Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cum ne ajută suplimentele naturale cu rol hepatoprotector în susținerea funcției hepatice?

Publicat

in

Menținerea sănătății ficatului este esențială pentru a ne bucura de o viață sănătoasă. Ficatul, un organ crucial, este expus în permanență la factori de stres, cum ar fi alimentația deficitară, toxinele din mediul înconjurător și stilul de viață agitat, necesitând ajutorul suplimentelor naturale pentru a-l menține sănătos. Află în continuare putem beneficia de proprietățile hepatoprotectoare ale suplimentelor naturale și cât de eficiente sunt pentru protejarea ficatului.

Cât de important este să ne menținem ficatul sănătos?

Este extrem de important să nu menționăm ficatul sănătos, deoarece acest organ vital are multe funcții importante în organism. Ficatul are un rol vital, ajutând la filtrarea toxinelor din organism, în producerea bilei pentru digestie și în reglarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, ajută la stocarea vitaminelor și mineralelor esențiale de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa corect. Atunci când ficatul nu funcționează corect, pot apărea o serie de probleme de sănătate, inclusiv oboseală, icter, inflamații abdominale și chiar insuficiență hepatică. 

Vestea bună este că există multe lucruri pe care le putem face pentru a ne menține ficatul sănătos. O dietă echilibrată, menținerea organismului hidratat, practicarea exercițiilor fizice în mod regulat și evitarea consumului excesiv de alcool, sunt toți pași importanți pe care îi putem face pentru menținerea ficatului în stare optimă de funcționare. În plus, încorporarea în dieta noastră a suplimentelor care susțin ficatul, poate fi, de asemenea, benefică.

Cum putem beneficia de proprietățile hepatoprotectoare ale suplimentelor naturale?

Suplimentele naturale cu rol hepatoprotector oferă numeroase beneficii pentru sănătatea ficatului nostru. Pentru a beneficia de proprietățile hepatoprotectoare pe care acestea ni le oferă, este important să alegem produse de calitate și să le utilizăm într-un mod responsabil și conform indicațiilor medicului sau prospectului.  Printre proprietățile oferite de astfel de suplimente, regăsim:

  • Protecția ficatului – ajută la protejarea ficatului de diverse substanțe nocive, toxine și radicali liberi care pot afecta celulele hepatice. Acestea acționează prin neutralizarea stresului oxidativ și reducerea inflamației, protejând astfel ficatul.
  • Sprijin pentru detoxifiere – ficatul joacă un rol crucial în detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor și a deșeurilor metabolice. Suplimentele hepatoprotectoare ajută la îmbunătățirea proceselor de detoxifiere a ficatului, favorizând eliminarea eficientă a substanțelor nocive din organism.
  • Regenerarea ficatului – unele suplimente naturale au capacitatea de a stimula regenerarea celulelor hepatice și de a repara țesuturile hepatice deteriorate. Acest lucru poate fi deosebit de benefic pentru persoanele cu afecțiuni hepatice sau pentru cele care se recuperează în urma unor astfel de afețiuni hepatice.
  • Sprijin antioxidant – multe suplimente hepatoprotectoare, precum leviker sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi acizi oleanolici și ursolici. Acești antioxidanți ajută la combaterea stresului oxidativ și previn deteriorarea celulară, promovând sănătatea și funcția hepatică în general.
  • Efecte antiinflamatorii – inflamația cronică poate avea efecte dăunătoare asupra ficatului. Suplimentele hepatoprotectoare posedă adesea proprietăți antiinflamatorii, ajutând la reducerea inflamației din ficat și la menținerea funcției optime a acestuia.
  • Reducerea nivelului enzimelor hepatice – anumite suplimente naturale pot ajuta la menținerea unor niveluri sănătoase ale enzimelor hepatice. Aceste enzime joacă un rol crucial în diverse funcții hepatice, inclusiv în metabolism, digestie și detoxifiere. 
  • Îmbunătățirea digestiei și a absorbției nutrienților – în cele din urmă, ficatul joacă un rol vital în producția de bilă, care ajută la digestie și la absorbția nutrienților esențiali. Prin susținerea sănătății ficatului, suplimentele hepatoprotectoare pot îmbunătăți indirect digestia și spori absorbția nutrienților.

Este important de menționat că suplimentele hepatoprotectoare nu ar trebui să înlocuiască un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Leviker, o formulă unică pentru un ficat sănătos: ingredientele-cheie și beneficiile lor hepatoprotectoare

Formula unică a suplimentului leviker tablete a fost dezvoltată cu grijă pentru a sprijini sănătatea ficatului și a oferi beneficii hepatoprotectoare semnificative. Una dintre componentele cheie este Prunus mume sau caise japoneze, un fruct consumat în mod tradițional în Asia ca o băutură, deoarece este plin de antioxidanți și nutrienți care pot contribui la îmbunătățirea sănătății și bunăstării generale. Acest fruct conține acizi oleanolic și ursolic care au fost standardizați pentru a asigura o calitate superioară. Atunci când este combinat cu colina, Levikar ajută la menținerea unei funcții hepatice normale, îmbunătățind în același timp funcția metabolică prin reducerea glicemiei și îmbunătățirea profilului lipidic.

Prin adoptarea unui stil de viață sănătos, o alimentație echilibrată, exerciții fizice regulate și evitarea factorilor de stres nocivi pentru ficat, împreună cu suplimentele hepatoprotectoare adecvate, putem sprijini sănătatea și funcția optimă a ficatului pe termen lung.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Noul logo al Facebook, subiect de ironii si glume

Publicat

in

Schimbarea – ca si inexistenta – decisa de compania Meta pentru Facebook este subiect de critici, glume si ironii. Practic, logo-ul e la fel, s-a schimbat doar putin nuanta de albastru si litera f, insa modificarile sunt insesizabile. Expertii in marketing sunt de parere ca Meta ar fi trebuit sa treaca sub tacere aceasta asa-zisa schimbare de logo, care, practic nu e vizibila. Dar compania condusa de Mark Zuckerberg a vrut sa iasa in evidenta si a trimis un comunicat de presa pentru a explica aceasta schimbare. In plus, internautii din toate colturile lumii au ironizat “noua” sigla Facebook, inclusiv cu meme haioase. Toate informatiile aici https://smartfuture.ro/facebook-si-a-schimbat-logo-ul/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ce avere are Dumitru Buzatu. Încasa venituri ca președinte al CJ Vaslui, venituri din pensie, indemnizație de la Parlament pentru limită de vârstă, care anul trecut au totalizat peste 330.000 de lei

Publicat

in

Preşedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu, prins vineri seară în flagrant de DNA în timp ce lua o mită de peste un milion de lei, încasa venituri ca preşedinte de CJ, venituri din pensie şi indemnizaţie de la Parlament pentru limită de vârstă, care anul trecut au totalizat peste 330.000 de lei, conform celei mai recente declaraţii de avere.

Buzatu are mai multe terenuri în localitatea Zapodeni, din Judeţul Vaslui, achiziţionare în 2018: 33.614 metri pătraţi de teren agricol, 708 metri pătraţi încadraţi la ”alte categorii de terenuri extravilane dacă se află în circuitul civil” şi 709 metri pătraţi de teren intravilan, la modul de dobândire fiind trecută menţiunea ”altele”.

El mai deţine proprietăţi imobiliare în judeţul Suceava, la Şaru Dornei – peste 60.000 de metri pătraţi de teren agricol, mari suprafeţe de pădure, dobândite prin cumpărare în anii 2008 şi 2018, unele deţinute în co-proprietate.

În 2006, a mai devenit proprietarul a peste 1000 de metri pătraţi de teren agricol şi a 580 de metri pătraţi de teren intravilan, în localitatea Ştefan cel Mare, din judeţul Vaslui, la modul de dobândire fiind trecută tot menţiunea ”altele”.

Are cinci construcţii în Zapodeni, cele mai mari având 520 de metri pătraţi, 386 de metri pătraţi şi 196 de metri pătraţi, iar celelalte fiind sub 100 de metri pătraţi.

Buzatu are un autoturism Lada fabricat în 2008, o şalupă fabricată în 2010, o rulotă Buerstner tip 4752 din 1984 şi un Mercedes Benz din 1979.

În 2022 i-a donat fiului său Tudor Buzatu teren agricol, teren intravilan şi o casă de locuit.

Buzatu are acţiuni la SC Acip Perla SR, Lîn valoare de 200 de lei.

El are trei conturi bancare în lei deschise în 2010 şi 2011, totalizând aproximativ 100.000 de lei şi o datorie de 205.202 lei la SC RALFI IFN SA, creditul fiind contractat în 2021 şi scadent în 2026.

În ultimul an fiscal, Dumitru Buzatu a încasat – 164.268 de lei reprezentând indemnizaţia de preşedinte de CJ, pensie pentru limită de vârstă de 95820 lei şi 73372 reprezentând ”indemnizaţie limită de vârstă” de la Parlamentul României, acestea totalizând 333.460 de lei, conform news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend