Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Decizie surpriză în justiția britanică: Fotbalistul Benjamin Mendy a fost declarat nevinovat pentru șase acuzații de viol / Reacția clubului Manchester City

Publicat

in

Red. Sport • HotNews.ro

Fotbalistul Benjamin Mendy de la Manchester City a fost găsit nevinovat de șase capete de acuzare de viol și unul de agresiune sexuală, anunță BBC News.

Benjamin MendyFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Jurații nu au putut ajunge la un verdict în ceea ce privește o acuzație de viol și una de tentativă de viol, după un proces de aproape șase luni la Chester Crown Court, adaugă sursa citată.

Procurorul de caz a precizat că va solicita o rejudecare a ultimelor două capete de acuzare, notează AFP. Apărătorul internațional francez în vârstă de 28 de ani, suspendat de mai bine de un an de clubul său Manchester City, este judecat de la începutul lunii august la Chester Crown Court. El a fost acuzat de șapte violuri, o tentativă de viol și o agresiune sexuală și risca închisoare pe viață.

Reacția clubului Manchester City

Reacția clubului său: „Manchester City FC ia act de verdictul de astăzi de la Chester Crown Court, unde un juriu l-a găsit pe Benjamin Mendy nevinovat de șapte acuzații.

Juriul a rămas în impas în cazul a două acuzații, iar procesul s-a încheiat având în vedere că există chestiuni nesoluționate legate de acest caz, clubul nu este în măsură să facă alte comentarii în acest moment.”

>> Procesul fotbalistului Benjamin Mendy: Procurorul îl numeşte pe francez „violator în serie”

Câştigător al Cupei Mondiale 2018 cu echipa Franţei, Benjamin Mendy a petrecut mai bine de patru luni, din august 2021 până în ianuarie 2022, în arest preventiv. Eliberat la începutul lunii ianuarie, el a fost plasat sub supraveghere judiciară.

Internaţionalul francez joacă la Manchester City din 2017, când a venit de la Monaco, pentru suma de transfer de 52 de milioane de lire sterline.

NATIONAL

Ciolacu și Rafila, ceremonie de semnare a contractelor de construire a spitalelor regionale din Iași și Cluj: „Îndeplinim o promisiune făcută de clasa politică de mai bine de 15 ani”

Publicat

in

​Contractele de execuție pentru construcția spitalelor regionale de urgență din Iași și Cluj au fost semnate joi, la Palatul Victoria, în cadrul unei ceremonii la care au participat premierul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Marcel Ciolacu și Alexandru RafilaFoto: Inquam Photos / George Călin

„Investițiile pentru construirea celor două spitale regionale sunt de aproximativ 7 miliarde de lei, iar termenul de implementare este până în 2026. Prin finalizarea procedurilor de execuție a celor două spitale regionale, îndeplinim o promisiune făcută românilor de clasa politică de mai bine de 15 ani. Este un moment de mândrie și îl felicit pe domnul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila pentru ceea ce a făcut să aducă aceste proiecte cât mai aproape de realizare” a declarat premierul Marcel Ciolacu, în cadrul ceremoniei.

„România construiește spitale, fie că sunt spitale regionale sau finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență. În 2021 toate cele trei proiecte – Iași, Cluj și Craiova – aveau doar studii de fezabilitate. Acum suntem în punctul în care facem ireversibilă construcția acestora. Mulțumesc pentru sprijin domnului prim-ministru, Guvernului și echipei de la Ministerul Sănătății pentru că am reușit ca astăzi să semnăm contractele de execuție pentru două dintre aceste investiții, iar săptămâna viitoare vom încheia procedurile și pentru cel de-al treilea spital regional de urgență, respectiv cel de la Craiova”, a afirmat și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Spitalul Regional de Urgență din Iași ar urma să aibă o capacitate de 850 de paturi și 20 de săli de operație. Acesta ar urma să devină principalul furnizor de servicii medicale de nivel terțiar în regiunea de Nord – Est a țării, concentrându-se pe îngrijirea pacienților critici și pe cazurile care necesită tehnologie și expertiză la nivel înalt.

Conceptul organizatoric al acestui spital se va baza pe gruparea pe specialități medicale strâns legate, formând “Centre” multidisciplinare structurate, cum ar fi: Centrul Multidisciplinar pentru Cap și Gât, Centrul Multidisciplinar Toracic, Centrul Multidisciplinar Abdominal, Centrul Multidisciplinar pentru Articulații, Coloană Vertebrală și Traumă, Centrul Multidisciplinar de Medicină Internă și Centrul Multidisciplinar Mama și Copilul.

Valoarea totală estimată a acestui proiect este de 3,3 miliarde de lei, finanțarea fiind asigurată, în principal, de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu 2 miliarde de lei (din care 1,64 miliarde lei contribuție națională și 360 de milioane lei fonduri europene), precum și printr-un credit de 1,25 miliarde de lei de la Banca Europeană de Investiții (BEI), echivalentul a 250 de milioane de euro.

Spitalul Regional de Urgență din Cluj ar urma să aibă o capacitate de 849 de paturi și o gamă variată de facilități și servicii. Acesta ar urma să devină centrul principal pentru îngrijirea pacienților critici și a cazurilor complexe din regiunea de Nord – Vest a țării. Spitalul ar urma să aibă 336 de paturi pentru îngrijiri chirurgicale, 343 de paturi pentru îngrijiri medicale, 64 de paturi pentru pediatrie și obstetrică-ginecologie, 82 de paturi pentru terapie intensivă (din care 10 pentru terapie intensivă pediatrică), precum și facilități specializate pentru îngrijirea intensivă neonatală și pentru unitatea de arsuri. De asemenea, ar urma să includă un centru dedicat cardiologiei, un bloc operator integrat cu 22 de săli de intervenție chirurgicală și va furniza servicii de spitalizare de zi și chirurgie de zi.

Valoarea totală estimată a acestui proiect este de 3,35 miliarde de lei, finanțarea fiind asigurată, în principal, de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu 2 miliarde de lei (din care 1,64 miliarde lei contribuție națională și 350 de milioane lei fonduri europene), precum și printr-un credit de 1,525 miliarde de lei de la Banca Europeană de Investiții (BEI), echivalentul a 305 de milioane de euro.

La ceremonia de semnare, alături de premierul Marcel Ciolacu și de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au mai participat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, președintele Agenției pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), Adrian Popa, reprezentanți ai autorităților locale.

Firmele care vor efectua lucrările de construcție sunt Ness Proiect Europe SRL pentru Iași și Ubitech pentru Cluj.

Ness Proiect Europe – Spitalul Regional Iași

Valoare licitată: 26.298.533,47 LEI (fara TVA)

Durată contract: 16 luni (4 luni execuție + 12 luni o eventuală mentenanță și supraveghere)

Ubitech Construcții SRL – Spitalul Regional Cluj

Valoare licitată: 52.277.047,79 (fără TVA)

Durată contract: 16 luni (8 luni execuție + 8 luni o eventuală mentenanță și supraveghere)

Citeste mai mult

NATIONAL

‘Pasajele nu ajută la fluidizarea circulației’. Soluția salvatoare pe care o vede primarul Nicușor Dan

Publicat

in

Primarul Capitalei este de părere că pasajele rutiere nu ajută la fluidizarea traficului, precizând că soluția constă în folosirea transportului în comun.

„Un pasaj îți rezolvă problema locală, dar nu rezolvă problema globală. Noi nu am simțit o îmbunătățire de trafic în București după ce anul trecut am făcut 4 pasaje. Am dat drumul la 4 pasaje și nu s-a simțit și din acest motiv soluția este transportul în comun”, a declarat Nicușor Dan într-o conferință de presă.

Referitor la îmbunătățirea condițiilor privind transportul în comun, Nicușor Dan a precizat că există aplicații care oferă informații despre mijloacele de deplasare în timp real.

„Curățenia din mijloacele de transport în comun nu e perfectă”

„Începând cam de acum un an și jumătate, noi am integrat circulația tuturor vehiculelor (autobuze, troliebuze, tramvaie) în platforma google maps, adică oricine are un telefon mobil și descarcă această aplicație poate să vadă în timp real autobuzul sau tramvaiul pe care și-l dorește și când va ajunge în stație.

În ceea ce privește informarea fizică a călătorilor, există un proiect deja scris care se numește ITS și pe care o să-l depunem imediat ce se deschide ghidul pentru programul operațional regional în fondurile europene pe perioada 2021-2027”.

De asemenea, primarul general susține, referitor la curățenia din mijloacele de transport în comun, că „nu este perfectă, dar sunt progrese”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend