiona, “Call on me”

Andrada Popa, “No time for me”

Ocean Drive, “Take you home”

Amia,

Amia,”Puppet”

Andrei Duțu, “Statues”

Theodor Andrei, “D.G.T. (Off and on)”

Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros ,”Lele”

Aledaida, “Bla Bla Bla”

Adriana Moraru, “Faralaes”

Maryliss, “Hai vino”

JaxMan (Erin Dăneţ) “Bad&Cool”

Andreea D Folclor Orchestra, “Periniţa mea”

Finala Eurovision 2023, la Liverpool

Finala Selecţiei Naţionale a Eurovizion Song Contest 2023 va fi transmisă în direct şi în exclusivitate pe canalele TVR 1, TVR Internațional, pe platforma TVR+ şi pe conturile din rețelele de socializare ale TVR, sâmbătă, 11 februarie 2023, de la ora 21.00.

Competiţia internaţională Eurovision 2023 de la Liverpool, respectiv semifinalele şi marea finală, vor avea loc în zilele de 9 şi 11 mai, respectiv 13 mai 2023.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie, care va organiza concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări. Evenimentul se va desfăşura la Liverpool Arena şi va avea două semifinale şi finala mare, transmise în direct la TVR.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) – cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

România a decis totuși să participe la Eurovision 2023 după scandalul de anul trecut

Consiliul de Administrație al TVR a aprobat în august participarea României la Eurovision 2023 şi iniţierea demersurilor necesare identificării unei firme elveţiene de avocatură pentru evaluarea litigiului cu EBU. Decizia a venit după scandalul de la ediția Eurovision din acest an când organizatorul concursului a anulat votul României invocând nereguli.

Șeful TVR, Dan Turturică, susținea la vremea respectivă că va susține în organismele de conducere ale TVR să nu mai participăm la Eurovision.

Pe 26 august însă Consiliul de Administraţie a aprobat cu unanimitate de voturi participarea României la cea de-a 67-a ediţie a Eurovision Song Contest, care se va desfăşura în luna mai în Marea Britanie.

Preşedintele-Director General, Dan Cristian Turturică, a solicitat membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al SRTv prezenţi, un mandat în vederea contactării unor firme de avocatură din Elveţia pentru evaluarea şanselor SRTv într-un litigiu cu EBU/ European Broadcasting Union – organizatorul concursului Eurovision Song Contest (ESC). Mandatul, acordat cu 11 voturi pentru, vizează şi obţinerea costurilor aferente unui astfel de demers, urmare a situaţiei create la ediţia din acest an, când organizatorul a anulat voturile României. Potrivit regulamentului Eurovision, orice litigiu este soluţionat sub jurisdicţie elveţiană, precizează sursa citată.

Concursul Eurovision este una dintre cele mai populare competiţii muzicale internaţionale şi se desfăşoară în fiecare an, începând din anul 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Eurovision 2023 este a 67-a ediție a competiției muzicale.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Revoluție în administrația Capitalei – Opt instituții se desființează, la altele se schimbă organigrama

Publicat

in

Un număr de opt instituţii şi direcţii din subordinea Municipalităţii urmează să fie desfiinţate, după ce activitatea şi personalul lor vor fi transferate altor instituţii, până la data de 15 iulie, conform unor proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute în şedinţa de vineri a Consiliului General al Capitalei (CGMB), notează Agerpres.

Pe ordinea de zi figurează şi alte proiecte pentru reorganizarea unor instituţii din subordinea PMB. Propunerile de reorganizare au fost făcute în conformitate cu Legea 296/2023 privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung. Mai exact, măsurile vizează încadrarea în procentul de 8% funcţii de conducere, conform Legii 296/2023.

Lista instituțiilor care se desființează

Astfel, activitatea şi personalul Direcţiei Generale de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public vor fi transferate la Centrul de Cultură Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului. Centrul de cultură are în prezent 51 de posturi, dintre care 7 de conducere, iar Direcţia de Arhitectură Peisagistică are 64 de posturi, dintre care 8 de conducere. Noua organigramă va avea 98 de posturi, dintre care 8 de conducere.

Totodată, Centrul Metropolitan de Educaţie şi Cultură Ioan Dalles, Centrul Cultural Expo Arte şi Centrul pentru Tineret vor fi transferate la Şcoala de Artă Bucureşti, care se reorganizează şi îşi schimbă denumirea în Şcoala de Belle Arte. Aceasta va avea 72 de posturi, dintre care 5 de conducere. Cele patru instituţii au în prezent un total de 89 de posturi aprobate.

Centrul pentru Seniori va fi transferat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, care va avea astfel un total de 884 de posturi, dintre care 49 de conducere. În prezent, Centrul pentru Seniori are 47 de posturi, dintre care 7 de conducere, iar DGASMB are 864 de posturi, dintre care 70 de conducere.

Activitatea şi personalul Centrului de Protecţie a Plantelor urmează să fie transferate la ALPAB. În urma acestei măsuri, numărul total de posturi al ALPAB va creşte de la 371 la 386, iar numărul posturilor de conducere se va mări de la 22 la 24. În prezent, Centrul de Protecţia a Plantelor are 47 de posturi, dintre care 5 de conducere.

Activitatea şi personalul Centrului Cultural Lumina vor fi transferate la Creart. În prezent, Lumina are 15 posturi, iar CREART are 49, urmând să rezulte o instituţie cu 54 de posturi, dintre care 4 de conducere.

Activitatea şi cele 8 posturi de la Casa Artelor Dinu Lipatti vor fi transferate Muzeului Municipiului Bucureşti.

Aproape 100 de posturi desființate

Conform unui alt proiect, numărul de posturi din Primăria Capitalei va fi redus la 1.175, faţă de 1.272 în prezent (dintre care 146 de conducere). Cele 1.175 de posturi vor fi repartizate astfel: 976 funcţii publice, dintre care 93 de funcţii de conducere, 196 de funcţii de natură contractuală dintre care 7 funcţii contractuale de conducere şi 3 funcţii de demnitate publică.

În ce priveşte Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale reorganizarea va determina reducerea numărului de posturi de la 1.399 la 1.302. Numărul posturilor de conducere va fi redus de la 72 la 51.

La nivelul Direcţiei Generale a Poliţiei Locale, în urma reorganizării, numărul de posturi va fi redus de la 514, dintre care 47 de conducere, la 433 de posturi, dintre care 23 de conducere.

Pe ordinea de zi figurează, de asemenea, proiecte privind aprobarea organigramei, a numărului total de posturi şi a regulamentului de organizare şi funcţionare pentru 13 teatre din Capitală, precum şi pentru Opera Comică pentru Copii.

La acestea se adaugă proiecte privind organigramele următoarelor instituţii: Proedus, Arcub, Administraţia Fondului Imobiliar, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane.

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Costumul de baie pe care puține femei ar putea să-l poarte

Publicat

in

Arabella Chi a ales costumul de baie pe care puține femei ar putea să-l poarte. Diva și-a expus fizicul de invidiat într-un costum dintr-o singură piesă. Paparazzi au fotografiat-o din cele mai bune unghiuri, iar imaginile au ajuns virale în mediul online.

Arabella Chi și-a etalat silueta uluitoare în timp ce s-a bucurat de o zi liniștită la piscină. Vedeta a ales să meargă în vacanță în Ibiza. Modelul, în vârstă de 33 de ani, a arătat incredibil în costumul ei de baie. Puține femeie se pot compara cu ea.

content-image

Costumul de baie pe care puține femei ar putea să-l poarte

Personalitatea TV a întors capetele asupra ei atunci când a apărut într-un ansamblu elegant. Vedeta a purtat un costum de baie negru.

Costumul de baie a avut un decolteu deschis în zona din față. Decupajul i-a lăsat la vedere trupul lucrat la sală și i-a pus în evidență bustul generos.

Arabella și-a accesorizat aspectul cu un set de cercei aurii și coliere stratificate. Arabella a făcut o baie rapidă în piscină, iar mai apoi s-a odihnit pe un șezlong și a citit o carte.

Arabella a semnat anul trecut un contrat substanțial cu un brand de costume de baie. Modelul se bucură de o carieră de succes și de câștiguri financiare impresionante.

Arabella a profitat la maximum de viața ei din acest moment. Chiar dacă diva nu are un iubit, aceasta pare să se bucure de singurătate.

„Arabella își iubește statutul și nu e deranjată să fie singură. De asemenea, ea speră să adică câteva întâlniri în Marea Britanie și poate să formeze un cuplu frumos”, a spus un apropiat al divei pentru Daily Mail.

Arabella a avut o poveste de scurtă durată cu fotbalistul Vinicius Souza.

Ce relații amoroase a avut Arabella Chi de-a lungul timpului

Ultimul partener al divei a fost fotbalistul din Premier League, Vinicius Souza. S-a raportat în luna martie că Arabella se întâlnea cu sportivul brazilian.

Relația ei cu Vinicius a început la doar două săptămâni după ce s-a despărțit de Adam Maxted. Arabella a fost văzută mergând la o cafea la sfârșitul lunii martie, dar a negat orice poveste de dragoste cu Vinicius.

Presa a raportat că Arabella deja se despățise de fotbalist la momentul la care a fost intervievată. În ceea ce privește relația cu Adam, nici aceasta nu a fost una de lungă durată.

Cei doi au fost împreună pentru câteva săptămâni, s-au bucurat de câteva vacanțe minunate, dar au decis să pună rapid capăt relației lor. În trecut, Arabella a avut o relație cu Wes Nelson. Însă vedeta nu a vrut să-și construiască celebritatea pe baza relațiilor sale, ci pe talentul ei.

De-a lungul timpului a defilat pe podiumuri celebre și a pozat pentru randuri cunoscute de haine. Arabella are și o carieră de succes în online, acolo unde se bucură de o comunitate impresionantă.

Diva postează deseori imagini din viața ei personală și își ține la curent fanii cu cele mai recente schimbări. Aceasta se bucură de viața pe care și-a creat-o și încearcă să transmită din energia ei pozitivă și comunității sale din online.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

ACTUALacum 23 de ore

VIDEO | “Nesimțitule, iar te plimbi pe banii noștri!” – Primarul Panțurescu și martalogul Moise, prinși la cumpărături cu mașina primăriei

Cetățenii din urbea regală nu mai suportă bătaia de joc a reprezenanților administrației PSD și îi penalizeaza de fiecare dată...

ACTUALacum 23 de ore

Rușine mare la târla regală! ISU controlat “Grădinița Groazei” din Curtea de Argeș și a amendat Primăria PSD cu 50.000 lei

Administrația PSD din orașul regal primește o nouă palmă care arată tupeul și incompetența târlei regale conduse de Panțurescu. Cea...

ACTUALacum 24 de ore

DE TOT RÂSUL! Bumperele din Curtea de Argeș, atracții turistice pe Google Maps – Istoricii Dumitrache și Moisescu elaborează deja monografia Hopului Hazardelor

Prostia naște… atracții turistice la Curtea de Argeș! Faimoasele bumpere din orașul basarabilor, intens discutate de turistii nervosi pe forumurile...

ACTUALacum 3 zile

Ziarul PROFIT a avut iar dreptate, Jandarmeria a intervenit: Dosar penal pentru amenajarea abuzivă a unui drum în golul aplin – Bărbatul este din Corbeni

În timp ce presa pupincuristă a fost ocupată să lustruiască pantofii granzilor partidelor, ziarul PROFIT a fost, ca de multe...

ACTUALacum 3 zile

EXPERIENȚĂ IOC, ȘCOALĂ PUȚINĂ – Noul Consiliu Local Curtea de Argeș, cel mai slab de la Revoluție încoace – Chioșcari, ciobani si traseiști politici, printre cei care vor decide soarta orașului regal

S-au oficializat rezultatele finale ale alegerilor locale la Curtea de Argeș iar, de azi dimineață, noii aleși locali au dat...

Publicitate

Câmpulung

În Trend