Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Descinderi într-un dosar șocant la Mureș: Practici de Evul Mediu, câini puși să se lupte

Publicat

in

Poliţiştii şi procurorii din Mureş au făcut percheziţii, marţi, la mai multe adrese, într-un dosar privind organizarea de lupte între câini, fiind descoperite animale cu urechile cupate, dar şi câini despre care se suspectează că erau dresaţi pentru a se lupta cu alte animale.

În dosarul instrumentat de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, anchetatorii au făcut, marţi, patru percheziţii.

”La activităţi au fost identificate mai multe exemplare canine din diferite rase, dintre care doi câini din rasa metis de Ciobănesc de Asia Centrală despre care există date că ar fi fost folosiţi la lupte între câini. Au fost emise ordine de plasare în adăpost a acestora, fiind totodată întocmit un dosar penal pentru deţinerea a patru exemplare canine care aveau urechile cupate. De asemenea, a mai fost identificat un exemplar canin ţinut în condiţii necorespunzătoare, fără apă, hrană şi adăpost, fiind emis ordin de plasare în adăpost, deţinătorul fiind sancţionat contravenţional cu amendă de 3.000 de lei”, informează reprezentanţii Poliţiei judeţene Mureş.

Poliția a dat și amenzi

Potrivit acestora, cazul vizează comiterea infracţiunii de organizare de lupte între câini. În urma percheziţiilor, poliţiştii şi procurorii au descoperit şi alte nereguli. Astfel, la descinderi au fost găsite animale fără microcip şi nesterilizate, motiv pentru care au aplicat alte 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.000 de lei.

De asemenea, la una dintre adresele la care au avut loc percheziţii, au fost descoperite 5.460 de fire de ţigarete deţinute în afara antrepozitului fiscal, care au fost ridicate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru continuarea cercetărilor.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

DIICOT intră puternic peste mafia traficanților de migranți! Membrii rețelei încasau între 3.000 și 5.000 de euro de persoană

Publicat

in

DIICOT intră puternic peste mafia traficanților de migranți! Membrii rețelei ar fi încasa între 3.000 și 5.000 de euro de la fiecare migrant.

Polițiștii BCCO și procurorii DIICOT Galați au făcut 11 percheziții în județele Ilfov și Dâmbovița, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 2022 – 2023, 11 persoane cercetate, cetățeni români, moldoveni și cu dublă cetățenie (română și moldovenească), organizați într-o structură infracțională pe niveluri ierarhice, ar fi acționat pe teritoriile României și Republicii Moldova, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

Membrii grupului ar fi achiziționat autovehicule de capacitate mare pentru a transporta persoane provenite din țări afro-asiatice peste frontierele de stat, către țări din vestul Europei.

Aceștia ar fi pretins și primit pentru fiecare migrant sume între 3.000 și 5.000 de euro, în funcție de posibilitățile financiare ale persoanei transportate și de țara în care aceasta intenționa să ajungă.

Unde ajungeau migranții

Traseele urmate de membrii grupului de criminalitate organizată pentru a ajunge cu migranții în țări din Vestul Europei au fost Grecia – Bulgaria – România – Ungaria – Austria, Grecia – Bulgaria – Serbia sau Croația – Ungaria – Austria.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mijloace de comunicații, înscrisuri, precum și alte probe.

În luna aprilie 2024, sub egida EUROJUST, a fost încheiat acordul de constituire a unei echipe comune de anchetă între autoritățile judiciare din România și autoritățile judiciare din Republica Moldova, în vederea documentării activității infracționale în care sunt implicați și cetățeni moldoveni.

Astfel, în 16 mai 2024, polițiștii Direcției Combaterea Criminalității Organizate și Direcției urmărire penală din cadrul INI al IGP Moldova au făcut 7 percheziții domiciliare, acțiune la care au participat și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.

Citeste mai mult

NATIONAL

Vienna Insurance Group a raportat o majorare de 11% a primelor brute subscrise, după primul trimestru din 2024

Publicat

in

Volumul primelor brute subscrise de Vienna Insurance Group (VIG) s-a majorat cu 11% după primul trimestru din acest an, până la 4,3 miliarde de euro, informează, miercuri, compania.

“În primul trimestru al anului 2024, VIG a generat un volum total de prime brute subscrise de 4,297 miliarde de euro. Acesta corespunde unei creşteri de 11%, sau 426 milioane de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 3,871 miliarde de euro”, se arată în comunicatul asigurătorului.

În Austria, primele brute subscrise au crescut cu 7,8%, până la 1,510 miliarde de euro. În Republica Cehă s-a înregistrat o scădere uşoară legată de cursul valutar, de 0,6%, până la 621 milioane de euro, în timp ce în Polonia volumul primelor brute subscrise a crescut cu 7,9%, până la 416 milioane de euro.

În Regiunea ECE extinsă (Albania, statele baltice, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Moldova, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria), primele brute subscrise au crescut cu 10%, până la 1,142 miliarde de euro. Regiunea Pieţe speciale (Germania, Georgia, Liechtenstein şi Turcia) a avut de asemenea o evoluţie foarte favorabilă, înregistrând o creştere de 23,9% a primelor brute subscrise, până la 349 milioane de euro.

La sfârşitul primului trimestru din 2024, rata de solvabilitate a grupului a fost de 262% (incluzând măsurile tranzitorii), un nivel foarte ridicat, subliniază comunicatul.

VIG a înregistrat din nou o creştere de două cifre

“VIG a înregistrat din nou o creştere de două cifre a primelor brute subscrise în primele trei luni ale anului 2024. Creşterea foarte solidă a primelor se datorează performanţei bune a afacerilor în general”, a explicat Hartwig Loger, CEO şi preşedinte al Consiliului Director al Vienna Insurance Group, potrivit documentului citat.

Conform recentei prognoze de primăvară a Institutului de Studii Economice Internaţionale din Viena (wiiw), citată în comunicat, majoritatea ţărilor ECE vor înregistra evoluţii pozitive, în special noile state membre UE.

“Luna mai 2024 marchează 20 de ani de la extinderea UE către Est. A fost una dintre cele mai importante decizii geopolitice ale Uniunii Europene şi un pas important pentru VIG, deoarece am putut beneficia de economiile prospere din regiune. Suntem activi în opt din cele zece ţări ale expansiunii estice şi suntem lideri de piaţă în şase dintre acestea. Datorită diversificării ample şi de succes într-o regiune în creştere, ne menţinem optimismul în ceea ce priveşte evoluţia afacerilor în 2024 şi mai departe, în ciuda incertitudinilor geopolitice”, a precizat Hartwig Loger, subliniind accentul pus pe regiunea ECE.

Pe baza rezultatelor din primul trimestru din 2024, conducerea VIG îşi confirmă obiectivul de a obţine profit înainte de impozitare în intervalul 825 milioane de euro – 875 milioane de euro pentru anul financiar 2024.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE), din care fac parte peste 50 de companii de asigurări şi fonduri de pensii din 30 de ţări. Acţiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 şi la Bursa de Valori din Budapesta din 2022. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea agenţiei internaţionale de rating Standard & Poor’s.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend