Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

De unde vin numele celor mai cunoscute cartiere din București. Ce povești uluitoare ascund

Publicat

in

Cartierele din București, precum Berceni, Crângași, Cotroceni, Balta Albă sau Obor au o istorie bogată, iar majoritatea au denumiri inspirate de la marii domnitori ai țării. Totuși, există și cartiere cu povești mult mai captivante, potrivit b365.ro.

Iată cum s-au conturat numele unora dintre cele mai celebre zone ale Capitalei:

București

Conform legendei, orașul a fost fondat de un cioban pe nume Bucur. Capitală a fost menționată pentru prima oară ca “Cetatea Bucureștiului” în anul 1459, fiind una dintre reședințele prințului muntean Vlad Țepeș. În timp, în secolul al XIX-lea, avea să primească porecla “Micul Paris”.

Aviatorilor

Numele cartierului Aviatorilor are o origine simplă și mult mai veselă decât cea a cartierului Balta Albă. Denumirea provine de la impunătoarea statuie construită în timpul domniei lui Carol al II-lea pentru a omagia sacrificiile făcute de “eroii aerului”. Una dintre cele mai frecventate zone din cartier este Piața Charles de Gaulle, un rond aflat la intersecția a trei cartiere – Aviatorilor, Floreasca și Dorobanți.

Mare parte din locuințele din acest cartier au fost ridicate în anii ’80, din inițiativa lui Nicolae Ceaușeșcu, care dorea realizarea unui cartier pentru militari, polițiști și aviatori.

Balta Albă

Cartierul Balta Alba a fost menționat pentru prima dată la începutul secolului al XIX-lea, când Bucureștiul a fost lovit de o epidemie de ciumă bubonică. În timpul domniei fanariotului Ioan Gheorghe Caragea, trupurile celor care au murit din pricina bolii au fost aruncate și incinerate în groapa cu var din cartier. De fiecare dată când ploua, varul din gropile comune ieșea la suprafață, formând mari bălți albe.

Băneasa

Un alt cartier celebru, acum rezidențial, este Băneasa. Numele acestuia vine după o vorbă din popor. La acele vremuri pe aici exista un conducător, banul Dimitrie Ghica, iar românii vremii îi numeau soția băneasă. Așadar, Băneasa îşi trage denumirea de la nevasta banului Dimitrie Ghica.

Berceni

Cartierul Berceni este una dintre cele mai vechi așezări din Capitală și a fost denumit după Miklós Bercsényi. Groful maghiar a ajuns aici în 1600, în drumul spre Imperiul Otoman. Se speculează a fost atât de încântat de zonă, încât a decis să se stabilească definitiv acolo, iar de atunci a fost botezată “Berceni“.

Colentina

Nu se știe când a luat naștere cartierul Colentina, dar se crede că etimologia numelui său provine de la o expresie folosită de locuitorii cartierului. În trecut, cartierul Corentina era noroios, așa că oamenii spuneau “colea-n-tină”, ceea ce înseamnă “aici în noroi”, de unde și numele cartierului Corentina. O vreme s-a numit şi “Olintina“.

Cotroceni

Cartierul își are denumirea de la verbul “a cotroci”, care înseamnă “a adăposti” sau “a scotoci”. Până ca această zonă să devină moșia lui Șerban Cantacuzino, care a construit aici mănăstirea Cotroceni, deasa pădure a Cotrocenilor a reprezentat locul perfect de ascunziș pentru tâlhari și haiduci. Aici se află și cunoscutul Palat Cotroceni, reședința președintelui României, construit în această zonă la finalul secolului al XIX-lea pentru regele Ferdinand.

Crângași

Povestea cartierului Crângași spune că, întrucât zona a fost o pădure, o prelungire a Codrilor Vlăsiei, această denumire vine de la “crâng”. În urmă cu 200 de ani, zona nu era mai deloc populată, la vremea respectivă fiind doar 5 gospodării, însă, ulterior, când Crângași a fost inclus în Capitală, în anii 1920, zona a fost “invadată” de familii defavorizate.

Dorobanți

Cunoscut drept unul dintre cartierele cele mai înstărite și mai dezvoltate, lucrurile nu au stat mereu așa pentru cartierul Dorobanți. La început, se numea Ulița Herăstrăului, deoarece lega zona Herăstrău de restul Bucureștiului. Ulterior, a fost numit Dorobanți datorită trupelor de soldați care executau instrucția în zonă, și a intrat în vigoare din 1878, de la finalul Războiului de Independență.

Dristor

Numele “Dristor” are o istorie veche de sute de ani. Meșteșugarii vremii, așa numiții darstari, sălășluiau în zonă, fiind cei care manufacturau postavul și dimia. Se crede că aceștia mai erau numiți și piuari. Astfel, “Dristor“ vine de la breasla piuarilor care şi-au avut satul în această parte a orașului.

Drumul Taberei

În anul 1821, în zona unde se află în prezent cartierul Drumul Taberei din București, se afla doar un câmp. Cartierul se numeşte astfel datorită lui Tudor Vladimirescu, care, în 1821, intră în Bucureşti pe la vest şi îşi aşează aici tabăra de panduri, reușind să alunge conducerea vasală a imperiului Otoman.

Ferentari

Originea numelui Ferentari vine din latină: “Ferentarius“ – soldat din infanteria uşoară a legiunilor române. Unii spun că aici s-ar fi aflat câmpul de exerciţii al ferentarilor, din oastea lui Mihai Viteazul.

Ghencea

Ghencea este un nume provenit din limba turcă. Pe vremea fanarioţilor, Ghenci-aga era şeful arnăuţilor din garda domnească. Aici s-a ridicat o biserică, Biserica Ghencei.

Giulești

Acest cartier a luat ființă prin unirea a două sate: Giulești-Sârbi și Giulești-Țigănia. Giuleștiul a cunoscut o dezvoltare fulminantă în perioada comunistă, concomitent cu apariția blocurilor de locuințe. De asemenea, în trecut, cartierul Giulești era moșia unui neam bogat de boieri, cunoscuți sub numele de Julești. Istoricii susțin că atunci exista cultura Giulești-Boian, care a populat acest loc în mileniul IV î.Hr., de unde și a luat naștere numele cartierului.

Militari

Despre cartierul Militari se spune că ar fi fost botezat aşa pentru că era zona de instrucţie militară şi unde o vreme a funcţionat “Pirotehnia Armatei“. Locuințele din preajmă au fost construite pentru cadre militare

Obor

În trecut, zona era cunoscută sub numele de “Târgul de Afară” sau “Oborul de vite”. În secolele XVII-XVIII, aici erau executați cei condamnați la moarte prin spânzurare, practică ce a dăinuit până în 1870, când domnitorul Grigore Ghica a interzis-o. În 1877, negustorii care ajungeau la Obor au ridicat “Crucea Negustorilor” pentru a sfinți locul, ulterior, în 2009, fiind mutată în Sectorul 2 și i s-a dat numele de “Crucea Independenței”.

Pantelimon

Istoricii pun numele de “Pantelimon” pe seama grecilor, care erau majoritari în această parte a Bucureștiului. În limba greacă, “pan“ înseamnă “tot“, iar “éléïmon “ se traduce “milă“. Prin urmare, Pantelimon înseamnă “cel milostiv“ sau “întreg milostivul“, relatează historia.ro.

Rahova

Legenda spune că numele relativ vine de la Calea Rahovei, una dintre cele cinci artere botezate în amintirea Războiului de Independență: Calea Griviței, Calea Plevnei, Calea Rahovei, Calea Victoriei și Calea Dorobanților.

Titan

Potrivit istoricilor, cartierul Titan îşi are denumirea de la fabrica de ciment “Titan“, construită în 1920.

Vitan

Despre cartierul Vitan, D. Papazoglu spune că: “În ocolul oraşului, spre nord, este câmpia Vitanului, unde vitele orăşenilor îşi aveau păşunea“.

Loading

ACTUAL

Clădirea Parlamentului din Londra se va alimenta cu energie de la metrou

Publicat

in

Căldura emisă de metroul londonez, care depășește 30 de grade celsius, va fi folosită pentru a alimenta cu energie monumentele emblematice din centrul capitalei britanice, precum Parlamentul şi reşedinţa prim-miniştrilor din Regatul Unit, relatează Agerpres, care citează France Presse. 

Rețeaua de căldură, care este o nouă iniţiativă a Guvernului britanic, va fi una dintre primele şi „dintre cele mai mari reţele de căldură”, conform Ministerului britanic al Energiei. 

Lucrările vor începe în 2026, iar rețeaua va alimenta sistemele de apă şi de încălzire din Londra.

Noul proiect va permite reutilizarea surplusului de energie generat de sistemul subteran al Capitalei, de canalizare şi de râul Tamisa, pentru a încălzi sute de clădiri istorice şi instituţii din cartierul Westminster cu emisii reduse.

Costuri mai mici pentru utilizatorii de energie cu emisii reduse

„Utilizarea căldurii reziduale a Tamisei şi a metroului londonez pentru a alimenta cu energie repere emblematice precum Parlamentul şi Muzeul National Gallery este un exemplu promiţător a ceea ce se poate face în materie de încălzire cu costuri reduse şi cu emisii scăzute de carbon”, a declarat subsecretara de stat din cadrul Ministerului britanic al Energiei, Miatta Fahnbulleh.

Potrivit companiilor care vor realiza lucrarea, proiectul ar trebui să genereze 500 de locuri de muncă şi să reducă facturile cu 40%.

Clădirile care vor fi racordate la viitoarea reţea nu au fost deocamdată dezvăluite, însă muzeul Tate Britain, gara Victoria şi Westminster Abbey se află pe traseul conductelor.

Noua reţea va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 75.000 de tone de CO2 pe an, evitând în acelaşi timp pierderile masive de căldură pe plan local.

Regatul Unit şi-a fixat obiectivul de a-şi decarboniza energia electrică până în 2030 şi apoi să atingă neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon în 2050.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Adrian Şut – Până nu suntem matematic calificaţi nu putem să ne bucurăm de o calificare, Suntem cu un pas mai aproape de obiectiv

Publicat

in

Adrian Şut, mijlocaşul echipei FCSB, a declarat că formaţia sa mai are de aşteptat până să se considere calificată în faza următoare a Ligii Europa.

„Este o seară minunată, suntem foarte fericiţi că am reuşit să luăm cele trei puncte. A fost o partidă dificilă. Până nu suntem matematic calificaţi nu putem să ne bucurăm de o calificare. Suntem cu un pas mai aproape de obiectivul nostru, sunt mândru de ce am realizat până acum, dar nu este de ajuns. Trebuie să câştigăm şi restul meciurilor pentru a face o figură frumoasă în Europa.

A fost o întâmplare cu Craiova, am greşit puţin în acel meci, în a doua repriză, dar am fost foarte motivaţi şi în Europa ne-am prezentat bine şi am fost o echipă matură. Acestea sunt meciurile care te lansează în carieră. Lupţi pentru familia ta, pentru toţi oamenii care sunt în tribună.

[Există la FCSB un complex danez?] Nu este vorba despre niciun complex. Am avut meciuri bune, dar s-a întâmplat să pierdem. Ştiam că dacă vom fi într-o zi bună, vom putea câştiga acest meci. Noi am luat fiecare meci în parte. Ne-am bucurat că am putut ajunge în grupe, să fim printre cele mai bune echipe şi cred că până acum am făcut faţă cu brio.

A fost o atmosferă foarte frumoasă, suporterii ne-au susţinut, ne-au împins de la spate. Le mulţumim că au venit la acest meci în timpul săptămânii.

Toţi jucătorii îşi doresc să facă pasul în afară, să progreseze, să plece la mai bine, dar cât timp suntem aici, trebuie să dăm tot ce avem mai bun şi să luptăm pentru aceste culori.

Deocamdată am gestionat bine, sper să o facem la fel de bine în continuare şi să urcăm în campionat. Dăm dovadă de maturitate, ştim să suferim. În campionat suntem obişnuiţi să atacăm, dar cred că ne-am închegat bine”, a declarat Adrian Şut lpentru sport.ro la finalul meciului câştigat joi seara, la Bucureşti, cu 2-0 în faţa danezilor de la FC Midtjylland.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO Apare o nouă bijuterie în România: Statuie controversată la intrarea în stadion

Publicat

in

În această dimineață, Guvernul României a introdus un proiect de hotărâre în cadrul ședinței Executivului, având ca scop aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea unui stadion de aproape 13.000 de locuri la Bistrița.

Aflată la „prima lectură”, propunerea a fost adoptată, iar pe strada Aerodromului nr. 33 din Bistrița va începe realizarea unui stadion de top, de cinci stele, care va include și un complex sportiv complet, cu sală de sport, spații de cazare, terenuri exterioare și pistă de atletism.

Conform declarațiilor oficialilor Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, stadionul va fi destinat în special sporturilor de fotbal și rugby. Proiectul prevede un edificiu cu regim de înălțime parter + două etaje + etaj tehnic, având o capacitate de 12.388 de locuri, inclusiv pentru spectatori, VIP-uri, presă și persoane cu dizabilități. Valoarea totală a investiției se ridică la 318.369.000 lei (aproape 64 milioane de euro).

La intrarea în complexul sportiv va fi amplasat un bust al lui Jean Pădureanu, fostul patron al clubului Gloria Bistrița, decedat în 2016, ca omagiu adus contribuției sale la dezvoltarea fotbalului local.

content-image

În prezent, echipa locală Gloria 2018 Bistrița-Năsăud se află pe primul loc în Liga 3, seria 7, cu 23 de puncte, la egalitate cu CSM Unirea Alba Iulia și CS Universitar Alba Iulia.

„Gloria are viitor prin implicare și fapte! Construcția stadionului de fotbal din Bistrița, în cartierul Unirea, a primit avizul Consiliului tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării”, declara în urmă cu o lună președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan. Deputatul Bogdan Ivan a completat: „Este un pas uriaș pentru acest proiect! Pentru mine, stadionul din Unirea reprezintă un proiect de suflet.”

Terenul pe care va fi ridicat stadionul are o suprafață de 67.500 mp și va include, pe lângă infrastructura sportivă, și spații verzi, locuri de parcare, alei pietonale și pentru biciclete, mobilier urban, adăposturi, pergole, grupuri sanitare, spații de depozitare și întreținere, precum și locuri de joacă pentru copii.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Sculptura ce reprezintă un preot în erecție și tragedia din spatele ei. „Un personaj care a făcut enorm de mult bine și enorm de mult rău”

Publicat

in

Cea mai recentă operă de artă a artistului francez stradal James Colomina îl înfăţişează pe abatele Pierre cu o erecţie – o declaraţie privind omerta bisericii împotriva abuzurilor sexuale. Decedat în 2007, preotul a fost acuzat recent de violenţe sexuale de mai multe femei, transmite News.ro.

De culoare albă, în contrast puternic cu răşina roşie folosită de artist, lucrarea „Silentium” („tăcere” în latină) îl înfăţişează pe omul de pânză pe un cărucior mortuar metalic, cu un cearşaf care îi acoperă corpul şi care dezvăluie o erecţie.

„Această instalaţie (…) ne reaminteşte că, chiar şi după moarte, rănile şi traumele provocate de aceste acte continuă să pătrundă în memoria colectivă, bântuind victimele şi societatea în ansamblu”, declară James Colomina pentru AFP.

„A murit, dar problema rămâne”, spune el, referindu-se la omerta care a permis mult timp ca acuzaţiile împotriva fondatorului Emmaus – „acest personaj complet ambivalent, care a făcut enorm de mult bine şi enorm de mult rău” – să fie ascunse sub preş, precum şi la lipsa de transparenţă a Bisericii Catolice în această chestiune.

Abatele Pierre ar fi agresat sexual cel puțin 20 de persoane

Anul acesta, Fondation Abbé Pierre şi Emmaüs au publicat rapoarte privind investigaţiile conform cărora ar fi abuzat sexual de cel puţin 20 de persoane. Printre acuzaţi se numără şi doi minori, dintre care unul în vârstă de 8-9 ani.

Sculptura este expusă în biserica Gesù, care nu mai este folosită în scop liturgic, din centrul oraşului Toulouse, însoţită de cântece religioase în latină. Expoziţia este deschisă publicului timp de doar două zile, până sâmbătă, între orele 12.00 şi 19.00.

Figură emblematică în Franţa şi fondator al Emmaüs, abatele Pierre, pe numele său real Henri Grouès, a fost, începând din iulie, ţinta unei serii de mărturii ale femeilor privind violenţe sexuale comise între anii 1950 şi 2000, unele dintre acestea implicând violuri sau vizând minori.

James Colomina, care se autodefineşte drept un „artist angajat”, denunţă în mod regulat evenimentele curente, ca atunci când a instalat o sculptură a preşedintelui rus Vladimir Putin aşezat pe un tanc în miniatură pe terenurile de joacă pentru copii din Paris, New York şi Londra după izbucnirea războiului din Ucraina.

În timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, el a folosit instalaţiile sale artistice pentru a denunţa interzicerea sportivilor care au fost obligaţi să concureze sub un steag neutru, precum şi investiţiile „excesive” făcute pentru curăţarea Senei, care, în opinia sa, nu au fost foarte eficient.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Viktor Orban își savurează momentul de glorie la summitul CPE după victoria lui Donald Trump / Cum s-a făcut remarcat în fața liderilor europeni

Publicat

in

Cu un zâmbet satisfăcut şi strângeri de mâini ferme, premierul conservator ungar Viktor Orban, adesea izolat printre liderii europeni, îşi savurează acum momentul său de glorie la Budapesta, unde a primit joi aproape 50 de şefi de stat şi de guvern la summitul Comunităţii Politice Europene (CPE) şi la un summit informal al UE, consemnează AFP, conform AGERPRES.

O îmbrăţişare cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi schimburi cordiale cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, premierul ungar a părut sigur pe el şi alături de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, deşi cu expresii faciale mai crispate. În discursul inaugural, premierul suveranist ungar, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a avut un ton surprinzător de moderat, departe de obişnuitele sale atacuri virulente la adresa Bruxelles-ului, care a tăiat Ungariei mare parte din fondurile europene acuzându-l pe Orban de încălcarea “statului de drept”.
Dacă în ultima vreme a fost “mai virulent”, de data aceasta Viktor Orban “joacă acasă”, mai ales că şi-a primit oaspeţii europeni pe stadionul Puskas Arena, pe care acest politician pasionat de fotbal l-a inaugurat în 2019, explică pentru AFP această atitudine mai moderată Stefano Bottoni, istoric ungaro-italian la Universitatea din Florenţa.

Aşadar, Viktor Orban se prezintă ca o gazdă cordială, dar rămâne “imprevizibil”, atrage atenţia acest istoric.”Nu m-aş mira dacă Orban ar face ceva să surprindă publicul” la acest summit, adaugă Stefano Bottoni, în timp ce circulă zvonuri despre o videoconferinţă cu Donald Trump pe care ar pune-o la cale premierul ungar.

După victoria electorală a bunului său prieten Trump, pe care l-a susţinut deschis, Orban se vede acum “în poziţia care-i place cel mai mult, aceea de punte între UE şi SUA, el, liderul unei mici ţări” din Europa Centrală, mai remarcă istoricul citat.

Vorbind joi în faţa omologilor săi europeni despre importanţa “relaţiei transatlantice” pentru a pune capăt războiului între Ucraina şi Rusia, premierul Orban se vede de asemenea în poziţia de intermediar al păcii.

Linie directă cu Trump

El are o linie directă cu preşedintele ales al SUA, Donald Trump, susţin apropiaţii săi. Iar legăturile între cercurile intelectuale americane şi ungare s-au intensificat substanţial în ultimii ani. Orban a anunţat că a avut deja cu Trump o discuţie după ce acesta a câştigat alegerile în SUA şi că ei doi au “planuri mari pentru viitor”.

“Ni se spune că suntem îngrozitor de izolaţi”, dar 47 de lideri vin la Budapesta, inclusiv preşedintele ucrainean, a ironizat Tamas Menczer, şeful de comunicare al partidului conservator Fidesz condus de Orban.”Iar în acest timp, guvernul german se prăbuşeşte, Franţa şi-a pierdut de mult timp reputaţia de stabilitate politică şi lista poate continua”, completează Menczer, omiţând însă faptul că Ungaria este gazda summiturilor europene doar pentru că deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

După ce Bruxellesul a impus din iulie boicotarea unei serii de reuniuni care, în virtutea acestei preşedinţii, trebuiau să se desfăşoare în Ungaria, de data aceasta liderii europeni au venit la Budapesta.

Summitul de joi al CPE îi este favorabil lui Viktor Orban, care poate afişa astfel bunele sale relaţii cu Turcia, Georgia sau Serbia. Ar putea fi însă mai greu pentru el de gestionat summitul informal al UE ce are loc vineri, relaţiile cu Comisia Europeană şi cu unii lideri vest-europeni rămânând totuşi tensionate.

Politicile sale iliberale, anti-LGBT şi anti-migraţie neagreate de Bruxelles, impulsionarea de către Fidesz a unui grup suveranist în Parlamentul European, prietenia sa cu preşedintele rus Vladimir Putin contribuie la aceste tensiuni.

Viktor Orban şi-a iritat încă şi mai mult unii omologi europeni printr-o “misiune de pace” care l-a condus în iulie la Moscova, unde s-a întâlnit cu liderul de la Kremlin, vizită de care Bruxellesul s-a delimitat, el vizitând recent şi Georgia, a doua zi după ce opoziţia pro-europeană a pierdut alegerile pe care aceasta le contestă.

Mai mult, luna trecută premierul Orban a acuzat Bruxelles-ul că încearcă să îl înlăture de la putere pentru a instala la Budapesta “un guvern marionetă”. Totuşi, cu Donald Trump din nou preşedinte al SUA şi cu partidele naţionaliste în creştere de popularitate în UE, premierul ungar, deşi ameninţat pe plan intern de un nou opozant aflat în ascensiune, vede planetele aliniindu-se în favoarea sa, “numai veşti bune pentru el”, concluzionează Stefano Bottoni.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

SuperLiga: Ioan Ovidiu Sabău reacționează în cazul de dopaj al lui Berto și îi răspunde lui Marius Șumudică: „Crede că e interesant”

Publicat

in

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul echipei Universitatea Cluj, spune că îi pare rau pentru Berto, fotbalistul care a fost depistat pozitiv la Furosemid.

Berto a afirmat că a picat testul antidoping după ce a luat niște pastile de slăbit. Jucătorul din Insulele Capului Verde și-a reziliat contractul cu „U” Cluj, iar tehnicianul liderului din SuperLiga spune că acesta este „la pământ”.

Ioan Ovidiu Sabău și dopajul lui Berto: „Ce să-i mai zici unui om care e jos, la pământ?”

„Mi-a spus că îi pare foarte rău, că a făcut o greșeală datorită surplusului de greutate, înainte de a venit aici. Ce să-i mai zici unui om care e jos, la pământ? Mi-a părut rău pentru el, pentru că a fost departe de nivelul lui. Avea potențial, dar cred că abia prin ianuarie, februarie ar fi ajuns la nivelul pe care putea să-l arate”, a declarat Sabău, citat de prosport.ro.

Antrenorul a apreciat faptul că cei care au comentat subiectul nu au atacat-o direct pe Universitatea Cluj. Potrivit lui Sabău, clubul „nu are nicio vină”.

„Un caz care a provocat o oarecare neliniște și diferite stări, dar le-am gestionat destul de bine, zic eu. Prea puțini au fost cei care au încercat să arunce cu noroi, să anuleze sau să pună sub semnul întrebării rezultatele echipei. Am văzut mai mult oameni echilibrați, cerebrali. Sigur, clubul nu are nicio vină. Din 12 jucători a ieșit doar unul pozitiv pentru că a fost o chestiune personală a sa. Clubul a plecat din Liga a 4-a și a fost construit pe muncă și seriozitate. Din fericire au fost puțini care au încercat să ne acuze”, a mai spus Sabău.

Ioan Ovidiu Sabău, răspuns pentru Marius Șumudică: „Crede că e interesant așa”

Cel mai vocal în acest scandal a fost Marius Șumudică, tehnician care a dat de înțeles că dopajul este ceva la ordinea zilei în SuperLiga: „Noi ne ferim acum? Sunt echipe în SuperLiga… vreți să vă spun eu că bagă vitamine. Unii își bagă prin toate orificiile!”. Sabău a fost deranjat de afirmațiile făcute de antrenorul Rapidului.

„Dacă el așa a considerat, să vină cu atacuri subtile și crede că e interesant așa, problema lui. E liber oricine să spună ce dorește. Dar la orice echipă se poate întâmpla. Noi avem oameni responsabili, care n-ar putea să facă compromisuri de genul ăsta.

Sunt oameni serioși și nu ne-am permite niciodată să facem așa ceva. Când tu ești pe primul loc, când ai încredere, când ai venit din Liga a 4-a nu poți să anulezi așa ceva. Doar niște oameni imaturi, iresponsabili ar putea face așa ceva”, a afirmat Sabău.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend