Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Două vile istorice cu stil din Bucureşti, proiectate de arhitecţii Arghir Culina şi Emil Călinescu, au fost scoase la vânzare

Publicat

in

Vila Aurel Mincu în stil Neoromânesc, proiectată de Arghir Culina, şi un apartament Neobaroc aflat într-o clădire semnată de arhitectul armean Emil Călinescu, ambele bine întreţinute, au fost scoase la vânzare la preţuri de 3,4 milioane de euro, respectiv 1,4 milioane de euro, potrivit news.ro.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering – Se sustrăgea inclusiv mâncarea

Vila Aurel Mincu, proiectată în 1918 de arhitectul Arghir Culina la cererea lui Aurel Mincu, este scoasă la vânzare de Artmark Historical Estate cu un preţ redus de 3,4 milioane de euro.

Reşedinţa istorică cu elemente arhitecturale deosebite este situată în zona Parcului Ioanid, pe bulevardul Dacia, cunoscută ca zonă rezidenţială de lux a Bucureştiului, unde la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX au fost construite o serie de imobile, azi înscrise în Lista Monumentelor Istorice, care mai apoi au devenit sedii de ambasade, consulate sau reprezentanţe ale unor companii de renume.

Elementele de arhitectură medievală românească se îmbină cu stilul Neoromânesc oferindu-i un aer domnesc.

Silueta grandioasă a imobilului (24 de camere şi 6 băi) este îmbogăţită de dantelăria ancadramentelor, a frizelor, a cartuşelor şi a altor elemente decorative atent compuse în aspectul faţadelor.

Clădirea, într-o stare perfectă de conservare, preia şi elemente decorative ale stilului Bizantin, având o serie de ferestre în arc cu verande pe toate laturile.

Interiorul este de asemenea copleşitor, începând cu intrarea monumentală, pereţii placaţi cu lemn masiv sculptat, tavanele pictate şi ornate cu lemn. Ancadramentul intrării este continuat de trei ferestre cu arce-acoladă care se sprijină pe coloane neoromâneşti.

Citește și: Documentarea suspecților de furt de produse de lux din avioane a durat un an – Exista o schemă veche de ‘lucru’ iar cei nou veniți aderau la ea – surse

Salonul de onoare, împodobit cu coloane din marmură şi tavan decorat cu muluri aurite, oferă o privelişte panoramică şi asigură accesul către toate camerele de la parter. În partea din spate a reşedinţei principale (corpul A) se află o replică la scară mai mică, corpul B, care în perioada interbelică avea destinaţia de reşedinţă a personalului auxiliar. Corpul B păstrează aceeaşi notă arhitecturală dulce, cu ancadramente dantelate şi alte elemente neoromâneşti cu influenţe bizantine. În curtea frumos amenajată descoperim şi un foişor construit în acelaşi stil, parte a întregului ansamblu, un loc ideal pentru a citi o carte şi a servi un ceai.

Clădirea este disponibilă şi la închiriere la preţul de 8.000 euro/ lună pentru activităţi de birou şi la preţul de 10.000 euro/ lună pentru activităţi de restaurant.

Apartament Neobaroc într-o clădire semnată de arhitectul armean Emil Călinescu

Un apartament Neobaroc cu cicni camere, afalt într-o vilă istorică din Bucureşti construită la 1946, se vinde la 1,4 milioane de euro.

Clădirea este semnată de arhitectul armean Emil Călinescu (1903-1981) şi cuprinde doar două apartamente, desfăşurate pe întreaga suprafaţă a fiecărui nivel. Fiecare apartament beneficiază şi de terenul de 698 mp, împărţit în indiviziune, precum şi de jumătate din demisol şi mansardă. Imobilul este în perfectă condiţie, în urma renovării din anul 2019, potrivit Artmark Historical Estate.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, ‘FUGAR’ cu ACTE în REGULĂ – CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

Accesul la etajul unu se face printr-o uşă masivă din fier, de pe scara interioară din marmură roz. Zona de zi ocupă o suprafaţă generoasă şi este bine delimitată de dormitoare.

Actuala scenografie neobarocă a spaţiilor îmbină elemente istorice, atent restaurate: coloane şi şemineu de marmură, piatră naturală, lemn masiv, stucaturi îmbrăcate în foiţă de aur şi picturi murale.

Pereţii negri din zona de zi pun în valoare spaţiul amplu şi conferă un aer aparte interiorului. Candelabrele, mânerele aurii ale uşilor, ornamentele plafoanelor şi celelalte detalii de sorginte clasică adaugă o notă distinctă apartamentului. Terasa spaţioasă accesibilă din living este acoperită, putând fi transformată în zonă de luat masa pe timpul verii.

În curtea liberă ce măsoară 450 metri pătraţi pot fi parcate două maşini. Proprietatea, aflată într-un cartier cochet şi liniştit, are suprafaţa desfăşurată pe întreg etaj.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Primul tip de carne artificială aprobat în Europa va fi comercializat în Marea Britanie

Publicat

in

Marea Britanie va deveni prima ţară din Europa unde se va comercializa carne cultivată în laborator, după ce organismele de reglementare au permis unui start-up local să producă carne de pui din celule cultivate în laborator, carne ce va fi destinată animalelor de companie, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

“Proprietarii de animale de companie caută o modalitate mai bună pentru a-şi hrăni pisicile şi câinii cu carne. Acum ne putem continua misiunea de a le da consumatorilor o alegere uşoară”, a declarat directorul general al companiei Meatly, Owen Ensor.

Carnea cultivată în laborator a făcut vâlvă în ultimii cinci ani cu promisiunea că va diminua impactul asupra mediului provocat de carnea produsă în mod convenţional. Însă industria are probleme din cauza reducerii investiţiilor, a dificultăţilor în a ajunge la un volum mare de producţie şi a reacţiilor ostile apărute în unele ţări.

Carnea cultivată în laborator este creată în urma unui proces prin care se folosesc celule animale pentru a crea ţesut muscular asemănător cu carnea provenită de la animale sacrificate.

Obţinerea aprobărilor necesare pentru consumul de către oameni al cărnii cultivate în laborator este de aşteptat să fie un proces îndelungat în Europa, ceea ce a făcut ca start-up-urile din acest domeniu să se uite spre Asia şi SUA pentru creşterea viitoare. Chiar dacă America şi Singapore au permis vânzarea de carne de pui cultivată în laborator către oameni, cantităţile vândute până acum au fost minimale.

Citeste mai mult

NATIONAL

O piață crește ca Făt-Frumos în România. Marile branduri de fast-food se înghesuie să vină la noi în țară (analiză)

Publicat

in

Brandurile mari de fast-food se înghesuie să vină în România, o piaţă care creşte precum Făt-Frumos. Unu din patru lei cheltuiţi local în ospitalitate merge către fast-food, anunță Ziarul Financiar.

Recent, lanţul american Wendy’s şi-a anunţat venirea în România în sistem de franciză. În 2022, americanii de la Popeyes au intrat oficial pe piaţa locală, deschizând primele restaurante. Şi alte branduri internaţionale ar putea intra pe acest segment în viitorul apropiat, CEO-ul Sphera Franchise Group declarând anterior pentru ZF că are în vedere extinderea portofoliului. Chick-Fil-A şi Chipotle sunt doar câteva dintre numele mari care încă lipsesc.

Reţeaua de tip fast-food McDonald’s, liderul pieţei româneşti de restaurante, şi-a majorat anul trecut afacerile cu 18%, mult peste inflaţie. KFC, al doilea cel mai mare actor din domeniu, a postat o creştere de 12%. Chiar mai alert au avansat vânzările Taco Bell (21%) şi Amrest Food, companie care operează nouă restaurante Burger King (20%), alţi doi jucători din piaţa extrem de efervescentă a fast-foodului românesc.

Nu doar lanţurile internaţionale sunt cele care se bucură de popularitate în aceas­tă perioadă în care inflaţia ridicată îi deter­mină pe oameni să facă trecerea de la res­taurantele a la carte la cele de tip fast-food, care sunt considerate a fi mai ief­tine. Reţeaua de shaormerii autohtone Dristor Kebap a ajuns la vânzări de 45 mil. lei după o creştere de 26%, în timp ce lanţul So­cului Kebap şi-a majorat cifra de afaceri cu 52% anul trecut versus 2022. Iar acestea sunt doar două exemple de afaceri ro­mâneşti care cresc precum Făt-Frumos pe o piaţă în plină dez­voltare. Un altul este reţeaua de restau­rante cu servire rapidă Mesopotamia.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend