Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

De ce trebuie să ţii cont atunci când vrei să faci o excursie în Franţa

Publicat

in

O călătorie în Franţa poate fi foarte costisitoare dacă nu îţi planifici din timp itinerariul călătoriei pas cu pas. Oraşul Luminilor – Paris, se află în topul celor mai vizitate oraşe de pe glob. Întotdeauna surprinzător, mereu vei găsi noi destinaţii pentru viitoarele călătorii deoarece, cu siguranţă te vei îndrăgosti de el şi vei dori să revii. Însă, pentru a te bucura din plin de o eventuală călătorie îţi vom oferi câteva sfaturi de care să ţii cont, referitoare la mâncare, locuri de vizitat şi transportul din România până acolo, ce îţi vor fi utile dacă vrei să mai economiseşti nişte bani.

Primele lucruri la care te gândeşti atunci când vrei să pleci într-o vacanţă şi care implicit trebuie stabilite din start sunt transportul până la destinaţia dorită şi şederea ta acolo. Dacă îţi este oroare de avion şi nu te-ai urca cu nici un preţ în unul, poţi apela cu cea mai mare încredere la o firmă de transport persoane în Franța precum TICTrans ce îţi va oferi servicii de cea mai bună calitate pe măsura aşteptărilor tale. În acelaşi timp, poţi scuti şi bani frumoşi dacă alegi Tic Trans în defavoarea călătoriei cu mijloacele de transport aerian. Odată stabilită călătoria până în Franţa la destinaţia aleasă de tine, te poţi orienta spre căutarea unui hotel sau a unei pensiuni unde vei sta pe perioada vacanţei tale acolo. Cel mai convenabil ar fi un apartament mobilat ori să cauţi pe la periferia oraşului şi nu chiar în mijlocul Parisului şi neapărat aproape de o staţie de metrou, ajungând cu acesta oriunde.

Dacă vrei neapărat să urci în Turnul Eiffel trebuie să ţii cont şi de cozile imense la care va trebui să aştepţi atât la urcare cât şi la coborâre. Indicat ar fi să nu mergi în plin sezon pentru a evita aglomeraţia din întreg oraşul, cel mai bine fiind de mers primăvara. Dacă totuşi ajungi acolo când e foarte aglomerat încearcă să mergi spre turn dis-de-dimineaţă. Neapărat trebuie să aloci o zi Muzeului Luvru, muzeu ce găzduieşte unele dintre cele cunoscute opere de artă. Îţi va lua cel puţin o zi să te bucuri de fiecare dintre ele. Nici Muzeul d’Orsay nu trebuie scăpat din vedere, împreună cu multe altele din oraş ce sunt tot atât de interesante şi surprinzătoare. Înainte să pleci de acasă fă-ţi o listă cu toate muzeele şi obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi şi orientează-te cât de cât pe unde sunt. Te va ajuta foarte mult să scuteşti din timp. Iar îndepărtându-te puţin de capitală vei găsi multe obiective demne de văzut.

Un alt aspect la fel de important, poate în unele cazuri mai costisitor decât celelalte este unde alegi să mănânci. Evită pe cât posibil centrul oraşului care este plin de restaurante extrem de scumpe. Te poţi bucura de aceeaşi savoare dacă te îndepărtezi puţin de centru şi chiar vei găsi o multitudine de sortimente de unde să alegi.

Şi dacă vrei să imortalizezi fiecare moment, începând de la plecarea din România şi până la întoarcerea înapoi acasă, ai grijă să nu-ţi uiţi acasă camera foto. Asta ca să-ţi aducă aminte de Franţa până la următoarea vacanţă.

Loading

ACTUAL

Klanar Imobiliare, tranzacțiile toamnei la Curtea de Argeș: cunoscută vilă de lux și o pensiune, vândute în timp record

Publicat

in

Două tranzacții imobiliare de excepție a fost încheiată zilele trecute de către cea mai puternică agenție imobiliară din Argeș, Klanar Imobiliare. Pe segmentul rezidențial, tranzacția acestei toamne a vizat o clădire de lux situată în inima orașului, la doar câțiva pași de celebra Mănăstire Curtea de Arges. Imobilul, o casă care a fost scoasă la vânzare la începutul lunii septembrie, și-a găsit noul proprietar într-un timp record, de doar o săptămână. Prețul de vânzare a fost estimat inițial la aproape 400.000 de euro.

„Vânzătorul, o figură cunoscută în comunitate, a apelat la serviciile noastre pentru a-și valorifica proprietatea. Datorită sistemului nostru avansat de filtrare și comparare a cererilor și ofertelor, am identificat rapid patru clienți potențiali interesați de un acest imobil. După vizionări și negocieri intense, doi dintre aceștia și-au manifestat intenția de a cumpăra. În final, unul dintre ei a semnat contractul de vânzare-cumpărare la notar în doar șase zile de la listarea proprietății, cu 20.000 euro mai putin din pretul de 400.000 Euro stabilit inițial ”, a declarat Narcisa Uta, managerul agenției Klanar Imobiliare.

Cererea pentru proprietăți în Curtea de Arges sau zonele limitrofe ale orașului este în continuă creștere, iar echipa de profesioniști de la Klanar Imobiliare este pregătită să ofere clienților cele mai bune soluții, atât în segmentul locuințelor de lux căt și al apartamentelor sau caselor standard. Pentru aceste segmente exista liste de așteptare cu clienții care vor să cumpere. “În ceea ce privește investițiile în imobiliare de lux în Curtea de Argeș, acestea sunt atractive atât pentru românii din marile orase ale țării sau străinătate, cât și pentru investitori străini, datorită potențialului turistic al zonei și a creșterii calității vieții în oraș. Clienții noștri caută proprietăți unice, cu o locație privilegiată și un potențial de dezvoltare. Suntem încântați să putem facilita astfel de tranzacții și să contribuim la dezvoltarea comunității locale”, a punctat Narcisa Uța, managerul Klanar Imobiliare.

O alta tranzacție record a acestei toamne a vizat o pensiune situată pe Transfăgărășan. Proprietarul apelase din vară la o agenție din București. După aproape trei luni de așteptare în zadar, acesta a apelat la serviciile Klanar Imobiliare iar pensiunea s-a vandut in doar două săptămâni către un om de afaceri din Constanța.

Narcisa Uță: “Acum e momentul să vindeți!”

Klanar Imobiliare, singura agentie din Argeș care participă periodic la tragurile de profil din țară, singura acreditată la nivel european și singura care deține 3 portaluri proprii de promovare a ofertelor imobiliare, anunță că acum este momentul propice pentru a vinde apartamente. “Datele din piață coroborate cu previziunile economice pe termen scurt si mediu arată că la anul prețul apartamentelor are toate șansele să se stabilizeze sau chiar să scadă sensibil. Așadar, cei care vor să vândă apartamente o pot face la un preț bun la acest final de an cand cererea este în crestere. Clienți sunt, mulți dintre aceștia fiind pe listele noastre de așteptare. Trebuie doar sa ne contacteze și pot gasi cumpărător în doar cateva zile. Scepticii pot verifica sutele de recenzii ale clienților nostri pe Google și se vor convinge ca vindem apartamente și intr-o zi”, spune Narcisa Uță, managerul Klanar Imobiliare.

Vânzările record ale Klanar Imobiliare consolidează poziția acestei agenții ca lider pe piața imobiliară din Argeș. Agenția, fondată acum 18 ani, continuă să ofere clienților săi servicii personalizate și acces la cele mai exclusive proprietăți.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

PRO ARGEŞ TV – O nouă televiziune pentru argeșeni a primit undă verde de la CNA

Publicat

in

Consiliul Național al Audiovizualului a adus o veste bună pentru telespectatorii din Argeș, aprobând în ședința de ier, în unanimitate, cu 7 voturi pentru și doar unul împotrivă, acordarea licenței audiovizuale postului PRO ARGEȘ TV. Noul post, deținut de societatea Uta Media Network SRL, controlată de cunoscutul jurnalist Iulian Uță, urmează să devină varianta locală a televiziunii naționale PROFI 24 TV, gândită și fondată de același Iulian Uță în urmă cu patru ani.

Potrivit declarațiilor lui Iulian Uță, grila PRO ARGEȘ TV va cuprinde emisiuni de succes deja consacrate și cu un public fidel de mai bine de 5 ani, precum „Chestiuni Arzătoare”, „Convorbiri Istorice”, „Povestile Argeșului”, „Zoom” sau „Expertul Imobiliar”. În același timp, telespectatorii vor avea surpiza unor emisiuni noi, create special pentru publicul argeșean, precum „Sport Plus” , “Obiectiv”și „Argeșul pe primul loc”, o emisiune inspirată din popularul format „România te iubesc”.

Această nouă inițiativă media vine să completeze oferta audiovizuală din județul Argeș, oferind telespectatorilor o platformă locală pentru a se informa și a se distra, cu o puternică componentă de actualitate și programe de interes general.

CNA a motivat decizia de acordare a licenței prin profesionalismul echipei care va conduce PRO ARGEȘ TV și prin nevoia de a diversifica oferta media în județul Argeș.

PRO ARGEȘ TV intră, așadar, în reteaua UTA MEDIA NETWORK care cuprinde, printre altele, ZIARUL PROFIT, portalul de știri sportive DINSPORT.RO sau platforma dedicată știrilor externe. Site-ul noii televiziuni va deveni a 14-a componenta a retelei UMN care cuprinde site-uri din zona media, imobiliare, publicitate, Horeca sau comerț online.

PRO ARGES TV va începe să emită oficial din data de 1 octombrie și, în primă fază, va fi disponibil in retelele de cablu DIGI și ORANGE.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

Prin Pitești și Curtea de Argeș, calea ferată de mare viteză București – Budapesta prinde contur – VEZI TRASEUL COMPLET

Publicat

in

Realizarea unei linii de cale ferată de mare viteză între București și Budapesta, proiect convenit luna trecută de premierul Marcel Ciolacu și Viktor Orban la Vila Lac, va avea nevoie de un studiu de fezabilitate, iar experții din Ministerul Transporturilor au făcut o analiză preliminară și au identificat două scenarii. Un posibil traseu va lega București de Epsicopia Oradei, iar costurile estimate sunt de 17 miliarde de euro.

Ministerul spune că o legătură feroviară de mare viteză sau cu viteză sporită care să conecteze zona Constanţa/Port Constanța cu Capitala României și mai departe cu Budapesta și implicit cu rețeaua europeană de cale ferată modernă este stipulată în documentul strategic de programare a investiţiilor în infrastructură, respectiv Master Planul General de Transport.

Până la realizarea acestui studiu de fezabilitate, experții din Ministerul Transporturilor au realizat o analiză preliminară din care au rezultat „două potențiale abordări”:

1. Un aliniament sustenabil din punct de vedere economic și social pentru dezvoltarea unei cãi ferate de mare viteză/viteza sporită poate fi: Bucureşti – Pitești – Curtea de Argeş – Sibiu – Mediaş – (Târgu Mures) – Cluj-Napoca – Zalău – Oradea – Episcopia Bihor.

Studiul de fezabilitate ar trebui să se realizeze în baza unor studii de teren specifice (geologice, topografice si de mediu) și să prevadă viteza de operare a trenurilor: mare viteză/viteză sporită (200 km/h, 250 km/h, 300 km/h, peste 300 km/h).

Lungimea căii ferate de mare viteză este de aproximativ 590 km şi ar urma să aibă un cost estimat de 25-30 milioane euro/km (ceea ce ar conduce la un cost estimat al investiției de aproximativ 17 miliarde de euro)

Cât privește anul în care ar putea fi pusă în circulație această linie feroviară de mare viteză între București și Budapesta, Ministerul Transporturilor nu are o dată concretă.

Loading

Citeste mai mult

ACTUAL

ȘOC! Fabrica LEONI din Pitești, preluată de chinezi – O mare compaie din China a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni la Leoni

Publicat

in

O companie chineză a cumpărat pachetul majoritar al producătorului german de cabluri auto Leoni, care are mai multe unități de producție în România, cu mii de angajați. Una dintre importantele fabrici Leoni se afla în Pitești și este operata de LEONI WIRING SYSTEMS PITESTI SRL. Fabrica din Pitesti are 2700 de angajati si a incheiat anul recut cu o cifră de afaceri de 653 206 917 lei si un profit de 27 807 753 lei ( cca 5.5 milioane Euro).

Asadar, fabrica Leoni va avea patroni chinezi. după ce, zilele trecute, antreprenorul austriac Stefan Pierer și LUXSHARE din China au convenit ca LUXSHARE să achiziționeze un pachet de 50,1% din LEONI AG, care anterior era deținută integral de Pierer. „A avea LUXSHARE ca partener strategic puternic va spori semnificativ competitivitatea LEONI pe toate fronturile – de la extinderea portofoliului și accesul la piață până la capabilități tehnologice și producție”, a declarat Klaus Rinnerberger, CEO LEONI AG, potrivit PROFIT.RO.

Grace Wang, președinte și CEO al Luxshare Group: „Suntem încântați de potențialul acestui parteneriat. Combinând punctele noastre forte, nu numai că ne extindem prezența globală, ci și impulsionăm inovația și oferim o valoare mai mare clienților noștri.” Cu această achiziție, compania chineză Luxshare, specializată în producția de conectori și electronică uto, va avea acces la o piață nouă, prin intermediul clienților Leoni.

Loading

Citeste mai mult

AUTO

Nokian Tyres deschide oficial joi fabrica de anvelope de la Oradea, după o investiție de 650 milioane euro

Publicat

in

Compania finlandeză Nokian Tyres, care în 2022 a anunțat că va construi o fabrică de anvelope la Oradea, va inaugura joi această uzină care va ajunge să producă 6 milioane de unități pe an și va crea 500 de locuri de muncă directe. Statul român a acordat un ajutor de aproape 100 milioane euro.

Fabrica Nokian Tyres România de la Oradea, investiție de 650 milioane euro, a produs prima anvelopă de test pe data de 1 iulie, iar producția comercială de volum va porni la început de 2025.

Pentru demararea producției a fost adusă o echipă de 60 de oameni în primăvară. Proiectul va crea circa 500 de locuri de muncă directe, precum și alte locuri de muncă indirecte.

Comisia Europeană a aprobat pe 13 august un ajutor de stat în valoare de 99,5 milioane euro, ajutor acordat de statul român pentru sprijinirea noii fabrici de anvelope cu zero emisii de CO2 a Nokian Tyres.

Capacitatea anuală a Nokian Tyres România va fi de 6 milioane de anvelope după ce fabrica devine complet operațională, cu potențial de extindere în viitor, iar suprafața construită totalizează aproximativ 100.000 mp. Există posibilitatea extinderii producției mult peste cele 6 milioane de anvelope/an, dacă va fi cerere mare pe piață.

Investiția este estimată la aproximativ 650 de milioane euro. Anvelopele produse în fabrica din România vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală și aceasta este amplasată strategic în apropierea clienților din acea zonă.

Lansarea construcției fabricii a fost sărbătorită în mai 2023.

Aproximativ 90% din producție va merge la export, în special în Germania, Austria și Elveția, dar și în Polonia și Cehia. O foarte mică parte dintre anvelope ar putea ajunge în SUA.

Fabrica se deschide în România din cauza situației create de izbucnirea războiului din țara vecină. În momentul când, din cauza războiului din Ucraina, nordicii de la Nokian Tyres s-au retras din Rusia, producția mondială a companiei a scăzut cu 80%. Firma cu o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro pe an avea fabrici mari în Finlanda, SUA și Rusia. Era urgent nevoie de un sit de producție și Oradea a fost aleasă să găzduiască uzina. Anunțul a fost făcut pe data de 1 noiembrie 2022.

De ce spun cei de la Nokian Tyres că au ales Oradea? A contat forța de muncă mai ieftină, autostrăzile existente către Europa centrală și faptul că Oradea se află la drum de maxim o zi față de destinațiile principale de export din Europa centrală, asta însemnând că majoritatea anvelopelor vor ajunge să fie vândute la cel mult 1.000 km depărtare.

A contat și faptul că există cale ferată modernă către Europa Centrală, via Ungaria și Austria. Oradea este la nici 10 km de granița cu Ungaria, iar materiile prime, care sunt grele și voluminoase, sunt aduse în mare parte cu trenul. Feroviarul are o pondere mai mică la capitolul anvelope care vor pleca la export spre Europa Centrală.

Loading

Citeste mai mult

ECONOMIC

Comisiile din Senat au eliminat obligația prosumatorilor de a-și monta baterii de stocare

Publicat

in

Comisia economică și cea de energie din Senat au eliminat, marți, prevederea potrivit căreia toți prosumatorii erau obligați să-și monteze baterii de stocare a energiei, se arată într-un comunicat de presă al senatorului UDMR Lorant Antal, președitele Comisiei de energie.

Este vorba despre legea întoarsă vara trecută în Parlament de președintele Klaus Iohannis.

Proiectul de lege prin care se aproba o ordonanță de urgență a Guvernului menită să pregătească cadrul legislativ pentru perioada de tranziție de după eliminarea plafonării prețurilor la energie a trecut de Senat fără schimbări cruciale încă în aprilie, dar a fost modificată în grabă în cadrul ultimei ședințe a Camerei Deputaților din sesiunea trecută, în iunie.

Modificarea introducea obligativitatea instalării de capacități de stocare pentru prosumatorii deja existenți care au capacități de producție între 3 și 400 de kW până la sfârșitul anului 2027, în caz contrar fiindu-le limitată cantitatea pe care o pot injecta în rețea.

„Amendamentul depus în acest sens nu doar că aducea obligații aplicabile retroactiv prosumatorilor, ea nu corespundea nici principiului bicameralismului, nefiind supusă analizei comisiilor din Senat”, se arată în comunicatul menționat.

Întoarsă în Parlament, legea a fost dezbătută inițial săptămâna trecută în comisiile din Senat, însă decizia a fost amânată pentru 17 septembrie pentru ca Ministerul Energiei, AFM și ANRE să-și transmită punctele de vedere.

Până la începutul ședinței de marți, niciuna dintre aceste instituții n-a furnizat vreun răspuns punctual privind stocarea în cazul prosumatorilor.

„Am venit cu soluția cea mai naturală și normală, ceea ce se înțelege greu în România: nu putem schimba regulile în timpul jocului! Nu putem obliga persoanele care au luat decizia de a deveni prosumatori sub anumite circumstanțe legale valabile în trecut să respecte prevederi noi, adoptate prin modificări care nu respectă principiul neretroactivității”, a afirmat Antal.

Proiectul de lege votat marți în comisii va intra în dezbaterea plenului Senatului săptămâna viitoare.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend