NATIONAL
Depăşiri ale concentrațiilor de hidrogen sulfurat în aerul din Braşov

Publicat
acum 2 luniin
De
adminNoul laborator mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov a detectat, în ultimele zece zile, un număr de 14 depăşiri ale cantităţilor de hidrogen sulfurat în aerul din municipiul Braşov, reiese dintr-un raport prezentat luni de şeful APM Braşov, Ciprian Băncilă, la Prefectură.

Piata Sfatului, BrasovFoto: Hotnews
APM Braşov a început monitorizarea cu laboratorul mobil, amplasat pe strada Filiaşi, în data de 7 septembrie, activitatea desfăşurându-se şi în continuare, relatează Agerpres.
Conform datelor obţinute, dioxidul de azot (NO2), dioxidul de sulf (SO2), pulberile în suspensie PM 10 şi amoniacul din aerul din municipiu se încadrează în limitele legale, însă la hidrogenul sulfurat valorile medii la 30 de minute au fost depăşite în 14 rânduri, în următoarele zile şi intervale orare:
- 8 septembrie, orele 8.30-10.00;
- 9 septembrie, orele 3.30-5.30;
- 10 septembrie, orele 5.30-6.00;
- 13 septembrie, orele 20.00;
- 14 septembrie între orele 2.00-3.00 şi 8.30.
„În general, în această perioadă a fost cer senin, fără precipitaţii atmosferice, viteza vântului fiind mică (sub 1 m/s – calm atmosferic), condiţii meteorologice care nu au determinat dispersia poluanţilor în aerul ambiental. Nu s-au înregistrat fenomene de ceaţă sau inversiune termică”, menţionează raportul.
De asemenea, documentul precizează că „evaluarea calităţii aerului este făcută doar pentru intervalele de monitorizare, în condiţiile meteo şi de dispersie existente în momentul efectuării măsurătorilor; concluziile nu trebuie extinse pentru alte intervale orare/sezoane/condiţii meteo”.
Prefectul anunță constituirea unei comisii. Care e concentraţia maximă admisă a hidrogenului sulfurat în aer
„În cel mai scurt timp voi emite un ordin de prefect pentru constituirea unei comisii mixte din care vor face parte reprezentanţi ai tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniu, inclusiv ai Primăriei municipiului Braşov. Comisia va avea misiunea de a identifica în mod oficial poluatorul sau poluatorii, în baza datelor oferite de laboratorul mobil. După ce vom afla poluatorul sau poluatorii vom acţiona pentru a determina reducerea nivelului de poluare şi, evident, a disconfortului olfactiv generat de poluarea cu hidrogen sulfurat. Avem un precedent în care, prin dialog stăruitor şi cu argumente viabile, am reuşit să determinăm compania DS Smith Paper să investească pentru reducerea semnificativă a disconfortului olfactiv în oraşul Zărneşti şi sunt încrezător că vom putea ajunge la o soluţie şi în acest caz din municipiul Braşov”, a declarat prefectul Cătălin Văsii.
Concentraţia medie maximă admisă la 24 de ore a hidrogenului sulfurat (H2S) în aer este de 0.008 mg/ m3 ~ 0.006 ppm.
Hidrogenul sulfurat este un gaz incolor, inflamabil, cu un miros caracteristic de ouă stricate. Acest acid se regăseşte în natură în regiunile de gaze naturale sau petrol.
Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Poate vrei sa citesti
NATIONAL
Obiceiul pe care ar trebui să-l avem zilnic – Prof. dr. Vlad Ciurea: Este absolut esențial!

Publicat
acum 2 orein
1 decembrie 2023De
admin

Obiceiul pe care ar trebui să-l avem zilnic – Prof. dr. Vlad Ciurea: Este absolut esențial!
Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit la Antena 3 CNN, despre obiceiul pe care ar trebui să îl avem zilnic și peste care nu ar trebui să trecem nici măcar în zilele aglomerate. Durează doar câteva minute.
Este vorba despre rugăciune, care are efecte miraculoase asupra sănătății noastre, asupra stării fizice și psihice și asupra vieții de zi cu zi.
”Rugăciunea propriu-zisă reprezintă ceva pe care noi, ancestral, l-am moștenit din moși strămoși. Să ne rugăm pentru sănătate, pentru copii, pentru părinți, ne rugăm pentru mâncare, asta este rugăciunea. Și te rogi la Ființa Supremă. În timp ce rugăciunea este în gând, sau dacă vreți exterioară, într-o anumită poziție la rugăciune a capului, a ochilor, a mâinilor, a feței, în totalitate cu privirea în sus, spre Ființa Supremă. Aceasta este rugăciunea. Ne înălțăm privirea și ne rugăm”, a explicat medicul.
”Meditația este interioară, rugăciunea prin care eu cu mine meditez la ce fac, la un lucru pe care pe mine mă preocupă, mă interesează. Mă interesează bolile pe care le am eu și meditez astfel încât să îmi creez numai gânduri bune și să ies dintr-un complex de boală pe care probabil îl am.
De exemplu, eu am avut COVID și am meditat două nopți la rând cum să ies din COVID. Eram internat la spitalul Matei Balș și mă forțam mental să mă motivez că această boală, care este o viroză, trebuie învinsă, ca am medicamente, că am perfuzii, că totul se va vindeca, să nu cad în depresie și să zic „vai ce boală gravă am”, a explicat Vlad Ciurea.
”Deci totul este ca meditația să îți inducă o stare benefică asupra centrilor tăi nervoși. Procesul de vindecare la cei care se roagă este mult mai bun decât la cei care nu se roagă. Pacienții care sunt, în general, sub rugăciune, sub credință, sunt mult mai înțelegători și actul chirurgical se desfășoară în condiții mult mai bune.
Cei care neagă partea de rugăciune, de credință, ateii, întotdeauna sunt persoane negative. Trebuie să fii convins că ceea ce ai se poate vindeca, se poate îndepărta și tu te poți vindeca. Dar partea cu rugăciunea eu consider că este esențială, de aceea eu recomand pacienților să se roage, dar mai recomand și chirurgilor.
Există un chirurg în America, Ben Carson, vestit în privința aceasta, pentru că a reușit o operație cu totul deosebită, o operație foarte grea, în care a despărțit doi copii siamezi, lipiți la nivelul capului. E o operație extrem de complexă iar mortalitatea se consideră că este până la 90%. Trebuie operați cât de repede, în condițiile operatorii foarte bune, iar îndemânarea întregii echipe, anestezice și chirurgicale, trebuie să fie totală. Ben Carson a făcut această operație. Înainte de operație, în timpul operației și după operație, încontinuu le-a spus părinților să rămână acolo și să se roage. El fiind un om foarte credincios și pledând pentru acest lucru. Dacă acest chirurg recunoscut spune aceste lucruri, pledează pentru ele, trebuie să învățăm partea bună a lucrurilor”, a mai spus Vlad Ciurea.
Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
NATIONAL
Zelenski cere construirea urgentă de fortificaţii pe linia frontului ameninţată de ofensiva rusă

Publicat
acum 2 orein
1 decembrie 2023De
adminPreşedintele Volodimir Zelenski, care joi şi-a continuat vizitele în regiunile prin care trece linia frontului, a avut întâlniri cu o serie de comandanţi militari – inclusiv cu unii al căror nume a fost vehiculat că ar putea fi demişi – cărora le-a trasat ca sarcină construirea cu prioritate de fortificaţii în condiţiile în care, pe măsură ce se apropie iarna, Rusia şi-a intensificat atacurile în special în estul ţării, potrivit News.ro.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidents Office / Zuma Press / Profimedia
„Am avut două întâlniri importante în Zaporojie. Prima a fost cu militarii, cu generalii Tarnavski, Moskalev, Litvinov şi cu toţi responsabilii cu apărarea aici, în Zaporojie. A doua întâlnire a fost de fapt o întâlnire la nivel naţional privind fortificaţiile. Am discutat toate domeniile principale în care trebuie să consolidăm şi să accelerăm construcţia de structuri”, le-a spus Volodimir Zelenski ucrainenilor în mesajul adresat joi seara.
El a precizat că prioritatea pentru fortificaţii o reprezintă zonele cel mai mult expuse la ofensiva rusă. „Acestea sunt în primul rând Avdiivka, Mariinka şi alte zone din regiunea Doneţk care vor primi o atenţie maximă. Regiunea Harkov include direcţia Kupiansk şi linia de apărare Kupiansk-Lîman. Şi întregile regiuni Harkov, Sumî, Cernihiv, Kiev, Rîvne, precum şi Volîn. Şi, de asemenea, sudul – regiunea Herson”, a detaliat Zelenski.
Preşedintele a spus că autorităţile regionale şi toţi liderii militari relevanţi au prezentat rapoarte, inclusiv ministrul apărării, Rustem Umerov, şi adjunctul lui, generalul Oleksandr Pavliuk. „Am discutat despre atragerea de resurse, despre motivarea afacerilor private în această activitate şi despre finanţare”, a declarat Zelenski, referindu-se la fortificaţii. „Prioritatea este evidentă. Sunt recunoscător tuturor celor care lucrează la acest tip de construcţii, la producţia de materiale”, a menţionat preşedintele.
Zelenski a semnalat că Ucraina se aşteaptă la o ofensivă rusă intensificată cerând ca pe lângă fortificaţii să fie construite noi adăposturi antiaeriene, în special în şcoli.
„Am discutat, de asemenea, despre nevoile pe care le vom aborda împreună cu partenerii noştri pentru a consolida liniile noastre de apărare. O atenţie deosebită este acordată construcţiei de adăposturi în şcoli, în special aici, în Zaporojie şi în regiune, astfel încât copiii să poată studia cel puţin într-un format mixt”, a spus Zelenski în discursul său video de joi seara. El a menţionat că a fost în Harkov şi a putut vedea cum funcţionează sălile de clasă construite la metrou.
Preşedintele a mai spus că în cursul dimineţii a fost la Kupiansk, unde a avut o întâlnire cu generalul Sîrski şi cu comandanţii care luptă în sectorul Kupiansk. „I-am premiat pe cei cinci ofiţeri care erau prezenţi şi le-am cerut să acorde distincţii separate soldaţilor, sergenţilor şi ofiţerilor inferiori. Vă mulţumesc, soldaţi, pentru rezistenţa voastră şi pentru munca voastră zilnică!”, a menţionat Zelenski, în condiţiile în care forţele ruseşti desfăşoară de mai multe luni o ofensivă în această zonă, dar fără câştiguri notabile.
Zelenski şi-a mai informat compatrioţii că a votbit la telefon cu cancelarul german Scholz, cu prim-ministrul britanic Sunak şi cu prim-ministrul bulgar Denkov. „Trebuie să le mulţumesc partenerilor noştri pentru multe lucruri: acordurile noastre – Ucraina şi Germania, Ucraina şi Marea Britanie, Ucraina şi Bulgaria – sunt toate puse în aplicare. Am schiţat, de asemenea, noi măsuri comune. Protecţia poporului nostru. Protecţia Europei noastre. Protecţia ordinii juridice internaţionale. Le mulţumesc tuturor celor din lume care ajută Ucraina!”, a încheiat liderul de la Kiev. (News.ro)
Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Pfizer a fost data in judecata pentru inducerea in eroare a publicului american

Militantismul homosexualilor si lesbienelor, interzis in Rusia

Obiceiul pe care ar trebui să-l avem zilnic – Prof. dr. Vlad Ciurea: Este absolut esențial!
Zelenski cere construirea urgentă de fortificaţii pe linia frontului ameninţată de ofensiva rusă

Alertă emisă de meteorologi: ‘Terra se încălzește tot mai tare’ / Se anunță temperaturi record

VIDEO | Moment istoric la Curtea de Argeș: Confarg, fabrica emblemă a orașului, demolată pentru a face loc unui mall

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu: Îi rog pe colegii de la Casele teritoriale de Pensii să aibă încredere

Olguța Vasilescu anunță o nouă lovitură financiară, dată în urma Târgului de Crăciun din Craiova

ANAF avertizează românii, după ce instituția a fost acuzată: Cum te poți trezi cu poprire pe conturi fără să știi că ai datorii

VIDEO | Mascații au descins la balastierele din Argeș – DOI AFACERIȘTI SĂLTAȚI ȘI DUȘI LA AUDIERI

VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați

VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC

VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc

VIDEO – ACCIDENT GRAV în ARGEȘ, provocat de un tânăr din Corbi

VIDEO! ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – 3 MAȘINI IMPLICATE
PITEȘTI


ATENȚIE! Lucrări pe drumul spre Cepari și alte 5 drumuri din județul Argeș
Consiliul Județean Argeș informează participanții la traficul rutier că, în perioada 27.11 – 29.11.2023, va efectua, prin Regia Autonomă Județeană...


ARGEȘ – VIDEO | Incendiu la Poșta din Trivale
Pompierii piteșteni au intervenit in aceasta dimineata pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în clădirea oficiului poștal din cartierul Trivale. Incendiul...


Misiune reușită de salvare de aproape 12 ore a Salvamont Argeș! 4 turiști salvați din propria neghiobie
Aseară, în jurul orei 23.00, s-a dat alarma! Salvamont Argeș a primit un apel de urgență, după ce patru turiști...


VIDEO | Mascații au spart un chef de chef în Argeș – Zeci de petrecăreți percheziționați, amenzi și testări antidrog
În noaptea de 18 spre 19 noiembrie a.c., în intervalul orar 23:30-03:30, polițiștii Secției 4 Poliție Pitești, împreună cu polițiști...
Curtea de Argeș


Mâine, de 1 Decembrie, se aprind luminile de sărbători la Curtea de Argeș- VEZI PROGRAMUL DEDICAT ZILEI NAȚIONALE
Primăria Curtea de Argeș vă invită să sărbătoriți Ziua Națională a României și să fiți martorii aprinderii iluminatul ornamental de...


DOCUMENT! Vasilica PSD-ului, interimara de nota 5 a Spitalului Curtea de Argeș, trece la amenințări – SĂTUI DE EA, MEMBRII C.A. DE LA SPITAL AU RECLAMAT-O PRIMARULUI SI CONSILIULUI LOCAL
Scene(te)le incredibile din interiorul Spitalului Municipal Curtea de Argeș continuă și după ce managerul interimar Vasilica Andreea Gheordunescu a picat...


Mâine, ședință mare la târla regală – 14 proiecte pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local – SE INSISTĂ CU BANII PENTRU TRANSPORTUL DEFECTUOS
Târla regală se reunește mâine, miercuri, 29 noiembrie 2023, de la ora 15.00, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local....


ACCIDENT GRAV LA MUȘĂTEȘTI -2 Mașini implicate, 4 persoane asistate medical
Un grav accident rutier s-a produs pe DN 73C, comuna Mușătești, în care sunt implicate două vehicule. Paramedicii SMURD au...


CHICAGO de ARGEȘ! Tînăr din Cicănești prins fără permis pe ulițele satului
În ziua de 26 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un tânăr de 23...
Mioveni


A murit generalul Constantin Năstase, cel mai longeviv militar al județului Argeș
S-a stins din viață cel mai longeviv senior al județului, cetățean de onoare al orașului Mioveni, generalul veteran Constantin Năstase....


Vrei să devii pompier? Acum ai ocazia – VEZI CONDIȚII
Dacă dorești să faci parte din echipa salvatorilor, te poți înscrie pentru ocuparea unuia dintre cele * alocate Şcolii de...


I.P.J. ARGEȘ RECRUTEAZĂ TINERI! DE MÂINE ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTR VIITORII POLIȚIȘTI
În perioada 18 octombrie – 05 noiembrie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș va primi cereri de înscriere pentru trei...


Lovitură primită de primarul din Mioveni! Ion Georgescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile
Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, reţinut pentru trafic de influenţă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Primarul Ion...
Câmpulung


Mesajul care răstoarnă tot! Fiica Elenei Lasconi regretă felul în care a făcut declaraţia în care o condamna pe mama sa: Nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte
Nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte, a transmis fiica Elenei Lasconi pe o rețea de socializare,...


După două decese în doar o săptămână, ITM ARGEȘ, AVERTISMENT DUR PENTRU PATRONII FIRMELOR DE CONSTRUCȚII
Având în vedere evenimentele care au avut loc în șantierele de construcții, ca urmare a surpării de maluri, cu urmări...


VIDEO | PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ LA PERSOANE ACUZATE DE TRAFIC DE MINORI
La data de 25 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO | Moment istoric la Curtea de Argeș: Confarg, fabrica emblemă a orașului, demolată pentru a face loc unui mall
- ACTUALacum o săptămână
Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu: Îi rog pe colegii de la Casele teritoriale de Pensii să aibă încredere
- ACTUALacum o săptămână
Olguța Vasilescu anunță o nouă lovitură financiară, dată în urma Târgului de Crăciun din Craiova
- NATIONALacum 3 săptămâni
ANAF avertizează românii, după ce instituția a fost acuzată: Cum te poți trezi cu poprire pe conturi fără să știi că ai datorii
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO | Mascații au descins la balastierele din Argeș – DOI AFACERIȘTI SĂLTAȚI ȘI DUȘI LA AUDIERI
- ACTUALacum 2 săptămâni
RUȘINOS! MANAGER DE SPITAL DE NOTA 5! Candidata PSD la șefia spitalului Curtea de Argeș a picat rușinos proba scrisă a concursului
- NATIONALacum o săptămână
Surpriză: Aderarea României la Schengen, pe ordinea de zi a Consiliului JAI / Austria tocmai a transmis din nou că își menține veto-ul
- ACTUALacum o săptămână
ACUM! Accident grav la Curtea de Argeș, pe Bulevardul Basarabilor
You must be logged in to post a comment Login