NATIONAL
Descoperirea care schimbă tot ce se știa despre producerea oxigenului: Am detectat o tensiune electrică
Publicat
acum 6 luniin
De
adminÎn abisul Oceanului Pacific, în condiţii de întuneric total, oamenii de ştiinţă au descoperit în mod surprinzător oxigen care nu provine de la organisme vii, ci de la pietre ce conţin metale, fapt care pune sub semnul întrebării teoria acceptată despre originile vieţii pe Pământ, transmite luni AFP. Acest bizar „oxigen negru” a fost detectat la adâncimi de peste 4 kilometri, în câmpia abisală din zona de fractură geologică Clarion-Clipperton din centrul Pacificului, conform unui studiu publicat luni.
Această zonă este o ţintă pentru mineritul subacvatic datorită prezenţei nodulilor polimetalici, zăcăminte minerale bogate în metale (mangan, nichel, cobalt etc.) necesare în special pentru fabricarea bateriilor pentru vehicule electrice, turbine eoliene, panouri fotovoltaice şi telefoane mobile. În această zonă un vas al Asociaţiei scoţiene pentru ştiinţe marine (SAMS) a efectuat prelevări de mostre în cadrul unei misiuni finanţate de companiile The Metals Compagny şi UK Seabed Resources care doresc să exploateze aceste zăcăminte preţioase.
Obiectivul cercetării a fost evaluarea impactului unei prospectări asupra unui ecosistem în care absenţa luminii împiedică fotosinteza şi implicit prezenţa planetelor, dar care adăposteşte specii animale unice.
„Am încercat să măsurăm consumul de oxigen din abisul oceanic prin plasarea sedimentelor sub clopote speciale denumite camere bentonice, a explicat pentru AFP Andrew Sweetman, coordonatorul studiului publicat de Nature Geoscience.
În mod logic, apa de mare prinsă sub un astfel de clopot ar fi trebuit să înregistreze o scădere a concentraţiei de oxigen, acesta din urmă fiind consumat de organismele vii de la aceste adâncimi. Însă observaţiile au indicat contrariul. „Nivelul oxigenului creştea în apa de deasupra sedimentelor, în întuneric complet şi în consecinţă fără fotosinteză”, a precizat prof. Sweetman, conducătorul grupului de cercetare asupra ecologiei şi bio-geochimiei abisurilor marine din cadrul SAMS.
Surpriza a fost atât de mare încât la început cercetătorii au crezut că li s-au defectat senzorii submarini. Pentru a verifica datele obţinute ei au iniţiat un experiment la bordul vasului de cercetare. Au folosit astfel de sedimente şi nodulii pe care-i conţin în bazine închise, în întuneric complet şi au constat, de asemenea, că nivelul oxigenului continuă să crească.
„La suprafaţa nodulilor am detectat o tensiune electrică aproape la fel de mare ca la o baterie AA”, descrie profesorul Sweetman, comparând aceşti noduli cu „baterii din rocă”
Aceste proprietăţi uluitoare ar putea fi la originea unui proces de electroliză a apei, care îşi separă moleculele în hidrogen şi oxigen sub acţiunea unui curent electric. Această reacţie chimică are loc de la 1,5 volţi – tensiunea unei baterii – la care ar putea ajunge nodulii atunci când sunt grupaţi, potrivit unui comunicat de presă al asociaţiei SAMS ataşat studiului.
„Descoperirea producerii de oxigen printr-un alt proces decât fotosinteza ne încurajează să regândim modul în care a apărut viaţa pe Pământ”, legat de apariţia oxigenului, comentează profesorul Nicholas Owens, directorul SAMS. Teoria „convenţională” este că oxigenul „a fost produs pentru prima dată în urmă cu aproximativ 3 miliarde de ani de către cianobacterii, ceea ce a dus la dezvoltarea unor organisme mai complexe”, explică omul de ştiinţă.
„Viaţa ar fi putut începe în altă parte decât pe uscat şi aproape de suprafaţa oceanului”, susţine şi profesorul Sweetman. „Deoarece acest proces există pe planeta noastră, el ar putea genera habitate oxigenate şi pe alte lumi oceanice precum Enceladus sau Europa (luni ale lui Saturn şi Jupiter) şi să creeze condiţiile pentru apariţia vieţii extraterestre acolo”.
De asemenea, el a declarat că speră că descoperirile sale vor face posibilă o „reglementare mai bună” a mineritului de adâncime, pe baza unor informaţii de mediu mai precise.
Poate vrei sa citesti
Un șofer a supraviețuit după ce mașina s-a răsturnat și a căzut într-un canal cu apă din Pitești
VIDEO Rareș Hopincă taie de la rădăcină ‘răul’ din sector: Acțiune de amploare demarată de edilul Sectorului 2
Șeful NATO arată cu degetul către aliații Rusiei: Securitatea noastră viitoare este în joc
Coliziune între două autoutilitare şi un autoturism pe DN 61. Traficul este blocat
Mircea Fechet: Reciclarea ambalajelor SGR a intrat pe lista de obiceiuri bune ale românilor
Debitele surselor de suprafaţă care alimentează Staţia Dealul Târgului, reduse din cauza îngheţului
NATIONAL
Un șofer a supraviețuit după ce mașina s-a răsturnat și a căzut într-un canal cu apă din Pitești
Publicat
acum 20 de minutein
15 ianuarie 2025De
adminUn șofer a supraviețuit după ce mașina s-a răsturnat și a căzut într-un canal cu apă. Accidentul a avut loc miercuri, la Pitești. Bărbatul a primit îngrijiri medicale.
Potrivit ISU Argeș, mașina a ajuns într-un canal de deversare al unui baraj din Pitești. Autoturismul s-a răsturnat și a rămas în apă, dar șoferul a supraviețuit.
La fața locului au intervenit pompierii de la Detașamentul Pitești cu o autospecială de stingere, o autospecială de intervenție și o barcă.
Paramedicii SMURD au descoperit că victima era conștientă și cooperantă. Bărbatul are mai multe zgârieturi și un traumatism facial.
NATIONAL
VIDEO Rareș Hopincă taie de la rădăcină ‘răul’ din sector: Acțiune de amploare demarată de edilul Sectorului 2
Publicat
acum 22 de minutein
15 ianuarie 2025De
adminPrimarul Rareș Hopincă, a demarat o acțiune de amploare în Sectorul 2 pentru a preveni orice accident ce ar putea apărea în următoarea perioadă. Edilul a ținut cont de sugestiile făcute de locuitorii din sector, care i-au cerut să rezolve urgent această problemă.
„Toaletăm și defrișăm aproximativ 3.000 de arbori uscați, ce prezintă pericol pentru comunitate.
Mulți dintre voi mi-ați cerut, la fiecare întâlnire, să intervenim pentru toaletarea pomilor care reprezintă un pericol. Lucrările merg foarte greu. Avem solicitări la Primăria Generală pentru aproximativ 7.000 de arbori și am primit avize pentru mai putin de 200!
Nu putem ignora această situție! Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență și am decis să acționăm de urgență acolo unde arborii uscați reprezintă pericol public.
În perioada următoare, echipele Primăriei Sectorului 2 vor: defrișa 1.000 de arbori uscați care riscă să cadă și să pună în pericol viețile sau bunurile voastre și vor toaleta 2.000 de arbori uscați, periculoși pentru pietoni, mașini și locuințe.
Vreau să fie clar: intervenim doar acolo unde arborii sunt uscați și prezintă un risc real. Pentru restul copacilor care au nevoie de toaletare, facem toate demersurile necesare pentru a obține avizele de la PMB.
Dar nu putem aștepta să se întâmple tragedii. Anul trecut, peste 100 de arbori au căzut și au pus în pericol viețile oamenilor.
Dacă vedeți echipele noastre pe teren, vă asigur că acționează exclusiv pentru siguranța voastră. Acești arbori uscați trebuie îndepărtați pentru ca noi toți să fim în siguranță, fie că suntem pe stradă, în mașini sau acasă.
Pentru fiecare pom defrișat, vom planta în loc minimum 5 arbori, în proximitate. În acest an ne propunem să plantăm 20.000 de pomi”, a spus primarul Rareș Hopincă.
NATIONAL
Șeful NATO arată cu degetul către aliații Rusiei: Securitatea noastră viitoare este în joc
Publicat
acum 25 de minutein
15 ianuarie 2025De
adminRusia încearcă să slăbească democraţiile şi să submineze libertatea aliaţilor, cu sprijinul Chinei, Coreei de Nord şi Iranului, a declarat miercuri secretarul general al NATO, Mark Rutte, informează EFE, potrivit Agerpres.
„Rusia se străduieşte să ne slăbească democraţiile şi să ne submineze libertatea. Şi nu este singură, are alături China, Coreea de Nord şi Iranul”, a apreciat Rutte, într-un discurs în faţa şefilor Statului Major al Apărării din ţările Alianţei, care se întâlnesc miercuri şi joi la Bruxelles.
Fostul prim-ministru olandez a reamintit că, cu cinci luni şi jumătate înainte de următorul summit al liderilor aliaţi, care va avea loc în iunie la Haga, aceştia trebuie să continue să facă tot ce pot împreună „pentru a ne menţine cetăţenii în siguranţă”.
„Securitatea noastră viitoare este în joc. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei continuă. Acţiunile ostile ale Rusiei împotriva propriilor noastre ţări se accelerează cu atacuri cibernetice, tentative de asasinat, acte de sabotaj şi multe altele”, a indicat el, referitor la ceea ce el a descris drept „acţiuni şi campanii de destabilizare”.
Pentru Rutte, perspectivele de securitate pentru Alianţă „nu arată bine” pentru că, în plus, „persistă multe alte pericole”, precum terorismul, proliferarea nucleară, dezinformarea sau schimbările climatice.
În schimb, secretarul general al NATO a dat asigurări că liderii aliaţi ştiu „ce trebuie făcut”, în special creşterea investiţiilor în apărare.
„Pentru a evita războiul, trebuie să ne pregătim pentru el. Este timpul să trecem la o mentalitate de război şi asta înseamnă că trebuie să ne facem apărarea şi mai puternică, cheltuind mai mult pe apărare, producând capacităţi de apărare mai multe şi mai bune”, a îndemnat el.
Rutte a pledat, de asemenea, pentru mai mult sprijin pentru Ucraina „pentru a schimba traiectoria războiului”. „Toţi vrem (ca războiul) să se încheie, dar, mai presus de toate, vrem ca pacea să dureze”, a adăugat el.
La rândul său, preşedintele Comitetului Militar al NATO, amiralul Roy Bauer, a subliniat că Kremlinul „nu şi-a atins niciunul dintre obiectivele strategice” în Ucraina, în timp ce „700.000 de ruşi au fost ucişi şi răniţi, iar întreaga populaţie rusă suferă povara războiului”.
În acelaşi timp – a avertizat amiralul Bauer – ucrainenii se confruntă cu „tortura, violurile, răpirile de copii şi adulţi, o negare totală a identităţii lor, tabere de filtrare şi gropi comune”.
„Lupta pentru libertate nu este un slogan pretenţios. Asta fac ei (ucrainenii – n.r.) în fiecare zi”, a comentat el.
Războiul Rusiei împotriva Ucrainei are „repercusiuni globale”, iar NATO este „profund îngrijorată de rolul pe care China îl joacă în securitatea internaţională”, a adăugat amiralul Bauer.
„Nu există nicio transparenţă în ceea ce priveşte expansiunea militară (a Chinei – n.r.), inclusiv a forţelor sale nucleare”, a subliniat el, dând totodată asigurări că Beijingul „continuă să manifeste un comportament din ce în ce mai agresiv faţă de vecinii săi şi este un mediator crucial al efortului de război al Rusiei”.
Din punctul său de vedere, „cel mai bun răspuns la toate acestea este să rămânem împreună, mai fermi ca oricând, să fim mai uniţi ca oricând şi exact asta fac NATO şi partenerii săi”.
NATIONAL
Coliziune între două autoutilitare şi un autoturism pe DN 61. Traficul este blocat
Publicat
acum 27 de minutein
15 ianuarie 2025De
adminUn bărbat a fost rănit, după ce două autoutilitare şi un autoturism s-au ciocnit, miercuri, pe DN 61, pe raza comunei Corbii Mari, informează IPJ Dâmboviţa.
Una dintre autoutilitare s-a răsturnat şi a blocat drumul.
„Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Găeşti au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe raza comunei Corbii Mari. Din primele date s-a constatat că pe drumul naţional 61, pe raza comunei Corbii Mari, s-ar fi produs o coliziune între două autoutilitare şi un autoturism. Una dintre autoutilitare s-a răsturnat pe partea carosabilă. În urma impactului, până la acest moment, şoferul unei autoutilitare, de 30 de ani, a fost rănit, fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, precizează IPJ Dâmboviţa.
Traficul este blocat pe ambele sensuri. Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.
NATIONAL
Mircea Fechet: Reciclarea ambalajelor SGR a intrat pe lista de obiceiuri bune ale românilor
Publicat
acum 32 de minutein
15 ianuarie 2025De
adminMinistrul Mediului, Mircea Fechet, afirmă, miercuri, că reciclarea ambalajelor din Sistemul de Garanţie-Returnare ”a intrat pe lista de obiceiuri bune ale românilor”, iar în luna decembrie au fost returnate peste 290 milioane de PET-uri, sticle şi doze de aluminiu. De asemenea, au fost deschise noi puncte de colectare.
”Avem cea mai clară dovadă că reciclarea ambalajelor SGR a intrat pe lista de obiceiuri bune ale românilor: chiar şi în luna decembrie, în care sărbătorile de iarnă ne ocupă tuturor agenda, au fost returnate peste 290 milioane de PET-uri, sticle şi doze de aluminiu. Mai mult de atât, pe harta naţională a punctelor în care ambalajele se colectează automat au apărut luna trecută 221 noi aparate automate (RVM), care s-au adăugat miilor de astfel de puncte de returnare înfiinţate în 2024”, a trnsmis, miercuri, ministrul Mediului.
Mircea Fechet afirmă că, în decembrie, cantitatea de ambalaje predate către reciclatori s-a menţinut la niveluri comparabile cu lunile anterioare:peste 27.800 tone de plastic, sticlă şi aluminiu au ajuns în fabrici de reciclare, acolo unde sunt transformate în materie primă.
”Faptul că, în numai un an, pornind de la zero, Sistemul Garanţie – Returnare a reuşit performanţe de invidiat la nivelul ţărilor europene în ceea ce priveşte ratele de colectare, mă face să fiu optimist că 2025 va fi anul în care vom vedea SGR funcţionând aproape de turaţia maximă, pentru că nu luăm piciorul de pe acceleraţie. SGR înseamnă garanţia a mii de locuri de muncă verzi, pentru români, în centrele regionale de numărare şi sortare a ambalajelor, dar şi la prestatorii din transport şi în fabricile de reciclare, care se dezvoltă inclusiv prin numeroase investiţii cu capital românesc”, a mai transmis ministrul.
Potrivit acestuia, în următoarele luni, reţeaua de centre regionale va fi extinsă, iar alte trei astfel de centre vor fi deschise la Oradea, Constanţa şi Suceava.
”Facem paşi importanţi şi pentru ca reciclarea să ajungă la potenţialul pe care ştiu că îl poate genera SGR: 26 noi fabrici de reciclare vor fi puse în funcţiune cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi ne vor ajuta să procesăm resurse importante în România şi să creăm alte mii de locuri de muncă pe tot lanţul economic.
Un lucru e sigur: predarea ambalajelor cu garanţie va fi mai simplă şi mai rapidă pentru din ce în ce mai mulţi români, fie că locuiesc la oraş, fie la sat”, a mai transmis ministrul.
NATIONAL
Debitele surselor de suprafaţă care alimentează Staţia Dealul Târgului, reduse din cauza îngheţului
Publicat
acum o orăin
15 ianuarie 2025De
adminOperatorul Aparegio Gorj anunţă, miercuri, că, din cauza temperaturilor scăzute, debitele surselor de suprafaţă care alimentează Staţia de Tratare Dealul Târgului au fost reduse din cauza îngheţului, situaţie ce poate afecta presiunea apei potabile la nivelele superioare ale blocurilor din municipiului Târgu Jiu.
Totodată, având în vedere temperaturile scăzute înregistrate şi preconizate pentru următoarea perioadă, Aparegio Gorj face un apel către toţi utilizatorii operatorului, pentru a evita problemele legate de riscul de îngheţ şi cheltuielile cu reparaţiile sau înlocuirea apometrelor.
„Vă recomandăm verificarea periodică a stării căminului de contor şi a contorului pentru a preîntâmpina eventuale pagube materiale. Dacă apometrul este montat într-un cămin, asiguraţi-vă că acesta este închis etanş cu un capac. Vă recomandăm să nu utilizaţi pentru izolare materiale care absorb umezeala (paie, textile, hârtie etc.) şi să vă asiguraţi că rama şi capacul de protecţie sunt bine fixate, iar capacul este închis. De asemenea, verificaţi robineţii din căminele de apometru care închid traseul spre reţeaua interioară, pentru a se observa dacă pot fi manevraţi cu uşurinţă. Pentru apometrele amplasate în subsoluri, recomandăm reducerea suprafeţelor gurilor de ventilaţie pentru a menţine temperatura peste limita de îngheţ a contoarelor. Îngheţarea contorului determină blocarea şi deteriorarea sa, iar acest lucru poate duce la inundarea căminului sau lipsa apei”, se arată într-un comunicat de presă al Aparegio.
Miercuri dimineaţa, la Târgu Jiu a fost înregistrată o temperatură de aproximativ minus 10 grade Celsius.
Un șofer a supraviețuit după ce mașina s-a răsturnat și a căzut într-un canal cu apă din Pitești
VIDEO Rareș Hopincă taie de la rădăcină ‘răul’ din sector: Acțiune de amploare demarată de edilul Sectorului 2
Șeful NATO arată cu degetul către aliații Rusiei: Securitatea noastră viitoare este în joc
Coliziune între două autoutilitare şi un autoturism pe DN 61. Traficul este blocat
Mircea Fechet: Reciclarea ambalajelor SGR a intrat pe lista de obiceiuri bune ale românilor
VIDEO | Gata, l-au filmat! Ce a putut face primarul Panțurescu cu mașina primăriei
VREI SPORT, PLĂTEȘTI! Taxe majorate la Curtea de Argeș – 250 lei ora pentru stadion, 138 lei ora în Sala de Sport – NICIO REDUCERE și… PLĂȚI ÎN NATURĂ
Radu Tudor: ‘Acesta este cel mai mare succes rusesc: obiectivul lui Vladimir Putin este aproape gata!’
BOMBĂ! Toți consilierii locali de la Curtea de Arges buni de plată? Dați în judecată după manevrele cu terenuri – VEZI LISTA CONSILIERILOR
Centrul Infotrafic anunţă că pe DN 2A, în judeţul Constanţa, se semnalează lapoviţă şi există riscul de a se forma polei
VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
PITEȘTI
DE INTERES! Magazinul din orașul tău care oferă 1 leu pentru fiecare ambalaj SGR
Kaufland România oferă recompense clienţilor care reciclează ambalaje cu simbolul SGR la aparatele din magazinele sale şi scanează, în perioada 13-15 ianuarie, tichetul valoric eliberat...
ARGEȘ | Rata șomajului în creștere ușoară
La sfârșitul lunii decembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș erau înregistrați 8.642 șomeri (din care...
ARGEȘUL PE PRIMUL LOC! Jurnalist de casă al PSD, record național la procese pierdute și daune morale de plată
Conform datelor oficiale ale structurilor M.J. si ale unui ONG bucureștean care se ocupa cu monitorizarea presei din Romania, Argesul...
GATA! Cetatea Poenari poate fi vizitată! O poți face chiar acum, virtual
Recent reabilitată, Cetatea Poienari își deschide porțile într-un mod inedit: virtual! Ziarul PROFIT te invită să faci o călătorie în...
Curtea de Argeș
ANUNȚ PIERDERE ATESTAT!
Pierdut ATESTAT DE ÎNREGISTRARE NR RO0008503DT05/14.10.2021 pentru comercializare în sistem en detail de produse energetice! SE DECLARĂ NUL!
VIDEO! Arde o casă la Ciofrângeni
Un puternic incendiu a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din comuna Ciofrangeni, satul Ciofrangeni, str. Principala. Intervin...
VREI SPORT, PLĂTEȘTI! Taxe majorate la Curtea de Argeș – 250 lei ora pentru stadion, 138 lei ora în Sala de Sport – NICIO REDUCERE și… PLĂȚI ÎN NATURĂ
Consilierii PSD și PNL au stabilit nivelul tarifelor de acces la putinele așezăminte sportive din municipiul Curtea de Arges. Au...
VIDEO | Gata, l-au filmat! Ce a putut face primarul Panțurescu cu mașina primăriei
Afecțiunea și admirația pe care argeșenii le simt pentru iubitul lor primar Panțurescu au atins noi cote aseară, în timp...
BOMBĂ! Toți consilierii locali de la Curtea de Arges buni de plată? Dați în judecată după manevrele cu terenuri – VEZI LISTA CONSILIERILOR
După ce au pierdut la foc automat procesele intentate de argeseanul Constantin Cîrjan pe tema unor terenuri nerestituite (inclusiv cel...
Mioveni
Cine sunt noii parlamentari de ARGEȘ, lista completă
În urma votului exprimat duminică, 1 decembrie, Argeșul va trimite în Parlamentul României 13 deputați și senatori. Iată care sunt...
ARGEȘ – Rezultate finale alegeri Parlamentare în orașele importante – ȘOC LA MIOVENI, PNL dezastru la Pitești – VEZI CLASAMENTE DETALIATE
În urma centralizării voturilor din peste 99,9% din secțiile de votare, Partidul Social Democrat (PSD) a obținut în Argeș o...
PSD câștigă alegerile parlamentare în Argeș, PNL suferă o prăbușire lamentabilă – VEZI REZULTATE DETALIATE
În urma centralizării voturilor din peste 99,9% din secțiile de votare, Partidul Social Democrat (PSD) a obținut o victorie concludentă...
VIDEO | Incendiu de proporții în Argeș – 3 case mistuite de flăcări
Un puternic incendiu a izbucnit în această dimineată în comuna Stâlpeni, satul Rădești la trei locuinte vecine. Dată fiin amploarea...
Câmpulung
Reacția HOLCIM după amenda uriașă primită de la Consiliul Concurenței: Respingem concluziile raportului de investigație și vom contesta sancțiunea
Așa cum relatam intr-o știre anterioară, Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile Holcim Romania, Romcim şi Heidelberg Materials România cu amenzi...
VIDEO | Casă mistuită de flăcări în Argeș
Pe parcursul nopții, pompierii de la Detașamentul Câmpulung au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit...
VIDEO | Accident grav în Argeș – S-A RĂSTURNAT CU MAȘINA
Un grav accident rutier în care un autovehicul s-a rasturnat, a avut loc in urma cu putin timp în municipiul...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
A murit un îndrăgit preot din Argeș, paroh la Băiculești și fost director al Seminarului Teologic
- ACTUALacum 2 săptămâni
CIOLANIADA REGALĂ – Curtea de Arges, singurul municipiu fara viceprimar – De la PIC și POC la doi PICI ?
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO | Incendiu violent la Valea Danului – CASĂ ÎN FLĂCĂRI, BUTELII CU GAZ SCOASE ÎN ULTIMA CLIPĂ
- ACTUALacum 2 săptămâni
ACUM! Gospodărie în flăcări la Curtea de Argeș
- ACTUALacum 6 zile
VIDEO | Gata, l-au filmat! Ce a putut face primarul Panțurescu cu mașina primăriei
- ACTUALacum 6 zile
VREI SPORT, PLĂTEȘTI! Taxe majorate la Curtea de Argeș – 250 lei ora pentru stadion, 138 lei ora în Sala de Sport – NICIO REDUCERE și… PLĂȚI ÎN NATURĂ
- NATIONALacum 6 zile
Radu Tudor: ‘Acesta este cel mai mare succes rusesc: obiectivul lui Vladimir Putin este aproape gata!’
- ACTUALacum 7 zile
BOMBĂ! Toți consilierii locali de la Curtea de Arges buni de plată? Dați în judecată după manevrele cu terenuri – VEZI LISTA CONSILIERILOR