NATIONAL
Dacă alegerile ar avea loc azi, Harris ar câștiga votul popular, dar ar pierde Colegiul Electoral, ceea ce ar însemna victoria lui Trump (interviu)
Publicat
acum 4 săptămâniin
De
adminDezbaterea (poate singura) dintre Donald Trump și Kamala Harris a reaprind viile dezbateri din SUA cu privire la sistemul electoral. Unii îl consideră perimat și cer trecerea la votul popular general, în timp ce alții susțin că trebuie menținut actualul sistem care este echitabil în ceea ce privește statele care au format Confederația americană – SUA. Un renumit profesor american susține că e posibil ca la un eventual vot popular să câștige Kamala Harris, dar că pe actualul sistem electoral Trump este avantajat.
Iată explicațiile lui într-un interviu pentru La Razon preluat de Rador Radio România:
Mai mult decât tinerii fani ai lui Taylor Swift, mamele adepților ei sunt cele care pot stimula votul democrat, dă asigurări profesorului Charles M. Cameron de la Princeton
***
Reporter: Odată cu dezbaterea, Kamala Harris dă pagina performanței slabe a lui Joe Biden din iunie, care i-a adus candidatura?
Charles M. Cameron: Da, președintele Joe Biden este acum istorie. Kamala Harris încă nu a explicat ce a făcut și a spus ca parte a acelei Administrații, dar acum ea este cea care comandă.
Reporter: Cine a câştigat dezbaterea?
Charles M. Cameron: Harris a câștigat total dezbaterea, chiar dacă nu excelează la acest capitol. I-a întins multe capcane evidente pentru Trump și acesta a căzut în fiecare dintre ele. A insultat, a mințit cu neruşinare și a fost uneori incoerent. Performanța lui a fost atât de proastă încât mă îndoiesc că va mai accepta dezbateri.
Reporter: Candidații au ajuns faţă în faţă cu un scor practic la egalitate. Va fi un scrutin strâns?
Charles M. Cameron: Dacă alegerile ar fi avut loc astăzi, Harris ar câștiga probabil cu puțin în votul popular, dar ar pierde Colegiul Electoral, ceea ce ar însemna victoria lui Trump. Amintiți-vă că, în ciudatul sistem american, alegerile prezidențiale sunt de fapt 50 de curse separate în state. Prea mulți democrați trăiesc în California și New York, unii dintre ei trebuie să se mute în statele “balama” (indecise – n.tr)! Opt săptămâni înseamnă mult timp în politică, dar acum, Harris este puțin vulnerabilă. Deși este foarte aproape.
Reporter: Trump caricaturizează drama imigrației, dar este o strategie care funcționează pentru el, nu?
Charles M. Cameron: Imigrația este o problemă bună pentru el, ba mai mult, este o problemă îngrozitoare pentru Harris. În 2019, când a candidat la primare, ea a spus niște lucruri extreme, cerând în esență deschiderea completă a graniței SUA, nu aplicarea legii, și multe altele. Încă nu a explicat cum a putut spune astfel de lucruri. Dar Trump nu a avut inspiraţia să o preseze în această chestiune. Totuşi, republicanii vor continua să încerce să facă asta.
Reporter: Economia continuă să fie unul dintre punctele slabe ale dnei Kamala Harris. Cât de mult poate fi penalizată?
Charles M. Cameron: De fapt, economia americană merge destul de bine. Dar americanii își amintesc mai ales durerea inflației și a ratelor mari ale dobânzilor. Cumva, ea trebuie să întoarcă asta, dar nu știu cum.
Reporter: Kamala Harris a venit la dezbatere cu 30% dintre americani care afirmă că nu o cunosc suficient de bine. După dezbatere, se poate inversa această tendință?
Charles M. Cameron: Când americanii au privit-o pe Harris, au văzut pe cineva pozitiv, bine pregătit, care vorbea bine și nu spunea lucruri scandaloase. Cu alte cuvinte, destul de liniştitor. Trump arăta ca un bătrân furios. Așa că, în partea de a se face cunoscută, ea s-a descurcat foarte bine.
Reporter: Care este impactul sprijinului lui Taylor Swift pentru Partidul Democrat? Se poate traduce prin mai multe voturi de la femei și tineri sau sprijinul politic este limitat?
Charles M. Cameron: Vârsta minimă pentru a vota la alegerile prezidențiale este de 18 ani. Mulți dintre fanii lui Swift sunt prea tineri pentru a vota. În plus, mulți probabil nu sunt înregistrați pentru a vota, iar timpul este esențial: mai sunt doar 5 săptămâni în Pennsylvania, de exemplu. Pariez că mamele fanilor lui Swift sunt poate mai importante decât tinerii fani. Dar amintiți-vă, vorbim despre o alegere incredibil de strânsă, unde fiecare vot – cel puțin în statele indecise – contează. Dacă Taylor Swift apare în campanie în Pennsylvania și Arizona, Trump chiar va avea de ce să se enerveze.
***
Cum funcționează sistemul electoral american
• Când americanii merg la urne, ei votează, de fapt, pentru electorii candidatului lor preferat – un grup de funcționari care alcătuiesc colegiul electoral.
• Colegiul electoral este cel care alege președintele și vicepreședintele.
• În SUA este posibil ca un candidat să devină președinte dacă câștigă o serie de curse strânse în anumite state; el nu trebuie să aibă majoritatea voturilor din toată țara.
Aceasta este instituția care i-a dat lui Donald Trump președinția în 2016, chiar dacă Hillary Clinton a câștigat atunci votul popular, obținând cu peste 3 milioane de voturi mai mult decât Trump.
Ce este colegiul electoral și cum funcționează?
Când alegătorii își dau votul în ziua alegerilor în America, ei nu votează practic direct pentru candidați, ci votează pentru electorii candidatului lor preferat – un grup de funcționari care alcătuiesc colegiul electoral.
În toate statele, cu două excepții, candidatul care obține o majoritate de voturi obține toate voturile colegiului electoral al statului respectiv.
California are cei mai mulți electori – 55 – în timp ce câteva state slab populate, cum ar fi Wyoming, Alaska și Dakota de Nord (și Washington DC) au cel puțin trei.
În total, în colegiul electoral sunt 538 de electori: câte unul pentru fiecare membru al Camerei Reprezentanților, doi pentru fiecare senator și trei alocați Districtului Columbia prin al 22-lea Amendament.
Fiecare elector reprezintă un vot electoral, iar un candidat trebuie să obțină majoritatea voturilor – 270 sau mai mult – pentru a câștiga președinția.
Astfel, după ce alegătorii și-au exprimat preferințele pe buletinele de vot (și după ce guvernatorii statelor certifică voturile și listele electorale), electorii se întâlnesc în luna decembrie în statele lor. Atunci aceștia votează oficial pentru președintele și vicepreședintele SUA. Membrii Camerei Reprezentanților și ai Senatului se reunesc apoi în ianuarie pentru a face o numărătoare oficială a acestor voturi.
De ce se procedează în SUA în acest fel?
Colegiul electoral este o soluție de compromis, care datează de la originile țării, când s-a pus problema că centrele urbane ar putea domina alegerile în detrimentul zonelor mai puțin populate.
Deoarece numărul de electori pe care îi are un stat depinde de numărul de reprezentanți al acestuia în Camera Reprezentanților, statele mai populate au un avantaj, în virtutea unei reprezentări mai mari. Pentru a compensa acest lucru, fondatorii țării au stabilit că fiecare stat va primi câte un elector pentru fiecare senator – fiecare stat având doi senatori, indiferent de dimensiunea sa.
Procedura este prezentată în al 12-lea amendament al Constituției Statelor Unite
Cine beneficiază de acest sistem?
La ultimele două alegeri la care candidații au pierdut votul popular, dar au câștigat oricum alegerile, candidații au fost republicani. George W. Bush a câștigat în 2000, iar Donald Trump a câștigat în 2016.
De exemplu, dacă un candidat câștigă 50,1% dintre voturi în Texas, i se acordă toate cele 38 de voturi electorale ale statului. În schimb, chiar dacă un candidat ar câștiga printr-o victorie covârșitoare, nu e exclus să obțină totuși același număr de voturi electorale.
Prin urmare, este posibil ca un candidat să devină președinte câștigând o serie de curse strânse în anumite state, în ciuda faptului că are mai puține voturi în toată țara. Există doar două state (Maine și Nebraska) care își împart voturile colegiului electoral în funcție de proporția de voturi pe care le primește fiecare candidat.
Acesta este motivul pentru care candidații la președinție vizează mai degrabă anumite „state competitive” decât să încerce să câștige cât mai mulți alegători posibil în toată țara. Astfel, fiecare stat pe care îl câștigă îi apropie de cele 270 de voturi ale colegiului electoral, de care au nevoie pentru a deveni președinți.
Electorii nu sunt obligați să voteze candidatul care a câștigat majoritatea voturilor
În unele state electorii ar putea vota pentru orice candidat preferă, indiferent de preferința alegătorilor. Cu excepția anumitor state, care impun prin lege electorilor să voteze așa cum dictează rezultatul alegerilor prezidențiale din statul respectiv, restul nu impun electorilor să voteze într-un anumit fel.
Dacă un elector votează împotriva alegerii statului său, acesta este numit „necredincios” . Până acum, însă, niciun scrutin prezidențial nu a fost afectat de votul electorilor „necredincioși”, votul acestora fiind doar unul marginal.
Ce se întâmplă dacă niciun candidat nu obține majoritatea?
Dacă nici funcția de președinte și nici cea de vicepreședinte nu a fost ocupată după votul din Colegiu, atunci delegațiile statelor din Camera Reprezentanților vor decide cine este viitorul președinte, iar senatorii vor decide vicepreședintele.
Acest lucru s-a întâmplat o singură dată, în 1824. Astăzi, cu două partide care domină sistemul electoral din SUA, o astfel de probabilitate este foarte redusă.
Poate vrei sa citesti
VIDEO Elena Lasconi face o mutare interesantă, după anunțul lui Nicolae Ciucă: USR depune moțiune de cenzură
Ruud van Nistelrooy, posibil succesor al lui Erik Ten Hag la Manchester United – presă
România și Bulgaria demarează un plan de amploare: Discuțiile deja s-au purtat la București
Marii retaileri se revoltă împotriva Comisiei Europene: Chinezii joacă după alte reguli! Aplicați legile existente
VIDEO Scene de groază cu liderul Hamas: Transporta dinamită și avea un zid uman format din ostatici
[P] PURINA® își întărește angajamentele față de animalele de companie, oamenii care le iubesc și planetă
NATIONAL
VIDEO Elena Lasconi face o mutare interesantă, după anunțul lui Nicolae Ciucă: USR depune moțiune de cenzură
Publicat
acum 20 de minutein
8 octombrie 2024De
adminLiderul USR, Elena Lasconi, face o mișcare interesantă, după ce liderul PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că drumul coaliției PSD-PNL ”se oprește aici”. Lasconi a anunțat că USR va depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Ciolacu și le cere liberalilor să aibă curajul de a susține acest demers.
”Am cunoscut mii de soldați, am fost și în teatrul de operații din Afganistan și sunt mândră de militarii noștri. Sunt pricepuți și curajoși.
Domnul Ciucă e politician si vrea să ajungă primul ostaș în fruntea țării. Hai să vedem cât curaj aveți, domnule Ciucă!
Sunt pe drum înspre Parlament ca să lucrez împreună cu colegii mei la moțiunea de cenzură prin care să dăm jos Guvernul, în frunte cu Ciolacu.
Hai cu curaj, cu onestitate și respect. Faceți din cuvintele astea fapte! Semnați moțiunea de cenzură a USR!
Altfel, rămâneți ipocriți, mincinoși, cu comportament de amante care știu că sunt înșelate, care își mai iau și o smetie peste ceafă, dar care rămân în relație, adică la guvernare, pentru bani și privilegii. Haideți cu semnătura! Ne vedem la Parlament!”, scrie Elena Lasconi.
Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare se oprește aici
Nicolae Ciucă a anunțat luni seară, într-o intervenție video, că rupe coaliția cu PSD, acuzând partenerul de coaliție că are „în ADN-ul său abuzul de putere”. El precizează că liberalii rămân, totuși, în guvern în această perioadă „doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza (PSD – n.r.) pentru a câștiga alegerile”.
„Nu comentez decizia CCR, dar consecințele ultimei decizii pun un mare semn de intrebare privind democrația din România. Pentru prima dată în istoria României, o majoritate de 5 judecători, din care 4 numiți de PSD, a decis că cineva nu poate candida. Practic, a fost eliminat la masa verde un adversar. Nu mă preocupă dacă PSD se bucură de eliminarea unui competitor politici, ci că ar putea face lucruri de neimaginat, pentru că PSD are în ADN-ul său abuzul de putere și comportament de partid-stat. Astăzi elimină un candidat, mâine altul, poimâine închid instituții de presă, iar în final subordonează politic tot statul român. Coalția de guvernare cu PSD se oprește aici. Rămânem în executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile”, a declarat Ciucă.
NATIONAL
Ruud van Nistelrooy, posibil succesor al lui Erik Ten Hag la Manchester United – presă
Publicat
acum 20 de minutein
8 octombrie 2024De
adminViitorul lui Erik Ten Hag ca manager al grupării Manchester United va fi decis la un comitet executiv condus de Sir Jim Ratcliffe la Londra marţi, secundul Ruud van Nistelrooy fiind favorit pentru a prelua postul, în cazul în care se decide schimbarea, relatează The Guardian, potrivit news.ro
Se aşteaptă ca la reuniune, o întâlnire obişnuită în agendă, să participe Ratcliffe, care controlează departamentul de fotbal, şi să participe Omar Berrada, directorul executiv, Dan Ashworth, directorul sportiv, şi Jason Wilcox, directorul tehnic.
În timp ce luni nu a existat niciun indiciu intern la club că Ten Hag va fi demis, The Guardian subliniază că, în cazul în care decizia va fi luată, Van Nistelrooy este un potenţial înlocuitor pe termen scurt. Dacă fostul atacant al lui United va impresiona, el ar putea fi, de asemenea, luat în considerare ca succesor permanent al lui Ten Hag.
În decembrie 2018, Ole Gunnar Solskjær a preluat funcţia de interimar atunci când José Mourinho a fost demis din funcţia de manager al lui United. Datorită formei impresionante a echipei sub conducerea norvegianului, acesta a fost numit permanent cu un contract pe trei ani, în luna martie a anului următor.
Van Nistelrooy, care a devenit asistentul lui Ten Hag în iulie, a condus PSV Eindhoven pentru toate meciurile din sezonul 2022-23, cu excepţia unuia, câştigând Cupa KNVB.
Când a fost întrebat săptămâna trecută despre viitorul lui Ten Hag, Ratcliffe a indicat că va lăsa orice decizie la latitudinea executivului. „Nu vreau să răspund la această întrebare”, a spus miliardarul, care deţine 27,7% din United. „Îmi place Erik, cred că este un antrenor foarte bun, dar nu este decizia mea. Este echipa de management care conduce Manchester United care trebuie să decidă. Dar echipa care conduce Manchester United a fost împreună doar din iunie sau iulie. Ei nu au fost acolo în ianuarie, februarie, martie sau aprilie – Omar, Dan, au sosit abia în iulie”, a afirmat Ratcliffe.
Un alt succesor al lui Ten Hag ar putea fi managerul de la Brentford, Thomas Frank.
NATIONAL
România și Bulgaria demarează un plan de amploare: Discuțiile deja s-au purtat la București
Publicat
acum 27 de minutein
8 octombrie 2024De
adminMinistrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România, Ștefan Radu Oprea, a discutat cu omologul său bulgar, Evtim Miloshev, o strategie pentru ca România și Bulgaria să se prezinte împreună la marile târguri de turism. Planul ar fi ca cele două țări să formeze rute regionale de turism, iar oferta să fie una care să includă destinații din ambele țări.
”Am decis împreună cu ministrul turismului din Bulgaria, dl. Evtim Miloshev, să constituim un grup de lucru la nivelul ministerelor pentru a ne putea coordona politica de promovare pe piețe terțe.
Pentru a putea atrage turiști din Asia, America sau zone mai îndepărtate, trebuie să avem rute regionale. Turistul din Asia caută să viziteze mai multe țări atunci când alege ca destinație de vacanță Europa. De aceea, asociațiile patronale din domeniul turismului, agențiile de turism sub coordonarea celor două ministere pot găsi forme de colaborare pentru promovarea unor rute regionale.
Propunere similară făcută și la Bruxelles
Aceeași abordare am propus-o și pentru temele în dezbatere la Bruxelles sau la Organizația Mondială a Turismului, de coordonare a pozițiilor de țară pentru a avea o politică regională.
Și nu în ultimul rând, am vorbit despre echilibrarea balanței numărului de turiști, despre cum ne putem informa mai repede despre problemele pe care ni le semnalează turiștii români în Bulgaria sau cei bulgari în România și despre cum putem interveni eficient pentru rezolvarea acestora.
Agențiile de turism din Bulgaria sunt prezente la târgurile de profil din România, iar ministrul bulgar ne-a invitat să participăm la târgurile lor. Așa putem crește notorietatea României ca destinație de vacanță pentru turiștii din Bulgaria, implicit numărul celor care ne vizitează.”, arată Ștefan Radu Oprea.
NATIONAL
Marii retaileri se revoltă împotriva Comisiei Europene: Chinezii joacă după alte reguli! Aplicați legile existente
Publicat
acum 28 de minutein
8 octombrie 2024De
adminRetailerii europeni au ajuns la capătul răbdării! În timp ce Comisia Europeană se grăbește să adopte noi legi pentru protecția consumatorilor în era digitală, comercianții de pe continent avertizează că legislația deja existentă nu este aplicată cum trebuie. În mijlocul unei piețe digitale din ce în ce mai competitive, EuroCommerce – organizația care reprezintă cei mai mari retaileri și angrosiști din 27 de țări – cere măsuri urgente împotriva platformelor din afara UE, în special din China, care încalcă regulile fără nicio reținere.
Un semnal de alarmă pentru UE: legile sunt bune, dar nu sunt aplicate!
Comisia Europeană a publicat recent un raport care analizează dacă legislația actuală este adecvată pentru protecția consumatorilor în era digitală. Rezultatul? Deși consumatorii par să fie, în general, bine protejați, aplicarea regulilor lasă de dorit. Cu toate acestea, în loc să se concentreze pe aplicarea legilor existente, Comisia pregătește deja un nou “Act privind Echitatea Digitală”, un pachet de măsuri care, conform EuroCommerce, ar putea fi prematur.
Platformele din China: “Jucăm după alte reguli!”
Cea mai mare problemă pentru retailerii europeni o reprezintă comercianții din țări terțe, în special din China, care inundă piața cu produse neconforme și periculoase pentru consumatori. În plus, aceștia oferă informații înșelătoare și scapă nepedepsiți, creând un avantaj competitiv neloial față de comercianții europeni, care sunt obligați să respecte reguli stricte.
„Autoritățile din UE trebuie să intensifice aplicarea legii și să se asigure că toate produsele cumpărate de consumatori sunt sigure, indiferent de unde provin. Este timpul ca platformele din afara UE să joace după aceleași reguli ca și noi”, a declarat Christel Delberghe, Director General al EuroCommerce.
Ce urmează?
În curând, retailerii europeni vor prezenta un studiu privind echitatea digitală în retail, care va scoate la lumină discrepanțele dintre comercianții din UE și cei din afara spațiului comunitar. Concluzia e clară: legislația este esențială, dar aplicarea acesteia trebuie să fie prioritatea numărul unu.
Rămâne de văzut dacă Executivul european va răspunde acestui apel urgent sau dacă platformele din China vor continua să profite de lacunele sistemului legislativ european.
NATIONAL
VIDEO Scene de groază cu liderul Hamas: Transporta dinamită și avea un zid uman format din ostatici
Publicat
acum 33 de minutein
8 octombrie 2024De
adminYahya Sinwar, în vârstă de 62 de ani, s-ar fi baricadat cu 20 de ostatici imediat după finalul înregistrării, filmată pe teritoriul Israelului. Aceasta ar fi ultima apariție cunoscută a liderului Hamas, care a rămas în umbră de la escaladarea violentă a conflictului din urmă cu un an, potrivit mirror.co.uk.
Duminică, șeful armatei israeliene a anunțat că aripa militară a grupului terorist a fost „înfrântă”. Imaginile alb-negru au fost descoperite de trupele Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), care continuă să lupte împotriva acestui grup.
În videoclip Sinwar este însoțit de cei trei copii și soție, prin tunelurile înguste. Acesta poartă o geantă mare, despre care se crede că ar conține dinamită.
„În acel sac se află aproximativ 25 kg de dinamită. În jurul lui sunt cel puțin 20 de ostatici… De câteva ori am avut șansa de a-l ucide, dar dacă o facem, el îi va ucide pe toți ostaticii din jurul său”, a declarat Kobi Michael, fostul anchetator Shin Bet al lui Sinwar.
Aproximativ 97 de ostatici, răpiți la 7 octombrie 2023, se presupune că se află încă în Gaza după un an. Nu este clar câți dintre aceștia au murit.
Îi pare sau nu rău liderului Hamas pentru atacuri
Persoane aflate în contact cu Sinwar au declarat că acesta nu regretă atacurile din 7 octombrie, în ciuda faptului că acestea au provocat o invazie israeliană, soldată cu zeci de mii de morți palestinieni, distrugerea țării sale și izolarea aliatului Hezbollah.
Printre liderii Hamas uciși în lunile care au urmat se numără Mohammed Deif, comandantul Brigăzilor al-Qassam, aripa militară a grupului, eliminat într-un atac aerian în Gaza.
În iulie, liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis într-o explozie, cel mai probabil orchestrată de Israel, în timpul unei vizite la Teheran, unde participa la ceremonia de învestire a președintelui Iranului.
După eliminarea lui Haniyeh, Sinwar a fost numit lider al Hamas.
De asemenea, Saleh al-Arouri, unul dintre fondatorii Brigăzilor al-Qassam, a fost asasinat într-o explozie în Dahiyeh, o suburbie din sudul Beirutului, cunoscută drept bastion Hezbollah, un aliat al Hamas în cadrul „Axei de rezistență” iraniene.
NATIONAL
[P] PURINA® își întărește angajamentele față de animalele de companie, oamenii care le iubesc și planetă
Publicat
acum 57 de minutein
8 octombrie 2024De
adminDe 130 de ani, pentru noi, la Purina, alimentația animalelor de companie este în centrul a ceea ce facem, dar nu este tot ceea ce facem. Ne angajăm să facem mai mult din ceea ce contează pentru animalele de companie, pentru oamenii care le iubesc și pentru planetă.
Cu ocazia împlinirii a 130 de ani de când Purina folosește expertiza sa nutrițională, împreună cu cei mai buni specialiști din domeniu pentru a oferi cea mai bună hrană prietenilor patrupezi, s-a lansat cel de-al patrulea raportPurina in Society Commitmentsla nivel European. Raportul urmărește rezultatele și acțiunile pe care brand-ul le-a realizat în urma obiectivelor setate în 2016 și întărește angajamentele lansate atunci, ce vizează trei arii importante: grija față de animalele de companie și oamenii care le iubesc, comunitate și planetă.
Prioritatea Purina este întotdeauna de a îmbunătăți sănătatea fizică și bunăstarea emoțională a animalelor de companie. Cei 130 de inovație și cercetare continua au condus la dezvoltarea de produse unice pe piață, iar la nivel European, în ultimii 6 ani s-au lansat peste 25 de noi produse, precum și o serie de noi formate și rețete noi pentru produsele existente. Cele peste 4,3 milioane de pisici din România se pot bucura și ele de una dintre inovații începând din acest an – PURINA® PRO PLAN® a lansat Hydra Care™, un supliment inovator ce favorizează hidratarea optimă a pisicilor, ajutând la menținerea rinichilor sănătoși și la funcționarea corectă a sistemului urinar.
Să deții un animăluț de companie este una dintre cele mai mari bucurii, precum și o mare responsabilitate. Unul din angajamentele Purina este acela de a oferi viitoarei generații de părinți de animale de companie informații de la specialisti, sfaturi și instruire despre cum să crești în mod responsabil un animal. Peste 3 milioane de copii din Europa au participat în programe de responsabilizare în acest scop. În România, prin proiectul educațional PURINA® Pet School, ce a obținut în România Premiul Gold în cadrul Community Index 2020, peste 30.000 de elevi din 58 de școli din București și Prahova au beneficiat până în prezent de informații și activități despre creșterea responsabilă a animalelor de companie. Proiectul se extinde anul acesta la nivel național, astfel încât un număr mai mare de copii să aibă o mai bună înțelegere asupra a ce înseamnă să fii un părinte mai responsabil pentru animăluțul de companie.
”Pe fondul pandemiei de COVID-19, am fost martorii unei creșteri semnificative a numărului animalelor de companie, oamenii fiind din ce în ce mai conștienți de beneficiile pe care acestea le poate aduce în viața lor. Această relație din ce în ce mai strânsă dintre animalele de companie și oameni, precum și o creștere continuă a pieței locale de hrană pentru animale de companie, ne responsabilizează și ne oferă o nouă perspectivă asupra rolului nostru în societate. De aceea, continuăm să ne implicăm activ în proiecte educaționale și facem chiar și un pas mai departe. Un exemplu în acest sens este proiectul Better Together, început în 2023,prin carePurinaoferă sprijin, resurse și sfaturi deținătorilor de animale din România. Anul acesta, în sprijinul acestei inițiative s-au alăturat patru medici veterinari (dr. Rares Capitan, dr. Raluca Zvorasteanu, dr. Florin Leca și dr. Gonçalo da Graça Pereira), ca parte din proiectul VetTalks, prin care comunitatea Purina are acces la conținut video cu cele mai bune informații despre sănătatea animalelor de companie. Considerăm că partenerii noștri, medicii veterinari, sunt cea mai de încredere sursă de cunoștințe nutriționale pentru proprietarii de animale de companie și ne dorim ca împreună să contribuim la o societate în care proprietarii de animale de companie să aibă la dispoziție toate informațiile necesare pentru a lua cele mai bune decizii pentru prietenii lor patrupezi”, spune Diana Bejan, Business Executive Officer PURINA® Romania, Bulgaria, Adriatic, Nestlé.
Nu în ultimul rând, important de menționat sunt angajamentele pe care Purina le are față de Planetă. Conform raportului Purina in Society Commitments, până în 2023, 90% din ingredientele din mare folosite în produsele Purina provin din surse responsabile, ceea ce ne aduce mai aproape de obiectivul ca până în 2030, să folosim doar pește obținut prin practici responsabile (pește de captură și acvacultură). Aceste obiective sunt în spiritul responsabilității față de consumatori și față de mediul înconjurător și au ca scop menținerea vie a ecosistemelor prin practici responsabile și sustenabile.
Despre PURINA®
PURINA® a fost fondată în anul 1894 de către William H. Danforth și era inițial cunoscută drept Compania Robinson-Danforth. Pasionat și vizionar, Danforth și-a dorit să găsească o soluție prin care să îmbine deopotrivă puritatea hranei pentru animale, cu accesibilitatea în folosirea ei. Astfel s-a născut ”PURINA®”, nume care își trage originile din sloganul de atunci al companiei: ”Unde puritatea este mai presus de orice” (”Where purity is paramount”). PURINA® a fost pionier în studiile de nutriție. După 30 de ani de la apariție, PURINA® a deschis primul centru de îngrijire al animalelor de companie. Acesta a fost momentul în care au început cercetările de nutriție pentru perfecționarea produselor. După doi ani de studii, apare pe piață prima hrană completă pentru câini și pisici. Pasiunea pentru animale a pus PURINA® în top în momentul în care a apărut prima mâncare pentru câini cu bulete, a cărui formă distinctă este obținută prin presare. În 1958 a apărut prima hrană uscată pentru pisici: Friskies. Câțiva ani mai târziu, PURINA® lansează prima gamă de hrană semi-umedă pentru pisici: Tendler Vittles. Entuziasmul realizărilor inițiale a crescut în 1973 când a fost lansată prima hrană umedă pentru câini (ambalată în conservă, cu conținut pentru o singură servire). Cea dintâi în inovații, PURINA® a scos pe rând, în anii care au urmat, sortimente care conțin carne nedeshitratată în bulete de hrană (PRO PLAN®), prima rețetă care utilizează proteina hidrolizată sau prima hrană pentru pui de câine care conține anticorpi naturali (PRO PLAN® Puppy cu OPTISTART®). Toate aceste realizări au contribuit în poziționarea PURINA® ca unul dintre cei mai importanți producători recunoscuți pentru nivelul de inovație pe care îl aduce în domeniul hranei pentru animale.
Despre Nestlé
Grupul Nestlé este prezent în România din 1995, printre brandurile din portofoliul său numărându-se NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, After Eight, Maggi, Purina sau NAN. În România, Nestlé s-a implicat și în inițiative ecologice și de responsabilitate socială. În ultimii 3 ani compania a plantat 90.000 de copaci, care vor contribui la atingerea obiectivului de net zero emisii de carbon până în 2050.
VIDEO Elena Lasconi face o mutare interesantă, după anunțul lui Nicolae Ciucă: USR depune moțiune de cenzură
Ruud van Nistelrooy, posibil succesor al lui Erik Ten Hag la Manchester United – presă
România și Bulgaria demarează un plan de amploare: Discuțiile deja s-au purtat la București
Marii retaileri se revoltă împotriva Comisiei Europene: Chinezii joacă după alte reguli! Aplicați legile existente
VIDEO Scene de groază cu liderul Hamas: Transporta dinamită și avea un zid uman format din ostatici
VIDEO | Accident mortal în Argeș – Fata de 15 ani și șoferul de 22 ani au murit pe loc
EXCLUSIV! Mascații au descins în apartamentul directorului Mitucă de la Spitalul Curtea de Argeș – Droguri deținute de chiriași
ACUM! Grav accident de tren pe ruta Curtea de Argeș- Pitești
Haos la Curtea de Argeș: Pana de curent masivă paralizează orașul
Atac armat de tip execuție în una dintre țările considerate cele mai sigure: Trei persoane au murit
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc
PITEȘTI
OFICIAL! Ministrul Simona Bucura-Oprescu, deschide lista candidaților PSD Argeș pentru Parlament – Vezi lista finală pentru Senat și camera Deputaților
PSD Argeș a depus astăzi la Biroul Electoral Județean listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024. Alături...
ACUM! Grav accident de tren pe ruta Curtea de Argeș- Pitești
Pompierii de la Detașamentul Pitești au fost solicitați să intervină cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD de...
VIDEO | Accident mortal în Argeș – Fata de 15 ani și șoferul de 22 ani au murit pe loc
Un grav accident a avut loc azi noapte pe DJ 702G, in comuna Rătești. Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii...
ARGEȘ | Bărbat de 56 ani găsit împușcat
În seara zilei de 2 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați prin Serviciul Național Unic...
Curtea de Argeș
Haos la Curtea de Argeș: Pana de curent masivă paralizează orașul
O pană de curent electric fără precedent a paralizat duminică orașul regal, provocând haos și panică printre locuitori și turiști....
EXCLUSIV! Mascații au descins în apartamentul directorului Mitucă de la Spitalul Curtea de Argeș – Droguri deținute de chiriași
Acțiune în forță la Curtea de Arges , miercuri seara, a mascaților într-un dosar care vizeaza traficul de droguri de...
ACUM! TIR răsturnat la Ciofrângeni pe DN 73 C
Un grav accident rutier s-a produs în urmă cu puțin timp pe DN 73 C, în localitatea Ciofrângeni, unde un...
Femeie din Sălătrucu bătută crunt de concubin – A FOST ARESTAT!
În ziua de 30 septembrie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost...
VEȘTI BUNE! Au “bubuit” salariile in Argeș! Salariul mediu brut a ajuns la 1800 Euro – Un argeșean ia 1000 euro în mână
Salariile din Argeș, în creștere semnificativă, dar încă sub media națională potrivit datelor oficiale O veste bună pentru angajații din...
Mioveni
Bucuria constructorilor! Magazinul Leroy Merlin din Pitesti se deschide săptămâna viitoare – VEZI DETALII și PROGRAM
Lantul de magazine de bricolaj Leroy Merlin, al doilea jucator de pe piata de bricolaj din Romania, cu o retea...
PRO ARGEŞ TV – O nouă televiziune pentru argeșeni a primit undă verde de la CNA
Consiliul Național al Audiovizualului a adus o veste bună pentru telespectatorii din Argeș, aprobând în ședința de ier, în unanimitate,...
DSV a făcut prăpăd! Zeci de amenzi și zeci de tone de alimente retrase din magazinele din Argeș
Inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș au efectuat 154 controale în cursul lunii august...
ARGEȘ | Tineri, reținuți de polițiști pentru falsificarea și folosirea de adeverințe medicale false
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, în dimineața zilei de 05 septembrie a.c., au pus în aplicare un...
Câmpulung
ARGEȘ – Pensionar de 93 ani accidentat grav de un șofer neatent
Un grav accident rutier în care un pieton a fost acroșat a avut loc in această după amiază în localitatea...
TIR răsturnat într-o prăpastie în Argeș
În urmă cu puțin timp pompierii argeșeni au fost anunțați prin 112 despre un accident între n care un cap...
ARGEȘ | Un bărbat de 38 ani și-a snopit mama în bătaie, în plină stradă
Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria...
În Trend
- ACTUALacum o săptămână
Se înființează o funcție importantă și bine plătită în Primăria Curtea de Argeș – CINE VA FI NOUL ȘEF NUMIT DE PRIMAR?
- ACTUALacum 3 zile
VIDEO | Accident mortal în Argeș – Fata de 15 ani și șoferul de 22 ani au murit pe loc
- ACTUALacum 5 zile
EXCLUSIV! Mascații au descins în apartamentul directorului Mitucă de la Spitalul Curtea de Argeș – Droguri deținute de chiriași
- ACTUALacum 3 zile
ACUM! Grav accident de tren pe ruta Curtea de Argeș- Pitești
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO | Tărăboi la Curtea de Argeș – Tineri bicicliști au vandalizat coșuri de gunoi
- ACTUALacum 2 săptămâni
Curtea de Argeș în haos rutier total! Primăria, Poliția unde sunteți? FESTIVAL DE ÎNJURĂTURI LA ADRESA PSD
- ACTUALacum 2 zile
Haos la Curtea de Argeș: Pana de curent masivă paralizează orașul
- ACTUALacum 2 săptămâni
Condamnare record: un dezvoltător imobiliar a primit 865 de ani de închisoare, după devastatorul cutremur din Turcia