Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cum are loc îngrijirea pielii post tatuaj

Publicat

in

Toată lumea știe: o bună îngrijire a tatuajului imediat după aplicare va ajuta la recuperarea rapidă a pielii și va păstra frumusețea acestuia timp de mulți ani.

Cerințele minime sunt recomandările pe care maestrul de tatuaje ți le dă după ședință (de obicei, este vorba de a păstra bandajul după ședință timp de cel puțin câteva ore, apoi de a-l îndepărta cu grijă prin spălarea tatuajului cu apă caldă și săpun antibacterian). Păstrându-ți pielea hidratată și curată, ferindu-te de soare și evitând murdăria sau mâncărimile, tatuajul tău se va vindeca frumos!

Unicitatea și frumusețea noii imagini poate suferi, dacă în primele zile de îngrijire a tatuajului a fost fundamental greșită. Pentru a evita astfel de probleme, pentru a salva desenul și propria sănătate, merită să urmezi niște reguli simple.

Ce este important de știut

 • Înainte de ședință

Cumpără o crema pentru piele uscata care poate fi folosită după tatuare;

 • Imediat după ședință

Spală tatuajul proaspăt (nu trebuie să existe semne de limfă), aplică un strat suficient de unguent pe tatuaj, înfășoară tatuajul cu o folie și fixează-l;

 • Acțiuni ulterioare

Schimbă compresa după cel puțin 6-8 ore și repetă procedurile timp de cel puțin 3-4 zile.

Ce să faci în prima zi?

Atunci când tatuajul este gata, artistul tatuator va face toți pașii necesari pentru ca lucrarea să rămână intactă și să se vindece. Deoarece diferiți artiști folosesc metode diferite pentru a proteja tatuajele noi, întrebați-l pe artistul tatuator când îți recomandă să îndepărtezi bandajul. Odată ce părăsești salonul de tatuaje, nu uita că bandajul trebuie să rămână la locul lui timp de până la 3 ore înainte de a-l îndepărta.

Deci, ce să faci în continuare? Iată câteva sfaturi simple:

 • Clătește tatuajul cu apă caldă imediat ce ai îndepărtat bandajul;
 • Folosește un săpun antibacterian, îndepărtând orice urmă de sânge, plasmă sau pigmenți care se scurg. Nu folosi niciodată o flanelă, o perie sau un burete pentru a curăța tatuajul;
 • Tamponează ușor tatuajul până la uscarea completă, evitând frecarea;
 • Aplică o cremă hidratantă pentru ingrijirea pielii post tatuaj. Este recomandabil să folosești produse special concepute în acest scop!
 • Pune o peliculă peste tatuaj pentru a-l proteja și mai mult;
 • Reține că este mai bine să folosești produse speciale care nu numai că protejează, ci și hidratează tatuajul pentru o perioadă lungă de timp.

Ce să nu faci după ce îți faci un tatuaj

Ca orice rană, un tatuaj poate sângera, se poate umfla și secreta sânge. În prima zi după procedură – aceasta este o reacție naturală a organismului. Nu te speria de ea și nu îndepărta prematur pelicula.

Îngrijirea tatuajului după aplicare exclude următoarele:

 • Consumul de alcool

Se recomandă să nu bei cu trei zile înainte de sesiune, până la vindecarea completă. Alcoolul subțiază sângele, particulele de pigment pătrund în micile capilare, imaginea este pătată, pierzându-și culoarea;

 • Sporturi active

Mobilitatea mare poate deplasa compresa, favorizează transpirația, distructivă pentru o imagine proaspătă;

 • Duș cu săpun și frecarea zonei în ziua aplicării

Ingrijirea pielii uscate din zona tatuată este importantă, dar trebuie să fii atent și la propria sănătate. În cazul în care temperatura a crescut peste 39 de grade, umflarea s-a răspândit direct la desen, a existat o reacție alergică, este necesar neapărat consultul unui medic.

Nu uita că un tatuaj proaspăt este o rană care are nevoie de îngrijire, inclusiv de o protecție adecvată. În cele din urmă, urmând reguli simple, vei vedea rezultate uimitoare pentru anii următori.

Să-ți faci un tatuaj este o expresie personală și artistică a identității tale, însă este la fel de important să acorzi o atenție corespunzătoare îngrijirii acestuia. Prin respectarea recomandărilor de îngrijire și menținând zona curată și hidratată, poți asigura o vindecare optimă și preveni eventuale complicații.

Eveniment

Von der Leyen si-a facut bilantul si considera ca vaccinul anti-COVID e un succes major al mandatului sau

Publicat

in

Dupa cum a anuntat deja, presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, mai vrea un mandat in fruntea executivului comunitar. Si are asigurati inca 5 ani la Bruxelles, intrucat toate tarile membre sunt de acord sa-i prelungeasca sederea. Mandatul ei se incheie in noiembrie, insa Ursula si-a facut deja bilantul: potrivit brosurii publicate de Comisia Europeana, realizarea majora a Ursulei von der Leyen este vaccinul anti-COVID. Desi serul e extrem de controversat, presedinta Comisiei Europene sustine in continuare ca „a salvat vieti”. Si avem si o cifra a achizitiilor: von der Leyen se lauda ca a cumparat 4,6 miliarde doze de vaccin anti-COVID. Sa ne reamintim insa ca sute de milioane de doze au fost sau urmeaza sa fie aruncate. Mai multe informatii citit aici https://ghimpele.ro/von-der-lyen-isi-face-bilantul-si-se-lauda-cu-vaccinul-anti-covid-despre-care-spune-ca-a-salvat-vieti/

Citeste mai mult

ACTUAL

Cum sa ne ferim de efectele prafului saharian

Publicat

in

Mai ales pacientii cu afectiuni cronice cum ar fi astmul sau bolile cardio-pulmonare trebuie sa ia masuri special de protectie in aceasta perioada in care tara noastra se confrunta cu un nor de praf saharian. In general populatia se poate confrunta cu uscaciunea pielii, buze crapate si jena oculara, din cauza particulelor de praf din aer. In perioada 29 februarie, ora 14 – 01 martie, ora 22, circulatia aerului, predominant sud-sud-estica, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer incarcate cu particule de praf de origine sahariana.Aceasta masa de aer soseste in sud[1]estul Europei, implicit zona Romaniei. Asadar se vor inregistra concentratii mai mari de praf, iar in unele regiuni se vor norul de praf saharian se va asocia cu ploi. Mai multe detalii aici https://www.ucoz.ro/praf-saharian-in-zona-romaniei-ce-trebuie-sa-facem/

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend