Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cucoană prinsă fără permis la Tigveni, la volanul mașinii gagicului – DOSAR PENAL

Publicat

in

În ziua de 02 iulie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni au depistat o femeie, de 34 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, iar din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că aceasta nu este posesor de permis de conducere.

De asemenea, s-a stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredințat de un bărbat de 35 de ani, din Pitești, deși avea cunoștință că femeia nu posedă permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335, alin. 1 și 3 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Citeste mai mult

ACTUAL

ACUM! Trafic infernal la Curtea de Argeș: Lucrările electorale și bumperele prostiei blochează orașul – Primarul, ținta furiei locuitorilor

Publicat

in

De

Curtea de Argeș se confruntă cu un trafic infernal inca de la primele ore ale acestui inceput de saptamana. cauzat de o combinație nefericită de lucrări electorale și bumperele montate recent de primărie. La aceasta oră, luni dimineata , ora 9:30, 3 strazi principale sunt practic in blocaj. Situația este și mai mult agravată de instalarea unor bumpere menite să fluidizeze traficul, dar care a avut efectul invers, blocând complet accesul către anumite zone.

Locuitorii orașului sunt exasperați de situația creată. Pe rețelele de socializare curg critici dure la adresa primarului, acuzat de incompetență și lipsă de viziune. Mulți dintre ei consideră că lucrările și bumperele au fost prost amplasati, ignorând nevoile reale ale cetățenilor.

Este un haos total!” declară un locuitor al Curții de Argeș. “Stai blocat în trafic 10 minute ca să ajungi la Făgăraș. Primarul ar trebui să demisioneze!

Locuitorii au cerut demontarea bumperelor, acuzând primăria că le transformă viața într-un un calvar.

Rămâne de văzut dacă explicațiile martalogilor primarului vor calma spiritele înfierbântate ale locuitorilor Curții de Argeș.

Citeste mai mult

ACTUAL

JOCURI PERICULOASE! CA-ul Electromontaj Carpați SA Sibiu a inițiat procedura de insolvență, deși societatea are o situație financiară stabilă și un rating financiar foarte bun

Publicat

in

De

Consiliul de Administrație al Electromontaj Carpați SA Sibiu, ce urmează a fi revocat pe 15 aprilie, încearcă să creeze prejudicii societății, solicitând insolvența unei companii cu o cifră de afaceri de 10 mil. € și contracte cu giganții Transelectrica și Hidroelectrica

Consiliul de Administrație al Electromontaj Carpați SA Sibiu, o companie cu o cifră de afaceri de 10 milioane € în 2022 și contracte cu giganții Transelectrica, Hidroelectrica și Electrica, a solicitat inițierea procedurii de insolvență, deși situația financiară a societății nu impune o astfel de soluție.
Electromontaj Carpați SA Sibiu este unul din constructorii importanți ai Sistemului Energetic Naţional al României, cu o activitate neîntreruptă de 70 de ani în domeniul energiei electice, fiind una dintre primele 5-6 companii de talie mijlocie din țară din punct de vedere al cifrei de afaceri și profitului. Cu o cotă de piață de 50,6% în Sibiu, locul 1 în regiune, și locul 14 în țară, Electromontaj Carpați SA are ca principali clienți companii precum Transelectrica, Hidroelectrica, Electrica și numeroase administrații locale, ceea ce demonstrează impactul pe care societatea îl are în economia României.
Riscul ca Electromontaj Carpați SA să intre în insolvență este calculat ca fiind 0%, potrivit unei analize realizate de risco.ro, în condițiile în care societatea are o situație financiară stabilă și un rating financiar foarte bun, ceea ce înseamnă o capacitate ridicată de a-și achita obligațiile financiare.
În acest context financiar extrem de stabil, este evident că decizia administratorilor societății de a depune, joi, la Tribunalul Sibiu, o cerere de intrare în insolvență reprezintă un act de rea credință de natură a aduce prejudicii noului acționar majoritar al Electromontaj Carpați SA, firma Grampet Logistics, parte a GRAMPET Group.
După achiziția a 70% din pachetul de acțiuni al Electromontaj Carpați S.A. de către Grampet Logistics, administratorii firmei din Sibiu au inițiat, în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, o serie de acțiuni care conțin elementele constitutive ale infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave prevăzute de art. 295 și 309 Cod Penal, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave prevăzut de art. 297 și 309 Cod Penal și chiar uzurparea funcției cu consecințe deosebit de grave prevăzută de art. 300 și 309 Cod Penal. Astfel, aceștia au:
ipotecat bunuri ale societății în interesul fostului acționar, fără niciun beneficiu pentru societate;
încercat să cumpere o creanță asupra fostului acționar la valoare nominală, urmând să renunțe la încasarea ei, deși fostul acționar este în insolvență, fiind de notorietate că o creanță asupra unei societăți în insolvență poate fi cumpărată la un discount semnificativ;
au refuzat să convoace Adunarea Generală la cererea acționarilor, faptă considerată infracțiune de art. 275 din Legea 31/1990.
În aceste condiții, Grampet Logistics, în prezent acționar majoritar al companiei Electromontaj Carpați SA, va uza de toate mijloacele legale pentru apărarea intereselor societății și atragerea răspunderii administratorilor ce urmează a fi revocați pentru toate prejudiciile cauzate.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend