Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Diferențele dintre centralele termice – încălzește locuința ieftin și eficient, la iarnă

Publicat

in

Centralele termice sunt alternativa perfectă pentru cei care vor să aibă controlul asupra confortului și costurilor din gospodărie. Iar în condițiile în care se anunță o iarnă grea, în Piteşti, cu probleme importante în rețeaua de termoficare, centralele de apartament se pot dovedi o investiție înțeleaptă, pentru confortul familiei. Dar cum se alege o centrală termică? Răspunsul este unul personalizat, pentru fiecare locuință în parte. Centralele termice trebuie cumpărate în funcție de caracteristicile tehnice ale locuinței, precum și modul de viață al locatarilor.

Primul pas, în alegerea centralei termice, este calcularea necesarului de energie. Se iau în calcul suprafața și volumul spațiului ce trebuie încălzit, care se cumulează cu numărul de locatari, numărul de băi și bucătării, precum și modul în care este izolată locuința. Dacă se alege o centrală cu o capacitate prea mare sau prea mică pentru condițiile date, atunci costurile vor fi mai mari decât beneficiile.

„Să luăm exemplul unei locuințe cu doi locatari. Pe timp de iarnă, dacă se folosește simultan apa la chiuvetă și la duș, este nevoie de o centrală cu o putere de cel puțin 28-30 KW. Clienții pot opta pentru o cenrală mixtă, sau, pentru un confort sporit, se poate opta și pentru o centrală cu boiler încorporat, sau centrale care produc doar încălzire. În acest ultim caz, producerea de apă caldă se face prin cuplarea la un boiler indirect. Cu cât volumul de apă stocat este mai mare, cu atât crește și confortul utilizatorilor”, a explicat pentru ziarul PROFIT, ing. Ioan Cornescu specilist in cadrul unei cunoscute firme de profil din Argeş

Centralele în condensare sunt mai scumpe la achiziție, dar mai ieftine la utilizare

O altă mențiune importantă, referitoare la centralele termice, este că ele se împart în două categorii: centrale clasice și centrale termice în condensare. Cele în condensare au devenit tot mai cunoscute în ultimii ani, datorită eficienței lor demonstrate.
„Centralele termice în condensare ajung la o eficiență energetică de până la 110%, în timp ce variantele clasice abia dacă depășesc 90%. Acest lucru înseamnă un consum de combustibil mai mic cu până la 35%, pentru a produce aceeași cantitate de căldură”, continuă ing. Ioan Cornescu .
Este drept, centralele în condensare sunt considerabil mai scumpe decât cele clasice, dar prețul inițial mai mare se amortizează în primii trei ani, prin economiile făcute, asigură specialiștii. În general, durata medie de viață a unei centrale este de zece ani. Prin urmare, prin achiziția unei centrale în condensare, clienții pot economisi în acest răstimp mai mult de jumătate din prețul unei centrale noi. Indiferent dacă se optează pentru o centrală clasică sau prin condensare, cel mai important este să se pună accent pe siguranța în exploatare.
„O centrală modernă oferă siguranță maximă. Există siguranță la lipsă de gaz, protecție pentru momentele în care nu există apă în instalație, gazele arse sunt evacuate în siguranță, există protecție dublă anti-îngheț. Poți să fii sigur că ai o centrală sigură care centrala ta e marcată CE, dovadă a faptului că totul a fost restat și verificat conform normelor Comunității Europene”, a detaliat Ioan Cornescu
Sunt indicați vânzătorii care oferă garanție și post-garanție pe măcar jumătate din timpul de utilizare a centralei
În cazul în care apar probleme, ele sunt semnalate pe displayul centralei. Vânzătorii oferă garanție și post garanție, iar clienții sunt sfătuiți să aleagă pachetul cel mai avantajos și să folosească exclusiv serviciile firmelor de reparații specializate în domeniu. Producătorii au rețele autorizate de sute de centre de asistență tehnică la nivelul întregii țări, iar unii oferă garanție pe jumătate din timpul de utilizare a centralei, deci aproximativ cinci ani.
„Românii par să fi înțeles importanța pachetelor de servicii oferite de vânzători. Pe măsură ce au început să caute modele mai complexe, cu funcții care îi sporesc randamentul și să scadă consumul de combustibil, ei apreciază serviciile de garanție și post garanție mai mult decât prețul, așa cum se întâmpla înainte”, spune ing. Ioan Cornescu .
Centralele termice par să se transforme dintr-o opțiune, într-o necesitate, în condițiile în care se anunță o iarnă grea, mai ales în Piteşti.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Ursula von der Leyen, criticata de Ombudsmanul european

Publicat

in

Intr-un raport prezentat astazi, Ombudsmanul european, Emily O’Reilly, cere sprijinul Parlamentului European, in mod oficial, pentru a pune presiune pe Comisia Europeana pentru a prezenta public anumite documente, cerute conform normelor  de transparenta. Ombudsmanul UE atrage atentia ca sunt intarzieri uriase in prezentarea documentelor cerute de cetatenii europeni, iar numarul plangerilor creste. De exemplu, anul acesta, in primele 8 luni, au fost de patru ori mai multe plangeri la adresa Comisiei condusa de Ursula von der Leyen, pentru nepublicarea unor documente, decat in tot anul 2020. Von der Leyen are, oricum o problema, cu accesul la documentele publice din vremea vaccinurilor Pfizer, cumparate in conditii ultrasecrete de sefa comisiei. Mai multe detalii aici https://newsin.ro/comisia-von-der-leyen-campioana-la-secrete/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Accident la Curtea de Argeș – Pieton lovit de mașină

Publicat

in

În urmă cu puțin timp, un grav accident rutier s-a produs în municipiul Curtea de Argeș, zona Târgul săptămânal, în care un pieton ar fi fost acroșat de un autoturism.

Intervin pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș cu o autospecială de intervenție, alături de un echipaj SAJ .

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend