Conecteaza-te cu noi

AM FOST ACOLO

Culoarea verde a viitorului în lumea fotbalului: gazon sintetic fotbal

Publicat

in

În sportul modern, inovațiile nu se opresc în niciun moment, iar din categoria marilor schimbări datorate tehnologiei face parte și gazonul sintetic pentru amenajarea terenurilor de joc. Una dintre cele mai remarcabile revoluții verzi din istoria fotbalului, gazonul sintetic oferă numeroase avantaje, redefinind astfel experiența de joc. În acest articol vei descoperi câteva aspecte esențiale legate de istoria gazonului sintetic și beneficiile pe care le oferă acesta în amenajarea terenurilor de fotbal.

De când este folosit gazonul sintetic în amenajarea terenurilor de joc?

Conceptul de teren artificial fotbal a început să prindă contur în anii 60, însă primele meciuri care s-au jucat pe terenuri de fotbal cu gazon artificial au fost în anii 80. Deși inițial acestea au fost privite cu oarecare scepticism din cauza aspectului dur al suprafețelor sau potențialului risc de accidentare, de-a lungul timpului au fost recunoscute numeroasele avantaje pe care le oferă datorită evoluției rapide a tehnologiei. 

Avantajele oferite de gazonul artificial fotbal 

Durabilitatea extinsă, utilizarea constantă, reducerea riscului de anulare a meciurilor, performanța uniformă, toate acestea sunt avantaje recunoscute care se alătură unui scăzut gazon artificial fotbal pret . Gazonul sintetic oferă șansa de a obține un teren de joc durabil, care să reziste condițiilor meteorologice extreme sau traficului intens, astfel că echipa gazda poate organiza meciurile fără teama că suprafața terenului va fi deteriorată. 

Dată fiind rezistența crescută pe care o are un gazon sintetic fotbal, acesta poate fi folosit și pentru antrenamente zilnice, și pentru competiții la nivel înalt, calitățile fiind menținute pe termen lung. 

Un astfel de teren poate fi utilizat în condiții meteo diverse, iar suprafața plană și uniformă asigură condiții de joc optime pentru toți jucătorii, fiind eliminate în acest fel inegalitățile de teren care pot afecta jocul în cazul unui gazon natural. 

Toate acestea duc la obținerea unei experiențe de joc optime, la adaptarea cu o mai mare ușurință a acestui tip de gazon la nevoile specifice pe care le are acest sport. 

Există critici asupra gazonului sintetic?

Chiar dacă oferă toate aceste beneficii, există voci critice care susțin că gazonul sintetic nu oferă aceeași senzație naturală pe care o oferă gazonul tradițional, că riscul de accidentări este mai mare în anumite situații sau că prețul ar fi ridicat, însă inovația și dezvoltarea continuă a tehnologiei sunt soluțiile ideale pentru depășirea acestor provocări. Despre gazonul sintetic se poate spune, în final, că a revoluționat lumea fotbalului, reprezentând în acest fel o soluție durabilă și eficientă pentru amenajarea terenurilor de joc. 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

HAL DE TURISM! Patronul unei pensiuni și-a scos rahatul din fosă în miezul zilei și cu terasa plină cu clienți care serveau masa – MIROSUL PESTILENȚIAL A SUFOCAT ZONA

Publicat

in

UPDATE 2: Reprezentanții Aquaterm SA, susțin că acțiunea de vidanjare a fost solicitată de reprezentanții pensiunii și că s-a produs în miezul zilei din cauza faptului ca societatea subordonata primariei nu deține o vidanjă si a apelat la una privată care ar fi întârziat.

UPDATE 1: Adrian Dăscălescu, patronul pensiunii, ne-a informat ca pensiunea nu deține o fosă și ca este vorba de o canalizare care ar aparține primăriei la care este legată și pensiunea. Nu a putut explica însă, de ce aceasta se află pe proprietatea privată a pensiunii, în curte, la doar 2 metri de terasa si restaurantul pensiunii. La fel nu a putut explica de ce orice firmă de vidanjare poate intra pe proprietatea sa la orice ora din zi si din noapte. Acesta sustine ca primăria ar fi de vină pentru disconfortul creat clienților pensiunii.

ȘTIREA INIȚIALĂ – Ca turismul romanesc este așa cum este nu are drept cauza doar neputința autorităților dar și nepriceprea și goana după bani a oamenilor de afaceri din domeniu. O mostră de nepricepre dar și de bătaie de joc la adresa clienților a fost oferită astazi de proprietarii unei pensiuni din orașul regal Curtea de Argeș, pensiune situata in zona 0 a orașului. Astfel, astazi, intr- zi călduroasă, la ora 14:00, cu clienți cazați sau aflați pe terasa, administratorii pensiunii Montana au decis să scoată rahatul dintr-o fosă cu probleme, aflata la nici 2 metri distanta de terasa unde oamenii serveau masa. Reteaua de canalizare trece prin zona dar, se pare, pensiunea Montana nu s-a conectat asa ca foloseste o fosa care oricum emana mirosuri în sezonul cald. Nu știm cat de urgenta a fost aceasta operatiune de s-a impus intervenția masinii de vidanjare in miezul zilei, pe căldură, cert este ca nici angajații pensiunii și nici macar patronii acesteia nu au avut bunul simț să-și informeze clienții de pe terasă care serveau masa – printre acestia se afla și o familie venita din Italia și un medic – ca vor scoate mizeriile din fose si sa ii indrume fie sa revina pentru a servi masa, fie să se mute in interiorul care oricum fusese cuprins de mirosurile pestilențiale. Așa se face, că rahatul a fost scos iar intreaga pensiune a fost invaluita in mirosuri greu de suportat. Angajații pensiunii au spus că nu șyiau nimic și ca vor informa patronii pensiunii. Unul dintre administratori s-a scuzat ca nu a stiut ca masina de vidanjare si oamenii serviciului public de canalziare vor veni tocmai in miezul zilie pe căldură si tocmai când în pensiune sunt cazați oameni iar alții serveau masa pe terasa. „N-am crezut ca voi vedea așa ceva. In miezul zilei să-ți scoți rahatul de față cu clienții și să ne faci să vomităm”, a spus unul dintre clienții pensiunii.

Cama așa fac turism patronii pensiunilor din România!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

De ce pizza rămâne opțiunea preferată când vine vorba de mese rapide și gustoase?

Publicat

in

Indiferent de ocazie sau de momentul zilei, pizza este acel fel de mâncare care ne face mereu să zâmbim. De la prima felie până la ultima, o pizza delicioasă este întotdeauna o aventură gustativă captivantă. Și totuși, de ce este atât de iubită și de dorită de fiecare dată când ne gândim la o masă rapidă și gustată cu plăcere?

Gusturi fără limite: varietate bogată a ingredientelor

Pizza este ca o pânză goală pe care poți picta orice gust îți place. Cu atât de multe combinații posibile de ingrediente, de la cele tradiționale până la cele inovatoare, pizza se adaptează preferințelor și poftelor fiecărui gurmand. Ai poftă de ceva picant sau preferi mai degrabă o combinație de ingrediente rafinate? Preferi pizza cu blat integral și crocant? Indiferent ce îți dorești, găsești cu siguranță o felie care să-ți satisfacă pofta.

Rapiditate și savoare: livrare pizza oricând și oriunde

Una dintre cele mai mari atuuri ale acestui preparat, este că îți poți satisface foamea rapid și fără effort din partea ta. Cu servicii de livrare pizza disponibile, ai mereu la îndemână o soluție rapidă și gustoasă. Fie că ești acasă, la birou sau în parc, poți comanda o pizza proaspătă și să o savurezi în câteva minute.

Un preparat care oferă flexibilitate și adaptabilitate tuturor

Pizza este ca un artist versatil care poate crea opere de artă culinară în funcție de preferințele tale. Fie că ești vegetarian sau iubitor de carne, se adaptează cu ușurință alegerilor tale. Poți să alegi variante cu ingrediente sănătoase sau să te răsfeți cu o explozie de arome și texturi îmbietoare. Cu opțiuni pentru toate gusturile, pizza devine un fel de mâncare personalizat și satisfăcător.

Pizza non-stop: un festin pe care să îl împarți cu prietenii

Pizza este genul de mâncare care aduce oamenii împreună. Atunci când comanzi o pizza mare și o împarți cu prietenii sau familia, creezi momente de bucurie. Gustul său familiar și aromat aduce zâmbete și conversații animate, transformând o masă simplă într-o experiență memorabilă. 

Fie că opteazi pentru o pizza medie 10 lei, quattro formaggi, cu carne sau vegetariană, rămâne alegerea principală când vine vorba de mese rapide și delicioase. Iar cu Presto Pizza, unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucureșt, poți fi sigur că vei avea la dispoziție pizza non-stop, așa că nicio senzație de foame nu te va pune la încercare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend