Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De ce să alegi o mașină second hand?

Publicat

in

Piața de mașini second-hand se află în plină expansiune deoarece din ce în ce mai mulți oameni aleg să își achiziționeze o mașină rulată, adesea motivul principal fiind dotările superioare ale mașinilor achiziționate cu un preț mult mai mic.

Dacă și tu te gândești să îți achiziționezi o mașină la mâna a doua trebuie să știi că este foarte important să verifici bine mașina înainte să o cumperi. Cel mai indicat este să te îndrepți către mașini second hand din import și o soluție ideală este reprezentată de achiziționarea unei mașini achiziționate la comandă. Pe piața din România poți găsi o gamă diversă de autoturisme disponibile la vânzare, dar dacă îți dorești un alt tip de mașină, alte dotări, o mașină în stare foarte bună, import auto la comandă poate fi soluția.

De ce să alegi o mașină second hand?

Mașinile noi se devalorizează destul de rapid, astfel că după 5 ani vei putea vinde mașina la aproximativ jumătate din prețul său inițial, iar după 10 ani este posibil să recuperezi doar 15% din prețul ei inițial. Achiziționând o mașină second hand vei plăti un preț cât mai corect pentru aceasta și ai avantajul că vei putea lua o mașină cu mai multe dotări pentru un preț mai mic.

Este ideal să îți achiziționezi o mașină second hand cu foarte multe dotări la un preț mult mai mic decât dacă ai cumpăra-o nouă, aceasta fiind de foarte multe ori puțin rulată, bine întreținută și vei beneficia și de ganție, dacă o vei cumpăra de un dealer auto second hand.

Pentru șoferii începători, o mașină rulată este iar o soluție foarte bună.

De asemenea este o soluție ideală pentru situația în care dispui de un buget limitat, deoarece cu siguranță vei găsi o mașină care să se încadreze în bugetul tău și să aibă și dotările pe care ți le dorești.

Piața second hand auto din România

Este destul de cunoscut faptul că mașinile pe care le găsim pe piața second hand auto din România au de multe ori o calitate îndoielnică. Samsarii, care în ultimul timp au devenit din ce în ce mai experți în manipularea clientului se pricep de minune să ascundă defectele mașinii. De aceea trebuie să fii un bun cunoscător al mașinilor sau trebuie să cunoști pe cineva care se pricepe la mașini și bineînțeles să duci mașina la un mecanic pentru  a o verifica bine înainte să faci achiziția.

O soluție ideală ar fi să apelezi la o firmă vânzari auto second hand care îți vor oferi informații veridice și chiar și garanție.

De ce auto rulate import?

Mașinile achiziționate din afară sunt, de cele mai multe ori, mai bine întreținute decât cele de la noi din țară. Apelând la o firmă de vânzări auto second hand vei ști cu siguranță că mașina pe care vrei să o achiziționezi este una de calitate și verificată. De asemenea achiziționarea unei mașini prin intermediul unei firme de vânzări auto se va realiza într-un cadru legal ceea ce te va face și mai sigur de ceea ce ai cumpărat, iar aceștia îți vor oferi și garanție.

Dacă apelezi la import auto la comandă vei putea alege mașina pe care ți-o dorești. Este important să oferi firmei detalii despre mașina pe care o vrei precum marcă, model, an, număr de kilometrii, alte detalii relevante despre mașină și să specifici și bugetul de care dispui. De acolo procesul va fi foarte simplu, deoarece firma se va ocupa de verificările tehnice ale mașinii și de transport auto internațional.

Auto rulate import – avantaje

Atunci când alegi mașini second din import ai o serie de avantaje precum:

  • mașina va fi una fără kilometrii dați înapoi (cu km reali)
  • vei achiziționa o mașina fără daună totală
  • vei putea alege mașina în funcție de specificațiile tale
  • mașina va fi una verificată de profesioniști
  • nu vei face un drum lung și obositor până în țara respectivă

Concluzie

Alegând o mașină rulată din import vei putea sta liniștit în privința calității mașinii pe care o primești deoarece niște profesioniști se ocupă de verificarea ei, iar tu nu va trebui să îți faci griji privind transportul acesteia deoarece firma se va ocupa de aceste aspecte.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Vești bune pentru șomerii din România! Peste 67.000 de locuri de muncă așteaptă să fie ocupate

Publicat

in

Vești bune pentru sute de mii de români! Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunțat că peste 67.900 locuri de muncă sunt disponibile, în prezent, la nivel naţional, în timp ce angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) oferă, prin reţeaua Eures România, 154 de posturi.

În ceea ce priveşte datele centralizate pentru România, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: agent de securitate (5.165); manipulant mărfuri (3.760); muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (3.382); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (2.985); lucrător comercial (2.985); ambalator manual (2.921); curier (2.476); muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.584); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.567); ajutor bucătar (1.434) macaragiu (1.021) etc.

De asemenea, din cele 67.913 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 2.601 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală; referent de specialitate financiar-contabilitate; administrator cont etc.), 11.684 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; casier; agent servicii client; operator introducere, validare şi prelucrare date; vânzător etc), 13.719 pentru persoanele cu studii profesionale (manipulant mărfuri; ajutor bucătar; sudor; lăcătuş mecanic; confecţioner asamblor articole din textile etc.).

Restul, de 39.909 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; curier; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; muncitor necalificat în industria confecţiilor etc).

Potrivit sursei citate, angajatorii din SEE pun la dispoziţie, prin intermediul reţelei Eures România, 154 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European, cele mai multe în Belgia – 36 locuri de muncă pentru: muncitor necalificaţi în agricultură; tehnician dentar; Letonia – 30 locuri de muncă pentru: sudor; Germania – 24 locuri de muncă pentru: tehnician în mecatronică auto (carosier auto); muncitor în producţie; tehnician service; mecatronist; lucrători în producţie – procesare produse din carne.

În acelaşi timp, în Malta sunt disponibile 20 locuri de muncă pentru: şofer taxi, în Polonia – 18 locuri de muncă pentru: montator construcţii; director vânzări, în Italia – 15 locuri de muncă pentru: asistent medical, în Olanda – 6 locuri de muncă pentru: electrician; instalator; medic veterinar de urgenţă; căpitan secund; căpitan navă; inginer mecanic, iar în Austria – 5 locuri de muncă pentru tehnician producţie, conform agerpres.ro.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Economiei, Ştefan Radu-Oprea: Progresul nu poate exista fără un parteneriat public-privat solid, construit pe fundamente sănătoase

Publicat

in

Potrivit ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, progresul nu poate exista fără un parteneriat public-privat solid şi doar printr-o strânsă colaborare vor putea fi îndeplinite obiectivele stabilite atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu şi lung.

Acesta a participat marţi la şedinţa Consiliului Consultativ al Turismului (CCT), organizată la sediul central al instituţiei.

„Progresul nu poate exista fără un parteneriat public-privat solid, construit pe fundamente sănătoase, în cadrul căruia iniţiativele să pornească din ambele sensuri. Doar printr-o strânsă colaborare vom putea să ne îndeplinim obiectivele stabilite atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu şi lung!”, a spus Oprea în debutul şedinţei.

Conform unui comunicat al MEAT, şedinţa de lucru a CCT a oferit cadrul pentru a dezbate o serie de subiecte de interes pentru industria de turism. Unul dintre acestea a fost lista târgurilor internaţionale de profil la care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) va participa, cu pavilion naţional, în anul ce va urma.

„Suplimentar faţă de cele 7 pieţe ţintă europene, care sunt prioritare pentru promovarea destinaţiei noastre, a fost explorată în discuţii inclusiv posibilitatea de a extinde prezenţa ţării noastre şi la o serie de manifestări expoziţionale din Asia sau America de Nord. În acest sens, CCT va analiza oportunităţile şi va livra instituţiei propuneri relevante, în ordinea importanţei, astfel încât România să poată participa la toate evenimentele de interes pentru promovarea sa”, se menţionează în comunicat.

Printre alte teme de interes, se află şi Strategia Naţională a României pentru Dezvoltarea Turismului. Astfel, în cadrul dialogului, a fost evidenţiată necesitatea integrării şi armonizării propunerilor formulate de către reprezentanţii mediului privat, astfel încât documentul programatic naţional să corespundă nevoilor reale ale industriei de profil. Ulterior, aşa cum a precizat ministrul Ştefan-Radu Oprea, va fi conturată o strategie complementară, dedicată activităţilor de marketing, astfel încât destinaţia noastră să poată fi promovată în mod eficient, atât intern, cât şi pe pieţele internaţionale.

Pe agenda şedinţei, s-a aflat şi iniţiativa MEAT de a interzice promovarea structurilor de cazare neclasificate pe platformele online care oferă servicii de intermediere între turişti şi proprietarii care îşi închiriază locuinţele pe termen scurt, în regim hotelier.

Iniţiativa ţine cont de prevederile regulamentului 2022/0358 al Comisiei Europene, aflat în curs de aprobare.

„În acest sens, membrii CCT au formulat o serie de propuneri, care vor fi integrate şi armonizate în proiectul de act normativ, care în scurt timp va fi publicat, spre consultare publică, pe site-ul instituţional”, subliniază sursa citată.

Totodată, în cadrul reuniunii a fost agreată crearea unui grup de lucru dedicat înfiinţării şi operaţionalizării Organizaţiei de Management al Destinaţiei, la nivel naţional.

De asemenea, cu această ocazie a fost realizată şi o scurtă prezentare a programului „România Atractivă”, coordonat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin intermediul căruia va fi dezvoltată o platformă online, dedicată promovării celor 12 rute cultural-turistice, regăsite în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. În context, invitaţii din partea MIPE, prezenţi la întâlnire, au explicat că următorii paşi pentru definitivarea proiectului sunt reprezentaţi de crearea unei identităţi vizuale pentru acesta, precum şi de stabilirea conţinutului specific, informează AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend