NATIONAL
Culisele unei ambiții vechi de aproape 100 de ani. Cum a ajuns Japonia la un pas să fie întrecută de o țară pe care a ocupat-o vreme de mai bine de un sfert de secol

Publicat
acum 7 luniin
De
adminTimp de 35 de ani (între 1910 și 1945), peninsula coreeană a fost sub ocupația Japoniei. După ce a ieșit de sub ocupație, ambiția Coreei de Sud a fost să-și învingă economic fostul ocupant, ținta numărul 1 fiind ca exporturile coreene să le depășească pe cele nipone.
În 1980, exporturile totale ale Coreei reprezentau doar 13,4% din exporturile de 134 de miliarde de dolari ale Japoniei. Raportul a crescut constant, la 35,9% în 2000, apoi la 60,6% în 2010 și la 85,2% în 2021.
An de an, presa din Coreea de Sud anunță că se apropie tot mai rapid momentul în care îi vor bate pe japonezi la exporturi, iar într-un articol recent coreenii speră ca 2024 să fie anul în care obiectivul va fi îndeplinit. Cum s-a ajuns aici?
Context istoric și creștere economică
După cel de-al Doilea Război Mondial, Japonia a apărut ca o superputere economică, lider în tehnologie și producție, explică Mokter Hossain, profesor asociat la Qatar University. Industrializarea sa rapidă și adoptarea tehnologiilor occidentale au creat un precedent în regiune. Coreea de Sud s-a uitat mereu la Japonia ca la un model de dezvoltare economică. Sud-coreenii au studiat modelele de afaceri din Japonia și, începând cu anii 1960, Coreea de Sud a sprijinit și dezvoltat intensiv tehnica Chaebols (mari conglomerate de afaceri deținute de o familie), care imitau sistemul Zaibatsu/Keiretsu al Japoniei.
Ce e sistemul chaebol
Chaebol este o moștenire a istoriei Coreei de Sud. După ce un armistițiu a pus capăt războiului din Coreea în 1953, dictatorii militari ai țării au sprijinit o mână de familii pentru împrumuturi speciale și sprijin financiar pentru a reface economia. Companiile s-au extins rapid și s-au mutat din industrie în industrie până s-au transformat în conglomerate întinse.
Chiar dacă companiile au crescut în dimensiune, bogăție și influență și au vândut acțiuni la burse, ele au rămas sub controlul familiilor – de obicei conduse de un președinte care a prezidat și ca șef al familiei. Schimbările de conducere generaționale au deranjat uneori familiile de chaebol, forțând companiile să se împartă sau să se divizeze în grupuri mai mici.
Cu mai bine de două decenii în urmă, în timpul unei astfel de lupte în familie, Hyundai a fost împărțită între cei șase fii ai fondatorului. Fiul cel mare a preluat controlul Hyundai Motor, acum una dintre cele mai mari companii din Coreea de Sud. Sub Chung Eui-sun, nepotul fondatorului, familia conduce producătorul auto global.

În timp, imaginea sistemului chaebol a fost afectată de uriașe scandaluri de corupție.

Ce e sistemul Zaibatsu/Keiretsu
Zaibatsu se referă în general la marile grupuri de companii japoneze de dinainte de al Doilea Război Mondial, care controlau diverse sectoare din economia japoneză. Erau structuri de tip holding, deținute de familii și/sau clanuri de japonezi bogați.
Zaibatsu a devenit popular printre experții în management după ce termenul a apărut în cartea History of Financial Power in Japan (Nihon Kinken Shi). Nici în Japonia termenul nu a fost folosit în mod obișnuit până când mass-media nu l-a adoptat la sfârșitul anilor 1920.
Zaibatsu a pornit de la politicile guvernului de a încuraja antreprenoriatul de stat într-o perioadă în care agricultura reprezenta 70% din producția națională a Japoniei și aproximativ trei sferturi din Japonia lucra în locuri de muncă legate de agricultură. Guvernul a folosit veniturile din impozitele funciare pentru a finanța construcția industriilor necesare pentru dezvoltarea economică a Japoniei.
În anii 1880, guvernul nipon a vândut unele întreprinderi deținute de guvern unei oligarhii financiare atent selectate.
De asemenea, guvernul a oferit stimulente, cum ar fi licențe exclusive, finanțare și alte privilegii. Deși Japonia avea mare nevoie de tehnologie, know-how și capital străin, guvernul a adoptat o politică de excludere a antreprenorilor străini, cu foarte puține excepții.

După Primul Război Mondial, când economia Japoniei a făcut progrese uriașe, interesele zaibatsu au interferat cu arena politică, iar activitățile lor s-au împletit cu cele guvernamentale. În cele din urmă, Declarația de la Potsdam (oraș în Germania, n.red.) care a fost semnată în 1945 și care a definit capitularea Japoniei după cea de-a doua conflagrație mondială, a cerut lichidarea zaibatsu-ului ca un pas pentru democratizarea economiei postbelice a Japoniei.
Rivalitatea tehnologică
Japonia era lider în piața globală de tehnologie la sfârșitul secolului al XX-lea, cu giganți precum Sony și Panasonic. Era renumit pentru electronicele de calitate, inovațiile de pionierat în televizoare, camere foto și console de jocuri. Coreea de Sud, cu companii precum Samsung și LG, a devenit lider în secolul XXI. Ei au „bătut” dominația Japoniei în electronică, în special în domeniul telefoanelor inteligente, televizoare și semiconductori.

Concurență în industria auto
Mărcile japoneze precum Toyota, Honda și Nissan sunt recunoscute de mult timp pentru fiabilitatea și inovația lor tehnologică. Acestea au dominat industria auto globală, în special în SUA și Europa.
Producătorii de automobile sud-coreeni Hyundai și Kia s-au sesizat imediat și au încercat să ocupe locul japonezilor pe piețele internaționale. Ei au concurat inițial prin accesibilitate (preț) dar apoi s-au concentrat intensiv pe calitate, tehnologie și vehicule electrice.
Influență culturală și soft power
Influența culturală a Japoniei este semnificativă, anime-urile, manga și jocurile video fiind recunoscute la nivel global. Cultura japoneză a fost un instrument soft power, îmbunătățindu-și imaginea globală și deschizând piețele pentru produsele sale. Valul Hallyu din Coreea de Sud, care cuprinde K-pop, drame coreene și filme, a cunoscut o creștere fulgerătoare. Brandurile folosesc adesea această influență culturală pentru a-și promova produsele, în special pe piețele în care Hallyu are o bază puternică de fani.

Dispute comerciale și tensiuni politice
Relația Japonia-Coreea de Sud este complexă, disputele istorice și teritoriale afectând ocazional relațiile comerciale. De exemplu, restricțiile Japoniei privind exporturile anumitor materiale au avut implicații semnificative pentru industriile tehnologice din Coreea de Sud. Coreea de Sud a căutat să-și reducă dependența de importurile japoneze prin investiții în producția internă de materiale și componente cheie.
Inovare și cercetare și dezvoltare (C&D)
Ambele țări investesc enorm în cercetare și dezvoltare, căutând constant să se depășească reciproc în domenii precum robotica, inteligența artificială și tehnologia ecologică. Puterea Japoniei constă în cultura sa de cercetare adânc înrădăcinată și investițiile pe termen lung în tehnologie, în timp ce adaptarea rapidă și strategiile agresive de investiții ale Coreei de Sud în tehnologia de ultimă oră mențin concurența acerbă.
Lanțurile globale de aprovizionare și integrarea economică
Japonia și Coreea de Sud sunt parte integrantă a lanțurilor globale de aprovizionare, în special în electronice și automobile. Concurența lor influențează adesea tendințele pieței globale și dinamica lanțului de aprovizionare. Ambele țări caută să-și diversifice parteneriatele economice și acordurile comerciale pentru a reduce dependența excesivă de anumite piețe și pentru a obține un avantaj competitiv.
Electronice de larg consum și electrocasnice
În domeniul electronicelor de larg consum și al aparatelor electrocasnice, concurența dintre companiile japoneze și cele sud-coreene este evidentă în cursa lor constantă de a inova. În timp ce mărcile japoneze au fost în mod tradițional văzute ca simboluri ale calității și durabilității, mărcile sud-coreene le-au ajuns rapid din urmă, oferind tehnologie și design avansat la prețuri competitive.
Schimbări economice globale și perspective de viitor
Creșterea Chinei ca actor economic important a afectat dinamica Japonia-Coreea de Sud, ambele țări concurând pentru a-și menține pozițiile economice în regiune. Concurența viitoare se va învârti probabil în jurul tehnologiilor emergente, cum ar fi energia regenerabilă și vehiculele de ultimă generație.
Poate vrei sa citesti
VIDEO Probleme cu ‘strânsul lațului’ pentru armata chineză! Un avion militar s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament
Gaziantep, la care sunt legitimaţi Deian Sorescu şi Alexandru Maxim, a învins Kayserispor, în etapa a 28-a a campionatului Turciei
VIDEO Marcel Ciolacu anunță momentul în care va avea loc adevărata revoluție a sistemului bugetar
FOTO Un șofer vitezoman și-a băgat soția la înaintare ca să scape. S-a ales cu dosar penal
Îl va egala pe Messi. Antoine Griezmann, atacantul echipei Atletico Madrid, va disputa duminică al 520-lea său meci în campionatul de fotbal al Spaniei
VIDEO Negocieri de pace cu degetul pe trăgaci: Rusia și Ucraina lansează atacuri aeriene / Peste 100 de drone în ambele tabere
NATIONAL
VIDEO Probleme cu ‘strânsul lațului’ pentru armata chineză! Un avion militar s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament

Publicat
acum 39 de minutein
15 martie 2025De
admin

Un avion militar chinez s-a prăbuşit în sudul provinciei Hainan, sâmbătă după-amiază, în timpul unui zbor de antrenemant, dar pilotul s-a praşutat în siguranţă, potrivit Marinei Armatei Populare de Eliberare, citată de Reuters.
NEW: Chinese J-15 fighter jet crashed during a training accident.
The pilot ejected safely.
J-15 is a Chinese twin-engine, all-weather, carrier-based multirole fighter for the People’s Liberation Army Naval Air Force (PLANAF). pic.twitter.com/JiPXBGobC5
— Clash Report (@clashreport) March 15, 2025
Imaginile distribuite pe reţelele de socializare arată cum avionul militar se prăbuşeşte şi ia foc.
Pilotul a reuşit să se paraşuteze în siguranţă, fiind preluat de la faţa locului de către localnici.
”Nu au existat victime la locul accidentului”, a transmis Comandamentul teatrului de sud al Marinei PLA.
Armata chineză avertiza că va strânge „laţul” în jurul Taiwanului în cazul în care separatismul din această ţară va deveni mai puternic, îndemnându-i pe susţinătorii independenţei Taiwanului să se ferească de „prăpastie”.
„Cu cât separatiştii pentru independenţa Taiwanului devin mai invazivi, cu atât se strânge laţul în jurul lor şi se ascute sabia deasupra capului lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei chineze, Wu Qian, în faţa delegaţilor la evenimentul politic anual «Două sesiuni», citat de agenţia China News.
NATIONAL
Gaziantep, la care sunt legitimaţi Deian Sorescu şi Alexandru Maxim, a învins Kayserispor, în etapa a 28-a a campionatului Turciei

Publicat
acum 49 de minutein
15 martie 2025De
admin

Echipa Gaziantep, la care sunt legitimaţi Deian Sorescu şi Alexandru Maxim, a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formaţia Kayserispor, în etapa a 28-a a campionatului Turciei, conform news.ro.
Sorescu, intrat pe teren la pauză, a contribuit la golul lui Okereke, din minutul 52.
Alexandru Maxim a fost titular, fiind căpitanul echiăei, şi a fost înlocuit în minutul 62.
În clasament, Gaziantep ocupă locul 6, cu 38 de puncte, iar Kayserispor este pe 17, cu 27 de puncte.
NATIONAL
VIDEO Marcel Ciolacu anunță momentul în care va avea loc adevărata revoluție a sistemului bugetar

Publicat
acum 51 de minutein
15 martie 2025De
admin

Reorganizarea de fond a sistemului bugetar din România va avea loc după finalizarea procesului de digitalizare a instituţiilor publice, a declarat, sâmbătă, la Alexandria, premierul Marcel Ciolacu.
El a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la finalul unei vizite efectuate la Spitalul Judeţean Teleorman, că reorganizarea sistemului bugetar nu trebuie făcută „cu barda”, ci „prin dialog cu partenerii şi instituţiile”.
„Normal că trebuie şi o reorganizare a sistemului bugetar, lucru care se va face. Nu poţi să îl faci cu barda. Trebuie să îl faci prin discuţii cu partenerii şi cu instituţiile. Când se va termina şi sistemul de digitalizare, lucrurile vor fi mult mai facile pentru fiecare, pentru noi şi automat că va fi şi o reorganizare de fond, nu de formă”, a adăugat premierul Ciolacu.
Şeful Executivului a arătat, de asemenea, că rolul administraţiei centrale este de a se concentra pe creşterea nivelului de trai al populaţiei, prin susţinerea investiţiilor.
„În ultima perioadă, de fapt cred că vreun an de zile vorbim numai de politică, vorbim de alegeri, chiar dacă-s locale, chiar dacă-s europarlamentare, prezidenţiale, generale, iarăşi prezidenţiale. Rostul nostru este, totuşi, să îmbunătăţim nivelul de trai al românilor şi să ne aplicăm foarte mult pe investiţii. Sunt discuţiile celebre cu deficitul. Foarte important este că anul acesta am prevăzut din buget 7,8% pentru investiţii, e un record absolut, şi un deficit de 7%. Deci … vom depăşi 0,8% deficitul numai în zona de investiţii”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.
Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a efectuat, sâmbătă, o vizită la Spitalul Judeţean Teleorman, după care a susţinut o declaraţie de presă.
NATIONAL
FOTO Un șofer vitezoman și-a băgat soția la înaintare ca să scape. S-a ales cu dosar penal

Publicat
acum 54 de minutein
15 martie 2025De
admin
Un șofer din județul Iași și-a complicat situația juridică după ce a fost surprins gonind cu 84 km/h prin localitatea Cristești. În loc să accepte amenda pentru depășirea cu 24 km/h a limitei legale, bărbatul a recurs la o schemă care l-ar putea costa scump.
Când polițiștii au cerut declararea oficială a identității șoferului, proprietarul vehiculului a furnizat datele soției sale, încercând astfel să transfere responsabilitatea contravenției.
Ce nu a luat în calcul este că sistemul radar TruCAM II nu doar măsoară viteza, ci capturează și imagini video de înaltă rezoluție. Analizând înregistrarea, polițiștii au stabilit imediat că la volan se afla un bărbat, nu o femeie.
Pe lângă sancțiunea pentru viteză, șoferul este cercetat penal pentru fals în declarații.
NATIONAL
Îl va egala pe Messi. Antoine Griezmann, atacantul echipei Atletico Madrid, va disputa duminică al 520-lea său meci în campionatul de fotbal al Spaniei

Publicat
acum o orăin
15 martie 2025De
admin

Internaţionalul francez Antoine Grizemann, atacantul echipei Atletico Madrid, va disputa duminică al 520-lea său meci în campionatul de fotbal al Spaniei, în derby-ul cu FC Barcelona, şi îl va egala astfel pe fostul star al clubului catalan, argentinianul Lionel Messi, jucătorul străin ce cele mai multe partide în La Liga, informează mass-media spaniolă, conform Agerpres.
Fostul portar spaniol Andoni Zubizaretta este fotbalistul cu cele mai multe meciuri în liga spaniolă (622), la egalitate cu compatriotul său Joaquin Sanchez.
Cei doi sunt urmaţi de alţi şase jucători spanioli, Raul Garcia (609), Raul Gonzalez (550), Eusebio Sacristan (543), Francisco Buyo (542), Sergio Ramos (536) şi Manolo Sanchis (523), în timp ce Lionel Messi (520) şi Antoine Griezmann (519) încheie Top 10, conform clasamentului publicat de OK Diario.
Antoine Griezmann, în vârstă de 33 de ani, a mai evoluat în cursul carierei sale la alte două echipe spaniole, Real Sociedad şi FC Barcelona. El este legat prin contract de Atletico Madrid până în iunie 2026, însă circulă zvonuri tot mai intense despre posibila sa plecare din La Liga la finalul acestui sezon, pentru a-şi încerca norocul în Major League Soccer (MLS), competiţie în care joacă în prezent şi Lionel Messi, la echipa Inter Miami.
NATIONAL
VIDEO Negocieri de pace cu degetul pe trăgaci: Rusia și Ucraina lansează atacuri aeriene / Peste 100 de drone în ambele tabere

Publicat
acum o orăin
15 martie 2025De
admin

Rusia și Ucraina au schimbat atacuri aeriene intense în noaptea de vineri spre sâmbătă, ambele părți raportând peste 100 de drone inamice deasupra teritoriilor lor, transmite The Associated Press (AP), relatează Mediafax.BREAKING:
Ukraine launches another massive drone swarm attack against Russia.
More than 130 suicide drones were launched, with majority targeting the Volgograd region of Russia.
This video shows a fire at an oil refinery in Volgograd. pic.twitter.com/yBXXI4APzQ
— Visegrád 24 (@visegrad24) March 15, 2025
BREAKING:
Ukraine launches another massive drone swarm attack against Russia.
More than 130 suicide drones were launched, with majority targeting the Volgograd region of Russia.
This video shows a fire at an oil refinery in Volgograd. pic.twitter.com/yBXXI4APzQ
— Visegrád 24 (@visegrad24) March 15, 2025
- Atacul a avut loc la mai puțin de 24 de ore după ce președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu trimisul american Steve Witkoff pentru a discuta detalii despre propunerea SUA privind un armistițiu de 30 de zile în războiul cu Ucraina.
Guvernatorul regiunii Volgograd, Andrei Bocharov, a confirmat că resturile unei drone doborâte au provocat un incendiu în districtul Krasnoarmeiski al orașului, în apropierea unei rafinării de petrol Lukoil, dar nu a oferit detalii suplimentare.
Aeroporturile din apropiere și-au suspendat temporar zborurile, au raportat surse locale. Nu au fost înregistrate victime.
Rafinăria din Volgograd a fost vizată de forțele ucrainene în mai multe rânduri de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în urmă cu mai bine de trei ani, cel mai recent atac cu drone având loc pe 15 februarie.
Ministerul rus al Apărării a anunțat că a doborât 126 de drone ucrainene, dintre care 64 în regiunea Volgograd. Alte drone au fost interceptate deasupra regiunilor Voronej, Belgorod, Briansk, Rostov și Kursk, au precizat oficialii.
Reacția Ucrainei
Între timp, forțele aeriene ale Ucrainei au raportat sâmbătă că Rusia a lansat un atac masiv cu 178 de drone și două rachete balistice asupra țării în timpul nopții. Raidul a inclus drone de atac de tip Shahed și drone de diversiune, menite să inducă în eroare apărarea antiaeriană. Aproximativ 130 de drone au fost doborâte, în timp ce alte 38 s-au pierdut pe traseu înainte de a-și atinge țintele.
Rusia a atacat infrastructura energetică a Ucrainei, provocând daune semnificative, a anunțat compania privată ucraineană DTEK.
Potrivit unui comunicat emis sâmbătă, atacurile rusești au lovit instalații energetice în regiunile Dnipropetrovsk și Odesa, lăsând unii locuitori fără electricitate.
„Pagubele sunt semnificative. Echipele de intervenție lucrează deja la fața locului. Facem tot posibilul pentru a restabili alimentarea cu energie electrică cât mai curând posibil”, a precizat compania energetică.

VIDEO Probleme cu ‘strânsul lațului’ pentru armata chineză! Un avion militar s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament

Gaziantep, la care sunt legitimaţi Deian Sorescu şi Alexandru Maxim, a învins Kayserispor, în etapa a 28-a a campionatului Turciei

VIDEO Marcel Ciolacu anunță momentul în care va avea loc adevărata revoluție a sistemului bugetar

FOTO Un șofer vitezoman și-a băgat soția la înaintare ca să scape. S-a ales cu dosar penal

Îl va egala pe Messi. Antoine Griezmann, atacantul echipei Atletico Madrid, va disputa duminică al 520-lea său meci în campionatul de fotbal al Spaniei

Tranzacție imobiliară record la Curtea de Argeș: Cunoscută pensiune vândută la preț de hotel

ACUM! Accident grav la Curtea de Argeș – Femeie de 40 ani dusa la spital

ACUM! Tentativă de omor la Oeștii-Pământeni, în Argeș

VIDEO | Scandal monstru la petrecerea de 8 Martie pe Valea Argeșului: Un fost polițist, gelos, a provocat o altercație la un cunoscut restaurant

DREPT LA REPLICĂ – KARCHER CLARIFICĂ RAPORTURILE CONTRACTUALE cu AETA SA (fosta ElectroArgeș SA) și litigiul ajuns în fața instanțelor germane

VIDEO | Incendiu violent la Poienarii de Argeș – Casă făcută scrum

VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș

VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni

VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina

VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
PITEȘTI


Primar din Argeș trimis în jdecată de procurori: a refuzat reangajarea a doi funcționari concediați abuziv, nerespectând o hotărâre judecătorească
Primarul de la Țițești, liberalul Gheorghe Savu, a fost trimis, miercuri, în judecată după ce a refuzat să reangajeze la...


S-A SEMNAT! La Pitești se va construi un centru de colectare deșeuri prin aport voluntar
Astăzi, 14 martie 2025, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor aferente proiectului „Construire centru de colectare deșeuri prin...


VIDEO | Pecheziții în Argeș la braconieri – ACȚIUNEA OGARUL
Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, au continuat verificările în cadrul acțiunii ,,Ogarul” 2025, ce are ca obiectiv...


VIDEO | Macara în flăcări la Băiculești, pe porțiunea nouă de autostradă
Un violent incendiu a izbucnit în urmă cu putin timp pe portiunea de autostradă Pitesti-Curtea de Argeș la o automacara...
Curtea de Argeș


VEȘTI BUNE! Hidroelectrica va permite din nou accesul turiștilor la ”Statuia lui Prometeu” de la Vidraru
Vești bune pentru argeșeni dar și pentru toți cei care vor călători anul acesta pe Transfagărășan. Astfel, conform unui promisiuni...


DREPT LA REPLICĂ – KARCHER CLARIFICĂ RAPORTURILE CONTRACTUALE cu AETA SA (fosta ElectroArgeș SA) și litigiul ajuns în fața instanțelor germane
Am primit la redacție următorul drept la replică al Grupului Karcher față de articolul publicat de ziarul nostru la data...


ACUM! Accident grav la Curtea de Argeș – Femeie de 40 ani dusa la spital
În urma cu putin timp, pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au fost solicitați să intervină în municipiul Curtea...


ACUM! Tentativă de omor la Oeștii-Pământeni, în Argeș
Polițiștii din Curtea de Argeș au fost sesizați prin 112, cu privire la faptul că un bărbat din comuna Oeștii-Pământeni,...


ATENȚIE! Polițiștii acționează cu sistemul radar E-Sigur în județul Argeș
Începând cu luna martie a.c., sistemul E-Sigur a devenit operațional și în județul Argeș, având ca scop principal creșterea siguranței...
Mioveni


VIDEO | Argeșean de 35 ani găsit mort în apele unui râu, la Micești
Pompierii de la Detașamentul Mioveni au fost solicitați să intervină, în urmă cu puțin timp, în comuna Micești, satul Purcăreni,...


VIDEO | Accident groaznic în Argeș provocat de un șofer beat – 3 victime la spital
Un grav accident rutier provocat de un șofer beat în urma căruia au rezultat trei victime, dintre care una în...


Vandalism în Mioveni: Stații de autobuz, ținta huliganilor
Mioveni se confruntă cu o problemă recurentă. la fel ca si la Pitești: vandalismul stradal. În ultimele zile, stațiile de...


Cine sunt noii parlamentari de ARGEȘ, lista completă
În urma votului exprimat duminică, 1 decembrie, Argeșul va trimite în Parlamentul României 13 deputați și senatori. Iată care sunt...
Câmpulung


VIDEO | Accident groaznic în Argeș, la Rucăr – LA UN PAS DE TRAGEDIE
Un grav accident a avut loc în urmă cu puțin timp în comuna Rucăr din Argeș. Este vorba despre un...


VIDEO | Percheziții în Argeș – Uluitor ce ascundea un bărbat de 68 ani
În dimineața zilei de 20 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul Investigații Criminale Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă...


VIDEO | Tânăr din Argeș reținut de polițiști – A vrut să violeze o bătrână de 86 ani
În ziua de 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au identificat în cel mai...
În Trend
- NATIONALacum 2 săptămâni
Revoltător! CAZUL ELECTROARGEȘ – Cum un gigant german și-a bătut joc de statul român: 500 de angajați lăsați pe drumuri, 6 milioane de euro pierduți
- NATIONALacum 2 săptămâni
Ca la proști: În Argeș, două transporturi agabaritice au rămas imobilizate pe șosea și au blocat traficul rutier
- ACTUALacum 6 zile
Tranzacție imobiliară record la Curtea de Argeș: Cunoscută pensiune vândută la preț de hotel
- ACTUALacum 2 săptămâni
L-AU CĂPTUȘIT! Ciobanul Dan Petrescu, amendat de jandarmerie la protestele din Piața Victoriei
- ACTUALacum 3 zile
ACUM! Accident grav la Curtea de Argeș – Femeie de 40 ani dusa la spital
- ACTUALacum 4 zile
ACUM! Tentativă de omor la Oeștii-Pământeni, în Argeș
- ACTUALacum o săptămână
VIDEO | Accident mortal la Mălureni, in Argeș – Moarte groaznică pentru un bărbat de 37 ani din Mușătești
- ACTUALacum 6 zile
VIDEO | Scandal monstru la petrecerea de 8 Martie pe Valea Argeșului: Un fost polițist, gelos, a provocat o altercație la un cunoscut restaurant