Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Descoperă 15 obiective turistice de neuitat în Brașov și împrejurimi

Publicat

in

Brașovul, cu atmosfera sa medievală și priveliști montane spectaculoase, reprezintă o bijuterie a României în ceea ce privește destinațiile turistice. Atât în oraș, cât și în împrejurimi, există o bogăție de obiective turistice care așteaptă să fie descoperite. Aici sunt 15 dintre cele mai renumite locuri pe care nu trebuie să le ratați:

Obiective în Brașov:

 1. Cetatea Brașovului (Cetatea Făgărașului): Această impresionantă cetate medievală, cu ziduri de piatră înalte și turnuri impunătoare, vă invită să călcați pe urmele istoriei sale bogate. Explorează pasaje secrete și terase cu priveliști panoramice ale orașului și împrejurimilor.
 2. Biserica Neagră: O bijuterie gotică cu o istorie interesantă, Biserica Neagră găzduiește o colecție de obiecte de artă religioasă, inclusiv un impresionant organ.
 3. Piața Sfatului: Centrul vibrant al orașului, unde istoria și viața modernă se întâlnesc. Turnul cu Ceas domină peisajul, iar cafenelele și terasele oferă oportunitatea de a te relaxa și a te bucura de atmosfera animată.
 4. Strada Sforii: Cu o lățime de doar 1,32 metri în unele locuri, această stradă este o relicvă urbană unică și fascinantă. Încercați să vă imaginați cum era viața în trecut, în timp ce străbateți acest pasaj îngust.
 5. Bastionul Țesătorilor: O parte din vechile fortificații ale orașului, acum transformat într-un muzeu captivant. Aici puteți explora expoziții tematice și puteți urca în vârful bastionului pentru a admira peisajul urban.
 6. Turnul Alb: Acest turn cu o istorie bogată oferă o priveliște panoramică impresionantă asupra orașului și împrejurimilor. Cu siguranță veți aprecia perspectiva unică pe care o oferă.
 7. Muzeul Prima Școală Românească: Situat într-o clădire istorică, acest muzeu oferă o privire în viața și educația timpurie a românilor. Colecția sa de cărți vechi și obiecte educative vă vor fascina.
 8. Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului: O bijuterie de arhitectură religioasă, această catedrală ortodoxă impresionează cu detaliile sale delicate și frescele sale captivante.
 9. Sinagoga Neologă: Ilustrând diversitatea culturală a orașului, această sinagogă este un loc important pentru istoria evreilor din Brașov. Arhitectura sa mozaică este remarcabilă.
 10. Montele Tâmpa: Cu o telecabină sau o plimbare panoramică, puteți ajunge pe vârful acestui munte, oferindu-vă panorame spectaculoase asupra orașului și ale Munților Carpați.

Obiective în Exteriorul Brașovului:

 1. Cetatea Rupea: Situată la aproximativ 80 de kilometri de Brașov, Cetatea Rupea este un adevărat punct de atracție istorică. Această fortăreață pe stâncă vă oferă perspective panoramice și ocazia de a explora pasaje și săli subterane.
 2. Castelul Bran: La o scurtă distanță de Brașov, Castelul Bran este legendarul castel asociat cu Dracula. Înconjurat de păduri și având o arhitectură distinctivă, acest castel atrage vizitatori din întreaga lume.
 3. Cetatea Prejmer: La aproximativ 20 de kilometri de Brașov, această cetate fortificată este un exemplu impresionant de arhitectură defensivă. Puteți explora coridoarele subterane și veți fi captivați de ingeniozitatea construcției sale.
 4. Cetatea Râșnov: Cu o istorie de peste 700 de ani, această cetate este situată pe un deal și oferă vederi magnifice asupra zonei înconjurătoare. Cetatea își dezvăluie poveștile în misterioasele ei încăperi și turnuri.
 5. Castelul Peleș: În apropiere de Sinaia, acest castel romantic cu o arhitectură superbă și grădini încântătoare reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice ale României.

Închiriază o Mașină în Brașov: Pentru a te bucura de călătorie în Brașov și împrejurimi în mod convenabil și confortabil, îți recomandăm să iei în considerare opțiunea de Rent a Car Brașov. Cu o mașină închiriată, vei putea explora toate aceste obiective turistice cu libertate și flexibilitate. Alege un serviciu de închirieri auto Brașov și transformă-ți călătoria într-o experiență memorabilă și comodă, astfel încât să poți savura fiecare colț de frumusețe din această regiune plină de bogății istorice și naturale.

Eveniment

Von der Leyen si-a facut bilantul si considera ca vaccinul anti-COVID e un succes major al mandatului sau

Publicat

in

Dupa cum a anuntat deja, presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, mai vrea un mandat in fruntea executivului comunitar. Si are asigurati inca 5 ani la Bruxelles, intrucat toate tarile membre sunt de acord sa-i prelungeasca sederea. Mandatul ei se incheie in noiembrie, insa Ursula si-a facut deja bilantul: potrivit brosurii publicate de Comisia Europeana, realizarea majora a Ursulei von der Leyen este vaccinul anti-COVID. Desi serul e extrem de controversat, presedinta Comisiei Europene sustine in continuare ca „a salvat vieti”. Si avem si o cifra a achizitiilor: von der Leyen se lauda ca a cumparat 4,6 miliarde doze de vaccin anti-COVID. Sa ne reamintim insa ca sute de milioane de doze au fost sau urmeaza sa fie aruncate. Mai multe informatii citit aici https://ghimpele.ro/von-der-lyen-isi-face-bilantul-si-se-lauda-cu-vaccinul-anti-covid-despre-care-spune-ca-a-salvat-vieti/

Citeste mai mult

ACTUAL

Cum sa ne ferim de efectele prafului saharian

Publicat

in

Mai ales pacientii cu afectiuni cronice cum ar fi astmul sau bolile cardio-pulmonare trebuie sa ia masuri special de protectie in aceasta perioada in care tara noastra se confrunta cu un nor de praf saharian. In general populatia se poate confrunta cu uscaciunea pielii, buze crapate si jena oculara, din cauza particulelor de praf din aer. In perioada 29 februarie, ora 14 – 01 martie, ora 22, circulatia aerului, predominant sud-sud-estica, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer incarcate cu particule de praf de origine sahariana.Aceasta masa de aer soseste in sud[1]estul Europei, implicit zona Romaniei. Asadar se vor inregistra concentratii mai mari de praf, iar in unele regiuni se vor norul de praf saharian se va asocia cu ploi. Mai multe detalii aici https://www.ucoz.ro/praf-saharian-in-zona-romaniei-ce-trebuie-sa-facem/

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend