NATIONAL
Dieta vegetariană este asociată unui risc mai mare de depresie însă cauzele îi lasă pe cercetători perplecși
Publicat
acum 3 aniin
De
adminDietele vegetariene ar putea fi legate de un risc mai ridicat de depresie, potrivit unei meta-analize uriașe realizate de cercetătorii de la Universitatea Bochum din Germania, scrie IFL Science.
Cercetarea, care a fost realizată pe aproape 50.000 de persoane, întărește constatările unor studii anterioare care au legat renunțarea la carne cu o probabilitate mai ridicată de depresie însă motivele fenomenului rămân în continuare necunoscute.
Pentru a identifica o potențială corelație, cercetătorii germani Sebastian Ocklenburg și Jette Borawski au realizat o meta-analiză pe scară largă asupra studiilor publicate care au comparat indicatorii privind depresia ale unor persoane vegetariene și ale unora care consumă carne.
După eliminarea datelor duplicat în analiză au rămas 8.057 de vegetarieni și 41.832 de persoane non-vegetariene.
Deși eșantionul a fost mare, mulți dintre participanți au provenit din țări similare astfel că diversitatea studiului este relativ scăzută.
Cercetătorii au folosit apoi un program de statistică pentru a analiza multitudinea de studii pentru a găsi suficiente date considerate relevante.
Speculații privind cauzele depresiei în rândul vegetarienilor
După analizarea tuturor datelor oamenii de știință au descoperit o creștere semnificativă a indicatorilor legați de depresie în rândul persoanelor vegetariene comparativ cu cele care consumă carne.
Cercetătorii subliniază însă în lucrarea pe care au publicat-o că nu vor să tragă concluzii pe baza rezultatelor, nefiind clar dacă legătura este una cauzală provenită de la dietă sau dacă persoanele depresive au o probabilitate mai ridicată de a alege o dietă vegetariană.
De exemplu, într-unul dintre studiile incluse în analiză rezultatele arată că adesea persoanele cu simptome de depresie au renunțat la carne după apariția acestora, sugerând că legătura nu este una cauzală.
Acesta sugerează că depresia ar putea face unele persoane mai atente privind ceea ce consumă sau că depresia ar putea duce la o empatie mai ridicată față de animale.
Însă acestea sunt doar speculații în momentul de față. Acum că au stabilit această legătură, cercetătorii vor să realizeze mai multe studii pentru a înțelege natura sa.
Primul pas ar fi includerea mai multor țări în studii întrucât multe din acestea au fost realizate într-un număr mic de țări.
Citește și:
Poate vrei sa citesti
Eveniment rar în campania electorală din SUA. Cu ce lider străin plănuiește Donald Trump să-și facă apariția în disputatul stat Pennsylvania
Armenia a anunțat că a dejucat o tentativă de lovitură de stat / Conspiratorii fuseseră pregătiți trei luni în Rusia
fanatik.ro: Toate trenurile București-Oltenița, suspendate de ANPC. Călătorii, disperați în gara Titan Sud: ”Cu ce mai ajungem acasă în seara asta?”
Firmele vechi, excluse de la finanțările Startup Nation 2024, program de aproape 450 milioane EUR de la UE și bugetul de stat
Kelemen: Avem nevoie de republica cetățenilor, nu a funcționarilor și a politicienilor. Avem nevoie de un stat care nu strivește cetățenii
Simion, răspuns neașteptat: care ar fi primul șef de stat pe care l-ar suna dacă va deveni președinte
NATIONAL
Judecătorii din CSM, nemulțumiți de discuțiile de la MJ: Persistă gravele vulnerabilități constituționale, cu risc de afectare a independenţei justiției
Publicat
acum 7 minutein
19 septembrie 2024De
adminConsiliul Superior al Magistraturii (CSM) a emis astăzi un comunicat în care își exprimă îngrijorarea cu privire la intenția Ministerului Justiției de a centraliza infrastructura IT a instanțelor. Aceasta vine în urma unei întâlniri desfășurate pe 17 septembrie între reprezentanții CSM și Ministerul Justiției, menită să abordeze problemele de constituționalitate ridicate de această propunere.
CSM a subliniat că, deși s-a ajuns la anumite înțelegeri de principiu, detaliile comunicate public de Ministerul Justiției diferă semnificativ de cele discutate. Mai mult, minuta întâlnirii nu a fost nici semnată, nici agreată de CSM înainte de publicarea comunicatului ministerului, ceea ce a stârnit surprinderea și rezervele Consiliului.
Independența Justiției, un principiu dundamental
Un punct central al discuțiilor a fost necesitatea ca gestionarea sistemului IT să fie transferată de la puterea executivă către autoritatea judecătorească. Una dintre variantele analizate a fost implicarea Înaltei Curți de Casație și Justiție în administrarea acestui sistem. Totuși, soluția tehnică propusă de Ministerul Justiției, care implică cedarea unui cont de administrare a domeniului just.ro către Înalta Curte, a fost descrisă de CSM ca fiind doar una dintre opțiunile discutate, și nu o soluție finală. Această propunere necesită, potrivit Consiliului, o analiză tehnică aprofundată înainte de a putea fi agreată.
Probleme tehnice și juridice mai ample
Problema nu se rezumă doar la serverele Ecris, subliniază CSM, ci include și aspecte legate de Dosarul Electronic Național, de rețeaua de calculatoare gestionată de Ministerul Justiției, de statutul specialiștilor IT din instanțe, precum și de necesitatea transferării guvernanței IT către autoritatea judecătorească. Aceste aspecte complexe vor face obiectul unor discuții tehnice detaliate, în cadrul unui grup de lucru comun.
Vulnerabilități constituționale și independența justiției
Un alt aspect notabil este faptul că Ministerul Justiției a recunoscut implicit problemele semnalate prin Hotărârea Secției pentru Judecători nr. 1519/2024. Aceasta sublinia riscul de afectare a independenței justiției și a separației puterilor în stat, în contextul în care gestionarea infrastructurii IT a instanțelor ar fi centralizată la nivelul puterii executive.
CSM avertizează asupra existenței unor vulnerabilități grave în această privință și subliniază că orice soluție propusă trebuie să fie conformă cu principiile constituționale care guvernează independența justiției.
Angajamentul pentru cooperare instituțională
În final, Consiliul Superior al Magistraturii salută continuarea discuțiilor la nivel tehnic și instituțional, exprimându-și deschiderea pentru cooperare. Totuși, CSM subliniază că această colaborare trebuie să respecte principiul loialității și să nu pericliteze independența justiției. Consiliul va continua să semnaleze toate aspectele care pot pune în pericol această independență, contribuind astfel la consolidarea statului de drept.
NATIONAL
Eveniment rar în campania electorală din SUA. Cu ce lider străin plănuiește Donald Trump să-și facă apariția în disputatul stat Pennsylvania
Publicat
acum 23 de minutein
19 septembrie 2024De
adminCandidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, plănuieşte să se prezinte duminică alături de preşedintele polonez Andrzej Duda în disputatul stat electoral Pennsylvania, informează Reuters, care citează două surse familiare cu subiectul, scrie AGERPRES.
Detaliile unei apariţii comune nu sunt încă finalizată, a spus una dintre surse despre acest plan, care este încă privat, şi care a solicitat să îşi păstreze anonimatul. Însă dacă intenţia se va concretiza, ea ar marca un exemplu rar al unui lider străin care apare alături de un candidat la preşedinţia SUA în campania electorală.
Preşedintele polonez Andrzej Duda, al cărui mandat expiră în 2025, a fost unul din partenerii internaţionali preferaţi ai lui Donald Trump în timpul preşedinţiei sale (2017-2021), iar cei doi s-au descris drept prieteni. Ultima lor întâlnire a avut loc la New York, în luna aprilie.
Şefa cancelariei prezidenţiale, Malgorzata Paprocka, a declarat că biroul preşedintelui Duda nu a iniţiat o întâlnire cu Donald Trump şi nici nu a confirmat că aceasta va avea loc.
Ea a spus că atât Duda, cât şi Trump au fost invitaţi de organizatori la dezvelirea unui Monument al Solidarităţii.
“Nu am o confirmare certă în acest moment dacă preşedintele Trump va fi acolo. Noi, ca birou al preşedintelui, nu suntem organizatori ai acestei întâlniri”, a precizat sursa citată.
Lideri importanți sunt așteptați să sosească în SUA
Importanţi lideri din întreaga lume sunt aşteptaţi să sosească în SUA în zilele următoare pentru a participa la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a ONU. Multe delegaţii străine au contactat deja aliaţi ai fostului preşedinte în încercarea de a intra în legătură cu Donald Trump sau consilierii săi de politică externă, potrivit mai multor persoane familiare cu aceste conversaţii.
Marţi seară, la o primărie din Michigan, Donald Trump a afirmat că se va întâlni cu prim-ministrul indian Narendra Modi săptămâna viitoare.
Una dintre surse a spus că Trump şi Duda urmează să îşi facă apariţia la o biserică catolică, polonezo-americană, aflată într-o suburbie din nordul oraşului Philadelphia.
Ştirea despre o astfel de vizită comună a fost transmisă pentru prima dată de site-ul local de informaţii LevittownNow.com din Pennsylvania.
Echipa de campanie a lui Donald Trump şi ambasada Poloniei la Washington nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.
Americanii de origine est-europeană au devenit un bloc de alegători al căror vot este râvnit atât de republicanul Donald Trump, cât şi de rivala sa democrată, vicepreşedinta Kamala Harris.
În timpul unei dezbateri din Philadelphia, la începutul lunii septembrie, Kamala Harris a făcut referire la populaţia polono-americană din Pennsylvania, sugerând în acelaşi timp că Donald Trump nu ar fi un puternic apărător al Poloniei dacă aceasta ar fi atacată de Rusia.
Echipa de campanie a candidatului republican a respins această afirmaţie, replicând că doar Donald Trump poate negocia în mod eficient cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a pune capăt războiului din Ucraina.
NATIONAL
VIDEO Mircea Geoană, povești din tinerețe: ‘Eram frumuşel, am fost sportiv, dar cam timiduţ cu fetele’
Publicat
acum 25 de minutein
19 septembrie 2024De
adminCandidatul independent pentru funcţia de preşedinte al României Mircea Geoană se descrie ca fiind un elev ”poznaş” la Liceul ”Sfântul Sava” din Capitală, acolo unde a învăţat. În privinţa fetelor, el spune că a fost ”timiduţ”. Geoană şi-a amintit că i-a făcut curte unei fete din Giuleşti, dar că aceasta nu i-a dat vreo şansă.
”Este locul care pe mine m-a făcut om. Am făcut un TedEx în sala de spectacole unde cântam în orchestra rock a liceului, la bas (…). Am fost eliminat de câteva ori, am fost poznaş. Am fost clasă de băieţi. Erau mulţi copii pe vremea aia, erau decreţeii în acţiune (…). Era destul de meritocratic liceul, era pe bune, pe toceală. Am intrat cu 9.40, am terminat mai slab. Am terminat binişor, dar a fost adolescenţa şi atunci noi ne revoltam. Liceul a fost destul de strict (…). Au fost ani fantastici. Aveam discuri de muzică occidentală, un coleg ştia să facă rost de discuri. Era închiderea perioadei de deschidere”, a declarat Mircea Geoană, la Antena 3, într-un interviu difuzat miercuri seară, potrivit news.ro.
Întrebat dacă a fost îndrăgostit în timpul liceului, Mircea Geoană şi-a amintit de o colegă care locuia în Giuleşti şi căreia i-a făcut curte, însă fără succes.
”Eram frumuşel, în sensul că eram în echipa de baschet, în echipa de fotbal, am fost sportiv, dar cam timiduţ cu fetele. Am făcut curte unei fete de la A, una înaltă, frumoasă. Era din Giuleşti. Îmi aduc aminte că mergeam pe jos în Giuleşti să îi fac curte fetei, dar fără succes pentru că… asta e”, a povestit Geoană.
Candidatul independent la Preşedinţia României a menţionat şi importanţa şcolii pe care a urmat-o.
”Aici e o statuie nouă a lui Nicolae Bălcescu. Bălcescu a fost elev la Sfântul Sava. I.G. Duca, Brătienii, Regele Mihai a făcut aici şcoala. E prima şcoală de limba română, făcută de Gheorghe Lazăr. Cuza a separat Academia Domnească în Liceul Sfântul Sava şi Universitatea din Bucureşti. Deci ăsta a fost primul aşezământ şi de aia a rămas cel mai bun din ţară”, a spus Geoană.
Întrebat despre discrepanţa între vârfurile din educaţie şi analfabeţii funcţional, în România, Geoană a afirmat că aceasta este cea mai mare problemă a României.
”Cred că e cea mai mare dramă a României, dacă te uiţi în sensul naţional, de ţară, de oameni. Cred că nu a avut România niciodată, în ultimii… nici între războaie că atunci era o politică sistematică să iei copiii de la ţară să le dai cămin la oraş (…). În perioada comunistă, cu toate păcatele sale, era investit în ceva mai egalitarist. Acum cred că avem cea mai nedreaptă societate pe care am avut-o în ultimii 70-80 de ani. Şi este ciudat să fii în Europa, economia să crească, să ai resurse şi să ai copii de la ţară care să nu facă liceul, să nu poată să îşi facă viaţa. Cred că este cea mai mare problemă a României şi cred că este o problemă atât de dureroasă că nici măcar nu are rost să o punem în ton politic. Problema e ce facem cu situaţia asta. Şi aşa cum spun şi în cartea mea, dacă şcoală nu e, nimic nu e”, a declarat Mircea Geoană.
NATIONAL
Primul ministru PSD care sare în apărarea lui Iohannis: E dreptul lui fundamental să candideze la Senat
Publicat
acum 33 de minutein
19 septembrie 2024De
adminCandidatura lui Klaus Iohannis la o funcție de senator e susținută fără echivo de PSD. Un ministru a ieșit tare la rampă. Dreptul de a candida este unul fundamental care nu poate fi luat nimănui, a declarat ministrul Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan. Gruia spune că nu există niciun motiv pentru care Klaus Iohannis să nu poată candida la un mandat de senator, în timpul mandatului de președinte.
Bogdan Gruia Ivan a declarat, miercuri seară, la România TV, că PSD trebuie să vadă proiectul depus de PNL în Senat în forma lui finală pentru a decide dacă îl va vota sau nu.
„Important e următorul lucru: nu văd care este problema. Dacă președintele României, domnul Klaus Iohannis, vrea să candideze poate să o facă. (…) Dreptul fundamental al cuiva de a candida și de a fi ales – dacă nu e o situație de incompatibilitate din cauza unei sentințe definitive date de o instanță din România – este inalienabil. Eu sunt ministru, dar vreau să candidez în continuare pentru Camera Deputaților. Dacă, în timp ce sunt ministru, mă duc și candidez pentru Camera Deputaților, ceva absolut normal, asta fac mai mulți colegi, mi se pare absolut normal. Ca și în cazul lui, dacă e decizia să candideze, să o facă. Eu nu sunt un fan Klaus Iohannis, toată lumea știe asta. Dar ce e adevărat, e adevărat. Nu poți să oprești omul dacă are dreptul să candideze, să nu candideze. Ca oportunitate, e altă discuție”, spune Ivan.
Ministrul a mai spus că dreptul de a candida este un drept fundamental, garantat de Constituție, care nu poate fi luat nimănui.
Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a confirmat că PNL a depus un proiect de lege prin care i se va permite președintelui ca în ultimele trei luni de mandat să poată candida pentru o funcție aleasă în Parlamentul României.
NATIONAL
Nicolae Ciucă, despre bătălia de la Nassirya: Un general britanic a venit a doua zi la noi să vadă dacă ne-am îndeplinit misiunea. Nu este vorba de a brava
Publicat
acum 37 de minutein
19 septembrie 2024De
adminPreşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, în legătură cu bătălia de la Nassirya, că a doua zi un general britanic a venit la militarii români să vadă dacă şi-au îndeplinit misiunea. El a precizat că nu este vorba de a brava şi că niciodată nu a spus că ei au făcut ceva ieşit din comun.
Nicolae Ciucă a fost întrebat, miercuri, la Digi 24, dacă a participat sau nu la lupta de la Nassirya.
“Am fost cu oamenii mei în două operaţii majore, prima în 2002, în Afganistan, a doua în 2004, în Irak. În ambele mi-am condus oamenii din fruntea lor. Nu am lipsit niciodată din operaţiile majore. Am fost tot timpul cu ei. Tot ceea ce apare în acel material mi se pare absolut denigrator pentru tot ceea ce a însemnat activitatea şi … (…) Nu m-am uitat la material, mă credeţi? Şi nici nu vreau să mă uit”, a declarat Ciucă, potrivit news.ro.
El a oferit detalii despre acea luptă.
”Am fost cu oamenii şi vă rog să luaţi în calcul un amănunt absolut important: de ce nu apare în acel reportaj niciun militar de la Batalionul 26 dintre cei care au fost acolo? Din moment ce un general nu îşi aduce aminte dacă am fost acolo sau nu, eu vă prezint date şi articole cu comandantul diviziei de la Basra, un general de două stele britanic care a venit la noi în teren, a doua zi, după ce s-au întâmplat toate aceste chestiuni, să se convingă că ne-am îndeplinit misiunea. Nu este vorba de a brava. Nu am spus niciodată chestiunea asta. Nu am spus niciodată că noi am făcut ceva ieşit din comun. Atunci s-a întâmplat la prima dată după Al Doilea Război Mondial Armata Română să fie implicată într-o acţiune în care s-a tras pentru prima dată cu muniţie de război. În noaptea aia s-au tras peste 3.500 de cartuşe. S-a reacţionat cu tot armamentul din dotare”, a afirmat preşedintele PNL.
El a dezvăluit care a fost ordinul din ţară pentru activitatea desfăşurată în Irak.
”Am avut ordin din ţară să ne respectăm mandatul. Şi mi-am respectat mandatul şi mi-am îndeplinit misiunea cu militarii Batalionului”, a menţionat Ciucă.
Recorder a publicat, sub titlul ”Mitul eroului de la Nassiriya. Mărturiile generalilor italieni care au coordonat bătălia”, mărturiile unor generali italieni care au condus trupele NATO din oraşul irakian Nassiriya în 2004, perioadă în care Ciucă conducea ”Scorpionii Roşii”. Cei doi generali relatează că românii nu au fost implicaţi direct în lupte, ci au asigurat protecţia în zona Suq al Shuyukh, în afara oraşului.
NATIONAL
Mircea Geoană propune o soluție la o temă arzătoare pentru România: ‘Riscăm să scăpăm de sub control chestiunea drogurilor’
Publicat
acum 41 de minutein
19 septembrie 2024De
adminCandidatul independent la Preşedinţia României Mircea Geoană a declarat că se amplifică problema drogurilor din România şi, dacă nu sunt „stârpiţi” traficanţii şi reţelele de droguri, problema va deveni la fel de gravă ca în ţările occidentale, unde autorităţile nu mai fac faţă. Geoană crede că statul român ar trebui să pună accentul pe prevenţie, în cazul drogurilor.
„Chestiunea drogurilor cred că se amplifică şi riscăm să o scăpăm de sub control. Ce se întâmplă? Statele slabe, cu politică slabă, cu administraţie slabă, cu politicieni care nu sunt suficient de competenţi, inevitabil se bazează pe zona dură a statului. Şi la noi, cu drogurile, pe bună dreptate, tot ce înseamnă dealer, tot ce înseamnă reţele de traficanţi de droguri trebuiesc stârpiţi”, a declarat Mircea Geoană, într-un interviu difuzat, miercuri seară, la Antena 3, potrivit news.ro.
Mircea Geoană a atras atenţia că sunt doar câteva ONG-uri şi poate o clinică privată care reabilitează tinerii consumatori de droguri.
„Dar nu este suficient. Statul român încearcă să stea cu pedala pe pedeapsă, pe pedeapsă, pe pedeapsă, puşcărie, puşcărie, puşcărie. Ok, pentru cei care merită, dar nimeni nu se uită la partea de prevenţie. Nimeni nu discută cu părinţii. Nu există în România, în afară de cred că un ONG sau două şi poate există o clinică privată, pentru reabilitarea acestor copii, acestor tineri”, a argumentat Geoană.
De asemenea, Mircea Geoană a afirmat că tinerii care consumă droguri trebuie priviţi ca victime, nu ca infractori.
„Este o problemă pe care, dacă nu o abordăm de la cap la cap riscăm să devină, în România, o problemă la fel de gravă ca în ţările occidentale care în clipa de faţă nu mai pot să facă faţă. Deci da, fermitate, legislaţie, dar copiii trebuie priviţi nu ca infractori, ci ca victime. Generaţia asta, pe vremea noastră noi nu aveam anxietăţile şi întrebările. Era mai predictibil. Tinerii de astăzi au probleme şi de natură emoţională, de natură psihică, sunt mult mai vulnerabili la astfel de chestiuni”, a spus Geoană.
Judecătorii din CSM, nemulțumiți de discuțiile de la MJ: Persistă gravele vulnerabilități constituționale, cu risc de afectare a independenţei justiției
Eveniment rar în campania electorală din SUA. Cu ce lider străin plănuiește Donald Trump să-și facă apariția în disputatul stat Pennsylvania
VIDEO Mircea Geoană, povești din tinerețe: ‘Eram frumuşel, am fost sportiv, dar cam timiduţ cu fetele’
Primul ministru PSD care sare în apărarea lui Iohannis: E dreptul lui fundamental să candideze la Senat
Nicolae Ciucă, despre bătălia de la Nassirya: Un general britanic a venit a doua zi la noi să vadă dacă ne-am îndeplinit misiunea. Nu este vorba de a brava
Se dă startul celui mai frumos eveniment al toamnei în Argeș: ROD CU SPOR – târgul de produse tradiționale de la Muzeul Golești
El este tânărul din Curtea de Argeș care s-a sinucis la Vidraru – George Țelinoiu era fotograf iar familia sa avea o afacere in același domeniu
Grecii fac minuni în munții din România: Imagini spectaculoase cu tunelurile care străpung Carpații
VIDEO – ARGEȘEAN ARESTAT PENTRU TRAFIC DE PERSOANE ȘI PROXENETISM
Prin Pitești și Curtea de Argeș, calea ferată de mare viteză București – Budapesta prinde contur – VEZI TRASEUL COMPLET
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc
PITEȘTI
PRO ARGEŞ TV – O nouă televiziune pentru argeșeni a primit undă verde de la CNA
Consiliul Național al Audiovizualului a adus o veste bună pentru telespectatorii din Argeș, aprobând în ședința de ier, în unanimitate,...
Prin Pitești și Curtea de Argeș, calea ferată de mare viteză București – Budapesta prinde contur – VEZI TRASEUL COMPLET
Realizarea unei linii de cale ferată de mare viteză între București și Budapesta, proiect convenit luna trecută de premierul Marcel Ciolacu și...
Turneul național de lansare a cărții „Corneliu Vadim Tudor și România Mare – o moștenire pentru viitor” continuă la Pitești
Joi, 19 septembrie 2024, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu, sala de conferințe, între orele 18:00 – 20:00, va avea loc...
S-A DECIS: Teatrul de Vară din Ștrand, aflat în plin proces de modernizare, va purta numele marelui naist Gheorghe Zamfir
Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a informat azi dimineață că, după ce maestrul Gheorghe Zamfir și-a dat acordul, s-a mai...
Curtea de Argeș
El este tânărul din Curtea de Argeș care s-a sinucis la Vidraru – George Țelinoiu era fotograf iar familia sa avea o afacere in același domeniu
Așa cum relatam într-o știre anterioară, o tragedie fără limite a avut loc în această dimineață în Argeș după ce...
Sinucidere șocantă! Un bărbat de 34 ani din Corbeni s-au aruncat în gol de pe Barajul Vidraru
Sinucidere șocantă în Argeș. Un bărbat s-a aruncat în gol la 112 m înălțime de pe Vidraru. Cu puțin timp...
VIDEO | Accident grav la Băiculești – A PLONJAT CU LOGANUL ÎN CANAL
Un grav accident rutier în care este implicat un autoturism s-a produs in aceasta dimineata in comuna Băiculești, pe drumul...
DSV a făcut prăpăd! Zeci de amenzi și zeci de tone de alimente retrase din magazinele din Argeș
Inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș au efectuat 154 controale în cursul lunii august...
ACUM! Accident grav la Mălureni, în Argeș
Un grav accident rutier s-a produs in urma cu putin timp produs în comuna Malureni, satul Zărnești. Potrivit informatiilor este...
Mioveni
ARGEȘ | Tineri, reținuți de polițiști pentru falsificarea și folosirea de adeverințe medicale false
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, în dimineața zilei de 05 septembrie a.c., au pus în aplicare un...
Primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și școlile din Argeș
Până la sfârșitul lunii septembrie primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și...
ISU Argeș angajează personal – 30 pompieri și 6 șoferi VEZI DETALII
Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Argeș scoate la concurs un număr de 36 de posturi cu încadrare directă...
ATENȚE! Se prelungesc restricțiile de circulație pe roate drumurile din Argeș, din cauza caniculei
Restricțiile de circulație pe perioada codului roșu de caniculă vor fi impuse în continuare luni, 15 iulie, și marți, 16...
Câmpulung
ARGEȘ | Un bărbat de 38 ani și-a snopit mama în bătaie, în plină stradă
Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria...
Elena Lasconi neagă faptul că Primăria Câmpulung e anchetată de Parchetul European: „Știu cine a plătit minciuna şi cine a dat-o în presă”
Lidera Uniunii Salvați România (USR), Elena Lasconi, care este și candidata formațiunii în alegerile prezidențiale, a respins vineri seară afirmaţiile...
VIDEO Elena Lasconi, interviu cu Mihai Gâdea: A ciocnit o prună cu vedeta Antenei 3 și i-a prezentat cățelușa Hermesina. „România e super pregătită pentru un președinte femeie”
„Mi-aș dori să fiu președintele care unește și sunt sigură că pot să fac asta. Sunt sigură, uită-te la mine”,...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO, ACUM! Incendiu devastator la Zigoneni, lângă PETROM Curtea de Argeș
- ACTUALacum o săptămână
ANUNȚ DECES!
- NATIONALacum 2 săptămâni
Doliu în presa din România: Un cunoscut jurnalist a murit. ‘Era personaj mare, mare și super deștept’
- ACTUALacum 2 zile
Se dă startul celui mai frumos eveniment al toamnei în Argeș: ROD CU SPOR – târgul de produse tradiționale de la Muzeul Golești
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO, ACUM ! Accident groaznic la Tigveni
- ACTUALacum 2 săptămâni
ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – Soț și soție la spital în stare gravă
- ACTUALacum 2 săptămâni
ATENȚIE! Sâmbătă se închide complet Transfăgărășanul între Cetatea Poienari și Bâlea Lac
- ACTUALacum 9 ore
El este tânărul din Curtea de Argeș care s-a sinucis la Vidraru – George Țelinoiu era fotograf iar familia sa avea o afacere in același domeniu