Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De ce apar nodulii tiroidieni și cum pot fi tratați?

Publicat

in

Un nodul tiroidian este un chist plin cu lichid care formează un nodul în glanda tiroidă. Nodulii sunt foarte frecvenți mai ales în rândul persoanelor de vârstă adultă, deoarece riscul de dezvolta noduli în glanda tiroidă crește pe măsură ce înaintăm în vârstă. Nodulii tiroidieni nu sunt însoțiți de simptome foarte evidente, însă un nodul mare poate provoca durere și poate împiedica înghițirea sau respirația.

Nodulii pot afecta funcția tiroidiană?

Deși nodulii tiroidieni reprezintă o problemă a structurii glandei tiroide, foarte rar afectează funcția tiroidiană. Prin urmare, funcția tiroidiană este de obicei normală, în ciuda prezenței unui nodul. Unele persoane sunt diagnosticate cu chisturi tiroidiene, în timp ce alte persoane primesc diagnosticul de noduli tiroidieni. Chisturile sunt de obicei benigne și conțin doar lichid în interiorul lor. Când provoacă disconfort, pot fi drenate cu un ac, îndepărtate chirurgical sau folosind tehnici minim invazive.

Crema 7 plante este foarte recomandată pentru tratarea chisturilor tiroidiene, deoarece compoziția sa are efecte antioxidante, antiinflamatorii și analgezice. La rândul lor, nodulii tiroidieni sunt solizi sau hiperactivi. Majoritatea nodulilor tiroidieni solizi nu găzduiesc cancer și nu afectează funcția tiroidiană. Nodulii tiroidieni hiperactivi produc hormoni tiroidieni suplimentari, numiți adenoame toxice. Aceste adenoame toxice sunt de obicei benigne și se tratează asemeni altor afecțiuni ale tiroidei. 

Ce simptome provoacă nodulii tiroidieni?

Nu se cunoaște cu precizie cauza nodulilor benigni, dar adesea se observă la membrii aceleiași familii. La nivel mondial, lipsa iodului din regimul alimentar este o cauză foarte frecventă a nodulilor. Nodulii tiroidieni mici nu provoacă simptome, însă nodulii mai mari pot apăsa pe structurile din gât. Atunci când vă confruntați cu un astfel de disconfort, puteți apela la remediul naturist Stop nodul 7 plante. Utilizați această cremă timp de 3 luni, însă prezentați-vă periodic la medicul personal. Nodulii mari pot provoca tulburări de respirație, probleme la înghițire, schimbarea vocii și un disconfort cauzat de o senzație de plenitudine la nivelul gâtului. 

Cum se tratează nodulii tiroidieni?

Întotdeauna, tratamentul depinde de tipul de nodul tiroidian. Dacă preferați un remediu naturist pentru ameliorarea simptomelor ușoare, puteți folosi crema pt noduli tiroidieni care se aplică extern timp de 3 luni. În schimb, dacă aspirația cu un ac fin evidențiază celule canceroase sau suspecte, medicii recomandă de obicei o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea glandei tiroide. Unii noduli benigni pot fi îndepărtați prin intervenție chirurgicală dacă sunt foarte mari și provoacă probleme de respirație sau de înghițire. 

Prezentați-vă la medicul personal dacă credeți că aveți un nodul tiroidian pentru a primi o trimitere către un specialist endocrinolog, care vă poate diagnostica și vă poate oferi un tratament personalizat.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Noul logo al Facebook, subiect de ironii si glume

Publicat

in

Schimbarea – ca si inexistenta – decisa de compania Meta pentru Facebook este subiect de critici, glume si ironii. Practic, logo-ul e la fel, s-a schimbat doar putin nuanta de albastru si litera f, insa modificarile sunt insesizabile. Expertii in marketing sunt de parere ca Meta ar fi trebuit sa treaca sub tacere aceasta asa-zisa schimbare de logo, care, practic nu e vizibila. Dar compania condusa de Mark Zuckerberg a vrut sa iasa in evidenta si a trimis un comunicat de presa pentru a explica aceasta schimbare. In plus, internautii din toate colturile lumii au ironizat “noua” sigla Facebook, inclusiv cu meme haioase. Toate informatiile aici https://smartfuture.ro/facebook-si-a-schimbat-logo-ul/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ce avere are Dumitru Buzatu. Încasa venituri ca președinte al CJ Vaslui, venituri din pensie, indemnizație de la Parlament pentru limită de vârstă, care anul trecut au totalizat peste 330.000 de lei

Publicat

in

Preşedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu, prins vineri seară în flagrant de DNA în timp ce lua o mită de peste un milion de lei, încasa venituri ca preşedinte de CJ, venituri din pensie şi indemnizaţie de la Parlament pentru limită de vârstă, care anul trecut au totalizat peste 330.000 de lei, conform celei mai recente declaraţii de avere.

Buzatu are mai multe terenuri în localitatea Zapodeni, din Judeţul Vaslui, achiziţionare în 2018: 33.614 metri pătraţi de teren agricol, 708 metri pătraţi încadraţi la ”alte categorii de terenuri extravilane dacă se află în circuitul civil” şi 709 metri pătraţi de teren intravilan, la modul de dobândire fiind trecută menţiunea ”altele”.

El mai deţine proprietăţi imobiliare în judeţul Suceava, la Şaru Dornei – peste 60.000 de metri pătraţi de teren agricol, mari suprafeţe de pădure, dobândite prin cumpărare în anii 2008 şi 2018, unele deţinute în co-proprietate.

În 2006, a mai devenit proprietarul a peste 1000 de metri pătraţi de teren agricol şi a 580 de metri pătraţi de teren intravilan, în localitatea Ştefan cel Mare, din judeţul Vaslui, la modul de dobândire fiind trecută tot menţiunea ”altele”.

Are cinci construcţii în Zapodeni, cele mai mari având 520 de metri pătraţi, 386 de metri pătraţi şi 196 de metri pătraţi, iar celelalte fiind sub 100 de metri pătraţi.

Buzatu are un autoturism Lada fabricat în 2008, o şalupă fabricată în 2010, o rulotă Buerstner tip 4752 din 1984 şi un Mercedes Benz din 1979.

În 2022 i-a donat fiului său Tudor Buzatu teren agricol, teren intravilan şi o casă de locuit.

Buzatu are acţiuni la SC Acip Perla SR, Lîn valoare de 200 de lei.

El are trei conturi bancare în lei deschise în 2010 şi 2011, totalizând aproximativ 100.000 de lei şi o datorie de 205.202 lei la SC RALFI IFN SA, creditul fiind contractat în 2021 şi scadent în 2026.

În ultimul an fiscal, Dumitru Buzatu a încasat – 164.268 de lei reprezentând indemnizaţia de preşedinte de CJ, pensie pentru limită de vârstă de 95820 lei şi 73372 reprezentând ”indemnizaţie limită de vârstă” de la Parlamentul României, acestea totalizând 333.460 de lei, conform news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend