Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De-asta e haos în magazinele din Argeș ? Doar 4 inspectori OPC la sute de petiții în județ !

Publicat

in

Pare incredibil ce se întîmplă cu explozia prețurilor și a neregulilor in magazinele din Arges dar și a unităților de prestări servicii. Ai spune ca Protecția Consumatorului Argeș nu își face treaba dar… Ar putea să o facă dacă ar avea și cu cine. Potrivit datelor oficiale ale Autoritatății Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la OPC Argeș sunt angajați doar 4 comisari/inspectori. Asta in condițiile in care, numai în ultimele doua luni, sute de argeșeni au reclamat practicile din comerț și servicii. Așadar, de sute de reclamații se ocupă doar 4 inspectori OPC Arges. Alții nu mai sunt care să efectueze acțiuni de verificare și control in județ. “Este o problemă la nivel de țară. În mai toată țara, șefii s-au plâns de numărul mic al comisarilor din teritoriu. Da, printre județele cu număr foarte mic de comisari OPC se numără, de exmplu, Argeșul sau Tulcea. Dacă e să facem un raport, putem spune că în Argeș și Tulcea, la nivel de CJPV, un sfert sunt șefi. Desigur, asta daca e să luam in calcul ca sunt 5, 6 in total, dintre care doi, sau chiar trei, sunt șefi”. Mai mult, reprezentanții ANPC București, ne-au confirmat ca de foarte multe ori comisarii nu pot pleca in control la sesizari, pentru ca, după ce că sunt foarte puțini, nici nu prea au cu ce ajunge din lipsa mijloacelor auto sau a vechimii autoturimelor. Nu este posibil aşa ceva, sustin chiar sefii comisarilor care ar trebui să aibă in grijă protecția consumatorilor care, cel puțin în ultimele două luni, au ajuns bătaia de joc a magazinelor, farmaciilor sau a altor unitati de prestari servicii.

Citeste mai mult

ACTUAL

Catalog online pentru câinii fără stăpân ce pot fi adoptați în București / Anunțul făcut de Nicușor Dan

Publicat

in

ASPA a lansat joi un catalog online unde se află peste 1000 de câini, pentru a fi dați spre adopție. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook. 

Catalogul conţine fotografii cu căţeii disponibili pentru adopţie şi informaţii detaliate despre aceştia – vârstă, sex, culoare sau talie.

„În catalog veţi găsi datele de contact, dar şi procedura şi actele necesare pentru adopţie. După ce aţi identificat un căţel care vă place, puteţi contacta ASPA pentru detalii şi finalizarea adopţiei”, menţionează Nicuşor Dan.

Cel mai bătrân câine din adăpost, care așteaptă sa fie adoptat, are aproape 15 ani. 

ASPA este o instituție din subordinea primăriei București, care se ocupă de câinii fără stăpân. ASPA deține trei adăposturi pentru câini: ASPA Pallady, ASPA Bragadiru și ASPA Mihăilești. În prezent, ASPA Pallady este închis pentru modernizări, iar în cele două centre funcționale se află aproximativ 2.000 de câini.

Citeste mai mult

ACTUAL

Von der Leyen, înainte de votul care va decide dacă va primi un nou mandat: Vreau ca UE să-și mențină țintele climatice

Publicat

in

Ursula von der Leyen s-a angajat joi să nu reducă eforturile Europei de combatere a schimbărilor climatice, dacă va obține un al doilea mandat de cinci ani în calitate de președinte al Comisiei Europene, transmite Reuters.

Într-un document care prezintă planurile sale pentru un nou mandat, înainte ca Parlamentul European să voteze joi pentru alegerea sau respingerea candidaturii sale, von der Leyen s-a angajat să propună noi politici climatice, inclusiv un obiectiv obligatoriu din punct de vedere juridic al Uniunii Europene de a reduce emisiile cu 90% până în 2040.

„Trebuie să rămânem și vom rămâne pe drumul spre obiectivele stabilite în Acordul verde european”, se arată în document, referindu-se la pachetul de politici climatice pe care von der Leyen l-a transformat în misiunea principală a primilor cinci ani de mandat.

Acord pentru o industrie nepoluantă în primele 100 de zile de mandat

Următoarea Comisie Europeană, dacă va fi condusă tot de ea, va continua politicile existente ale UE de reducere a emisiilor de CO2 și va propune noi măsuri pentru a ajuta industriile europene să rămână competitive în timp ce investesc în reducerea emisiilor – un „Acord pentru o industrie nepoluantă” (Clean industrial deal)pe care von der Leyen s-a angajat să îl realizeze în primele 100 de zile ale mandatului său.

Angajamentele favorabile climei sunt de natură să o ajute pe von der Leyen să obțină voturi din partea deputaților europeni ecologiști joi, când Parlamentul European va vota dacă o aprobă pentru un al doilea mandat de cinci ani.

Von der Leyen a fost supusă unor presiuni din partea unor deputați europeni, inclusiv din partea unor membri ai grupului său de centru-dreapta, Partidul Popular European, pentru a atenua anumite părți ale agendei ecologice a Europei.

Cu toate acestea, accentul pus în document pe sprijinirea industriilor pentru ca acestea să rămână competitive ar putea contribui la menținerea voturilor din rândul colegilor săi conservatori.

Ce a spus despre interzicerea vânzării de mașini noi care emit CO2

Von der Leyen a dat de înțeles că intenționează să mențină controversata politică a UE de interzicere a vânzărilor de mașini noi care emit CO2 până în 2035 – un obiectiv despre care documentul spune că „asigură predictibilitate pentru investitori și producători”.

Cu toate acestea, ea a declarat că o viitoare reformă a acestei politic va fi utilizată pentru a confirma că mașinile care funcționează cu combustibili ecologici pot conta pentru atingerea obiectivului.

Parlamentarii PPE au cerut asigurări cu privire la acești combustibili, pentru care unii producători doresc să dezvolte o piață, deoarece pot fi utilizați în autovehicule cu motor cu combustie convențională.

Von der Leyen, mamă a șapte copii și prima femeie care conduce Comisia, are nevoie de sprijinul a cel puțin 361 de deputați din cei 720 de membri ai Parlamentului European pentru a rămâne în funcție.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend