NATIONAL
Ecologiştii şi stânga din Elveția votează interzicerea pesticidelor şi înăsprirea luptei antiteroriste

Publicat
acum 4 aniin
De
admin
Elveţienii se pronunţă duminică asupra mai multor subiecte arzătoare, precum interzicerea pesticidelor de sinteză, dar şi înăsprirea luptei împotriva terorismului, notează AFP.
Secţiile îşi vor închide porţile la miezul zilei, dat fiind că o foarte mare majoritate dintre alegători a votat deja prin corespondenţă în ultimele săptămâni. Rezultatele ar urma să fie cunoscute la începutul serii.
Prim-planul scenei este ocupat de două iniţiative populare anti-pesticide, după o campanie marcată de dezbateri aprinse între fermieri, într-o ţară unde se află unul din cei mai mari fabricanţi de produse fitosanitare, grupul Sygenta din Basel, cumpărat în 2017 de gigantul chinez ChemChina.
Un prim text – ‘Pentru o Elveţie liberă de pesticide de sinteză’ – cere interzicerea acestor produse într-un termen de 10 ani, inclusiv a importurilor de produse alimentare fabricate cu ajutorul pesticidelor de sinteză sau care conţin astfel de substanţe, scrie Agerpres.ro.
O altă iniţiativă – ‘Pentru o apă potabilă curată şi o alimentaţie sănătoasă’ – vrea înăsprirea exigenţelor de mediu ce condiţionează plata subvenţiilor către fermieri, care să le fie acordate doar celor care nu folosesc pesticide şi antibiotice şi îşi pot hrăni animalele din producţia proprie.
Ecologiştii şi stânga susţin cele două iniţiative, în schimb guvernul le-a combătut, afirmând că ele ar afecta suveranitatea alimentară a ţării. Sondajele prognozează că aceste texte vor fi respinse.
Alegătorii se pronunţă şi asupra revizuirii legii de combatere a emisiilor de gaze cu efect de seră, prin măsuri de reducere a acestora până în 2030, inclusiv prin stimulente financiare pentru achiziţia de autovehicule mai ecologice. Legea mai prevede creşterea taxei pe păcură şi gaz natural, precum şi introducerea unei taxe pe biletele de avion. Rezultatului votului este incert.
În schimb, o majoritate netă se conturează în favoarea legii privind măsurile de poliţie de luptă contra terorismului, în pofida avertismentelor ONU şi ale Amnesty International.
Legea acordă poliţiei mijloacele de a acţiona mai uşor cu titlu preventiv împotriva unor ‘terorişti potenţiali’. Poliţia va putea să-i supravegheze mai uşor pe aceştia şi să le limiteze deplasările, încă de la vârsta de 12 ani. Începând de la vârsta de 15 ani, aceste persoane vor putea fi consemnate la domiciliu timp de 9 luni, cu aprobarea unui tribunal.
În fine, elveţienii ar urma să aprobe duminică legea contra COVID-19, ce a acordat guvernului competenţe suplimentare pentru a combate epidemia şi a atenua efectele acesteia asupra societăţii şi economiei.

Poate vrei sa citesti
Mama lui Rareș Ion, tânărul mort înainte de Paște din cauza drogurilor, trăiește un adevărat coșmar. Fratele său face acuzații grave la adresa medicilor: „L-au trimis acasă pe jumătate mort”
Zodiacul chinezesc pentru duminică, 20 aprilie 2025. Surpriza uriașă din prima zi de Paști
Cristian Popescu Piedone, mesaj pentru haterii de pe internet: ”De Paște, nu o să verific uleiul din candelă”
Ce trebuie să mănânci în prima zi de Paște. Alimentul care aduce noroc și prosperitate
Termocentrala Rovinari a fost închisă pentru prima oară după 30 de ani, pentru evitarea blackoutului
Prognoza meteo 20 aprilie 2025. Vreme superbă în prima zi de Paște. Maxima zilei, de 26 de grade
DIVERSE
Demiteri în Guvernul Ciolacu, remaniere înainte de alegerile prezidenţiale. Ce miniştri importanţi sunt disponibilizaţi după Paşti, lista

Publicat
acum 40 de minutein
21 aprilie 2025

O decizie importanta care vine din partea premierului Marcel Ciolacu este anuntata de Romania TV. Liderii coalitiei au batut in cuie prima remaniere a Guvernului. Decizia vine si in contextul in care in doua saptamani au loc alegerile prezidentiale, iar Coalitia vrea sa dea un semnal ca schimba ceea ce nu merge bine. Totul pentru a mai reduce din nemultumirea populatiei.
Din informatiile pe care le deţine Romania TV, vor pleca din Guvern cate doi ministri de la PSD si PNL. De asemenea, vor fi demisi si patru secretari de stat. Probleme sunt insa in tabara UDMR. Kelemen Hunor nu vrea sa remanieze niciun ministru. Ba mai mult, UDMR vrea sa primeasca mai multe portofolii de secretari de stat.
Premierul Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control la toate cele 16 ministere dar şi la instituţiile din subordinea lor, pentru a verifica dacă măsurile de reorganizare şi debirocratizare sunt respectate, el precizând că cine nu a înţeles că reducerea risipei şi a cheltuielilor sunt absolut necesare, o să aibă o surpriză. Şeful Executivului mai spune că cei care nu au tratat cu toată seriozitatea această problemă vor răspunde politic.
Premierul trebuie sa primeasca in aceste zile acel raport al Corpului de Control care vizeaza modul in care fiecare ministru a decis sa isi reduca cheltuielile. In acelasi timp, Marcel Ciolacu va verifica ce ministrii si-au indeplinit masurile din PNRR si au folosit banii europeni. In functie de aceste doua aspecte, Marcel Ciolacu va decide cine sunt ministrii care pleaca acasa.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, recent , că fiecare ministru va veni, în perioada următoare, o perioadă scurtă, şi cu comasările de agenţii, el arătând că a trimis Corpul de Control la ministere pentru a vedea dacă s-a respectat legea.
Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre reforma din ministere şi despre anunţul ministrului Energiei, Sebastian Burduja, că va reduce cu până la 20% personalul. ”Eu mă aşteptam la mai mult de la dânsul”, a răspuns premierul, amintind că a trimis Corpul de Control.
”Fiecare ministru va veni, în perioada următoare, o perioadă scurtă, şi cu comasările de agenţii”, a precizat el. Şeful Execitivului a menţionat că a trimis Corpul de Control la ministere pentru a vedea dacă s-a respectat legea.
DIVERSE
Angajaţii care primesc sporuri de 300 de euro pe lună. Cine beneficiază de neaşteptatul bonus salarial

Publicat
acum 53 de minutein
21 aprilie 2025

Bonus în Italia. O reformă inclusă în decretul privind administrația publică (AP), aflat în prezent în dezbatere parlamentară, prevede posibilitatea ca autoritățile locale – municipii, orașe metropolitane, provincii și regiuni – să majoreze semnificativ salariile angajaților din subordine. Măsura are ca scop reducerea decalajului salarial existent de ani de zile între aceștia și funcționarii din administrația centrală, însă este condiționată de situația financiară a fiecărei entități. Mai exact, doar administrațiile care au conturile în ordine vor putea implementa această majorare, întrucât Statul nu va contribui cu sume suplimentare față de alocările bugetare existente.
Inițiativa oferă vești bune pentru funcționarii publici locali care nu ocupă funcții de conducere. În mod concret, reforma ar putea aduce o creștere medie de până la 300 de euro brut pe lună pentru acești angajați, dacă administrațiile în care lucrează îndeplinesc criteriile necesare. Totuși, aplicarea măsurii este limitată, întrucât nu toate entitățile teritoriale sunt incluse. De asemenea, doar unitățile administrativ-teritoriale cu o gestiune bugetară solidă vor putea acorda aceste sporuri, fără niciun sprijin financiar suplimentar din partea statului.
Prin această reformă, autoritățile locale vor avea posibilitatea de a depăși restricțiile bugetare rigide care, în ultimii ani, au condus la un dezechilibru salarial între angajații locali și cei din structurile centrale, precum ministerele. Se propune, astfel, modificarea unei reguli bugetare care limita anterior marja de manevră a administrațiilor locale în privința cheltuielilor de personal, potrivit stiridiaspora.ro.
Cine primește bonus de 300 de euro pe lună
Potrivit noilor prevederi, regiunile, provinciile și municipiile vor putea majora Fondul de resurse descentralizate – folosit pentru plata elementelor salariale suplimentare – până la 48% din totalul cheltuielilor aferente grilelor de salarizare pentru personalul nemanagerial. Această modificare nu vizează salariul de bază, ci componentele adiacente, cum ar fi sporurile, indemnizațiile sau alte beneficii salariale, ceea ce înseamnă o creștere indirectă, dar constantă, a veniturilor angajaților.
Estimările făcute de publicația Il Sole 24 Ore indică un impact bugetar semnificativ: aproximativ 1,5 miliarde de euro anual pentru angajații municipali și alte 300 de milioane de euro pentru ceilalți salariați din administrațiile teritoriale. În cifre, un angajat municipal fără funcție de conducere ar putea beneficia, în medie, de o creștere de 302 euro brut pe lună, timp de 13 luni. Totuși, această sumă nu este o limită maximă impusă prin lege, ci un exemplu orientativ care oferă o imagine asupra impactului potențial al reformei.
Cu toate acestea, există mai multe condiționări. Majorările salariale vor fi acordate exclusiv angajaților care nu dețin funcții manageriale, iar entitățile precum Uniunile de Municipii, Camerele de Comerț și alte instituții care nu se încadrează în categoria municipiilor, provinciilor sau regiunilor nu vor putea aplica această măsură. Sindicatele au criticat deja aceste excluderi, considerându-le discriminatorii și nejustificate.
Un alt aspect controversat este lipsa alocărilor financiare din partea statului. Cu alte cuvinte, deși legea oferă cadrul legal pentru majorări, nu furnizează resursele necesare pentru implementare, lăsând această responsabilitate în seama autorităților locale. Astfel, doar administrațiile care dispun de bugete echilibrate și fără deficite vor putea acorda majorările salariale, în timp ce cele aflate în dificultate financiară vor fi nevoite fie să renunțe, fie să aleagă între sporuri și alte cheltuieli esențiale.
Există, așadar, riscul ca aplicarea reformei să fie neuniformă, iar discrepanțele salariale să se mențină în anumite regiuni. Sindicatele avertizează că, în ciuda cadrului legal favorabil, realitatea din teren ar putea limita aplicabilitatea reformei. Chiar și așa, specialiștii susțin că, pe termen lung, măsura ar putea contribui la reducerea diferențelor salariale dintre administrațiile locale și cele centrale, cu condiția ca resursele financiare să poată susține aceste ajustări.
DIVERSE
Angajări 2025. Se oferă salarii de 7.000 de lei „în mână”, nu se cere facultate!

Publicat
acum o orăin
21 aprilie 2025

Angajări 2025. PGA Electric produce cabluri și echipamente electrice pentru distribuția energiei. Firma recrutează specialist mentenanţă electrică pe salarii nete de 7.000 de lei lunar care pot fi „negociate suplimentar la interviu în baza cunoştinţelor şi experienţei candidatului”, potrivit anunţului de recrutare consultatde Economica.net.
Se califică pentru acest post candidaţii care au minimum trei ani experienţă relevantă în domeniul electric, sunt pasionaţi de automatică şi inginerie electrică, care au lucrat ca tehnicieni, ingineri automatişti sau electromecanici.
PGA Electric a realizat afaceri nete de 216 milioane de lei în anul 2023, cu 13,5% mai mari decât cele din anul 2022. Firma a obţinut profit net de 39,4 milioane de lei în 2023, cu 15% mai mare decât cel avut în anul 2022. PGA Electic a lucrat cu un număr mediu de 258 salariaţi în anul 2023, cu 38 de oameni în plus faţă de nivelul indicatorului din 2022, arată bilanţurile societăţii comparate de Economica.net.
Firma, fondată în anul 2000, şi-a început activitatea în domeniul distribuţiei de becuri în magazinele sătesti din Maramureş. Ulterior a devenit o afacere integrată în domeniul energetic cu activităţi complexe producţie a cablurilor şi echipamentelor electrice.
Angajări 2025. De ce tot mai mulți români lucrează în agricultura din Germania
DIVERSE
Vacanţă ca-n poveşti! Elevii au trei zile de cursuri între două vacanţe, apoi trec în online

Publicat
acum o orăin
21 aprilie 2025

Elevii au vacanţă de primăvară în perioada 18 aprilie – 27 aprilie. Perioada liberă va include și zilele libere pentru sărbătorile de Paște (Vinerea Mare, 18 aprilie și Luni, 21 aprilie, a doua zi de Paște.).
De luni, 28 aprilie, elevii încep ultimul modul de învățare din acest an școlar, care durează până vineri, 20 iunie 2025.
Elevii și profesori au zi liberă și pe 5 iunie 2025 (joi), de Ziua Învățătorului.
Mini- vacanţă de Paște pentru angajații din România
De Paște, româniivor avea liber în ziua de vineri, 18 aprilie, când este Vinerea Mare, în zilele de weekend (19 aprilie, sâmbătă, și respectiv 20 aprilie, duminică, ziua Paștelui), dar și luni, 21 aprilie 2025, a doua zi de Paște.
Mai exact, vor fi patru zile libere consecutiv, datorită weekend-ului. Minivacanța de Paște 2025 poate fi în perioada: vineri, 18 aprilie – luni, 21 aprilie 2025.
După Paște, urmează minivacanța de 1 Mai 2025
Guvernul României a stabilit ca ziua de vineri, 2 mai 2025, să fie zi liberă pentru angajații din sectorul public, făcând legătură cu 1 mai, zi liberă declarată prin lege, respectiv Ziua Muncii.
Potrivit Hotărârii Guvernului, ziua lucrătoare din data de 2 mai se va recupera de către personalul din instituțiile și autoritățile publice prin prelungirea corespunzătoare a programului de lucru până la data de 31 mai 2025, potrivit planificărilor stabilite prin acte administrative emise la nivelul fiecărei autorități și instituții publice.
Bacalaureat 2025. Decizie de ultima oră a Ministerului Educației pentru perioada în care se va da examenul
Bacalaureat 2025. În perioada în care elevii de clasa a XII-a vor susține probele scrise din cadrul examenului de BAC 2025, în liceele și colegiile desemnate centre de examen cursurile se pot desfășura în format online asincron, a transmis Ministerul Educației.
DIVERSE
Constantin Enceanu și soția lui împlinesc 40 de ani de căsnicie: „Noi avem reguli în familie”

Publicat
acum o orăin
21 aprilie 2025

Constantin Enceanu se mândrește cu familia lui și chiar dacă au avut momente grele, au reușit să treacă peste ele și să rămână împreună. Cântărețul de muzică populară ste nelipsit de la evenimente și de pe micile ecrane, însă atunci când ajunge acasă, este dedicat în totalitate celor dragi și nu încurcă niciodată viața profesională cu viața de familie.
Citește și: Constantin Enceanu a dat jos kilogramele în plus. Ce face artistul în fiecare zi: „Încerc să mă țin”
Constantin Enceanu: „I-a fost greu soției mele”
Invitat în cadrul unei emisiuni TV, alături de soția lui, artistul a mărturisit că în acest an se fac 40 de ani de când este căsătorit. Angela Enceanu a mărturisit că în tinerețe îi simțea lipsa când mergea la foarte multe evenimente, însă acum, și-ar dori să plece cât mai mult la cântări.
„Constantin Enceanu: 40 de ani facem anul acesta. (Nr. De când este căsătorit cu soția lui). Îți dai seama ce greu i-a fost?
Soția artistului: Da, în tinerețe era mai greu, dar acum e foarte bine, vreau să plece la cât mai multe evenimente. Nici noi nu ma ținem minte de 40 de ani. (Nr. Cum s-au cunoscut). Important este că ne-am cunoscut și că m-a cunoscut. Noi, oltencele, suntem și modeste. Noi avem niște reguli în familie. Ca artist, prima regulă, lasă la poartă, nu la ușă, lasă la poartă artistul și intră omul.
Acum, după 40 de ani, ne înțelegem din priviri. Când intră și intră artistul, îl privesc, apoi se schimbă. Alte reguli. Tot ce avem de spus, spunem atunci. Eu, una, dacă am ceva, trebuie să spun atunci, nu mai târziu, nu că nu e momentul.
Constantin Enceanu: Că se strică.
Soția artistului: Da. (nr. Ține supărare)
Constantin Enceanu: Eu nu suport.
Soția artistului: Păi atunci de ce mai e ceartă dacă nu țin supărare?”.
DIVERSE
Taxa care se triplează de la 1 mai 2025. Cine sunt românii care plătesc de trei ori mai mult acest serviciu necesar zilnic

Publicat
acum o orăin
21 aprilie 2025

Taxa triplată pentru șoferi la terminalul Străulești, șoferii care utilizau parcarea gratuită pe baza abonamentului de metrou vor avea acum de achitat un abonament lunar. Decizia a fost luată de Metrorex și se bazează pe creșterea cheltuielilor cu utilitățile și serviciile de întreținere, dar și pe nevoia de a acoperi costurile suplimentare de operare.
Taxa de parcare de la Străulești crește de trei ori
Începând cu data de 1 Mai 2025, taxa pentru parcarea de la Străulești va fi de 1,50 lei pe oră, ceea ce reprezintă o majorare semnificativă față de tariful actual de 50 de bani pe oră. Această decizie a fost luată de Metrorex, care administrează parcarea, ca urmare a creșterii costurilor operaționale. În plus față de modificarea tarifului orar, va fi introdus și un abonament lunar de 300 de lei pentru cei care doresc să parcheze acolo.
S-a dat lege! Pensii duble pentru aceşti români chiar din luna mai. Banii se achită retroactiv
Metrorex a explicat că această creștere se datorează majorării cheltuielilor cu utilitățile, inclusiv energie și apă, dar și creșterii costurilor pentru serviciile externe de pază și curățenie.
Directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș, a subliniat că tariful de 0,50 lei pe oră a rămas nemodificat timp de mai bine de 5 ani, de la introducerea acestuia în 2019.
O schimbare importantă care vine la pachet cu majorarea tarifului este eliminarea facilității de parcare gratuită pentru posesorii de abonamente lunare de metrou.
Această facilitate fusese introdusă în 2021, cu scopul de a încuraja utilizarea sistemului de transport Park&Ride, destinată locuitorilor din Ilfov și Giurgiu care folosesc metroul pentru a ajunge în București.
Această decizie va însemna că acei șoferi vor trebui să plătească pentru parcarea la Străulești, în loc să beneficieze de un loc gratuit. Înlocuirea facilității gratuite cu abonamente de parcare de 300 de lei pe lună va afecta un număr semnificativ de călători care obișnuiau să își lase mașinile în parcarea Străulești înainte de a continua călătoria cu metroul.
Metrorex nu a oferit încă detalii suplimentare cu privire la impactul acestei modificări asupra numărului de utilizatori ai parcării. Parcarea de la Străulești, situată la capătul Magistralei M4, va rămâne un nod important pentru transportul public din București.
Terminalul multimodal Străulești, inaugurat în noiembrie 2018, este dotat cu facilități moderne, inclusiv săli de așteptare, scări rulante, lifturi și un trotuar mobil pentru a asigura accesul rapid și confortabil la stația de metrou.
Aceasta dispune de 660 de locuri de parcare, fiind o opțiune importantă pentru cei care folosesc mijloacele de transport în comun pentru a ajunge în capitală.
Schimbările recente în tarifele de parcare sunt o încercare a Metrorex de a acoperi creșterea costurilor de operare, dar ele ridică întrebări cu privire la accesibilitatea acestei opțiuni de transport pentru locuitorii din zonele limitrofe.

VIDEO | Hollywood redescoperă România: Film fantastic filmat pe Transfăgărășan și la Bâlea Lac

Demiteri în Guvernul Ciolacu, remaniere înainte de alegerile prezidenţiale. Ce miniştri importanţi sunt disponibilizaţi după Paşti, lista

RUȘINOS! Cine sunt cei doi șoferi din Argeș, prinși la furat motorină într-o parcare în Franța

Angajaţii care primesc sporuri de 300 de euro pe lună. Cine beneficiază de neaşteptatul bonus salarial

Angajări 2025. Se oferă salarii de 7.000 de lei „în mână”, nu se cere facultate!

ATENȚIE! Azi s-a închis circulația pe Autostrada A1 de la Pitești la Băiculești – 3 ZILE BLOCATĂ

Un proiect finanțat cu 20 milioane Euro împarte Curtea de Argeș în două tabere – Ce vor argeșenii: pasarele pentru biciclete sau canalizări și strazi reparate?

VIDEO! Comisar șef de poliție din Argeș, în rezervă, reținut pentru contrabandă!

Valentin Enache, politician PSD și medic șef la Pediatrie Pitești, găsit incompatibil de ANI

Cazul Cârjan, retrocedare teren SPGC: Magistrații au respins chemarea în garanție a consilierilor locali din Curtea de Argeș

VIDEO | Incendiu violent la Poienarii de Argeș – Casă făcută scrum

VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș

VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni

VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina

VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
PITEȘTI


RUȘINOS! Cine sunt cei doi șoferi din Argeș, prinși la furat motorină într-o parcare în Franța
Doi șoferi de camion din județul Argeș au fost protagoniștii unui incident rușinos într-o parcare din apropierea orașului Strasbourg, Franța....


Director supermarket Argeș, semnal de alarmă: Multă lume, cumpărături puține, vânzări minime înaintea Paștelui
Un semnal îngrijorător vine din din zona de retail argeșean. Directorul unui supermarket aparținând unui cunoscut retailer german a declarat...


Două accidente grave cu motociclete în Argeș, 3 victime
Două accidente rutiere au avut loc în județul Argeș în seara zilei de 18 aprilie 2025, soldate cu trei victime...


Alerta! Băiețel de 13 ani dat dispărut – S-a supărat că tatăl i-a luat telefonul
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești desfășoară activități de căutare a minorului Dinut Ianis Andrei, în vârstă de 13...
Curtea de Argeș


VIDEO | Hollywood redescoperă România: Film fantastic filmat pe Transfăgărășan și la Bâlea Lac
Peisajele spectaculoase ale Transfăgărășanului și misterul înălțimilor de la Bâlea Lac au captivat imaginația Hollywood-ului. Regizorul Isaiah Saxon a ales...


ACUM! Casă în flăcări la Salatrucu
Un puternic incendiu a izbucnit în urmă cu puțin timp la o casă din comuna Sălătrucu. Intervin pompierii cu două...


De Paști, program special de vizitare la Cetatea Poienari – VEZI DETALII
Paştele este cea mai importantă sărbătoare creștină. De Paști se sărbătorește Învierea Domnului Iisus Hristos, care simbolizează, de fapt, fundamentul creștinismului. Sărbătorile Pascale sunt...


Un proiect finanțat cu 20 milioane Euro împarte Curtea de Argeș în două tabere – Ce vor argeșenii: pasarele pentru biciclete sau canalizări și strazi reparate?
Un nou proiect de mobilitate urbană, finanțat cu 20 de milioane de euro prin semnarea unui contract între primarul Constantin...


STEINEL ELECTRONIC, mesaj special de Paște!
Clopotele Învierii să vestească o primăvară frumoasă, încărcată de bucurii și de speranțe, energie nouă și lumină caldă. Vă dorim...
Mioveni


ALERTĂ COD GALBEN ÎN ARGEȘ! Ninsoare și frig în aprilie – Vreme severă și temperaturi sub 0 grade
ANMH a emis in aceasta dimineață o atenionare COD GALBEN care vizează bună parte din țară, inclusiv județul Argeș.Interval de...


Bugetul orașului Mioveni, votat în unanimitate: priorități clare, în ciuda constrângerilor financiare
onsiliul Local Mioveni a aprobat joi seară, în unanimitate, bugetul orașului pentru anul 2025. Decizia vine în contextul unor constrângeri...


VIDEO | Argeșean de 35 ani găsit mort în apele unui râu, la Micești
Pompierii de la Detașamentul Mioveni au fost solicitați să intervină, în urmă cu puțin timp, în comuna Micești, satul Purcăreni,...


VIDEO | Accident groaznic în Argeș provocat de un șofer beat – 3 victime la spital
Un grav accident rutier provocat de un șofer beat în urma căruia au rezultat trei victime, dintre care una în...
Câmpulung


Mașină în flăcări în Argeș – S-A FĂCUT SCRUM
Pompierii de la Punctul de Lucru Rucăr au intervenit azi noapte în comuna Rucăr, strada Lunca Rucărului, pentru stingerea unui...


VIDEO | ȘI-a bătut unchiul la cârciuma din sat – Argeșeanul a fost arestat
În ziua de 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au continuat cercetările într-un dosar penal...


VIDEO | Incendiu violent la Rucăr – Casă făcută scrum
Un puternic incendiu la care au intervenit pompierii argeșeni, s-a produs luni dimineața într-o gospodărie din comuna Rucăr, strada Păpușa....
În Trend
- ACTUALacum o săptămână
Se deschide primul Mall din Curtea de Argeș – Zeci de magazine și un celebru fast food
- ACTUALacum 2 săptămâni
ULTIMA ORĂ! Magistrații au decis: Profesorul Răzvan Popescu rămâne în spatele gratiilor – Feblețea PSD contestase arestarea preventivă pentru sex cu un minor
- ACTUALacum 2 săptămâni
ALERTĂ! Focar de pestă porcină, în Argeș! Aproape 18.000 porci vor fi sacrificați
- ACTUALacum 2 săptămâni
Petrecere la Argeș Mall după probleme tot mai grave în parcare – Spectacolul tobelor rupte și toboșari nervoși
- ACTUALacum o săptămână
VIDEO | Autostrada A1 ajunge până la Curtea de Argeș – VEZI CÂND SE VA CIRCILA
- ACTUALacum 7 zile
ATENȚIE! Azi s-a închis circulația pe Autostrada A1 de la Pitești la Băiculești – 3 ZILE BLOCATĂ
- ACTUALacum 5 zile
Un proiect finanțat cu 20 milioane Euro împarte Curtea de Argeș în două tabere – Ce vor argeșenii: pasarele pentru biciclete sau canalizări și strazi reparate?
- ACTUALacum 2 săptămâni
Liberalii veritabili din Argeș nu-l vor pe Crin Antonescu: „Niciodată nu voi vota unul care a stat degeaba 10 ani și nu a făcut nimic”, anunță și Narcis Sofianu