Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Digi24: Video&Foto. Pensiune din București, devastată de un grup de tineri de Revelion. Proprietar: “Pagubele se ridică la 20-30.000 de euro”

Publicat

in

Au petrecut de Revelion și au vandalizat locația în care erau cazați. S-a întâmplat chiar într-o pensiune din Centrul Capitalei. Proprietarul le-a povestit jurnaliștilor Digi24 cum turiștii pe care i-a găzduit în noaptea dintre ani i-au distrus vila. Între timp, a depus și plângere penală.

Citește întreaga știre pe site-ul Digi24
.

Loading

NATIONAL

‘Cel mai monstruos culturist’ din lume a murit la 36 de ani. Sportivul mânca 7 mese zilnic care includeau peste 5 kilograme de friptură

Publicat

in

Un tânăr din Belarus, cunoscut drept „cel mai monstruos culturist” din lume, a murit la 36 de ani. Bărbatul era cunoscut pentru modul extrem al stilului său de viață.

Moartea lui Illia „Golem” Yefimchyk a fost confirmată miercuri de contul de Instagram @whoisthebestbb. Culturistul ar fi suferit un atac de cord acasă pe 6 septembrie și a intrat în comă, a informat Daily Mail, citând presa din Belarus și Rusia.

Soția lui, Anna, i-a făcut compresii toracice în timp ce așteptau ambulanța, însă a murit la câteva zile după, potrivit New York Post.

„Mi-am petrecut fiecare zi lângă el, sperând, iar inima lui a început să bată din nou timp de două zile, dar doctorul mi-a dat vestea groaznicăl. Le mulțumesc tuturor pentru condoleanțe. E bine să știu că că am sprijin, deși am rămas singură pe lume”, a spus femeia.

Illia Yefimchyk a fost supranumit „Mutantul” în lumea culturismului pentru corpul său. Sportivul ținea o dietă în care mânca până la 16.500 de calorii pe zi. Se presupune că cele șapte mese ale sale zilnice includeau peste cinci kilograme de friptură și peste 100 de bucăți de sushi. Oamenii spun că a fost inspirat de pe Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stalone.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Cuplu din Bihor, în mijlocul unui scandal de proxenetism. Forțau tinere să se prostitueze

Publicat

in

Doi soți din Bihor au fost inculpați pentru proxenetism și trafic de persoane, fiind acuzați că au forțat două femei, aflate în situații vulnerabile, să se prostitueze. Cei doi ar fi racolat victimele, și le luau banii câștigați. Ambii au fost arestați preventiv, iar bărbatul se află deja în spatele gratiilor pentru implicarea într-un alt dosar, relatează News.ro.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada ianuarie – septembrie 2024, inculpata împreună cu soţul său (inculpat aflat în stare de arest preventiv într-o altă cauză) au recrutat şi adăpostit două persoane vătămate majore profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau ( lipsa unei locuinţe şi a mijloacelor materiale de subzistenţă) pe care ulterior, prin acte de violenţă fizică şi psihică le-au obligat să practice prostituţia în folosul lor”; scrie într-un comunicat dat publicităţii vineri de DIICOT.

Pe 12 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bihor a decis arestarea preventivă a celor doi pentru o perioadă de 30 de zile.

Ancheta relevă că soții le forțau pe victime să meargă zilnic în locațiile specificate de ei pentru a întreține relații sexuale contra cost.

Banii obținuți în urma acestor activități erau complet însușiți de traficanți și folosiți în interes personal.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Anunț de ultimă oră de la Casa de Pensii București. Cine sunt pensionarii ale căror pensii vor scădea, chiar dacă au crescut după recalculare

Publicat

in

Pensionarii primesc o veste neașteptată. Seniorii ale căror pensii au crescut prea mult, după recalculare, vor fi nevoiți să dea banii ”primiți necuvenit” înapoi. Este anunțul făcut de reprezentanții Casei de Pensii a Municipiului București (CPMB), într-o conferință de presă, vineri.

Întrebați ce se va întâmpla dacă, după revizuirea din oficiu a pensiilor, care va avea loc în viitor, se va dovedi că o pensie a crescut mai mult decât era necesar, reprezentanții CPMB au declarat că venitul se va micșora la valoarea cuvenită, iar toți banii primiți în plus vor trebui returnați în plăți eșalonate.

„Se va revizui cuantumul pensiei începând cu 1 septembrie iar sumele încasate necuvenit se vor reține din pensie”, a declarat un reprezentant al Casei de Pensii București.

Cu alte cuvinte, banii se vor reține din următoarele pensii, eșalonat, iar suma „nu trebuie să depășească o treime din pensie”.

De ce pensionarii au primit taloane cu pensii mai mici după recalculare. Explicațiile Casei de Pensii

Casa Naţională de Pensii a venit cu o serie de clarificări referitoare la procesul de recalculare prevăzut de noua lege a pensiilor nr.360/2023 privind sistemul public de pensii. Astfel, CNPP face referiri la pensionarii care au primit pensii mai mici, deși primiseră deciziile de recalculare.

„Având în vedere ultimele știri din spațiul public referitoare la procesul de recalculare prevăzut de noua lege a pensiilor nr.360/2023 privind sistemul public de pensii, facem următoarele precizări:

Procesul de recalculare a reprezentat cea mai amplă reformă a sistemului public de pensii ce vizează recalcularea tuturor pensiilor în plată, la data de 31.08.2024, impactând cca 4,6 milioane de pensionari.

Aceste situații izolate au fost determinate de perioada foarte scurtă avută la dispoziție pentru emiterea a peste 4,6 milioane de decizii.

Aceste disfuncționalități au fost identificate și vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil, urmând ca pensionarii să primească sumele cuvenite începând cu data intrării în vigoare a noii legi”, a transmis Casa Naţională de Pensii, într-un comunicat de presă.

În această perioadă, odată cu transmiterea deciziilor de recalculare și a taloanelor de pensie, au apărut unele neconcordanțe, în care pensionarul a primit talonul de plată cu pensia aferentă lunii august 2024 deși intrase în posesia deciziei de recalculare în cuprinsul căreia era evidențiat un venit mai mare, potrivit Antena 3 CNN.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Gheorghe Flutur răspunde după ce Marcel Ciolacu l-a chemat să treacă la PSD: Aș putea să mă simt jignit

Publicat

in

Prim-vicepreședintele PNL reacționează după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că îl așteaptă în PSD: „Încearcă și dumnealui deoarece este în campanie electorală”.

„Eu aș putea să mă simit jignit de gluma domnului Ciolacu cu trecerea la PSD, el însă nu avea nici un drept să se simtă jignit cum că Buzăul ar fi în Moldova, dar încearcă și dumnealui deoarece este în campanie electorală. Înțeleg că a fost la Slatina lui Alexandru Lăpușneanu și vrea și el să ne spună nouă moldovenilor, bucovinenilor, . Rămâne de văzut la vot”, scrie pe Facebook Gheorghe Flutur.

Vineri, la Suceava, întrebat dacă primarul PNL al Sucevei, Ion Lungu, va candida la parlamentare din partea PSD, Marcel Ciolacu a spus: „Acest lucru e atributul Organizației Județene. Domnul Lungu parcă a fost primar PNL”.

Ciolacu a adăugat ironic: „Eu mi-aș dori… poate vine și domnul Flutur în PSD. Nu am nici o problemă”.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Ordinul privind anularea dobânzilor, penalităților și accesoriilor obligațiilor bugetare a fost publicat

Publicat

in

Toți contribuabilii care au datorii restante la data de 31 august 2024 pot beneficia de facilitățile fiscale de anulare a dobânzilor, penalităților, accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale. Ordinul care stabilește procedura de anulare a unor obligaţii bugetare a fost publicat vineri.

Ministerul Finanțelor a finalizat legislația subsecventă a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.107/2024 pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare în domeniul gestionării creanțelor bugetare și a deficitului bugetar în anul 2024, publicată în Monitorul Oficial nr.905 și intrată în vigoare în 6 septembrie 2024. Ordinul de ministru care stabilește procedura de aprobare, referatul și anexele sunt publicate la rubrica Transparență decizională.

MF reamintește faptul că toți contribuabilii care au datorii restante la data de 31 august 2024 (persoane fizice sau juridice, de drept public sau privat, asocieri și alte entități fără personalitate juridică, persoane fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii liberale, unități administrativ-teritoriale sau subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului București ori instituții publice) pot beneficia de facilitățile fiscale de anulare a dobânzilor, penalităților, accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale stabilite prin OUG 107/2024.

„Scopul acestor măsuri este acela de a veni în sprijinul contribuabililor, având în vedere faptul că mediul de afaceri se confruntă cu o lipsă temporară de lichidități, de a susține conformarea voluntară la plată, sens în care, prin măsurile adoptate de impulsionare a achitării obligațiilor fiscale/bugetare, statul se asigură, pe de o parte de faptul că volumul arieratelor scade, iar pe de altă parte, veniturile bugetare cresc astfel încât să se poată susține cheltuielile efectuate pentru susținerea economică”, transmite MF.

Principalele măsuri ale OUG 107/2024:

Măsura 1 – Anularea dobânzilor, penalităților și a tuturor accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale, restante la data de 31 august 2024 inclusiv, în cazul contribuabililor care datorează la această dată atât obligații bugetare accesorii, cât și obligații bugetare principale. În acest caz, pentru a beneficia de măsura anulării accesoriilor, contribuabilii trebuie să plătească obligațiile bugetare principale restante la 31 august 2024 inclusiv, să achite obligațiile curente (cele născute după 1 septembrie 2024), să depună toate declarațiile fiscale și să depună cererea de anulare a accesoriilor până la data 25 noiembrie 2024 inclusiv, sub sancțiunea decăderii.

Măsura 2 – Anularea dobânzilor, penalităţilor şi a tuturor accesoriilor aferente diferenţelor de obligaţii bugetare principale declarate suplimentar de debitori prin declaraţie rectificativă, cu scadenţă anterioară datei de 31 august 2024 inclusiv. În acest caz, contribuabilii care consideră că sunt erori în sumele declarate inițial pot depune declarație rectificativă prin care să declare obligațiile suplimentare și pot beneficia de anularea accesoriilor aferente obligațiilor declarate suplimentar dacă plătesc aceste obligații, precum și obligațiile curente (cele născute după 1 septembrie 2024), depun toate declarațiile fiscale și depun cererea de anulare a accesoriilor până la 25 noiembrie 2024 inclusiv, sub sancțiunea decăderii.

Măsura 3 – Anularea dobânzilor, penalităților și a tuturor accesoriilor aferente obligaţiilor bugetare principale cu scadențe anterioare datei de 31 august 2024 inclusiv, dacă la această dată contribuabilul datorează doar accesorii, iar obligațiile bugetare principale au fost stinse. În acest caz, pentru a beneficia de măsura anulării accesoriilor, contribuabilii trebuie să plătească obligațiile curente (cele născute după 1 septembrie 2024), să depună toate declarațiile fiscale și cererea de anulare a accesoriilor până la 25 noiembrie 2024 inclusiv, sub sancțiunea decăderii. Totodată, în situația în care dobânzile, penalitățile și toate accesoriile aferente obligațiilor bugetare principale principale au fost stinse după data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, respectiv după data de 6 septembrie 2024, acestea se anulează și sunt supuse restituirii.

Măsura 4 – Anularea dobânzilor, penalităților și a tuturor accesoriilor aferente obligaţiilor bugetare principale cu scadențe anterioare datei de 31 august 2024 inclusiv, stabilite prin decizie de impunere emisă ca urmare a controlului fiscal, care este în curs de derulare la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgență. În acest caz, contribuabilii care la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență au în derulare un control fiscal pot beneficia de anularea accesoriilor aferente obligațiilor stabilite suplimentar de organul de control dacă plătesc aceste obligații până la termenul de plată stabilit în decizia de impunere și dacă depun cererea de anulare a accesoriilor în termen de 90 de zile de la data comunicării deciziei de impunere, indiferent dacă acest control a fost finalizat până la data de 25 noiembrie 2024 sau ulterior acestei date.

Măsura 5 – Anularea unor obligații fiscale principale în cazul persoanelor fizice: Pentru persoanele fizice care înregistrează obligații bugetare principale restante la data de 31 august 2024 inclusiv, în cuantum mai mic de 5.000 lei inclusiv, achitate în procent de 50% până la data depunerii cererii de anulare, dar nu mai târziu de 25 noiembrie 2024, se acordă: anularea unui procent de 50% din obligațiile bugetare principale, restante la data de 31 august 2024 inclusiv; anularea dobânzilor, penalităților și a tuturor accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale, restante la data de 31 august 2024 inclusiv.

Pentru persoanele fizice care înregistrează obligații bugetare principale restante la data de 31 august 2024 inclusiv, în cuantum mai mare de 5.000 lei, achitate în procent de 75% până la data depunerii cererii de anulare, dar nu mai târziu de 25 noiembrie 2024, se acordă: anularea unui procent de 25% din obligațiile bugetare principale, restante la data de 31 august 2024 inclusiv; anularea dobânzilor, penalităților și a tuturor accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale, restante la data de 31 august 2024 inclusiv.

În aceste cazuri, pentru a beneficia de anularea obligațiilor bugetare principale, persoanele fizice trebuie sã achite obligațiile curente (cele realizate dupã 1 septembrie 2024), să depună toate declarațiile fiscale și cererea de anulare până la data 25 noiembrie 2024 inclusiv, sub sancțiunea decăderii.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Familia Mazăre, reuniune în libertate: Fostul senator Alexandru Mazăre iese din închisoare; Contestația DNA, respinsă definitiv

Publicat

in

O zi de vineri, 13, cu noroc pentru familia Mazăre. Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, iese și el din închisoare, la mai bine de trei luni după ce fratele său a fost eliberat.  Alexandru Mazăre a activat 12 ani în politică: 4 ani ca deputat și 2 legislaturi ca senator din partea PSD Constanța

Vineri, 13 septembrie 2024, Tribunalul Constanța a respins contestația formulată de DNA împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia prin intermediul căreia s-a dispus liberarea condiționată a lui fostului senator. Decizia magistraților este definitivă.

Alexandru Mazăre a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare, în Dosarul Henri Coandă, din care a executat doi ani din pedeapsă, adică două treimi din total, ceea ce îl face eligibil pentru a cere liberarea condiționată, conform legii. În urmă cu câteva luni, Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă a propus Judecătoriei Medgidia punerea în libertate a fostului senator de Constanța, iar instanța a admis această propunere. Procurorii DNA s-au opus și au formulat contestație, aceasta fiind respinsă definitiv la Tribunalul Constanța.

”Respinge, ca nefondată, contestatia formulată de D.N.A. – SERVICIUL TERITORIAL CONSTANTA, împotriva sentintei penale nr.1026 din data de 20.06.2024 pronuntată de Judecătoria Medgidia în dosarul penal nr. 5523/256/2024, privind pe condamnatul MAZĂRE ALEXANDRU, fiul lui Stefan si Victoria Gabriela, născut la 02.01.1972, detinut în Penitenciarul Constanta Poarta Albă. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronuntată în sedintă publică, astăzi, 13.09.2024”, se arată în hotărârea instanței.

În 2022, Alexandru Mazăre, fratele fostului primar Radu Mazăre, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani de închisoare într-un dosar de corupție în care erau implicați și Radu Mazăre, precum și omul de afaceri Avraham Morgenstern. În cadrul aceleiași decizii, instanța a dispus confiscarea sumei de 80.000 de euro de la Alexandru Mazăre. Dosarul, instrumentat de DNA, viza o mită legată de licitația pentru construirea cartierului de locuințe sociale „Henri Coandă”.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend