Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Digi 24: SUA îl ironizează pe Putin după ce dictatorul rus a recunoscut că e „război” în Ucraina

Publicat

in

​Statele Unite au lansat, vineri, un apel, pe un ton ironic, dictatorului rus, Vladimir Putin, la recunoaşterea realităţii conflictului din Ucraina şi retragerea trupelor sale după ce a folosit cuvântul „război”, interzis în Rusia, în cursul unei conferinţe de presă.

Vladimir Putin in timpul unui discursFoto: Alexandr Demyanchuk / AFP / Profimedia Images

Declanşată pe 24 februarie, invazia rusească în Ucraina este denumită oficial în Rusia drept „operaţiune militară specială”, un termen ridicol folosit de dictatura de la Kremlin pentru a nu recunoaște faptul că poartă un război de agresiune împotriva țării vecine.

Autorităţile ruse au introdus o lege care prevede pedepse grele cu închisoarea pentru orice publicare de informaţii despre armata rusă considerate „false” şi mai multe persoane au fost condamnate, în special după ce au numit public acest conflict drept „război”.

CITEȘTE CONTINUAREA PE DIGI 24

NATIONAL

Dimitri Medvedev, pe urmele lui Stalin: Folosirea retoricii epurării din era Stalin este semnificativă

Publicat

in

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a făcut ecou liderului sovietic Iosif Stalin în amenințările sale împotriva ucrainenilor din teritoriile ocupate de Rusia, a scris Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) în raportul său din 22 februarie.

Medvedev, acum vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat într-un interviu acordat presei ruse pe 22 februarie că cetățenii ucraineni din Ucraina ocupată care încearcă să saboteze Rusia ar trebui „demascați și pedepsiți, trimiși în Siberia… pentru reeducare. în lagărele de muncă forțată”.

„Folosirea de către Medvedev a retoricii epurării din era Stalin este semnificativă”, a spus ISW.

Regimul lui Stalin a vizat în mod infam „sabotori” și dizidenți în epurări de-a lungul anilor 1920 și 1930. Holodomorul, o foamete provocată de om care a cauzat aproximativ 3,5 până la 5 milioane de morți ucraineni, a avut loc și sub comanda lui Stalin.

Ucrainenii din regiunile ocupate ilegal ale Ucrainei suferă deja deportări de către autoritățile ruse. O investigație a BBC din 8 ianuarie a constatat că Rusia a deportat și reținut mii de civili ucraineni, reținându-i fără acuzații, procese sau acces la un consilier juridic.

Mulți au fost arestați pentru că nu au sprijinit războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei.

Medvedev a mai spus în interviu că Rusia ar trebui să captureze și să ocupe Kievul „dacă nu acum, după ceva timp”. El a repetat afirmațiile propagandistice pro-Kremlin că atât Kievul, cât și Odesa sunt orașe istorice „rusești”.

Comentariile au precedat un atac rusesc împotriva Odesei peste noaptea de 23 februarie, care a ucis trei persoane. Centrul istoric al orașului, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, a fost grav avariat de atacurile rusești.

„Comentariile lui Medvedev continuă să indice că Kremlinul a revenit la narațiunea sa internă conform căreia Rusia luptă în război pentru a „elibera pământurile sale istorice”, au spus analiștii ISW.

Medvedev a amenințat la începutul acestei luni că va folosi arme nucleare împotriva SUA, Regatului Unit, Germaniei și Ucrainei dacă Moscova pierde toate teritoriile ucrainene ocupate.

Citeste mai mult

NATIONAL

Pacienții sunt impresionați de condițiile excelente din acest spital de recuperare medicală

Publicat

in

Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”, din Pantelimon, Ilfov, reușește să impresioneze pacienții și pe familiile acestora prin condițiile excelente pe care le oferă, atât în privința terapiilor, cât și în ce privește condițiie de cazare și hrană.

În numai 6 ani de existență, spitalul a depășit numărul de 5.000 de pacienți recuperați medical, cele mai multe dintre cazuri fiind grave și foarte grave, cărora nu li se mai dădeau șanse că ar mai putea merge vreodată.

Anul trecut, am suferit două operații: una pentru hernie de disc, alta pentru o fractură la picior. După cea de-a doua intervenție, m-au adus la Spitalul ”Sfântul Sava” pentru recuperare. Nu eram în stare să mă așez în pat, să îmi ridic piciorul bolnav, decât ajutându-mă de piciorul sănătos. Acum nu se mai pune problema, umblu prin cameră, merg cu bastonul, merg cu cadrul, deci mă deplasez bine.

Terapeuții sunt tineri extraordinari, se ocupă îndeaproape de fiecare pacient. Mă însoțesc de la fizioterapie, la sală, de la sală în cameră, să am eu siguranța că nu cad, deși nu se pune problema. Sunt niște oameni deosebiți. Aici este un mediu extraordinar.

A venit cumnatul meu, care e profesor universitar și avocat. A fost încântat de condițiile pe care le-a văzut aici, la ”Sfântul Sava”. Este locul cel mai bun, după părerea mea, pentru oamenii care suferă un accident de circulație sau la locul de muncă ori un AVC (n.n. accident vascular cerebral), să se recupereze. Este un mediu extraordinar”, spune Victor Pașca, pacient al Spitalului de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”, din Pantelimon.

content-image

Spitalul de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative ”Sfântul Sava”, din Pantelimon, Ilfov este un centru de excelență, cu peste 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie. Aici se găsesc aproape 100 dintre cele mai performante echipamente de recuperare medicală, considerate astfel la nivel mondial. Cele mai multe dintre acestea sunt inovative, fiind aduse în premieră în România.

Programul de recuperare este intensiv, cu mai multe ședințe în fiecare zi, în funcție de patologia pacienților. Procedurile de recuperare medicală se efectuează fără pauze pentru sărbătorile legale, astfel încât exercițiile să aibă continuitate și eficiență, iar recuperarea să fie cât mai rapidă posibil, în funcție de tipologie.

Internarea se face în saloane de 2 și 3 paturi, fiind incluse și 3 mese pe zi. Hrana pacienților este mereu proaspătă preparată în bucătăria proprie.

content-image

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend