CULTURA
Cronică de film: Exorcism. Mântuirea, filmul cu Russel Crowe în rolul principal

Publicat
acum 11 luniin
De
admin
Cum înțelepciunea populară ne învață că greșelile mărturisite ar fi pe jumătate iertate, o spun de la bun început că nu am nici cea mai mică apetență pentru genul horror. Rog, așadar, cititorul să parcurgă rândurile ce urmează prin prisma acestei mărturisiri.
Așadar. Nu m-am dus chiar foarte încântat și nici cu prea multe așteptări la filmul Exorcism. Mântuirea. Am făcut-o totuși fiindcă nu puteam rata un film al cărui protagonist e Russel Crowe. Cu care mă reîntâlnisem în urmă cu câteva luni în urmă cu ocazia filmului Fantomele trecutului (Sleeping Dogs)în care i se încredințase rolul unui fost polițist măcinat de Alzheimer, rechemat la datorie.
Și de data aceasta, adică și în Exorcism, Russel Crowe joacă tot rolul unui fost. Un actor de succes odinioară a cărui carieră s-a întrerupt pe neașteptate. Cum însuși Anthony Miller (așa se cheamă actorul în cauză) mărturisește, în urmă cu mulți ani a intrat într-o sticlă și a durat cam mult până să poată ieși din ea. Așa cum ne vom convinge de-a lungul celor cu ceva mai mult de 90 de minute cât durează filmul, ieșirea nu fost una tocmai completă.
Numai că nu alcoolismul înseamnă cea mai mare problemă a protagonistului. Anthony Miller este bântuit de neiertătoare fantome ale trecutului. De moartea soției bolnavă de cancer pe care a neglijat-o, de eșecul în educația fiicei Lee (Ryan Simpkins). O non-conformistă de profesie recent exmatriculată din școală. De alte traume ale trecutului care țin de relația complicată dintre copilul de odinioară care îl însoțește ca o umbră și tată.
Cu toate acestea, Anthony este reconvocat pe platourile de filmare spre a juca rolul unui preot. Pare-se și el bântuit de demoni. Regizorul filmului dă noian de semne că a mizat chiar pe exacerbarea unor fapte din trecutul actorului, sperând că astfel că va duce la bun sfârșit filmarea. Mai sus numita fiică a lui Anthony primește și ea un job mic în echipa de filmare așa că poate urmări în detaliu lucrurile tot mai ciudate din comportamentul tatălui. Întru evidențierea cărora, scenariștii M. A. Fortin și Joshua John Miller, regizorul Joshua John Miller, directorul de imagine Simon Druggan, semnatarul montajului Gardner Gould și Nicole Murtha și Carly Whitaker, creatorii decorurilor, nu fac economie de mijloace. Când trebuie, actorul interpretat de Russel Crowe e plin de sânge și de cicatrice, fiindcă Anthony se automutilează la discreție, când e nevoie cade în crize spasmodice dintre cele mai cumplite ori în altele de somnambulism de ale căror consecințe este salvat în ultimul minut de Lee, există chiar o scenă în care Miller își păcălește fiica și scuipă medicamentele zise de ultimă generație care i-ar putea aduce vindecarea, pastile pe care simulase că le-ar fi înghițit.
Ca lucrurile să fie și încă și mai complicate, Lee începe o relație de tip homosexual cu una dintre actrițe pe nume Blake Holoowey (Chloe Bailey), ocazie pentru o nouă scenă horror în care tatăl își violează fiica. Apare și un preot pe bune, mai degrabă psiholog de meserie (bine jucat de David Hyde Pierce) care va facilita prin sacrificiul propriu mântuirea și aducerea pe calea cea bună a lui Anthony.
Spațiul în care se petrece totul e o perfectă casă cu fantome, în care Anthony, pradă crizelor de toate felurile, se tot ascunde punând la grea încercare și curajul, și răbdarea fiicei. – Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro
Poate vrei sa citesti
Vineri 13 – cea superstițioasă zi a anului. Ce parte ÎNTUNECATĂ a ta iese la lumină în funcție de ZODIE?
10 legi ale karmei care îţi modifică viaţa dacă nu le ştii
Salarii 2025. Patronii de restaurante nu își mai permit să își plătească angajații, după mărirea salariului minim
EXCLUSIV VIDEO Suspiciuni în jurul morții lui Ciprian Pian. Nu există ora decesului în documentul de la Institutul de Medicină Legală. Familia dă Penitenciarul Jilava în judecată
Previziuni pentru cei cu numărul destinului 6. Cum va fi anul 2025 pentru acești nativi
NOROCUL la bani se SCHIMBĂ pentru 4 ZODII până la finalul lunii IUNIE 2025. Cum le influențează expansivul JUPITER și planeta banilor VENUS
ACTUAL
RESTART: Centrului Județean de Cultură devine Centrul „Doina Argeșului” – un nou început pentru cultura argeșeană!?!

Publicat
acum o săptămânăin
3 iunie 2025De
admin
Prin votul exprimat în ședința Consiliului Județean Argeș, a fost aprobată reorganizarea Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș, care va funcționa de acum ca instituție de spectacole, cu personalitate juridică, de importanță județeană, sub denumirea de Centrul „Doina Argeșului”.
În urma discuțiilor repetate avute la Ministerul Culturii, și în conformitate cu noile reglementări legislative, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de această reorganizare pentru ca noua instituție să fie încadrată ca una de spectacole. Numele „Doina Argeșului” este deja un brand cultural recunoscut la nivel național, motiv pentru care am considerat firesc să renunțăm la o denumire tehnică și să promovăm un simbol cu greutate și tradiție, care aniversează anul acesta, 70 de ani de activitate.
„Niciun angajat nu va fi afectat! Toți colegii își vor păstra locurile de muncă! Facem, de asemenea, o precizare importantă: activitățile Școlii Populare de Arte și Meserii se vor menține în cadrul noului centru, sub o imagine unitară, mai vizibilă și mai modernă. Vorbim despre o reorganizare gândită exclusiv în beneficiul culturii din județul nostru și al promovării tradițiilor și meșteșugurilor autentice. Dăm asigurări că angajamentul conducerii Consiliului Județean Argeș de a susține și de a eficientiza actul cultural se menține, chiar dacă în alte județe au fost luate măsuri de reducere a acestei activități „, anunță Consiliul Județean Argeș,
Subliniem că cele cinci instituții de cultură din subordine au beneficiat, în 2024, de aproximativ 14,5% din bugetul total al Consiliului Județean Argeș, unul din cele mai mari procente comparativ cu alte județe!
ACTUAL
VIDEO | ARGEȘUL PE PRIMUL LOC? Rockeri cu ștaif, călușari fără opinci – O poveste despre priorități și ciocate PSD

Publicat
acum 2 săptămâniin
29 mai 2025De
Iulian UTA
Consiliul Județean Argeș a demonstrat astăzi, din nou, că prioritățile sale culturale sunt bine… „tunate”, la fel ca motocicletele pe care unii dintre membrii săi par să le aprecieze mai mult decât tradițiile autentice. În ciuda unei propuneri venite dinspre PNL, finanțarea consistentă pentru un festival de rock controversat a fost reconfirmată, în timp ce călușarii, se pare, vor rămâne să-și cumpere opincile din alte surse.
Banii grei merg la Archangels Fest-ul pesedist
Festivalul de Rock Archangels Fest, un eveniment bine strunit de mâna dreaptă a ministrului Simona Bucura Oprescu și marele revoluționar Boțârcă, a primit iar undă verde pentru o finanțare considerabilă din bugetul județean. Desigur, pe langa altele via primăriile Corbeni sau Topoloveni. Până aici, nimic neobișnuit, am putea spune. Însă, amuzant și, totodată, îngrijorător, este faptul că printre „rockerii” entuziaști care animă anual evenimentul se numără chiar unii dintre finanțatorii de la Consiliul Județean. Aceștia, se pare, sunt mai dornici să pozeze în ținute specifice subculturii rock, ignorând cu desăvârșire costumele populare sau, de ce nu, opincile.
Amendamentul „Opinca” respins cu nonșalanță
Consilierul PNL Elena Iagăr, fost manager al Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș, a adus în discuție, în ședința de astăzi, discrepanța flagrantă dintre finanțarea pentru rock și lipsa sprijinului pentru tradițiile autentice. Aceasta a propus reducerea la aproape jumătate a sumei alocate Archangels Fest, cu scopul de a sprijini tinerii păstrători ai tradițiilor românești să-și achiziționeze costume populare și opinci. Un amendament firesc, am putea crede, într-un județ care se mândrește cu tradițiile sale. (VEZI VIDEO MAI JOS)
Însă, așa cum era de așteptat, propunerea Elenei Iagăr a fost respinsă. Decizia nu a surprins pe nimeni, mai ales având în vedere că lideri PSD precum Mînzână, Bughiu și Nicolaescu nu ar fi renunțat, cel mai probabil, la parada rock și mobrele tunate în detrimentul unui sprijin financiar -macar egal pentru tradițiile autentice argeșene.
Rockerii PSD: Entitate privată cu profituri considerabile
Un aspect mai puțin cunoscut, dar deosebit de relevant, este faptul că organizatorii Archangels Fest, acei rockeri pesediști care vin anual cu mâna întinsă după pomană de la CJ, reprezintă o entitate privată. Mai mult, în ultimii trei ani, această entitate a înregistrat o cifră de afaceri și profituri considerate măricele. (VEZI FOTO)

Anul acesta se anunță și mai bănos pentru că vorbim de un festival ajuns la maturitate care se poate susține din vânzarea biletelor, mai ales că organizatorii estimează pentru evenimentul de săptămâna viitoare de la Topoloveni un public de șapte mii de persoane iar prețurile biletelor se lăfăie între 150 de lei și 250 de lei. O banal calcul matematic 7000 bilete x 200 lei preș mediu, ne arata dimensiunea venituturilor(atenție, doar din vanzarea de bilete).
Această situație ridică semne de întrebare legitime privind transparența și oportunitatea finanțării publice a unui eveniment cu un interes clar privat, în detrimentul unor acțiuni culturale autentice, cu un impact real asupra comunității și a păstrării tradițiilor.
CULTURA
Cum poate fi cultivat fisticul în România. Sfaturile agricultorilor pentru o cultură bogată

Publicat
acum o lunăin
10 mai 2025

Fisticul, deși este considerat o cultură exotică, poate fi cultivat cu succes și în România, atâta timp cât sunt respectate condițiile specifice de sol, climă și îngrijire. În ultimii ani, fisticul a stârnit tot mai mult interes în rândul agricultorilor români, mai ales având în vedere verile mai lungi și secetoase.
Fisticul poate fi cultivat și în țara noastră. Sfaturile agricultorilor
Planta de fistic, „Pistacia vera” provine din regiunile aride ale Asiei, însă în România poate fi cultivată în zonele cu veri calde și ierni blânde. Regiunile cele mai favorabile sunt în sudul țării, mai exact în Oltenia, Mutenia, sudul Moldovei și Dobrogea, unde clima se apropie cel mai mult de cerințele sale.
Fisticul are nevoie de cel puțin 3.000 de ore de soare pe an și nu tolerează înghețurile severe.
Pentru a asigura o cultură reușită, solul ales trebuie să fie bine drenat, nisipos sau pietros, cu un pH neutru sau ușor alcalin. Excesul de umiditate este dăunător, astfel că zonele predispuse la băltiri trebuie evitate. Solul trebuie pregătit înainte de plantare presupune aratul adânc și fertilizarea organică.
Fisticul se plantează toamna târziu sau primăvara devreme. Distanța optimă între rânduri este de 6-7 metri, ceea ce permite dezvoltarea corespunzătoare a coroanei. Fisticul fiind o specie dioică, trebuie plantați atât arbori femelă (care produc fructele), cât și arbori masculi (care asigură polenizarea).
Proporția recomandată este de un arbore masculin la fiecare 8–10 arbori feminini.
Deși necesită răbdare, cultura de fistic reprezintă o oportunitate valoroasă pentru agricultorii care doresc să investească într-un domeniu ce are potențial de dezvoltare. Fructele de fistic sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, antioxidanți, vitamine (B6, E) și minerale esențiale precum potasiu, magneziu și fosfor.
ACTUAL
Ficțiune sau non-ficțiune? Ce preferă cititorii români?

Publicat
acum o lunăin
7 mai 2025De
admin
Cititorii români au în continuare o relație profundă cu lectura, alegând adesea cărți care le vorbesc despre experiențele lor personale, dar și despre lumea din jur. Întrebarea „Ficțiune sau non-ficțiune?” este una complexă și depinde, desigur, de gusturile individuale ale fiecărui cititor.
Cei care preferă non-ficțiunea sunt atrași de povestirile reale, de fapte concrete, de informații care pot schimba modul în care privesc lumea. Pe de altă parte, ficțiunea le oferă o evadare, o oportunitate de a explora universuri noi, de a înțelege mai profund emoțiile umane și de a reflecta asupra societății prin prisma unor povești fictive.
Ficțiunea – O lume a emoțiilor și a învățăturilor neașteptate
Ficțiunea are darul de a ne transporta într-o altă realitate, de a ne pune față în față cu personaje care trăiesc experiențe similare sau total diferite de ale noastre. De la povești pline de aventură, la drame intense, ficțiunea ne ajută să înțelegem complexitatea umană, iar uneori, chiar și în cele mai fantastice povești, găsim lecții valoroase despre viață și despre cum ne raportăm la ceilalți.
Un exemplu recent de ficțiune care a captat atenția cititorilor din întreaga lume, inclusiv a celor români, este cartea nuntasii de pe bookzone.ro, scrisă de Alison Espach. Cartea a câștigat titlul de Cea mai bună carte de ficțiune la Goodreads Choice 2024, iar motivul pentru care aceasta a impresionat este simplu: este o poveste plină de emoție, umor subtil și o profunzime umană remarcabilă.
„Nuntașii” spune povestea unei femei care ajunge într-un loc în care nu era așteptată, dar care descoperă că poate exact acolo era locul în care trebuia să fie. O poveste despre durere și vindecare, despre decizii grele și începuturi neașteptate, care captează esența schimbărilor pe care le trăim în viață.
Fiecare pagină este o invitație la reflecție, un memento că, uneori, chiar și cei mai pierduți dintre noi pot găsi un sens în haosul cotidian. Cei care au citit deja cartea spun că aceasta este o lectură care provoacă râsul, dar și lacrimi, emoțiile fiind la fiecare pas.
Cu un stil de scriere plin de finețe și o abilitate rară de a jongla cu umorul și durerea, Alison Espach reînvie tema regăsirii de sine și a descoperirii unui loc într-o lume care adesea pare prea mare și prea rece pentru a înțelege unde ne aflăm cu adevărat.
O carte care nu doar că te face să simți, dar te și ajută să îți amintești că uneori, în momentele cele mai neașteptate, viața îți poate oferi răspunsuri la întrebările tale cele mai adânci.
Non-ficțiunea – Puterea realității
Pe de altă parte, non-ficțiunea este domeniul în care realitatea primează. Cărțile de non-ficțiune sunt destinate celor care doresc să exploreze teme mai directe, cum ar fi istoria, psihologia, știința sau auto-ajutorul. Într-o lume în care suntem înconjurați de informații și de fapte, cititorii non-ficționali sunt adesea în căutarea unor instrumente prin care să înțeleagă mai bine lumea în care trăiesc.
Întrebarea „Ficțiune sau non-ficțiune?” nu are un răspuns absolut, pentru că fiecare tip de lectură are valoarea sa unică. Dacă ficțiunea poate să ne învețe lecții prin intermediul poveștilor, non-ficțiunea ne poate oferi instrumentele și informațiile necesare pentru a face față provocărilor din viața reală.
Ce preferă cititorii români?
În România, interesul pentru ficțiune este în creștere, iar exemplele de succes, precum „Nuntașii”, confirmă această tendință. De asemenea, romanele de ficțiune care abordează teme universale și umane au fost mult mai populare în ultimii ani, având un impact deosebit asupra cititorilor din diverse colțuri ale lumii.
Pe de altă parte, cititorii români continuă să aprecieze și non-ficțiunea, în special cărțile care abordează teme de auto-ajutor, dezvoltare personală și înțelegerea mai profundă a lumii în care trăim.
Alegerea între ficțiune și non-ficțiune depinde, desigur, de starea de spirit a fiecărui cititor și de ceea ce își doresc să descopere în paginile unei cărți!
ACTUAL
Vinerea Mare: Este complet INTERZIS să faci aceste lucruri în această zi – Tradiții și obiceiuri

Publicat
acum 2 luniin
18 aprilie 2025De
admin
Vinerea Mare este o zi cu mare însemnătate pentru întreaga lume creștină, fiind ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos s-a răstignit pentru iertarea păcatelor lumii. În tradiția populară se păstrează o serie de obiceiuri legate de această zi, dar și ritualul religios este extrem de important.
Vinerea Mare este ziua în care Iisus a suferit patimi cumplite, primind drept pedeapsă răstignirea și fiind obligat să parcurgă drumul purtându-și în spate crucea și coroana de spini.
Denia din Vinerea Mare amintește de patimile suportate de Iisus în urma trădării de către Iuda.
Slujba, numită și Ceasurile împărătești și vecernia, în timpul căreia se face scoaterea Epitafului în mijlocul bisericii, simbolizează coborârea de pe Cruce a lui Hristos și pregătirea trupului pentru înmormântare.
Postul negru din Vinerea Mare este o practică ascetică prin care credincioșii își exprimă durerea și compasiunea față de suferințele lui Iisus. Această formă de post presupune abținerea totală de la mâncare și băutură până la apusul soarelui. Prin această renunțare, credincioșii își purifică trupul și sufletul, participând spiritual la patimile Mântuitorului.
Credincioșii merg la biserică pentru a trece pe sub masă
Un obicei specific Vinerii Mari este trecerea pe sub masa Sfântului Altar, care simbolizează mormântul lui Iisus. Credincioșii se apleacă și trec pe sub masă de trei ori, în semn de smerenie și pocăință. Acest gest reprezintă dorința de a fi alături de Hristos în suferința sa și de a primi binecuvântarea divină.
Tradiții și obiceiuri în Vinerea Mare
Pe lângă post și rugăciune, Vinerea Mare este însoțită de diverse tradiții și obiceiuri:
Aprinderea lumânărilor: Credincioșii aprind lumânări în memoria celor adormiți și pentru a simboliza lumina lui Hristos.
Participarea la Prohod: Seara, în biserici se oficiază slujba Prohodului Domnului, în care se cântă cântări de jale și se rememorează patimile lui Iisus.
În această zi nu se coace nimic, nu se mănâncă urzici și nu se folosește oțet în preparate. În plus, în Vinerea Mare, nu se sacrifică animale, iar gospodinele nu roșesc ouă și nici nu fac alte pregătiri pentru Paște.
Tot în Vinerea Mare nu se lucrează la câmp. Se spune că, în caz contrar, nu vei avea parte de recoltă.
Tot în Vinerea Mare se spune că femeile merg la morminte unde aprind lumânări și plâng morții.
Vinerea Mare este zi liberă pentru angajați
În România, Vinerea Mare este declarată zi liberă legală pentru angajați, conform Codului Muncii. Această măsură permite credincioșilor să participe la slujbele religioase și să se dedice rugăciunii și reflecției. De asemenea, oferă oportunitatea de a respecta tradițiile și obiceiurile specifice acestei zile sfinte.
ACTUAL
Argeșul, pe primul loc… la interimari! Fostă șefă AUR și candidată la primărie, numită de PSD manager la Centrul Cultural Județean – Numiri pe criterii politice, acuză oamenii de cultură din Argeș

Publicat
acum 3 luniin
25 martie 2025De
admin
În ciuda discursului public al PSD privind meritocrația în administrația publică, județul Argeș se confruntă cu o serie de numiri controversate la conducerea instituțiilor de cultură, pe criterii politice. Astfel, ieri, Consiliul Județean Argeș a suprins lumea culturală anunțând numirea a doi noi manageri interimari la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș și la Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș. Decizia a stârnit critici din partea oamenilor de cultură și a societății civile, care acuză politizarea instituțiilor de cultură.
Dacă în CV-ul Lucreției Marilena Frusina Vlad, care a fost numită manager interimar pentru o perioadă de 120 de zile la Biblioteca Județeană, regăsim doar o referire ca fiind licențiată în Psihologie dar apropiată a unor influenți din PSD, în cazul Argentinei Elena Culcuș, lucrurile sunt cu totul de altă natură, ea fiind cu doar cateva luni în urmă un om de bază al lui George Simion în Argeș și candidată AUR la primăria Mioveni, acum 6 luni. Cunoscută ca fiind un voiajor politic schimbând partidele în funție de ceea ce primește, ea va ocupa ca interimar numit de PSD funcția de manager al Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș, tot pentru 120 de zile.
Mulți oameni de cultură din Pitești susțin că numirile au fost făcute pe criterii pur politice, fără a se ține cont de competențele manageriale ale persoanelor numite și nu înțeleg de ce nu s-a organizat un concurs, deși legea prevede acest lucru. Aceștia acuză PSD că ignoră principiul meritocrației și că politizează instituțiile de cultură.
Reprezentanții Consiliului Județean Argeș susțin că numirile au fost făcute în conformitate cu legea și că persoanele numite au competențele necesare pentru a ocupa aceste funcții iar Societatea civilă se declară îngrijorată de politizarea instituțiilor de cultură și cere respectarea principiului meritocrației.
Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș și Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș sunt două dintre cele cinci instituții de cultură finanțate și subordonate Consiliului Județean Argeș. Numirea unor manageri interimari ridică semne de întrebare cu privire la planurile pe termen lung ale Consiliului Județean pentru aceste instituții.

Vineri 13 – cea superstițioasă zi a anului. Ce parte ÎNTUNECATĂ a ta iese la lumină în funcție de ZODIE?

10 legi ale karmei care îţi modifică viaţa dacă nu le ştii

Salarii 2025. Patronii de restaurante nu își mai permit să își plătească angajații, după mărirea salariului minim

EXCLUSIV VIDEO Suspiciuni în jurul morții lui Ciprian Pian. Nu există ora decesului în documentul de la Institutul de Medicină Legală. Familia dă Penitenciarul Jilava în judecată

Previziuni pentru cei cu numărul destinului 6. Cum va fi anul 2025 pentru acești nativi

VIDEO | Scandal Internațional la Corbi? Jurista Iordache acuză grav Poliția Argeș și un consilier local PSD – Aceasta a fost urmărită de Poliție după ce a fugit de un control

Autostrada Pitești- Curtea de Argeș, ultimii 15 kilometri inaugurați vineri 13 iunie

VIDEO | Urmărire ca-n filme la Corbi a unei șoferițe care a sfidat Poliția și a fugit

VIDEO ȘOCANT – Turist atacat de urs pe Transfăgărășan: Cine e de vină?

VIDEO – Buldoexcavator în flăcări într-o comună din Argeș

VIDEO | Incendiu violent la Poienarii de Argeș – Casă făcută scrum

VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș

VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni

VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina

VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
PITEȘTI


ULTIMA ORĂ! Azi, la ora 15:00, se deschide circulația pe ultimii 14,57 km ai autostrăzii A1 Pitești-Curtea de Argeș
Circulația pe încă 14,57 km ai autostrăzii Sibiu-Pitești se deschide astăzi, 11 iunie 2025, la ora 15.00! Se va putea...


FORȚE PROASPETE! 4 polițiste tinere, de azi în structurile IPJ Argeș
Inspectoratul de Poliție Județean Argeș și-a completat efectivele cu patru tinere agente de poliție, absolvente ale Școlii de Agenți de...


Autostrada Pitești- Curtea de Argeș, ultimii 15 kilometri inaugurați vineri 13 iunie
Asociația Pro Infrastructură (API) a postat sâmbătă imagini cu secțiunea 5 din Autostrada A1 Sibiu – Pitești, anunțând că ultimii...


VIDEO – Buldoexcavator în flăcări într-o comună din Argeș
Pe parcursul nopții de duminică spre luni, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină în două situații, după cum urmează:
Curtea de Argeș


Pesediștii lui Mânzână anunță: Podul de la Valea Danului închis până în august – „Criminalii PSD” – strigă oamenii, procurorii de partid se fac ca nu vad ilegalitățile comise
Cetățenii comunei Valea Danului și cei de pe Valea Topoligului se confruntă cu o situație incredibilă, după ce șefii PSD...


NU RATA! Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” din Curtea de Argeș angajează militari profesioniști – VEZI DETALII
Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” din Curtea de Argeș a demarat, începând cu data de 10 iunie 2025, o...


Veste bună pentru regalii din Curtea de Argeș – SE DESCHID ȘTRANDURILE… LA ALȚII, LA NOI BĂLTOACELE
Veste (aproape) bună pentru argeșeni: Se deschid „mini-ștrandurile” din gropile asfaltului! Odată cu intrarea în drepturi a verii și la...


VIDEO ȘOCANT – Turist atacat de urs pe Transfăgărășan: Cine e de vină?
În ciuda avertismentelor repetate ale autorităților, turiștii continuă să ignore pericolele și să hrănească urșii pe Transfăgărășan, expunându-se la riscuri...


VIDEO | Scandal Internațional la Corbi? Jurista Iordache acuză grav Poliția Argeș și un consilier local PSD – Aceasta a fost urmărită de Poliție după ce a fugit de un control
Un scandal de proporții ia amploare în comuna Corbi, unde o juristă cu pretenții internaționale, Evelyne Melania Iordache, aduce acuzații...
Mioveni


VIDEO | Perheziții de amploare la Curtea de Argeș, Corbeni, Pitești și Domnești – S-AU GĂSIT ARME ȘI MUNIȚII
În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al...


ALERTĂ! Argeșul sub COD PORTOCALIU de VREME REA – AUTORITĂȚILE PREGĂTITE SĂ INTERVINĂ
Județul Argeș se află în continuare sub incidența CODULUI PORTOCALIU, până în data de 29 mai, ora 03:00, care vizează...


Argeș, Alegeri prezidențiale 2025 turul 2 – Comunele fruntașe la vot – VEZI REZULTATE ÎN TIMP REAL
Prezență masivă la vot și în Argeș la alegerile prezidenșiale 2025, Turul 2. Astfel, la ora 9:30 au votat deja...


NU RATA! Bursa Generală a Locurilor de Muncă la Argeș Mall Pitești
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș invită agenții economici interesați să participe la Bursa Generală a Locurilor de...
Câmpulung


Argeșul primește cea mai completă platformă de turism: Turism Argeș se lansează pe 1 iunie 2025
O veste excelentă pentru iubitorii de călătorii și pentru industria turismului din Argeș! UMN, compania cunoscută pentru televiziunea și cele...


Vremea face ravagii în Argeș: Mașini distruse și gospodării inundate după furtuni
Județul Argeș s-a confruntat ieri și astăzi cu efectele severe ale vremii rele, conform avertizării meteorologice emise anterior. Pompierii din...


PREVIZIUNE EXACTĂ! Sondajele Trustului Nostru de Presă, confirmate 100% : Ponta și Simion în Turul II în Argeș
Rezultatele finale ale alegerilor din județul Argeș confirmă previziunile sondajului realizat de Smart Political Consultancy la comanda Ziarului PROFIT și...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
O nouă Taxă de Salubrizare îi cocoșează pe regalii din Curtea de Argeș: Primăria, acuzată de lipsă de transparență
- ACTUALacum 2 săptămâni
Contabila primăriei Corbi, în pușcărie pentru 5 ani – Poliția a ridicat-o de acasă în cătușe
- ACTUALacum o săptămână
DNA, cu ochii pe podul de la Valea Danului? – Legături periculoase, milioane de lei uitate
- ACTUALacum o săptămână
VIDEO | Perheziții de amploare la Curtea de Argeș, Corbeni, Pitești și Domnești – S-AU GĂSIT ARME ȘI MUNIȚII
- ACTUALacum o săptămână
VIDEO | Se lucrează de zor la podul de la Valea Danului – Circulația rutieră este închisă EVITAȚI ZONA
- ACTUALacum 2 săptămâni
Procurorii au insistat, Magistrații au decis: Ce se întâmplă cu feblețea PSD Răzvan Popescu
- ACTUALacum 3 zile
VIDEO | Scandal Internațional la Corbi? Jurista Iordache acuză grav Poliția Argeș și un consilier local PSD – Aceasta a fost urmărită de Poliție după ce a fugit de un control
- ACTUALacum 2 săptămâni
Accident cu autobuzul electric la Curtea de Argeș!