Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Deputatul european Siegfried Mureșan: Lipsa fondurilor europene ține județul Teleorman în sărăcie. Salariile în județ sunt mult mai mici ca media pe țară

Publicat

in

Deputatul european Siegfried Mureșan critică dur problema nefolosirii la capacitate a banilor europeni în Județul Teleorman. În cadrul unei vizite electorale prin județ, el susține că lipsa banilor europeni ține tot județul în sărăcie.

“Lipsa fondurilor europene ține județul Teleorman în sărăcie. Salariile în județ sunt cu 1000 de lei mai mici decât media țării

Am fost ieri în mai multe localități din județul Teleorman unde am vorbit cu oamenii despre oportunitățile de dezvoltare cu ajutorul fondurilor europene.

Am arătat că administrația județului din ultimele două decenii a ținut Teleormanul în sărăcie.

Oamenii in Teleorman câștigă astăzi cu peste 1.000 de lei mai puțin decât media țării, conform datelor Comisiei Naționale de Prognoză. Una dintre cauzele veniturilor mici o reprezintă incapacitatea autorităților de a atrage fonduri europene în dezvoltarea județului și crearea locurilor de muncă.

Iată de ce spun acest lucru: În 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană, salariul mediu net în județul Teleorman era cu doar 150 de lei mai mic decât media țării. 17 ani mai târziu, diferența a crescut la 1050 de lei. Ce s-a întâmplat în acești 17 ani? Unele județe au atras fonduri europene și s-au dezvoltat, salariile au crescut, cum este cazul județului Cluj, altele nu au atras fonduri europene și au rămas pe loc, cum este cazul județului Teleorman.

Spre exemplu, în exercițiul financiar european 2014 – 2020, județul Teleorman a atras de 10 ori mai puține fonduri europene față de județul Cluj. 960 de milioane de lei față de 9,9 miliarde de lei. Numai județul Covasna a atras mai puține fonduri europene decât Teleormanul.

Județe care, acum 17 ani, erau mai sărace decât Teleormanul o duc astăzi mult mai bine. Caraș-Severin, spre exemplu, a atras 2,3 miliarde de lei din exercițiul financiar 2014 – 2020. Din acest motiv, oamenii din Caraș câștigă acum cu aproape 200 de lei mai mult decât teleormănenii, deși acum 17 ani câștigau cu 50 de lei mai puțin.

Adevărul este următorul: marea majoritate a județelor care au atras multe fonduri europene au avut, în ultimii 20 de ani, administrație liberală.

De aceea, mesajul meu ieri pentru teleormăneni a fost următorul: susțineți echipa liberală la consiliul județean și la municipii pentru ca fondurile europene să ajungă, în sfârșit, și la Teleorman.”

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

VIDEO Rea intenție sau gafă de tip ‘Garcea’ în cazul Trump? Atacatorul a fost semnalat drept ‘suspect’ de către Serviciul Secret cu o oră înainte de lovitură

Publicat

in

Apar noi date revoltătoare după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump.

Atacatorul lui Donald Trump a fost semnalat ca „suspect” de către Serviciul Secret cu până la o oră înainte de a trage cu arma, dar ”a fost pierdut în mulțime”, informează BBC, potrivit Rador Radio România.

În două ședințe închise adresate parlamentarilor miercuri, oficialii de aplicare a legii, inclusiv Serviciul Secret, au prezentat informații limitate despre securitate și despre bărbatul care a deschis focul la un miting al lui Trump din Pennsylvania.

Senatorul din Wyoming, John Barrasso, a spus că Serviciul Secret le-a spus că ”l-au zărit pe atacator cu o oră înainte de atac, dar apoi l-au pierdut din vedere”.

Vezi și:

Declarația integrală a directorului Secret Service, după împușcarea lui Donald Trump

Secret Service își recunoaște vina: Tentativa de asasinat împotriva lui Trump s-a produs din cauza unei ‘breşe’ de securitate

VIDEO Imaginile incompetenței la Secret Service – Agenți debusolați în jurul lui Trump, după tentativa de asasinat

Atacul

Un tânăr de 20 de ani a tras asupra lui Donald Trump cu o puşcă semiautomată sâmbătă la mitingul din Butler, Pennsylvania, glonţul străpungându-i vârful urechii drepte, înainte ca Secret Service sa-l împuşte pe atacator, al cărui motiv este încă necunoscut. Tânărul a tras de pe un acoperiş foarte aproape de locul mitingului, la câteva momente după ce mai multe persoane au alertat serviciile de securitate cu privire la prezenţa sa suspectă.

Guvernul american deschide o anchetă cu privire la Secret Service în urma tentativei de asasinare a lui Trump

Departamentul american al Securităţii Interne anunţă miercuri deschiderea unei anchete cu privire la Secret Service, însărcinat să garanteze securitatea republicanului Donald Trump în ziua în care un atacator a încercat să-l asasineze, la un miting în Pennsylvania, relatează The Associated Press, informează News.ro.

Într-un aviz publicat pe site-ul Inspectorului General, departamentul anunţă că obiectul anchetei este ”să evalueze procesul Serviciilor Secerete ale Statelor Unite (Secret Service) de asigurarea securităţii evenimentului de campanie al fostului preşedinte Trump la 13 iulie 2024”. În text nu se precizează însă data lansării anchetei, potrivit AP.

Secret Service se află de câteva zile în centrul unor critici. Întrebările se concentrează asupra motivelor pentru care clădirea pe acoperişul căreia atacatorul a luat poziţie pentru a trage în candidatul republican a fost plasată în afara ”perimetrului” Secret Service şi motivelor pentru care securizarea acesteia a fost delegară poliţeii locale.

Thomas Matthew Crooks s-a putut apropia astfel la 135 de metri de estrada pe care se afla Trump. Acesta este motivul pentru care preşedintele Joe Biden anunţa duminică faptul că a ordonat o anchetă independentă cu privire la circumstanţele tentativei de asasinat.

Marţi seara, Secret Service a dezvăluit că a consolidat protecţia lui Donald Trump – în urmă cu mai multe săptămâni -, din cauza unei ”ameninţări” a unui plan iranian vizând ucierea candidatului republican – fără nicio legătură cu tentativa de asasinare de sâmbătă -, scrie presa americană.

Citeste mai mult

NATIONAL

Persoană carbonizată, găsită într-o locuinţă cuprinsă de flăcări, în Buzău

Publicat

in

O persoană a fost găsită carbonizată într-o locuinţă din oraşul Pogoanele, judeţul Buzău care a fost cuprinsă de flăcări din cauze necunoscute deocamdată, scrie news.ro.

Pompierii buzoieni au fost solicitaţi, joi dimineaţă, să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă din oraşul Pogoanele, judeţul Buzău.

Potrivit ISU Buzău, la faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. În sprijin fiind dislocată şi o ambulanţă SAJ. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta generalizat la locuinţă pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp.

În interiorul locuinţei, a fost identificată o persoană carbonizată.

Pompierii acţionează în prezent pentru lichidarea focului urmând să fie deschisă o anchetă pentru a se stabili cauzele producerii incendiului

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend