Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dezvoltatorul de jocuri Amber a raportat o cifră de afaceri record de 50 de milioane de lei, în primele șase luni ale anului

Publicat

in

Amber Studio, dezvoltator independent de jocuri video, raportează o cifră de afaceri record de 50 de milioane de lei în primele șase luni ale anului 2021, o creștere de 45% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru întregul an 2021, compania antreprenorială estimează o cifră de afaceri de 117 milioane de lei și are în vedere continuarea extinderii geografice, potrivit mediafax.ro.

„În prima jumătate a anului 2021, Amber înregistrează o cifră de afaceri record datorită creșterii cu 45% a veniturilor, în linie cu rata anuală compusă de creștere pe care am raportat-o în ultimii patru ani. Odată ce am ajuns la un număr de peste 800 de angajați, operațiunile noastre au devenit mai complexe și mai mature, fiind prezenți pe două continente. Cu toate acestea, în ciuda dimensiunii afacerii, ne menținem flexibilitatea și, mai presus de toate, reputația noastră de a dezvolta produse de calitate pentru branduri globale importante. Acest lucru se traduce direct în rezultatele noastre, precum și în perspectivele bune pe care le avem pentru acest an – să atingem o cifră de afaceri de 117 milioane de lei, cele mai bune rezultate înregistrate vreodată pe piața locală de un studio independent,” a declarat Mihai Pohonțu, Președinte Executiv, Amber.

Din cifra de afaceri de 50 de milioane de lei generată în prima jumătate a anului, 65% din venituri au provenit din activitatea de cercetare-dezvoltare – dezvoltare de jocuri și restul de 35% din servicii de asistență pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calității, asistența pentru clienți și localizare. În conformitate cu rezultatele istorice și cu specificul industriei de jocuri video, veniturile companiei au provenit din piața globală, în special din partea clienților din SUA. Amber colaborează cu branduri precum Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, Raw Fury și alți.

În prima parte a anului 2021, dezvoltatorii Amber au lucrat la realizarea completă a cinci jocuri pentru mobil, PC și console. Unul dintre acestea a fost Tetris Beat, publicat de N3TWORK și co-dezvoltat de Amber. Jocul, care a fost lansat exclusiv pe Apple Arcade în august 2021 și poate fi jucat și pe Apple TV, a ajuns pe primul loc la nivel mondial în ceea ce privește numărul de descărcări în prima săptămână după lansare. Un alt joc dezvoltat de Amber va fi lansat în acest an.

„Amber este o companie deținută de angajați, iar aceștia sunt factorul cheie din spatele rezultatelor noastre excelente. Am închis prima jumătate a anului 2021 cu rezultate record și ne aflăm în fața unui nou capitol captivant în călătoria Amber, pregătiți să accesăm multiple oportunități pentru a ne accelera și mai mult creșterea. Analizăm diferite scenarii, inclusiv potențiale tranzacții transfrontaliere, parteneriate cu investitori strategici și chiar listarea la bursa locală sau internațională. Obiectivul nostru rămâne în continuare legat de crearea de valoare pe termen lung pentru echipele noastre, acționarii și clienții noștri,” a adăugat Jaime Giné, noul CEO al Amber începând cu august 2021.

Pentru întregul an 2021, Amber estimează o cifră de afaceri de 117 milioane de lei (28 de milioane de dolari), din care compania are deja confirmate aproximativ 104 milioane de lei (25 de milioane de dolari) conform contractelor semnate. Pentru a accelera în continuare creșterea, Amber are în vedere continuarea expansiunii la nivel internațional, prin tranzacții de tip M&A sau organic. În ultimii doi ani, compania s-a extins atât din punct de vedere geografic, cât și din punct de vedere al serviciilor oferite printr-o activitate robustă de tranzacții de tip M&A în care au fost vizate studiouri globale, specializate în mai multe genuri de jocuri. Astfel, în 2020, Amber a achiziționat două noi studiouri – Scorpius Games din București și KaraOkulta, o companie dezvoltatoare de jocuri cu sediul în Guadalajara, Mexic. Astăzi, cei peste 800 de angajați Amber lucrează pe două continente, în birouri din București, Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Montreal și Guadalajara. În plus, Amber intenționează să angajeze încă 100 de profesioniști în dezvoltarea de jocuri până la finalul anului.

În 2020, Amber a înregistrat o cifră de afaceri de 86 de milioane de lei, o majorare cu 50% față de aceeași perioadă din 2019. În perioada 2017 – 2021, rata de creștere anuală compusă (CAGR) a Amber este de 53%.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

LIVE TEXT Război în Ucraina: Volodimir Zelenski a cerut să se construiască rapid fortificații în zonele cheie

Publicat

in

Volodimir Zelenski a cerut, într-un mesaj video, să se construiască rapid fortificații în zonele cheie în care este nevoie de consolidări, amenințate de ofensiva rusă. „Asta înseamnă, desigur, o mai mare atenție la sectoarele din Avdiivka, Mariinka şi altele din regiunea Doneţk care vor primi o atenţie maximă. În regiunea Harkov înseamnă sectorul Kupiansk şi linia de apărare Kupiansk-Lîman”, a spus Zelenski.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina.

UPDATE 2 decembrie: 03.00: Zelenski: Războiul cu Rusia a intrat într-o nouă etapă

Volodimir Zelenski, spune că războiul cu Rusia se află într-o nouă etapă, iar iarna ar urma să complice luptele, după o contraofensivă de vară care nu a dat rezultatele scontate din cauza lipsei persistente de arme şi de forţe terestre, relatează Associated Press, conform News.ro.

„Avem o nouă fază a războiului, iar acesta este un fapt”, a declarat Zelenski într-un interviu în Harkov, în nord-estul Ucrainei, unde preşedintele a venit într-un tur al zonelor de război, menit să ridice moralul în regiune. „Iarna, în general, este o nouă fază a războiului”, adaugă el.

Continuarea aici

content-image

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Viktor Orban năruie speranțele Kievului: Aderarea Ucrainei la UE nu coincide cu interesele naţionale ale Ungariei

Publicat

in

În acest moment, aderarea Ucrainei la UE şi începerea negocierilor de aderare nu coincid cu interesele naţionale ale Ungariei, notează MTI, potrivit Rador Radio România.

Uniunea Europeană ar trebui mai întâi să încheie un acord de parteneriat strategic cu Ucraina, iar sprijinirea acestei ţări ar trebui rezolvată într-un mod transparent, în afara cadrului bugetului UE, a declarat premierul ungar Viktor Orbán, vineri, în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului public Radio Kossuth. Viktor Orbán recomandă ca la următoarea întâlnire a liderilor UE, care va avea loc peste două săptămâni, să nu fie luată nicio decizie cu privire la negocierile de aderare a Ucrainei la UE.

Potrivit premierului Ungariei, este o greşeală faptul că Executivul de la Bruxelles insistă ca liderii UE să includă acest subiect pe ordinea de zi a viitoarei consfătuiri. Acest subiect nu trebuie inclus pe ordinea de zi, Comisia Europeană trebuie să înţeleagă faptul că întâlnirea a fost prost pregătită, iar vinovat este Executivul de la Bruxelles – a spus prim-ministrul ungar. Comisia a propus să începem negocierile privind aderarea Ucrainei la UE, însă acest lucru nu coincide cu interesele multor state membre şi cu siguranţă nu coincide cu cele ale Ungariei, a subliniat Viktor Orbán. „Iar, noi suntem într-o situaţie suficient de bună pentru a avea curajul să spunem asta, indiferent de cât de multă presiune se pune pe noi” – a declarat şeful guvernului de la Budapesta. Pregătirea nu înseamnă că „se întocmeşte un document pe care toată lumea doar îl citeşte”, ci înseamnă să se negocieze cu toată lumea, să se analizeze şi să se armonizeze interesele fiecăruia – a accentuat Viktor Orbán. Iar, dacă s-a reuşit armonizarea şi există şanse pentru un acord, atunci să se facă o propunere – a subliniat premierul Ungariei.

Viktor Orbán a afirmat că, în privinţa chestiunii aderării Ucrainei la Uniunea Europeană, se poate prevedea că nu va exista un acord pe acest subiect, iar astfel, unitatea europeană ar avea de suferit. Unitatea UE poate fi protejată prin neincluderea pe ordinea de zi a problemelor asupra cărora nu există un acord – a adăugat Viktor Orbán. Premierul ungar a atras atenţia şi asupra faptului că tratatul de bază al Uniunii Europene nu conţine cuvântul „veto”, ci precizează că există anumite domenii în care deciziile pot fi luate doar dacă toate statele membre sunt de acord. Nu este vorba despre faptul că cineva a luat o decizie şi noi apelăm la veto, ci despre faptul că nu poate exista nicio decizie fără noi, a accentuat premierul maghiar, care a subliniat că „noi suntem Uniunea Europeană”. „Uniunea Europeană nu se află la Bruxelles, acolo se află birocraţii. Uniunea Europeană se află la Budapesta, la Varşovia, la Paris, la Berlin” – a spus Viktor Orbán.

Şeful executivului de la Budapesta a subliniat că nu trebuie să ne lăsăm forţaţi într-o situaţie în care să avem remuşcări pentru faptul că am împiedicat punerea în aplicare a unor decizii luate de alţii, întrucât Ungaria are tot dreptul să ia parte la luarea unei decizii numai dacă aceasta corespunde intereselor naţionale ale maghiarilor.

Premierul ungar a precizat că va pleda pentru ideea ca Uniunea Europeană să încheie mai întâi un acord de parteneriat strategic cu Ucraina. În opinia sa, acest lucru ar putea dura chiar şi 5-10 ani, iar în acest răstimp, Ucraina ar putea fi adusă mai aproape de UE. „Când vom vedea că putem coopera, atunci să punem în discuţie problema aderării”, însă acest lucru va fi posibil numai după nişte ani – a spus Viktor Orbán.

Premierul Ungariei a amintit că UE a făcut deja o astfel de greşeală: a început să negocieze cu Turcia, a promis acestui stat va deveni membru al UE, dar situaţia asta durează de 20-30 de ani, ceea ce este frustrant pentru toată lumea şi reprezintă un eşec. Viktor Orbán a atras atenţia şi asupra faptului că, în cazul Ucrainei, există multe întrebări la care nu se ştie răspunsul, întrucât ţara se află în război, sistemul său juridic şi politic funcţionează diferit de cel al unei ţări care duce o viaţă paşnică, aşadar nu se poate stabili dacă Ucraina respectă cadrul constituţional al statului de drept. În plus, nu se poate spune nici cât teritoriu are exact Ucraina, pe care Comisia Europeană dorşte să primească în UE, întrucât are teritorii care din punct de vedere legal îi aparţin fără îndoială, dar Rusia staţionează militar acolo. Nu ştim nici despre ce populaţie vorbim, pentru că oamenii se refugiază în mod constant din Ucraina şi nu ştim nici dacă dacă includerea agriculturii ucrainene pe piaţa liberă va fi benefică pentru fermierii statelor care sunt deja pe piaţa UE, sau dimpotrivă – a enumerat Viktor Orbán.

Potrivit fermierilor maghiari, sute de mii dintre ei ar da faliment dacă agricultura ucraineană ar face parte din sistemul european, a adăugat premierul Ungariei. Viktor Orbán a afirmat, de asemenea, că nu se ştie nici din ce bani ar fi sprijinită Ucraina în cazul aderării, deoarece dacă resursele financiare trebuie identificate în cele deja existente, atunci statele din Europa Centrală ar pierde o parte din acestea.

Punctul de vedere al Ungariei este că sprijinul ar trebui acordat Ucrainei în mod transparent, în afara bugetului UE, a declarat şeful guvernului de la Budapesta. Ar fi nevoie de un acord interguvernamental separat, în urma căruia să fie creat un fond financiar separat de susţinere a Ucrainei, la care fiecare ţară membră a UE să contribuie aşa cum consideră – a mai accentuat Viktor Orbán.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend