Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Copii răniți în Fâșia Gaza vor fi tratați în spitale din România, anunță Alexandru Rafila

Publicat

in

​Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat vineri, la Iaşi, că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni care vor fi trataţi în unităţi medicale din România, după ce au fost răniţi în atacurile armatei israeliene din Fâşia Gaza.

Copil rănit în atacul de la Jabalia, GazaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Rafila spune, fără a preciza un număr anume, că aceşti copii vor fi aduşi în România prin Mecanismul de Protecţie European.

„Cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (…) se ocupă de transport. Noi ne pregătim pentru tratarea în funcţie de patologie. Avem deja o astfel de listă. Spitalele de pediatrie din Bucureşti, pentru cei cu multitraumă, Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’, şi, eventual, ‘Marie Curie’. Cei oncologici probabil că vor fi duşi la Institutul Clinic Fundeni”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că nu poate indica o dată certă referitoare la aducerea în ţară a acestor copii palestinieni, însă va avea loc „într-un viitor foarte, foarte apropiat”.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Germania a pus ochii pe Viktor Orban: ‘Preşedinţia ungară a Consiliului UE a cauzat deja ‘o mulţime de pagube’

Publicat

in

Ungaria a cauzat ”o mulţime de pagube” în cele 12 zile de când această ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, a estimat vineri Ministerul de Externe german, informează DPA, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al diplomaţiei germane a calificat vizitele premierului ungar Viktor Orban la Moscova şi Beijing drept ”eforturi ungare solo pe care le observăm cu mare uimire şi scepticism”.

El a adăugat că Orban acţionează în nume personal şi nu ca reprezentant al UE

Referitor la posibile consecinţe ale acestor vizite, purtătorul de cuvânt a menţionat: ”Trebuie să vedem cum continuă preşedinţia ungară a Consiliului UE. Suntem acum în ziua a 12-a şi deja a cauzat o mulţime de pagube”

Wolfgang Buchner, purtător de cuvânt adjunct al guvernului german, a precizat că Viktor Orban poate călători unde doreşte.

”Ceea ce nu e acceptabil este faptul că el călătoreşte prin lume cu impresia că face asta în numele altora. Şi cu siguranţă va exista o discuţie despre cum să tratăm această chestiune”, a adăugat el.

Înaintea Summitului NATO de la Washington din această săptămână, premierul ungar s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin la Moscova şi cu cel chinez Xi Jinping la Beijing. Ambele vizite au inclus discuţii despre potenţiale propuneri de pace pentru Ucraina, ţară care de peste doi ani se confruntă cu o invazie rusă.

Citeste mai mult

NATIONAL

Fotbal feminin: Tricolorele s-au calificat în play-off-ul WEURO 2025

Publicat

in

Naţionala feminină de fotbal s-a calificat, vineri, în play-off-ul WEURO 2025, după ce a învins cu 3-0 selecţionata din Kazahstan, la Almaty, în Grupa C4 preliminară, notează news.ro.

Au marcat Carp (17), Olar (40) şi Iordăchiuşi (60).

KAZAHSTAN: 1. Portnova – 18. Burova (23. Vlassova 63), 15. Myasnikova, 9. Nurusheva, 4. Aitymova, 5. Demidova – 21. Turlybekova (6. Nizamutdinova 26), 7. Kulmagambetova (14. Kozhabekova 73), 16. Bibossynova – 8. Gaistenova, 10. Karazhanova (2. Taldykina 63). Selecţioner: Madiyar Kembilov

ROMÂNIA: 1. Părăluţă – 5. Meluţă, 2. Stanciu (6. Ficzay 79), 15. Goder, 13. Gered (7. Vlădulescu, 74) – 4. Bortan, 19. Iordăchiuşi (16. Bălăceanu 64) – 10. Ciolacu (14. Herczeg 74) , 8. Vătafu, 11. Olar-cpt – 20. Carp (22. Marcu 64). Selecţioner: Massimo Pedrazzini

Cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor, România este lider în grupă, cu 15 puncte, în timp ce Armenia are 6 puncte, Bulgaria trei şi Kazahstan tot trei. Armenia şi Bulgaria au un joc în minus.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend