ACTUAL
Cum obții cel mai bun confort termic pe timp de iarnă

Publicat
acum 1 anin
De
admin
Tu știi care este cea mai fiabilă metodă de încălzire pe timpul iernii? Centrală termică (pe gaz, electrică, peleți, GPL), aerotermă, calorifer sau convector?
Iarna este momentul să stai mai mult în casă și să te bucuri de momente liniștite alături de cei dragi. Este o perioadă excelentă pentru a vă urmări emisiunile preferate, pentru a vă pune la punct cu ultimele noutăți beletristice sau pur și simplu pentru a vă relaxa cu o carte și o ceașcă de cacao caldă. Dar dacă nu vă simțiți confortabil în casa dvs., veți avea probleme în a vă bucura de oricare dintre aceste lucruri.
Iarna, cu toții nu ne dorim nimic mai mult decât să facem din casele noastre un sanctuar împotriva frigului. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu își pot permite prețul sistemelor moderne de încălzire sau costurile de instalare. Așadar, cum ne putem încălzi apartamentele într-un mod care să nu ne rupă buzunarele?
În acest articol, vom vorbi despre ce tip de încălzire este cel mai bun pentru iarnă și de ce ar trebui să alegeți unul în locul altuia.
De asemenea, vom discuta despre unele dintre cele mai bune centrale de apartament de pe piață în prezent, astfel încât să știi de unde să începi atunci când cauți una în zona ta!
Care este cea mai avantajoasă metodă de încălzire pentru iarnă?
Există multe păreri pe acest subiect, dar adevărul este că fiecare persoană are propriile preferințe și nevoi. Unora le place să își încălzească apartamentele cu calorifere electrice, alții preferă centralele pe gaz, alții centralele electrice, pe lemne sau peleți. Este important să alegeți tipul de încălzire potrivit pentru locuința dvs. pentru a nu risipi bani pe electricitate sau gaz.
În plus, ar trebui să luați în considerare câți bani puteți cheltui pe încălzire și dacă vor fi suficienți pentru nevoile dumneavoastră.
Cea mai avantajoasă metodă de încălzire pentru iarnă este utilizarea încălzirii cu centrale termice, pe gaz sau electrice. In cazul in care locuiești într-o zonă în care îți este mai accesibil lemnul ori peleții, poți alege astfel de centrale. Una peste alta, această metodă este fiabilă, accesibilă și ecologică. În ultima perioadă centralele termice au devenit din ce în ce mai performante.
Ca să vă dau un exemplu foarte clar, iată centrala termica Immergas Victrix Tera 24/28 1 erp 24 kw, o centrală care este încadrată în clasa 6 (una superioară) din punct de vedere al emisiilor de NOx, după standardele europene EN 297 si EN 15502.
Sistemele de încălzire centrală în unele țări sunt mai economice decât alte tipuri de încălzire, deoarece utilizează energia generată într-o centrală electrică sau termică mare. La noi în țară este clar că încălzirea centralizată a eșuat din toate punctele de vedere. În curând costul energiei electrice va fi mai mic decât cel al gazului, de aceea s-ar putea ca oamenii să se orienteze mai degrabă către astfel de sisteme de încălzire.
Încălzirea centrală produce mai puține emisii de CO2 decât cazanele pe gaz și pe petrol, deoarece nu trebuie realimentată atât de des precum cazanele și cuptoarele. De asemenea, există mai puține emisii asociate cu centralele electrice decât cu centralele alimentate cu cărbune sau cu gaze naturale. Prin urmare, încălzirea centrală are un impact mai mic asupra mediului decât alte tipuri de încălzitoare.
Însă, din păcate, la noi acest sistem nu este întreținut suficient, ba mai mult, de foarte multe ori a fost folosit politic. În fine, este complicat să vezi un final fericit cu încălzirea centralizată în România.
Din fericire, există modalități de a avea cald în casă fără a cheltui o avere pe utilități. Iată câteva sfaturi pentru a obține cel mai bun confort termic în timpul iernii:
1. Încălzirea cu o centrală termică de apartament: pe gaz, electrică, pe lemne ori pe peleți
Multe persoane au ales în locul sistemului de încălzire centralizat această metodă de a se încălzi pe timpul iernii.
Este o cale eficientă de a-ți asigura nu doar încălzire, ci și necesarul de apă caldă. Poți alege centrala termică în funcție de nevoile tale, în funcție de combustibilul disponibil în zona ta și de prețul acestuia (gaz, electricitate, lemne, peleți, GPL, etc).
Alegerea o faci și în funcție de buget și de costurile ulterioare de încălzire. De la început însă ar fi bine să dispui de un buget pentru că o astfel de investiție este una destul de costisitoare.
Până mai ieri, centralele pe gaz erau cele mai avantajoase din punct de vedere al consumului, dar după cum știți, lucrurile s-au schimbat.
2. Încălzirea locuinței cu ajutorul aerotermelor
Această cale poate fi una eficientă, mai ales că au apărut pe piață o multitudine de modele de aeroterme performante. Există aparate care te scapă, de exemplu, de stratificarea căldurii în locuință și determină economisirea curentului electric cu circa o treime din consumul obișnuit.
Aerotermele sunt de mai multe tipuri, pot fi electrice, cu abur ori cele care folosesc agent termic. Depinde de tine să alegi modelul adecvat locuinței tale.
3. Încălzirea cu calorifere
Poți folosi peste iarnă calorifere electrice pentru încălzire, mai ales dacă spațiul de locuit nu este mare. Există situații în care locuința nu permite instalarea unei centrale termice, iar încălzirea centralizată nu prea funcționează. Și atunci, sfântul calorifer electric rămâne prietenul nostru cel mai bun.
4. Convectoare de perete ori podea
Alternativa la caloriferele electrice sunt convectoarele – consumă mai puțin curent și oferă un confort sporit. Deși nu au puterea de încălzire a caloriferelor, oferă o căldură uniformă.
Estetica convectoarelor este mai avantajoasă decât cea a caloriferelor, mai greoaie si mai masive, ocupând mai mult loc. Convectoarele sunt mai subțirele și ocupă spațiu mai puțin. Cele care se instalează pe perete aproape că nu se văd, atât sunt de discrete.
Cum eviți costurile ridicate ale încălzirii pe timp de iarnă?
– asigură-te că ușile și ferestrele sunt închise etanș
– instalează termostate pentru a proteja centrala de porniri și închideri frecvente și pentru a obține o încălzire uniformă în locuință
– folosește draperiile pe timpul nopții
– nu acoperi caloriferele cu mobilă
– programează centrala să pornească la ore rezonabile pentru a face economie de consum.

Poate vrei sa citesti
SPITALUL MUNICIPAL CURTEA DE ARGEȘ ORGANIZEAZĂ CONCURS PENTRU OCUPAREA FUNCȚIEI DE MANAGER
Accident grav în Argeș – A plecat la școală cu motocicleta și a ajuns la spital – Elevul a fost lovit de un BMW
O FI BINE? Dan Petrescu cere testarea ANTIDROG a consilierilor locali de la Curtea de Argeș
Top jocuri de noroc cu cărți într-un cazino
Introducere pentru model anunț ziar Autorizație Mediu și de ce este important?
VIDEO – ARGEȘ | O femeie de 39 ani a plonjat cu mașina în pădure – A AJUNS LA SPITAL
ACTUAL
Loteria Română are o nouă identitate vizuală! ‘Noroc pentru toți românii’, noul slogan al Loteriei

Publicat
acum 26 de minutein
3 octombrie 2023De
admin
Loteria Română are o nouă identitate vizuală pe care o lansează la aniversarea celor 117 ani de activitate și tradiție, pentru a marca noua etapă de modernizare și digitalizare în care se află unul dintre cele mai cunoscute branduri românești.
Noua identitate vizuală a Loteriei Române este construită în jurul sloganului NOROC PENTRU TOȚI ROMÂNII. Loteria Română este a tuturor românilor, o loterie modernă de nivel european.
Noul logo cuprinde elemente care se integrează perfect în noul concept, respectă simbolistica culorilor care definesc atât sentimentul de identitate natională, roșu, galben și albastru cât și verdele specific loteristic.
Trifoiul cu patru foi, simbolul tradițional al norocului, bilele de la extragerile loto, momentul cel mai așteptat de catre jucători, precum și doza de speranță și optimism, se metamorfozează într-o nouă identitate vizuală a companiei.
”Noua identitate vizuală definește misiunea noastră pentru prezent și pentru viitor. Identitatea companiei rămâne în strânsă legatură cu valorile societății românesti pe care le respectăm și le prețuim. Schimbarea fundamentală prin modernizarea tuturor mijloacelor care ne fac viața mai frumoasă și mai ușoară reprezintă și pentru Loteria Româna o provocare continuă căreia îi răspundem în fiecare zi mulțumită încrederii generațiilor trecute și viitoare.”- Ionuț-Valeriu Andrei, Director General C.N. “Loteria Română” S.A.
Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
ACTUAL
Premierul Marcel Ciolacu: Soliditatea unui stat se poate măsura inclusiv prin nivelul de antisemitism, xenofobie, discriminare şi rasism

Publicat
acum o orăin
3 octombrie 2023De
admin

Soliditatea unui stat se poate măsura inclusiv prin nivelul de antisemitism, xenofobie, discriminare şi rasism, a transmis marți premierul Marcel Ciolacu în cadrul ceremoniei dedicate introducerii la nivel naţional a predării disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul”.
”Am plăcerea de a mă adresa dumneavoastră într-un moment cu o semnificaţie aparte pentru societatea românească de azi şi de mâine, respectiv introducerea, la nivel naţional, a predării disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul”. Holocaustul, această tentativă fără precedent de exterminare a populaţiei evreieşti din Europa, a trecut dincolo de graniţele geografice şi a afectat toate segmentele societăţii. România nu a fost ferită de efectele tragice ale legăturilor dintre nazism şi fascismul românesc, fiind deopotrivă martora prăbuşirii valorilor şi a dezintegrării instituţiilor. Tocmai de aceea, avem datoria morală de a susţine şi de a promova educaţia privind istoria evreilor şi a Holocaustului”, a spus premierul în discurs.
Marcel Ciolacu a afirmat că, după cum este cunoscut, la finele anului 2021, prin Legea nr. 276, disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” a fost inclusă în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional ca parte a trunchiului comun, începând cu anul şcolar 2023-2024.
”Această măsură reflectă, fără echivoc, voinţa politică transpartinică şi civică de promovare a educaţiei despre Holocaust, dar şi de consolidare a rezilienţei tinerilor şi a societăţii în ansamblu, faţă de pericolele reprezentate de antisemitism, xenofobie, discriminare şi discurs instigator la ură”, subliniază premierul. Marcel Ciolacu mai spune că ”studierea acestei discipline răspunde şi uneia dintre provocările majore ale eforturilor actuale de păstrare a memoriei Holocaustului, respectiv dispariţia treptată a generaţiei celor care au fost victimele Holocaustului, a celor care au fost martorii acestui eveniment tragic”.
”La fel ca acum doi ani, când am susţinut introducerea acestei propuneri legislative alături de colegii mei senatori şi deputaţi prezenţi aici în sală, am convingerea că predarea acestei discipline va contribui la o mai bună cunoaştere şi înţelegere a istoriei, culturii şi tradiţiilor evreilor din România şi a memoriei Holocaustului şi, prin acestea, la consolidarea unei democraţii reziliente, în deplină concordanţă cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului”, a spus şeful Executivului.
Marcel Ciolacu a mai arătat în discurs că ”se numără printre acele persoane care nu ezită să vorbească astăzi despre patriotism şi despre semnificaţia acestuia”.
”Trebuie să ne educăm tinerii în spiritul patriotismului, să le vorbim despre momentele care au clădit naţiunea şi statul român, despre marile figuri ale istoriei României. Patriotism înseamnă să marcăm aceste momente şi să cinstim corespunzător personalităţile istoriei noastre. Cred însă că – pentru o naţiune puternică, democratică – patriotism înseamnă, în egală măsură, a nu ascunde părţile întunecate ale istoriei sau pe aceia care le-au generat. Greşelile istoriei trebuie cunoscute pentru a nu fi repetate, iar predarea cursului ”Istoria evreilor. Holocaustul” va face cunoscute aceste lucruri tinerilor de azi”, a afirmat Ciolacu.
Premierul a menţionat că ”relevant pentru cunoaşterea istoriei este şi accesul la documentele vremurilor de atunci, iar treptat, arhivele României pentru cercetarea Holocaustului se deschid”.
”Următorii paşi pe care trebuie să îi facem includ şi accelerarea demersurilor de digitalizare a arhivelor, drept pentru care vom încerca să identificăm cele mai potrivite soluţii în acest sens la nivelul viitoarei strategii naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, coordonate la nivelul Cancelariei. De asemenea, ne dorim ca inaugurarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului în România să se producă cât mai curând”, spune premierul.
Marcel Ciolacu a mai afirmat că ”un stat democratic este caracterizat prin echilibru, responsabilitate, dialog, solidaritate, respect faţă de demnitatea umană şi faţă de valori esenţiale, precum libertatea de exprimare, iar soliditatea unui stat se poate măsura inclusiv prin nivelul de antisemitism, xenofobie, discriminare şi rasism din respectiva societate”.
”Tocmai de aceea, statul nu trebuie să tolereze acest gen de manifestări, la fel cum nu trebuie să tolereze nici discursul urii şi teoriile conspiraţioniste, din ce în ce mai răspândite în mediul online. De asemenea, este necesar să examinăm acea parte a istoriei care ne ajută să reflectăm asupra propriului rol şi a propriei responsabilităţi, pentru că – doar prin educaţie şi cunoaştere – copiii noştri vor dobândi imunitatea necesară pentru a rezista şi pentru a se opune ideilor care promovează încălcarea sistematică a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”, a spus Ciolacu. Premierul a subliniat ”rolul deosebit de important al artei în educarea tinerei generaţii.
Teatrul Evreiesc de Stat, primul teatru evreiesc profesionist din lume, cu o activitate neîntreruptă de 147 de ani, a îmbogăţit constant peisajul cultural românesc şi este un foarte bun exemplu al rolului major pe care arta teatrală îl poate juca în acest sens”.
”Multe dintre acţiunile întreprinse şi măsurile adoptate în scopul prevenirii şi combaterii antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură sunt rezultatul unei colaborări strânse cu partenerii noştri europeni şi internaţionali, reprezentaţi aici în sală. Le mulţumesc pentru buna cooperare avută şi îi asigur că România va rămâne, ca şi până acum, un partener de încredere în lupta împotriva antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură.
Aminteam, mai devreme, despre rolul comunităţii evreieşti la edificarea societăţii româneşti, a identităţii şi a culturii române…mărturiile prezenţei evreieşti în România pot fi întâlnite pe întreg teritoriul ţării! Drept urmare, felicit Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România pentru activitatea neobosită depusă în scopul restaurării şi promovării patrimoniului arhitectural, cultural şi uman al comunităţii evreieşti din ţara noastră. Sprijinind aceste eforturi, Guvernul României îşi face doar datoria de onoare – de exemplu, în cazul reinaugurării Sinagogii din Cetate din Timişoara”, a spus Ciolacu.
Premierul a subliniat angajamentul ferm al Guvernului României şi al său personal pentru păstrarea vie a memoriei Holocaustului şi a acelor milioane de victime nevinovate, a căror memorie trebuie să o preţuim şi să o onorăm, precum şi pentru protejarea supravieţuitorilor Holocaustului, a memoriei şi experienţelor acestora.
”Folosesc acest prilej pentru a saluta prezenţa în sală a domnului Israel Tanner, preşedintele Asociaţiei Evreilor din România, Victime ale Holocaustului. În final, doresc să mă adresez tinerilor, prezenţi astăzi alături de noi sau aflaţi în sălile de curs: investiţi în propria dezvoltare, cu încredere şi mândrie! Educaţia şi înţelegerea complexităţii lumii contemporane sunt esenţiale pentru construirea unei societăţi lipsite de orice fel de manifestări de extremism, rasism, antisemitism, violenţă, discriminare şi intoleranţă. Decizia de a investi sau nu în educaţia dumneavoastră astăzi se va reflecta în societatea de mâine, ai cărei membri şi lideri veţi deveni!”, a arătat premierul, conform news.ro
Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Armenia a ignorat furia Moscovei și a aderat la Curtea Penală Internațională
FOTO Celebrul chitarist Al Di Meola, care a făcut infarct în timpul unui concert la București, externat de la Spitalul „Bagdasar Arseni”: „Mi-au salvat viața”

Dănuț Lupu, confesiune cutremurătoare: Am încercat să mă otrăvesc

Tânăr arestat preventiv pentru furt calificat după ce ar fi spart o locuinţă din Urecheşti

Cozi de maşini şi camioane la Vama Nădlac II pentru că nu sunt suficienţi poliţişti ungari

VIDEO | TRAGEDIE PE AUTOSTRADĂ – Cei cinci morți în accidentul pe Autostradă sunt din Argeș – SE AFLAU ÎN MICROBUZUL STRIVIT ÎNTRE DOUĂ TIR-uri

SCANDAL MONSTRU LA O NUNTĂ ÎN CURTEA DE ARGEȘ – Nașul și mirele au bătut lăutarii

ACUM! Descoperire șocantă la Curtea de Argeș – Bărbat găsit mort pe stradă

ACUM, MOBILIZARE IMPRESIONANTĂ A POMPIERILOR PENTRU UN MARE… FÂS la CURTEA DE ARGEȘ – A SFÂRÂIT UN CONTOR ELECTRIC

PUȘTAN VITEZOMAN DE ARGEȘ – Prins cu 134 km/k în oraș, a rămas fără permisul pe care abia îl luase

VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați

VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC

VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc

VIDEO – ACCIDENT GRAV în ARGEȘ, provocat de un tânăr din Corbi

VIDEO! ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – 3 MAȘINI IMPLICATE
PITEȘTI


Accident grav în Argeș – A plecat la școală cu motocicleta și a ajuns la spital – Elevul a fost lovit de un BMW
Un grav accident rutier s-a produs, în urmă cu puțin timp, în municipiul Pitești, bulevardul Nicolae Bălcescu, în careau fost...


VIDEO | AMENZI LA GREU pentru EVAZIUNE LA GREU în târgurile din Argeș – Lipsă bonuri fiscale, produse contrafăcute
În dimineața zilei de 01 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au acționat pentru...


VIDEO – ARGEȘ | O femeie de 39 ani a plonjat cu mașina în pădure – A AJUNS LA SPITAL
Un grav accident rutier s-a produs, în urmă cu puțin timp, în localitatea Băbana, satul Făcălețești, în care un autoturism...


DIICOT a intrat pe fir! Mai multe medicamente cu efect narcotic au dispărut din spital
Directorul Spitalului Județean de Urgență Pitești a sesizat organele de anchetă cu privire la dispariția unor medicamente deosebit de puternice...
Curtea de Argeș


SPITALUL MUNICIPAL CURTEA DE ARGEȘ ORGANIZEAZĂ CONCURS PENTRU OCUPAREA FUNCȚIEI DE MANAGER
Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal Curtea de Argeș, organizează concurs pentru ocuparea funcției de MANAGER — persoană fizică. La...


O FI BINE? Dan Petrescu cere testarea ANTIDROG a consilierilor locali de la Curtea de Argeș
La ultima ședință de Consiliu Local, consiliu recunoscut ca fiind deja o târlă regală, consilierul PMP a solicitat ca Marius...


ULTIMA ORĂ! Percheziții DIICOT la Spitalul Județean Argeș – AU DISPĂRUT MEDICAMENTE cu EFECT DE DROG
Procurorii și polițiștii au descins, luni dimineața, la Spitalul din Pitești, într-un dosar în care se fac verificări în legătură...


VIDEO | Accident mortal între Curtea de Argeș și Pitești – Tânăr de 21 ani mort, altul în stare gravă
Un grav accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp în comuna Merișani. În eveniment au fost implicate...


Accident spectaculos la Brăduleț, Argeș – O femeie s-au răsturnat cu mașina
Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au intervenit, in aceasta dimineață, în comuna Brăduleț la un accident rutier în...
Mioveni


VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
La data de 26 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul...


ALERTĂ! Blocaj în transportul de călători din Argeș – CJ Argeș dă vina pe lege
Consiliul Județean Argeș face toate eforturile pentru reluarea transportului public județean de persoane. „Toate consiliile județene din țară se confruntă,...


Controale ample în grădinițele și școlile din Argeș – NEREGULI MAJORE DESCOPERITE DE INSPECTORII DSP și AI PREFECTURII
Prima săptămână de controale în unități de învățământ, primele neconformități- Multe școli nu au cabinete medicale Inspectorii DSP Argeș au...


Azi începe noul an şcolar 2023-2024, cu scandaluri, lipsuri şi probleme
Azi, 11 septembrie, trei milioane de elevi revin în clasele de curs, în condiţiile în care învăţământul românesc e marcat...
Câmpulung


ARGEȘ | PERICOL ÎN TRAFIC – Prins beat fără permis pe un drum național
În ziua de 28 septembrie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat, pe DN...


ARGEȘ | UN ARESTAT la domiciliu A EVADAT – A fost prins la cârciumă și încătușat
Un bărbat în vârstă de 24 de ani, arestat la domiciliu, a fost depistat duminică, 17 septembrie a.c. de către...


SE MAI ȘI LUCREAZĂ! Vezi ce drumuri din Argeș repară CJ Argeș în această săptămână
Consiliul Județean Argeș informează participanții la traficul rutier că, în perioada 11 – 15.09.2023, va efectua, prin Regia Autonomă Județeană...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO | TRAGEDIE PE AUTOSTRADĂ – Cei cinci morți în accidentul pe Autostradă sunt din Argeș – SE AFLAU ÎN MICROBUZUL STRIVIT ÎNTRE DOUĂ TIR-uri
- ACTUALacum 2 săptămâni
SCANDAL MONSTRU LA O NUNTĂ ÎN CURTEA DE ARGEȘ – Nașul și mirele au bătut lăutarii
- ACTUALacum o săptămână
ACUM! Descoperire șocantă la Curtea de Argeș – Bărbat găsit mort pe stradă
- ACTUALacum 4 săptămâni
ACUM, MOBILIZARE IMPRESIONANTĂ A POMPIERILOR PENTRU UN MARE… FÂS la CURTEA DE ARGEȘ – A SFÂRÂIT UN CONTOR ELECTRIC
- ACTUALacum 7 zile
PUȘTAN VITEZOMAN DE ARGEȘ – Prins cu 134 km/k în oraș, a rămas fără permisul pe care abia îl luase
- ACTUALacum 4 săptămâni
Bărbat din Curtea de Argeș arestat după ce și-a însușit un portofel plin cu bani găsit prin Piață
- ACTUALacum 4 săptămâni
VEȘTI BUNE! 17 microbuze electrice școlare pentru 17 comune din județul Argeș
- ACTUALacum o săptămână
GHIOLBAN DE ARGEȘ – A agresat o femeie în trafic și a fost arestat!
Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB