Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Epidemiologul Emilian Popovici atrage atenția: ‘Copiii sunt cei mai eficienți vectori transmițători. Odată cu reînceperea școlilor numărul de infecții va crește’

Publicat

in

„Dacă se vor face cu adevărat triaje epidemiologice în familie și la școală, în mod corect, și dacă părinții nu-și vor trimite copiii bolnavi la școală, dacă acolo unde vor fi scăpări din partea părinților acestea vor fi corectate de cadrele didactice, și acestea vor face, la rândul lor, un triaj observațional și vor lua legătura cu părinții în cazul copiilor care au simptome respiratorii, dacă se vor ventila corect sălile de clasă.

Dacă toate aceste măsuri vor fi respectate, atunci există posibilitatea ca să nu avem o creștere atât de mare a numărului de cazuri astfel încât să se declare epidemie, chiar cu deschiderea școlilor.

De fapt, nu atât ne interesează declararea epidemiei cât ne interesează situația care duce la declararea ei, la situația de sănătate publică.

Trebuie să existe o implicare din partea tuturor factorilor responsabili, inclusiv a familiilor, pentru ca lucrurile să nu evolueze într-o direcție nedorită”, a spus epidemiologul Emilian Popovici.

Vaccinarea COVID-19 se referă mai mult la prevenirea formelor grave de boală și mai puțin la prevenirea infecției. Vaccinarea antigripală previne infecția, deci pur și simplu nu te îmbolnăvești”, a concluzionat medicul Emilian Popovici, conform realitatea.net

Citeste mai mult

NATIONAL

Anamaria Prodan s-a enervat după scandalul cu Reghe și Poliția: Nu sunt fată de oraș, nici neajutorată! Mă descurc și singură

Publicat

in

Impresara sportivă Anamaria Prodan s-a enervat după cel mai recent scandal cu soțul ei, antrenorul de fotbal Laurențiu Reghecampf. Deși cei doi sunt despărțiți de mai bine de un an de zile, încă nu au divorțat oficial. Antrenorul și-a refăcut viața cu Corina Caciuc, o tânără care deja i-a dăruit doi băieți, în vreme ce sexy impresara se iubește cu boxerul Ronald Gavril.

„Că cineva ne-a furat skijet-ul și barca. (…) Nu trebuie să anunți pe nimeni dacă mi se strică ceva pentru că nu-mi dă nimeni bani să repar. Niște prieteni mi-au dus skijet-ul la reparat pentru că eu aveam treabă, puneam plantele în curte și așteptam telefon să îl aducă băieții la ponton. Eu nu deranjez din fire pe cineva. Eu îmi plătesc reparațiile, mă descurc singură. De trei ani nu mi-a dat nimeni niciun leu, nu a venit Reghecampf să-mi plătească vreo factură mie sau copiilor mei, așa că de ce ar fi trebuit să-i spun că mi s-a stricat skijet-ul și nu s-a reparat? Nu sunt nici neajutorată, nu sunt nici de pe stradă, nu-s fată de oraș, sunt Anamaria Prodan care poate să-și rezolve situațiile singură, fără niciun ajutor”, a declarat Anamaria Prodan la Xtra Night Show.

Banii sunt încă subiect de scandal, ca  dovadă că iubirea nu e chiar tot!

Sexy impresara și Laurențiu Reghecampf s-au certat în fața Poliției, la Snagov. Antrenorul a reclamat la poliție că mai multe bunuri comune au dispărut. Printre ele o mașină de lux, dar și un skijet. Aparatul pentru sport nautic era însă la un atelier de reparații din Snagov, după cum a constatat poliția.

Iată ce au transmis oamenii legii!

“La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 17:47, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 48 de ani, cu privire la faptul că a găsit ambarcațiunea (Skijet), pe care o reclamase ca fiind furată din proprietatea sa, la o persoană din comuna Gruiu. La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii Postului de Poliție Gruiu, care au constatat faptul că, în cadrul unei societăți comerciale, având ca obiect de activitate reparații auto și ambarcațiuni, se află skijet-ul reclamat.

În cel mai scurt timp, urmează să se deplaseze la fața locului polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, pentru desfășurarea activităților specifice în cadrul dosarului penal deschis anterior, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”.

Citeste mai mult

NATIONAL

Povestea unui fugar. Drumul de la comunism la libertate

Publicat

in

Claudiu Bozeșan, 57 de ani, era un fotbalist în ascensiune în anii ’80. Jucase la Chimica Târnăveni și mai ales la Poli Timișoara. Era un mijlocaș ofensiv de calitate, dar căuta o altă viață și a ajuns în Germania în vara lui 1989, cu șase luni înaintea Revoluției. Acum el e stabilit la Wurzburg, orașul-gazdă al naționalei României la Euro.

Claudiu BozeșanFoto: Claudiu Bozeșan, arhiva personală

După 35 de ani, Bozeșan și-a spus povestea pentru GOLAZO.ro. Bozeșan și-a amintit că a refuzat Steaua în anii ’80: „A fost o mare greșeală. Păcat”. Doi generali au încercat să-l forțeze să semneze atunci.

Citește materialul, integral, pe GOLAZO.ro

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend