Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Destinul încercat al Elenei. 15.000 de euro, prețul operației salvatoare

Publicat

in

Avem noi românii o vorbă: Un necaz nu vine niciodată singur. Este și cazul Elenei. O mamă greu încercată de soartă, din Piatra Neamț.

Elena BereaFoto: Asociația „Salvează o inimă”

“Mi-am văzut mai întâi copilul la un pas de moarte, imobilizat la pat, apoi am primit verdictul: cancer. Îmi amintesc și acum fața doamnei de la imagistică. M-a privit în ochi și mi-a răspuns așa: Cancerul e cancer, nu e bun sau rău. Nu-mi venea să cred ce îmi aud urechile… Nu puteam crede că mi se întâmplă tocmai mie. Mai ales după ce timp de trei ani trăisem o altă tragedie. Copilul meu a căzut de pe o schelă, de la 14 metri înălțime, în timp ce construia o hală industrială în Dej. Luni de zile am stat cu el prin spitale, a fost supus la nu mai puțin de 8 intervenții chirurgicale. O perioadă a fost imobilizat la pat. Acum se poate deplasa singur, însă doar pe distanțe mici. În ziua în care am schimbat o dramă cu alta am plâns, am urlat încercând sa înțeleg de ce Dumnezeu mi-a dat din nou mie să duc o asemenea povară”, ne-a mărturisit Elena cu vocea tremurândă.

Astfel, universul unei mame a fost zguduit din nou din temelii. Deși a fost încurajată de medici, care i-au explicat că în acest moment există tratament pentru afecțiunea de care suferă, analizele de laborator arătau tot mai rău.

“Am început de urgență chimioterapia. Fac naveta de la Piatra Neamț la București. Trebuie să plec la 12 noaptea, ca să ajung la 7 la spital pentru tratament. Este foarte greu, iar simptomele post-chimioterapie sunt îngrozitoare. Nu pot descrie starea de rău pe care o simt. Mă ține pe picioare doar chipul fiului meu, încurajările lui și îngrijorarea pe care i-o văd în priviri. Trebuie să îi demonstrez de sunt puternică!”

Pe lângă provocările emoționale, Elena trebuie să facă față și celor financiare. După mai multe ședințe de chimioterapie, Elena trebuie supusă unei operații de extirpare a ambilor sâni. Intervenția va fi făcută la Spitalul Memorial din București. Suma necesară, în valoare de 15.000 euro, reprezintă o povară suplimentară pentru Elena.

“Gândul că nu-s bani și nu poți să te cauți m-a făcut să clachez în repetate rânduri. Dacă în ultimii ani eu eram cea care îl încurajam pe el să nu renunțe, să mai facă un pas cu cadrul metalic și încă unul, acum fiul meu e cel care mă susține moral. Rolurile s-au inversat, el mă încurajează să continui lupta și nu am de gând să îl dezamăgesc.”

“15.000 de euro. Această sumă reprezintă șansa Elenei de a fi din nou alături de fiul meu, de a îi vedea zâmbetul în fiecare zi. Orice sumă virată în conturile Asociației „Salvează o inimă” o aduce mai aproape de vindecare, de viitorul pe care își dorește să-l aibă alături de familie și de toți cei dragi ei. Cancerul nu trebuie să fie un epilog, ci poate să rămână doar o tristă amintire. Depinde și de noi să schimbăm povestea de viață a Elenei. Donează și tu!” – Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/elena-berea/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Elena Berea!

Articol susținut de Asociația “Salvează o inimă” ​

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Revoltă contra ‘domnitorului’ George Simion în AUR: A început nebunia în teritoriu (Surse)

Publicat

in

AUR este un partid care stă pe un butoi cu pulbere, cu doar câteva zile înainte de alegeri. Nemulțumirile s-au acumulat în pre-campania electorală, dar în campania electorală oficială situația tinde să dea în clocot, iar ținta principală tinde să devină ”domnitorul” George Simion.

În pre-campania electorală, cei din AUR au dus o luptă contra cronometru pentru a avea candidați în toate localitățile, din toate județele. Acest lucru nu s-a reușit și, efectiv, AUR nu are candidați în toată țara.

Deși își făceau planuri că vor obține peste 20% la alegerile locale și europarlamentare, situația din teren se dovedește una mult mai complicată. AUR realizează ce înseamnă lipsa unui ”aparat de partid” și conștientizează forța reală a celor de la PSD și PNL, cei care au o rețea foarte vastă de candidați, de susținători și oameni cu foarte multă experiență în alegeri.

Revoltă împotriva ‘domnitorului’

Nemulțumirile celor din AUR încep să se îndrepte masiv către ”domnitorul” George Simion. Acesta este acuzat pentru faptul că a lucrat foarte mult la imaginea proprie, iar candidații AUR sunt lăsați să se descurce pe cont propriu.

Conform surselor noastre, în AUR există nemulțumiri majore pentru că George Simion i-a favoriza și promova doar pe oamenii care sunt cei mai apropiați de el. Simion este acuzat că pune relațiile personale înaintea interesului partidului.

De asemenea, în AUR există nemulțumiri majore și privind tema de campanie, care are ideea de a promova domnitorii români. În AUR au apărut și glume: ”Au crescut în sondaje Ștefan cel Mare și Vlad Țepeș, dar noi am scăzut”.

Afișele AUR cu domnitori:

content-image

Nici sondajele nu le sunt favorabile celor de la AUR. Cu doar câteva zile înainte de alegeri, în majoritatea sondajelor AUR se află între 14% și 17%, foarte departe de obiectivele partidului, care erau de peste 20% la alegerile europarlamentare.

O problemă mare pentru AUR este că partidul nu contează în alegerile din București și alte orașe mari ale României. Spre exemplu, în București, Mihai Enache și AUR au mari emoții să facă pragul electoral de 5%, iar liderii partidului știu că ”de la București se dă tonul”.

Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO Premieră mondială: Primul satelit din lemn, construit în Japonia, va fi lansat în această toamnă

Publicat

in

Primul satelit din lume care este construit din lemn urmează să fie lansat la bordul unei rachete a companiei SpaceX în luna septembrie, au anunţat oamenii de ştiinţă japonezi care au realizat această premieră mondială, informează AFP, potrivit Agerpres.

Satelitul experimental, dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Kyoto şi de compania forestieră Sumitomo Forestry, are forma unui cub cu latura de 10 centimetri.

Creatorii lui se aşteaptă ca lemnul să ardă în totalitate atunci când dispozitivul va reintra în atmosferă, ceea ce va împiedica formarea de particule metalice când satelitul se va întoarce pe Pământ.

“Sateliţii care nu sunt fabricaţi din metal ar trebui să fie preferaţi”, a declarat Takao Doi, astronaut şi profesor-asociat la Universitatea Kyoto, într-o conferinţă de presă care a avut loc marţi.

Dezvoltatorii săi doresc să predea satelitul LignoSat, fabricat pe bază de lemn de magnolie, agenţiei spaţiale japoneze (JAXA) pe parcursul săptămânii viitoare.

Va fi trimis în spațiu la bordul unei rachete SpaceX

El va fi trimis în spaţiu la bordul unei rachete a companiei SpaceX de la Centrul Spaţial Kennedy în luna septembrie, destinaţia sa fiind Staţia Spaţială Internaţională (ISS), au precizat ei.

Satelitul va fi eliberat apoi de pe modul experimental japonez din cadrul ISS pentru a-i testa rezistenţa şi durabilitatea în spaţiu.

“Datele vor fi trimise de la satelit către cercetători, care vor putea să verifice dacă există semne de tensiune şi dacă el poate rezista la schimbări uriaşe de temperatură”, a declarat miercuri o purtătoare de cuvânt a companiei Sumitomo Forestry.

Marţi, o rachetă care transporta un alt satelit – o colaborare între Agenţia Spaţială Europeană (ESA) şi JAXA – a fost lansată din California într-o misiune de studiere a rolului pe care norii l-ar putea juca în combaterea schimbărilor climatice.

Satelitul EarthCARE se va afla pe orbită la aproape 400 km deasupra Pământului timp de trei ani.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend