Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dominic Fritz i-a prins în ofsaid pe Ciucă și Geoană: Unul are aere de tehnocrat, altul e marea dragoste a lui Ciolacu

Publicat

in

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat joi că Nicolae Ciucă, liderul PNL, evident nu e o alternativă reală la PSD ci este partenerul şi dragostea politică mare a domnului Ciolacu. El a precizat că încă există aceaastă opţiune deschisă ca PNL să spună că nu vo să se rupă de PSD, văd că au făcut o greşeală şi vor să facă parte dintr-o construcţie reformatoare.

”E o responsabilitate mare (..) să dăm o alternativă reală la PSD. Domnul Ciucă evident nu e o alternativă reală la PSD, este partenerul şi dragostea politică mare a domnului Ciolacu şi de aceea dl Ciucă este cel responsabili pentru faptul că PNL a pierdut mutle judeţe”, a spus primarul Timişoarei în emisiunea România Politică de la Prima News.

”Spun în acelaşi timp, însă, că încă există această opţiune deschisp ca PNL să spună: Noi vrem să ne rupemde PSD, vedem că am făcut o greşeală şi vrem să facem parte dintr-o construcţie reformatoare şi venim cu un candidat care are o credibilitate reformatoare”, a continuat Fritz.

El a precizat că ”nu poţi să duci o campanie la prezidenţiale în care te contracandidezi şi în acelaşi timp să fii într-un guvern, împreună. ”Eu nu cred că prin asta vor câştiga vreun vot al cuiva care vrea o alternativă la PSD”, a completat Dominic Fritz.

Fritz s-a luat și de Mircea Geoană

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat joi despre Mircea Geoană că nu este o alternativă la PSD şi că i se pare că această independenţă este ”doar un mijloc tactic pentru negocieri cu PNL, cu PSD.

”Avem responsabilitatea să dăm ţării un preşedinte reformist, adevărat, care este o alternativă la PSD. Domnul Geoană nu este o alternativă la PSD. E clar că domnul Geoană a făcut de mult în viaţă o alegere şi acum ar trebui să fie şi în stare să se lupte pentru această alegere”, a spus primarul Timişoarei, în emisiunea România Politică de la Prima News.

Fritz a precizat că i se pare că această independenţă este ”doar un mijloc tactic pentru negocieri cu PNL, cu PSD”.

”De aceea nu cred că până la urmă va convinge, deşi el are acest aer cumva de tehnicrat din afara ţării dar cred că şi din cauză că nu a început campania”, a completat Dominic Frutz.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

BVB are o filială la Chișinău. Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popşoi: Kremlinul a aspirat că ne va îngenunchea

Publicat

in

„În această săptămână a fost lansată o filială a bursei de la București în Republica Moldova, bursa energetică funcționează deja de ceva timp. Kremlinul a aspirat că ne va îngenunchea, că ne va pune în fața unui pericol, unei amenințări pe care nu o vom putea depăși. În final am depășit-o grație consolidării societății noastre și grație sprijinului generos din partea prietenilor noștri: România și țărilor membre UE,” a declarat ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Poșoi, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, conform stiripesurse.md.

Am depășit perioada cea mai complicată. Acum suntem într-o perioadă de consolidare a acestor reușite, numai depindem de Gazprom. Este o situație care acum 3-5 ani părea imposibilă, irealizabilă. Deși, aveam anumite angajamente în cadrul pachetului trei energetic cu UE, încă de vreo 10-15 ani, să diversificăm, să reducem din această dependență de o singură piață, un singur importator, distribuitor,” a spus Mihai Popșoi.

Șeful diplomației de la Chișinău a menționat că, politicienii din ultimul deceniu mai mult au tot tărăgănat rezolvarea acestei probleme pentru că unii nu aveau interes.

Aveau un interes să păstreze schemele meschine de aprovizionare a țării noastre cu electricitate, gaze. Îmi aducem aminte de acele firme căpușe off-shore de pe urma cărora beneficiau exponenți ai fostelor guvernări,” a mai adăugat acesta.

Potrivit diplomatului, este o istorie tristă, o istorie care a păstrat Republica Moldova în sfera de influență și de vulnerabilitate.

Prezentul arată cu totul altfel, Republica Moldova nu mai este dependentă energetic și nu va mai fi niciodată dependentă energetic,” a conchis acesta

Citeste mai mult

NATIONAL

Putin pune tunurile pe criptomonede: președintele Rusiei s-a enervat pe industria de criptomonede

Publicat

in

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri asupra “creşterii necontrolate” a consumului de energie electrică necesară minării criptomonedelor în Rusia, parlamentarii ruşi urmând să se pronunţe în curând asupra unei reglementări stricte a acestui sector în plină expansiune, informează AFP.

Rusia este unul dintre cei mai importanţi producători mondiali, alături de Statele Unite şi Kazahstan, în activitatea de “minare”, operaţiune care constă în efectuarea unei serii lungi de calcule având ca rezultat producerea unei unităţi de criptomonedă. Însă aceste calcule necesită echipamente informatice puternice şi implică astfel un consum colosal de energie.

“Ce este alarmant? Creşterea necontrolată a consumului de electricitate pentru minare de criptomonede, (care) poate conduce la o penurie de electricitate în anumite regiuni”, a avertizat Vladimir Putin la o şedinţă de guvern unde a fost discutat acest subiect.

“Acest lucru a fost deja observat în regiunile (siberiene) Irkuţk, Buriatia, Transbaikalia”, a continuat el, considerând că este vorba despre o problemă “acută şi plină de consecinţe” pentru anumite companii şi oraşe.

Potrivit preşedintelui rus, “aproape 1,5% din consumul total de electricitate” al Rusiei este destinat minării de criptomonede, procent care “continuă să crească”.

Deputaţii din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, vor examina pe 23 iulie un proiect de lege privind reglementarea criptomonedelor. Potrivit textului, din care presa rusă a publicat extrase, urmează să fie limitată circulaţia criptomonedelor în Rusia, cu scopul mai ales de a combate operaţiunile de spălare de bani.

Astfel, numai anumite persoane sau companii înregistrate într-un registru special ţinut de autorităţi vor avea dreptul de a efectua operaţiuni cu criptomonede, iar guvernul va putea interzice orice minare de criptomonede într-o regiune anume în cazul unei presiuni prea mari asupra reţelei electrice a acesteia.

Pe de altă parte, Vladimir Putin a mai spus miercuri că doreşte “introducerea rublei digitale pe scară largă” în economie, după mai multe luni de teste.

Această monedă digitală, emisă direct de Banca Centrală a Rusiei (BCR), este văzută de observatori drept una dintre alternativele Moscovei la sistemul global de plăţi SWIFT – din care băncile sale au fost în mare parte excluse prin sancţiunile impuse Rusiei după lansarea invaziei în Ucraina -, care i-ar putea facilita tranzacţiile cu partenerii săi externi.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend