Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul copilului de 1 an și 7 luni din Brașov omorât în bătaie. Mama băiețelului a fost arestată

Publicat

in

Mama copilului de 1 an şi 7 luni, din Brașov, decedat din cauza neglijării şi abuzurilor fizice, a fost reţinută de procurori şi, ulterior, arestată.

„În baza art. 226 Cod procedura penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, (…) dispune arestarea preventivă a inculpatei (…), pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, (…) pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 5 iulie 2023 şi până la data de 3 august 2023, inclusiv. (…) Respinge cererea formulată de inculpată, prin avocat din oficiu, de luare a unei măsuri preventive mai uşoare. (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în soluţia postată miercuri pe portalul instanţelor de Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov.

Conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, femeia de 26 de ani şi-ar fi neglijat copilul minor, de la naşterea acestuia (decembrie 2021) şi până la decesul lui (iulie 2023).

„Astfel, inculpata l-a lăsat de mai multe ori în grija unor rude, nu i-a asigurat o alimentaţie corespunzătoare (ceea ce a avut drept consecinţă modificări scheletice şi organice), nu i-a asigurat o igienă corespunzătoare (minorul locuind în condiţii neigienice, nefiind spălat, purtând haine murdare). De asemenea, inculpata a adoptat o atitudine pasivă faţă de agresiunile la care era supusă victima minoră de către inculpatului P.M., aceasta tolerând violenţele la care era supus minorul, neintervenind sau plecând de acasă perioade lungi de timp. Ca urmare a acţiunilor şi inacţiunilor inculpatei, victima minoră a suferit multiple hematoame şi echimoze, de vechimi diferite, multiple plăgi superficiale de mici dimensiuni la nivelul nasului şi pe buza superioară, modificări scheletice şi organice ca urmare a unui alimentaţii necorespunzătoare, toate acestea având drept consecinţă punerea în primejdie gravă a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului”, a transmis, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie.

Anterior, a fost arestat şi concubinul mamei, un bărbat de 21 de ani, care este acuzat că l-ar fi bătut în mod repetat şi l-ar fi înfometat pe copil.

Băiatul de 1 an şi 7 luni a murit în noaptea de duminică spre luni, cauza decesului, stabilită în urma autopsiei, fiind o ruptură a unui vas cerebral.(Agerpres)

NATIONAL

Nicușor Dan, rezervat cu privire la candidatura lui Piedone: ‘Poziția dumnealui e oscilantă / Așteptăm să vedem’

Publicat

in

Poziția lui Cristian Popescu Piedone este oscilantă, spune Nicușor Dan, după ce primarul Sectorului 5 a anunțat că va candida la Primăria Capitalei.

„Am luat-o cu rezerve. Poziția dumnealui e oscilantă. Acum două-trei săptămâni a spus că o susține pe Gabriela Firea. Așteptăm să vedem”, spune Nicușor Dan despre candidatura lui Cristian Popescu Piedone.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a anunțat candidatura la Primăria Generală a Capitalei. De asemenea, el spune că la Sectorul 5 va candida fiul său, deputatul Vlad Popescu Piedone.

Citeste mai mult

NATIONAL

Paraplegia sau paralizia completă de la brâu în jos poate fi recuperată medical și în România

Publicat

in

Afecțiunile coloanei vertebrale și ale măduvii spinării de la nivelul regiunii dorsale pot duce la paraplegie, afecțiune cunoscută în limbajul popular ca paralizie de la brâu în jos.

Deși, în cele mai multe cazuri, această afecțiune este considerată ireversibilă în multe clinici din România, Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”, din Pantelimon, Ilfov, reușește să repună pe picioare, la propriu, cazuri grave și foarte grave.

Un rol important în recuperarea medicală îl are kinetoterapia, obiectivele principale fiind îmbunătățirea forței musculare, a flexibilității, exercițiul coordonării și mobilității zonei afectate. Programele de recuperare medicală sunt personalizate, în funcție de istoricul și afecțiunea fiecărui pacient, cuprinzând exerciții și tehnici de reeducare motorie”, explică specialista în kinetoterapie, Cătălina Gușe, de la Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”.

Paraplegia poate avea mai multe cauze, cele mai des întâlnite fiind traumele cauzate de accidentele rutiere sau diverse căzături, dar poate avea și cauze neurologice. Cel mai des întâlnit în spitalul nostru este sindromul Guillan Barre, spune kinetoterapeuta Cătălina Gușe, care ne oferă detalii despre tratamentul pe care pacienții cu un astfel de diagnostic îl urmează în Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”.

content-image

Pacienții încep programul de recuperare chiar din ziua internării. Mai întâi, îi învățăm pe pacienți cum să se mobilizeze cu noua sa incpacitate. La sala de kinetoterapie, programul începe prin mobilizarea în planul patului, în poziția întins pe spate. Aici putem folosi cușca Rocher, putem face mobilizări pasive, pasiv-active, active și active cu rezistență, desigur, cu ajutorul kinetoterapeuților. Ulterior, învățăm pacienții cum să-și facă transferul din poziția culcat și cum să se ridice în picioare și să înceapă să facă pași. Este indicat ca pacienții să înceapă recuperarea imediat după ce au fost diagnosticați. Cu cât lăsăm timpul să treacă mai mult, cu atât procesul de recuperare este mai lent”, spune Cătălina Gușe.

Spitalul de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative ”Sfântul Sava”, din Pantelimon, Ilfov este un centru de excelență, cu peste 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie. Aici se găsesc aproape 100 dintre cele mai performante echipamente de recuperare medicală, considerate astfel la nivel mondial. Cele mai multe dintre acestea sunt inovative, fiind aduse în premieră în România.

content-image

Programul de recuperare este intensiv, cu mai multe ședințe în fiecare zi, în funcție de patologia pacienților. Procedurile de recuperare medicală se efectuează fără pauze pentru sărbătorile legale, astfel încât exercițiile să aibă continuitate și eficiență, iar recuperarea să fie cât mai rapidă posibil, în funcție de tipologie.

În numai 6 ani de existență, spitalul a depășit numărul de 5.000 de pacienți recuperați medical, cele mai multe dintre cazuri fiind grave și foarte grave, cărora nu li se mai dădeau șanse că ar mai putea merge vreodată.

Internarea se face în saloane de 2 și 3 paturi, fiind incluse și 3 mese pe zi. Hrana pacienților este mereu proaspătă preparată în bucătăria proprie.

content-image

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend