Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De unde luăm cadouri originale de Crăciun?

Publicat

in

Știm cu toții cât de speciale sunt produsele meșteșugărești. Cu toții am avut ocazia să le intâlnim la târguri de artă populară sau la târgurile tematice de Crăciun. Sunt obiecte unicat, realizate în serii mici, după tehnici si metode predate din generație în generație de sute de ani. Însă, din păcate cele mai multe din acestea sunt pe cale de dispariție. Așa a apărut Învie Tradiția,

Invie Traditia este un magazin de cadouri traditionale romanesti originale care pot fi utile de Crăciun si in sezonul sărbătorilor de iarnă. Dar ce are așa special acest magazin onlne, de ne-am gandit sa îi oferim un loc in editorialul nostru. Acesta nu este doar un magazin de artizanat si produse traditionale românești. Ci un proiect care sprijină meșterii populari și artizanii români din toată țara. Proiectul a inceput cu misiunea de a invia tradiția românească, prin crearea unei noi piețe de desfacere pentru meșterii populari. 

Știm cu toții cât de speciale sunt produsele meșteșugărești. Cu toții am avut ocazia să le intâlnim la târguri de artă populară sau la târgurile tematice de Crăciun. Sunt obiecte unicat, realizate în serii mici, după tehnici si metode predate din generație în generație de sute de ani. Însă, din păcate cele mai multe din acestea sunt pe cale de dispariție. Așa a apărut Învie Tradiția, proiectul care își asumă misiunea de a susține meșterii populari. Pentru că este păcat să pierdem această mare bogăție pe care generațiile trecute ne-au predat-o. Dar mai ales pentru că sunt produse si obiecte actuale, care poti fi folosite in casele noastre, fiind de mai bună calitate decât produsele realizate in serie in țări îndepărtate. 

De ce să alegem un cadou tradițional?

Răspunsul e simplu si poate avea o sumedenie de variante. În primul rând pentru că ne reprezintă. E românesc si cu toții ne regăsim in ele. Nu ai cum să dai greș, cand oferi o operă de artă, chiar dacă este artă populară. Iar variantele din care poți alege sunt nenumărate, de la ceramică tradițională, la port popular, la țesătură sau la obiecte mici de artizanat sau decor. Toate realizate direct in atelierele meșterilor populari. La aceste obiecte cu timpul s-au adăugat și alte produse, menite să completeze cadoul, astfel încât acesta să fie unul foarte reușit. Așa că regăsim in aceste cadouri și miere sau dulcețuri, vin, cozonac tradițional și alte multe bunătăți. Un alt motiv foarte important este pentru că contribuie la o misiune, aceea de a cultiva valorile naționale, de a le conserva și de a le transmite nealterate generațiilor viitoare. 

E foarte important să ne mișcăm și să cultivăm cultura și tradițiile pe care strămoșii noștri ni le-au transmis. Pentru că acestea ne reprezintă, fac parte din ADN-ul nostru si ne simțim bine. Un popor fără tradiții și care nu iși pune in valoare moștenirea primită de la înaintași este un popor care cu greu va dăinui în istorie. Trebuie să ne bucurăm de aceste lucruri frumoase, fie că e vorba credința în care ne-am născut, de folclor, de artă populară, de locațiile minunate pe care România le are. Învie Tradiția păstrează și aduce o parte din această lume în casele românilor. De fapt ea este o scară între atelierele meșterilor populari și casele românilor. 

De unde putem lua cadouri tradiționale?

In perioada aceasta sunt foarte multe targuri de arta populară, sau celebrul targ de Crăciun, prezent în toate marile orașe. Bineinteles, noi recomandăm sa luați cadourile direct de la meșterii populari. Sa le treceți pragul atelierelor, sa îi cunoașteți și să ii sprijiniți cum puteți. Însă știm cu toții că viața este foarte dinamică in zilele noastre, și că timpul abia ne ajunge. Pentru cei care nu reușesc sa ajungă la targuri, magazinul online www.invietraditia.ro le aduce produsele meșterilor populari la cateva click-uri. Aici vei găsi peste 2000 de produse meșteșugărești, dar și o mare gama de cadouri tradiționale romanești. Aceste cadouri au fost realizate și gandite combinand mai multe produse tradiționale, de artizanat și artă populară cu bunătăți tradiționale. Astfel, experiența este unică și garantată. Proiectul este prezent in piață din anul 2017, așadar are mai bine de 5 ani de experiență, in care toate aceste lucruri s-au rafinat și s-au îmbogățit. 

Vă recomandăm cu drag să le treceți pragul și să descoperiți un catalog cu adevărat unic de cadouri, obiecte și produse tradiționale. 

Relansarea artei populare prin cumpărarea de cadouri autentice

Cel mai important lucru este misiunea și scopul cu care facem aceste achiziții. Bineinteles că produsele sunt foarte frumoase, că au o încărcătură emoționala și etnografică. Și că sunt potrivite pentru orice ocazie. Însă orice achiziție de produse meșteșugărești contribuie la conservarea acestui minunat patrimoniu imaterial și la transmiterea lui generațiilor viitoare. Unele din aceste obiecte sunt incluse și în UNESCO. Trebuie să știm că România are încă o mare bogăție culturală și etnografică. Dar din păcate nu știm să o punem în valoare și riscăm să o pierdem. Așadar, orice achiziție de artă populară contribuie in mod semnificativ la conservarea acestei bogății. 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Liderul PMP, Eugen Tomac: Cred în polul de dreapta, iar noi îl vom construi pentru români, pentru România!

Publicat

in

Eugen Tomac, președintele PMP, lansează un mesaj războinic adresat celor care se luptă să acapareze partidul, într-o formă sau alta. 

„PSD a încercat să rupă PMP în zeci de bucăți, dar nu a reușit. I-a păcălit doar pe câțiva oameni ce vânau funcții cu orice preț.

PNL a dorit o fuziune și și-a imaginat că, afișându-se cu un discurs de vulpe șireată, va înghiți din mers o nucă tare. Nu i-a mers.

Din interior, o grupare ce are carențe mari în a înțelege noțiuni elementare de democrație și care disprețuiește acest partid, s-a aliat cu toate formațiunile și toate instituțiile care ne pot hărțui, dar nu le va merge. Mă și amuză deja când îi întâlnesc pe holurile instanțelor din București, disperați, neputincioși și plini de ură. Oameni slabi, lipsiți de caracter.

Sunt convins că Adevărul va triumfa, noi am rezistat și ne vom lua revanșa. România are nevoie de un partid al dreptății, de un partid care să ducă mai departe stindardul dreptei curajoase, de un partid vertical și capabil să reziste, așa cum PMP o face de zece ani.

Ne-au tăiat resursele, ne amenință cu dosare, ne târăsc prin tribunale, ne lovesc în stil bolșevic. Nimic însă nu ne va opri. Vom continua să muncim pentru a oferi românilor o alternativă reală de dreapta.

Ratații din politică nu au loc lângă noi. Lângă PMP și aliații noștri vor rămâne doar cei care știu să respecte democrația, prețuiesc dreptatea și iubesc România!

Am fost calm și atent la orice provocare, s-a depășit însă o linie roșie. O spun direct și asumat. Nu mai tolerez, cei care au încercat să ne distrugă vor primi ceea ce merită. Exact ce ne-au dorit nouă vor primi înzecit. De mâine, nimic nu va mai fi la fel!

Românii vor avea în 2024 cel mai de succes proiect politic de dreapta pe care să-l voteze cu încredere și mândrie.

Cred în polul de dreapta, iar noi îl vom construi pentru români, pentru România!”, scrie Eugen Tomac pe Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Specialiștii trag semnalul de alarmă- Toți proprietarii sunt vizați

Publicat

in

Taxele locale sunt indexate anual cu rata inflației. Pentru anul viitor, acest lucru reprezintă o creştere de 13,8%.

Românii vor plăti impozite mai mari pentru clădiri rezidențiale, terenuri şi mijloacele de transport sub 12 tone.

Cât vor scoate românii în plus din buzunar de la 1 ianuarie

”Daca la Timișoara, în anul 2023, contribuabilul plătea pentru un apartament de 2 camere 157 de lei, în 2024 va plăti un impozit de 179 de lei”, a declarat Carmina Nițescu, director Executiv Direcţia Fiscală Timişoara.

Cu rata inflaţiei vor fi indexate și taxele locale ale constănţenilor.

Banii vor rotunji bugetul statului, mai ales acum, în plină perioadă de austeritate.

”Primăriile au nevoie de bani care de aer, în condițiile în care peste 80% dintre ele au bugete de salarii mai mari decât încasările din taxe si impozite.

Creșterea taxelor cu rata inflației, 13,8%, vine ca o mană cerească în condițiile în care primarii se vor angrena anul viitor și într-o serie de proiecte electorale”, a declarat Adrian Negrescu, analist economic.

Pentru plata impozitelor până la 31 martie se acordă o reducere de 10%.

Pentru a evita cozile de la început de an, autoritățile recomanda ca taxele sa se plătească online, pe ghiseul.ro.

Cum cresc impozitele după majorarea cu rata inflației

BUCUREȘTI

– Imobile:

Apartament cu 3 camere, 75 mp, Zona A

Impozit 2023: 292 lei

Impozit 2024: 332 lei

+ 40 lei

– Autoturisme:

Autoturism 1600 CMC

Impozit 2023: 176 lei

Impozit 2024: 200 lei

+ 24 lei

TIMIȘOARA

– Imobile:

Apartament cu 2 camere, 45,62 mp, an constructie 1980

Impozit 2023: 157 lei

Impozit 2024: 179 lei

+ 22 lei

– Autoturisme:

Autoturism 1900 CMC

Impozit 2023: 320 lei

Impozit 2024: 365 lei

+ 45 lei

SUCEAVA

– Imobile:

Apartament cu 4 camere, 75 mp

Impozit 2023: 307 lei

Impozit 2024: 349 lei

+ 42 lei

– Autoturisme:

Autoturism 2600 CMC

Impozit 2023: 1313 lei

Impozit 2024: 1495 lei

+ 182 lei

CONSTANȚA

– Imobile:

Apartament cu 4 camere, 75 mp

Impozit 2023: 129 lei

Impozit 2024: 150 lei

+ 21 lei

– Autoturisme:

Autoturism 1700 CMC

Impozit 2023: 207 lei

Impozit 2024: 235 lei

+ 28 lei

BUZĂU

– Imobile:

Apartament cu 3 camere, 70 mp

Impozit 2023: 270 lei

Impozit 2024: 307 lei

+ 37 lei

– Autoturisme:

Autoturism 1600 CMC

Impozit 2023: 75 lei

Impozit 2024: 85 lei

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend